Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie poniedziałkowo. Trudno Was nadrobić
Ach, za mna pierwsza nieprzespana noc w ciazy. Teraz juz rozumiem co to znaczy.
Zgaga, pić, siusiu, biodra okropnie bolą, spojenie już sie rozluznia, nie da rady machnąć się na drugi bok, brzuszek twadnieje,lekkie skurcze, mala kopie i tak od 22 do 6. Poduszek pięć tysiecy sto. O matuchno! Juz mialam male przeczucia ze kurka moje dni sa dokladnie policzone.
Teraz to zostalo mi ino czekać i stękać.
Milego poniedziałku !
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
Ja mam to samo. Spojenie mnie boli w nocy, jak leżę dłużej na obojętnie którym boku, biodra zaczęły mnie też boleć, jakby się zaczęły poszerzać, no i dzisiaj to mam strasznie mokro, a na majtach rano dużo gęstego śluzu, jakby to kawałek czopa był. Nie wiem, jak on ma dokładnie wyglądać, bo za pierwszym razem go nie zauważyłam.
-
angella908 wrote:Zojka dokladnie tak samą cieżką noc miałam ;/ i mam nadzieje ze ostatnia bo do 1 lipca się wykończe ;/
w środe wizyta to się dowiem czy cos już ruszyło
Podobno jak spojenie siada to maluch juz powoli sie zbiera na swiat i glowka szutruje.
Tez obmyslam patent jak by tu sobie ulzyc i nie przezyc kolejny raz tego koszmaru
To juz jestesmy 3. Powoli zaczynamy rozpakowywanie. Ooo ile byloby lżej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:29
Dzień dobry
ja właśnie wróciłam z labo, bo w czwartek wizyta.
Kijanka wyglądasz jak w 5 miesiącu ciąży, chudzinka!
Nie straszcie porodami, ja też nocami na siku jak kaczucha chodzę
Nowatorka ja miałam z miesiąc temu trochę krwi na bieliźnie, ale później na wizycie było ok i nawet zapomniałam zapytać lekarkę o to. W każdym razie nic się nie działo złego.
No i ja też nie ogarniam jak ten mój maluch siedzi, brzuch faluje na boki, a czkawkę raz czuję niżej, raz wyżej. Okaże się w czwartek.
Mam pytanie do Was odnośnie komody, czy wietrzyłyście jakoś je po zakupie zanim poukładałyście rzeczy? nie wiem jak pozbyć się tego zapachuAgness27, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Od kaczuchy nie daleko
Ja nie strasze, tylko trzeba sie nastawic powoli ze niedlugo bedziemy przesylac pozdrowienia z porodowek, nasz miesiac powoli sie zbliza tup tup tup.
Milcia to Ty i Twoj maluch musicie jeszcze grzecznie poczekac:)
A za mnie trzymajcie juz kciuki bo najwyzsza pora i czas na Zuzanke.
Matka taki matematyk ze chyba sie w terminach ostatnich miesiaczek rypla i teraz ma co ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:57
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Mnie czasami boli na dole przy chodzeniu. Rano znowu dopadły mnie bóle jak na @. Mała czuje i na górze i na dole wierci się a Brzusio falujr
Wczoraj przygotowałam rzeczy higieniczne i kosmetyki do szpitala. Dzisiaj ogarnę ubranka dla małej. I może spakujemy torbę tak w 90%.jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
hej babeczki! która z was pierwsza do porodu teraz?
Jutro mam wizyte z usg wiec sie wszystko okaze, dzis czuje czkawke na srodku brzucha po lewej wiec coraz blizej miejsca sprzed upadku;)
Basia jak bole krzyzowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:11
jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyHeloł
Moje nocki juz od jakiegoś czasu nie należą do najlepszych. Schemat jest ten sam. Szukam wygodnej pozycji dla siebie, ale okazuje się, że jest ona niewygodna dla córeczki. Tak średnio po 1,5 godz sapania i prób przewracania się z boku na bok juz myślę, że jest ok... I wtedy muszę do toaletyI tak 3 do 4 powtórzeń i nastaje nowy dzień
Nowatorka, być może podraznilas ta krostkę i stąd ta krew. Obserwuj się.
MirelS moja komoda stała po skreceniu kilka dni z uchylonymi szufladami, później ją wymyłam dokładnie i znowu wierzyła się dzień czy dwa. Po zapachu fabrycznym ani śladu.
Ale jak zapach jest bardzo intensywny to spróbuj umyć ją woda z odrobiną octu. A do szuflad powkladaj miseczki z sodą oczyszczoną, ona pochłania zapachy.
jusella, MirelS, aisa, Agness27, nowatorka, eve90, Agaax lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek laseczki
Wkraczamy w 36 tydzień zaciążenia. Oficjalnie 34 dni do premiery+10kg na liczniku. Nuuudy, wszystko po staremu, ale może to i lepiej. Chociaż ostatnio zaczęłam odczuwać kłujące lekkie bóle w psitce, maciczka częściej twardnieje, cyce bardziej obwisły, tak że tego, coś się zaczyna powoli dziać
Ależ mi się dobrze spało dzisiaj, otwarte okna, chłodniutko, pies wyemigrował do pokoju starego... Przyłapałam się, że dalej śpię na płasko na plecach. Że też jeszcze się nie udusiłam własnymi cycami i brzuchem...
Kijanka, te 13kg to chyba rzeczywiście masz w uszachPięknie wyglądasz:-)
U mnie dziś piękna pogoda, stary chce do outletu jechać pod pretekstem zakupów dla małego. Myśli, że nie wiem, że szykuje się na zakup kolejnych koszulek, które wyglądają dokładnie tak samo jak te, które ma w szafieNo męska galerianka jak nic
Spoko, może załapię się na jakiego souvenira dla siebie, bo ciepło się robi, a ja dalej parzę dupę w jeansach.
Pięknego początku tygodnia dziewczętaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:20
majeczka87, jusella, MirelS, Naditta, aisa, TheForfie, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
reniczka smigalam po wszystkich sklepach i mam wstepnie jeden wozek z rynku wypatrzony, bexa line. Z adamexu jest piekny kolor, ale mowia ze adamexy wadliwe... ogolnie mozna oszalec z tymi wozkami.. jak wszystko pasuje w nim w budowie i wogle to nie ma kolorou materialu czy ciemnej ramy... Tyle co my przejrzelismy to szalenstwo normlanie;)
renieczka, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016