WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje! :) za miłe słowa

Mam wrażenie że codziennie budzę się z większym ale z tego co czytałam to około 37-38 już idzie wszytsko wolniej , najwiekszy skok 28-35

teraz +13 kg i mam nadzieje że tak zostanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 21:59

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie widać tych 13 kg :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładnie wyglądasz, a brzuszek malutki :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie laski... chyba przegiełam :)

Szuflada 56cm (+ tetra i flanela)
    785e73f9ac56c2ecmed.jpg

Szuflada 62cm
    15c4bdc03bb4df79med.jpg

kijanka_88, Maka, Kasiulina, kama005, Agaax, jusella, LilouK, Naditta, Agness27, MirelS, majeczka87, aisa, TheForfie, TheForfie, eve90, kot_bury, Ejrene, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    teraz +13 kg i mam nadzieje że tak zostanie :)

Te 13 kg, to chyba w uszach przytyłaś :D

LilouK, Zonti, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83 kg żywej wagi ;)

i suuper rzeczy,,, wlasnie pokazalam M bo na mnie krzyczał ze za duzo rzeczy nakupilam, a mam 3 body na 56 i 2 pajace ale fakt faktem dzisiaj juz zaczely sie tel od znajomych czy chcemy rzeczy po ich dzieciach wiec chyba asortyment wzrosnie...

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka jaki fajny mały Brzusio

Mój pies daje dzisiaj do wiwatu. No litości nie wyrabiam już z nim. Oby mój M szybko wrócil i wziął się nim zajął.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, gdzie te 13 kg?! A to zdjęcie to chyba nam pokazujesz z przed 3 mcy :P
    A tak serio to brzuszek zgrabniutki jak ta lala! :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ależ Ty masz zgrabny brzuszek :-D.

Spokojnej, przespanej nocy życzę :-) i kolorowych, przyjemnych snów.
    Dobranoc :-)

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Dziewczyny które mają mieć cesarkę, jakbto jest , dostałam wczoraj zaświadczenie od okulisty do porodu cc i teraz jak to wygląda , mam dać swojemu prowadzącemu ciąże? Czy on może to podważyć ? Csyvod niego jest ostateczna decyzja ? Dostałam skierowanie na cc że względu na wcześniejszą operacje oczu ..
    Zaświadczenie od okulisty pokaż swojemu ginekologowi, pod koniec ciąży on wypisze Ci skierowanie na cięcie. I jeśli będziesz rodzic w tym szpitalu, w którym on ma dyżury wpisze Cię w zeszyt planowanych cięć. Ja juz tak mam trzeci raz ;)
    A samo zaświadczenie tez schowaj razem z reszta dokumentów do porodu.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka no to moj brzuszek to jest przynajmniej 2 x jak twoj, taki jak twoj to mialam chyba w 6/7 m-cu :P

Co do ciuszkow to ja mam malo ale cos czuje ze jak juz mala sie urodzi to wtedy dopiero sie zacznie szalenstwo kupowania :D

Majeczka sprawdz u gina jak dzidzia ulozona ale ja np czkawke czuje caly czas na dole a stopki pod zebrami. W kazdym razie maluch sie moze jeszcze przekrecic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 01:02

jusella lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie zauwazylam kropelke krwi na majtkach. B mala i jak podtarlam to nic nie ma.dziwne to. Narazie nic nie robie bo malutka kropelka tylko. :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka oby to nie było nic złego. Spokojnie :)

Ja ciuszków trochę mam i mam nadzieję że styknie.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba poszlalam z tymi ciuszkami, ale jak ich nie kupować jak są takie piekne :)

Dziś najgorsza noc za mna przespałam może z 4 h i jeszcze złapał mnie skurcz łydki :/

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na dole mala krostke od wczoraj, moze to z niej.. Nie wiem...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam wszytskie,

ja się dzisiaj super wyspałam, pogoda piękna, słońce świcei , piękne lazurowe niebo,
    ale po zeszło tygodniowych doswiadczeniach, dzisiaj stanowisko pracy w łóżku, otworze sobie okno :P żeby nie przegiąć

Nowatorka ja oststnio też mam takie kropki krwi czasami nawet więcej ale mam wrażenie że to od zaparć niestety ;(

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka i bylas z tymi kropkami u lekarza? Ja zaparc nie mam, wrecz przeciwnie ostatnio. Ale ta krew ci poleciala z przodu czy z tylu? Bo u mnie na majtkach no to wygpada typowo z przodu. Nie chce panikowac bo to tylko ta malutka kropelka i nic innego sie nie dzieje, mala sie rusza. Z 2 strony ciezko byc spokojna... :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. U mnie brzuch wielki... A gdzie koniec :-)

Przeważnie jak ktoś pisze o niteczkach krwi lub o ktopkach krwi okazuje się że szyjka krótka lub małe rozwarcie więc może pomału coś się dzieje.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Wczoraj mielismy piknik rodzinny w przedszkolu i bylo super :) Byly wystepy bo dzieciaczki przygotowaly przedstawienie z okazji dnia mamy i taty. Potem piknik i mnostwo atrakcji. Wieczorem jeszcze impreza u sasiadow, Sebus tak sie wyszalal z dziecmi ze nie wstal dzis do przrdszkola ;) tzn wstal nieprzytomny mowi ze chce sie na chwile tylko przytulic i zasnal mi na rekach :p nie mialam serca go juz budzic.

Opowiadacie o tej calej wyprawce i torbie do szpitala i wychodzi na to ze jestem w ciemnej d... Oprocz rzeczy dla malej to nie mam nic przygotowane :/ nawet torby jeszcze nie znalazlam. No nic w tym m-cu musze sie zmobilizowac i isc na jakies zakupy w koncu .

majeczka dobrze ze sie nie potluklas...

Jutro mam wizyte to zapytam o ten bol brzucha bo funkcjonowac nie moge normalnie, dzis rano kichnelam to myslalam ze sie zesram z bolu :/ mialam wrazenie ze mi cos sie oderwalo. A jak juz cos podniose albo podbiegne to mam pol dnia na kanapie lezenia pewne a co wstane to mi slsbo... inwalida kuzwa :(

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia no ale chyba to nie jest jeszcze powod zeby jechac do szpitala nie? Jak sie powtorzy to pojade ale narazie jak sie skonczy na tej 1 kropce to chyba moge jeszcze byc spokojna?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ