X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pogubilam totatlnie. Nic mi sie nie zgadzalo. Nie staralismy sie specjalnie o dzidziusia tylko uznalismy ze jak sie trafi to bedziemy szczesliwi.Nie sparwdzalam terminow, temperatur, jedynie co mialam apke w telefonie ktora sobie wszystko liczyla i wyznaczala. Sprawdzalo sie ale jednak w ostatnim miesiacu wyznaczyla sobie sama a ja nie przywiazalam do tego wagi.

W 8 msc mnie naszlo, posprawdzac meza delegacje i wyciagi z banku. I obstawilismy ze wyjazd do Zakopanego 24 wrzesnia sprezentowal nam Zuzanke :)

I ukladanka sie potwoerdzila :)
    A juz mi strachu napedzali ze makrosomia itp a to po prostu mama jełopa bez kalendarza :)

jusella, kot_bury, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, slyszalam o adamexach tez taka opinie choc to bardzo ladne wozki. Pan ze sklepu gdzir kupowalismy tez nam odradzil a na potwoerdzenie widzialam na wlasne oczy jak przyszedl zdenerwowany tata wlasnie z adamexem ze kolka wadliwe i odpadaja. Reklamacja 14 dni plis 1 moesiac na naprawe a synus 3 msc bez gondolki zostal.

My wybralismy Tako junama carbon jasny szary z eko skorki ( podobno ladnie sie czysci)

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ;) no czasem tak bywa.

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też na temat adamexa słyszałam że wadliwy. Nawet sam Pan w sklepie firmowym.adamexa nam tak powiedział. A poza tym nasi znajomi mają i widać jak już im gondola leży przechylona do dołu.
    My nie wzięliśmy adamexa bo za mała spacerówka jak dla mnie :) A rozwazalismy przede wszystkim adamexa i Bebetto.

Ja nie wierzyłam komody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:34

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS - tak jak pisze Renieczka - soda pochłania zapachy, zwykła gazeta albo gorące mleko - to ostatnie podgrzać trzeba i w płaskim, dużym naczyniu zamknąć w szufladzie i czekać aż wystygnie, potem dobrze wywietrzyć, czasem trzeba 2,3 x powtórzyć. Są też w sklepach pochłaniacze zapachów do lodówki - może pomogą. Potem do szafki/komody można włożyć mydełko o delikatnym zapachu - to z kolei pochłania wilgoć.

Dzień dobry :-D
    Miłego dnia Mamuśki :-)

Ja dziś jakaś połamana leżę, jak wstaję to zaczyna mnie wszystko boleć :/. Pewnie muszę się rozruszać. Na razie obmyślam plan jak to zrobić, żeby posprzątać a się nie narobić :/.

MirelS, Agness27, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bóle krzyża rozchodzone ale idę się położyć bo mnie jakaś arytmia łapie.... Ogólnie jestem pracoholikiem i przed ciąża kiedyś też miałam os czasu do czasu a dzisiaj wróciła.... Dziwne uczucie... Szczególnie przy rozmowie mi tak trochę przeskakuje..

Więc dzisiaj obiecałam sobie luz...

Co do tej krwi to jak że wszystkim.... Albo coś się dzieje albo kapletnie nic... Zauważyłam że jak jedna coś pobolewa to okazuje się że ten typ tak ma a druga dziewczyna zadowolona ze jednak pojechała bo.cos tam się działo.... Ciężko stwierdzić :-)

Zonti, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rady! będę próbować z tą sodą najpierw :)
    Majeczka im więcej się szuka tym chyba bardziej się głupieje, ja z wózkiem nie miałam problemu, a za to nie mogę prześcieradeł kupić do łóżeczka :D

Mnie zgaga piecze jak diabli - kara za zjedzenie drożdżówki.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS ja kupowałam na allegro. Prześcieradła frotte. Zależy czego szukasz :)

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama i jak jakość do ceny?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam prześcieradła, podkładki, itp. zgodnie z linkami z allegro jakie podawały dziewczyny na forum i jakość bdb ;)

Kijanka
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Karolajn no nie można podważyć decyzji okulisty . A komu masz dac to nie wiem - chyba prowadzącemu ;)

Niestety wiem, że to zależy do szpitala.. W moim rodzinnym mieście bardzo często podważają decyzje okulisty i np. wzywają swojego, żeby potwierdził bądź odrzucił..

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a chyba za bardzo wymyślam i dlatego nie mogę zamówić. To ostatnie wyprawkowe rzeczy i tak myślę co ja będę robić jak to kupię :P

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel S i pomyslec ze najwiesze decyzje jeszcze przed nami, najwieksze bo beda dotyczyc naszych dzieci;)

po drozdzach tak Cie łapie? nie dobrze....

jusella mam tak samo, nie moge sie zebrac do sprzatania. Wiec pije kawe i czekam na przyplyw energii;) Energio przybywaj! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 12:22

jusella, MirelS, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, ja od soboty czekam na przypływ energii :/. Noralnie leń mnie dopadł i niemoc przeogromna... najgorsze jest to, że jak zaczynam coś robić w takim stanie, to jeszcze gorszy chaos się tworzy... czasem tak mam - przez kilka dni nic mi nie wychodzi , a potem nagle w ciągu godziny, dwóch jestem w stanie opanować cały dom :/. Ale to chyba nie dziś , niestety...
    Trzymam kciuki Majeczka, może chociaż Tobie się uda :-)

majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś spoko :) tak macajac. Jeszcze nie pralam.

Kurde dziewczyny ale mnie dzisiaj wszystko wkurwia. A najbardziej sprzątanie. Wszystko mnie wnerwia że meble aa jakie są i że się mega to wszystko syfi, że mój bałagani i ciężko mu sprzątnac jedna głupia rzecz od miesiąca. Po śniadaniu też musiałam ja posprzątać bo jemu by chyba korona z głowy spadła. Pies też mnie dzisiaj denerwuje. Chyba mam dzień na NIE

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Majeczka, ja ogólnie jestem niedecyzyjna, nad każdą pierdołą w sklepie stoję i myślę, mąż mnie ochrzania to się ogarniam :D a zgagę mam po wszystkim co zawiera cukier, kwasy i po smażonym. W nocy to nawet po wodzie niegazowanej, dam radę - już niedługo ;)

Kama ja też łatwo wpadam w szał i ochrzaniam swojego ciągle - hormony myślę :D

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przygotowałam większość rzeczy do szpitala. Wypiorę dzisiaj ręczniki i rożek :) wyjmiemy torbę i część rzeczy spakujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 13:06

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja dzis sobie odespalam weekendowych gości ;-)
    Ale przynajmniej urodziny córci sie udaly ,chociasz wolałabym do konca ciąży juz nie miec ;-)
    Troche z siostra w sobotę pospacerowaliśmy i tak mnie nogi i stopy bolaly ze chodzenie sprawialo bol.dzis na szczęście juz jest dobrze,chyba za ciezka jestem juz na sanadlki i dlatego bo wczesniej chodziłam i wszystko bylo dobrze.
    Ręce tez mi spuchly troche,w sumie bardziej palce i od tygodnia juz nie nosze obrączki bo sie balam ze mi utknie na palcu..

Dzis w końcu widziałam jak moje chomiczki same podchodzą do poidełka bo się martwiłam ze może nie zaskoczyly o co chodzi .
    Ale tak pily i kręcily kuleczka aż mnie obudzili :)
    Teraz zrobimy dwa legowiska będę w domu a drugi w swoich trocinkach caly sie zakopał ze tylko widac ruszające trociny a jego nie ;-)

A dzis córci zaniosla cukiereczki do przedszkola do swojej grupy :)

kot_bury, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak często stosujemy krem przeciw odparzeniom. I co w końcu kiedy?

Nam na szkole rodzenia babeczka mówiła że linomag zapobiega a sudocrem kłaść jak już jest odparzenie.

Jeszcze mam krem bepanthen i babydream przeciwodparzeniom. Co mam wziąć do szpitala bo mam jakiś mega dylemat. Przygotowałam tego babydream i linomag.

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglafam dokunent porod nagrywany w polsce ;) ale fajnie!

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ