X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie konsultowałam ale u mnie to związane bezprośrednio z wypróżnianiem więc się nie stresuje
    Ja generalnie mam luzne podjeście więc nie ma co się mną sugerować ;P

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie mi sie przypomnialo ze ostatnio o to pytalam sama na szkole rodzenia, czy jechac do szpitala jak jest odrobina krwi bez czopu i mi odpowiedziala ze nie, ze dopiero jak jest sporo

kama005, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Piękna pogoda, ja wyspana... bedzie dobrze :-)
    Nowatorka ale się obserwuj uważnie.

nowatorka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poniedziałkowo. Trudno Was nadrobić :)

Ach, za mna pierwsza nieprzespana noc w ciazy. Teraz juz rozumiem co to znaczy.
    Zgaga, pić, siusiu, biodra okropnie bolą, spojenie już sie rozluznia, nie da rady machnąć się na drugi bok, brzuszek twadnieje,lekkie skurcze, mala kopie i tak od 22 do 6. Poduszek pięć tysiecy sto. O matuchno! Juz mialam male przeczucia ze kurka moje dni sa dokladnie policzone.

Teraz to zostalo mi ino czekać i stękać.
    Milego poniedziałku !:)

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka dokladnie tak samą cieżką noc miałam ;/ i mam nadzieje ze ostatnia bo do 1 lipca się wykończe ;/
    w środe wizyta to się dowiem czy cos już ruszyło

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo. Spojenie mnie boli w nocy, jak leżę dłużej na obojętnie którym boku, biodra zaczęły mnie też boleć, jakby się zaczęły poszerzać, no i dzisiaj to mam strasznie mokro, a na majtach rano dużo gęstego śluzu, jakby to kawałek czopa był. Nie wiem, jak on ma dokładnie wyglądać, bo za pierwszym razem go nie zauważyłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Zojka dokladnie tak samą cieżką noc miałam ;/ i mam nadzieje ze ostatnia bo do 1 lipca się wykończe ;/
    w środe wizyta to się dowiem czy cos już ruszyło
    Zazdroszcze wizyty! Moja nastepna dopiero 21.06 chociaz termin przesuneli mi na 19 czerwca z USG i polozna sie tego trzyma. Mam siedziec i sie nie oszczedzac.

Podobno jak spojenie siada to maluch juz powoli sie zbiera na swiat i glowka szutruje.

Tez obmyslam patent jak by tu sobie ulzyc i nie przezyc kolejny raz tego koszmaru :(

To juz jestesmy 3. Powoli zaczynamy rozpakowywanie. Ooo ile byloby lżej!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:29

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka, tylko Wy to 2 tygodnie do przodu jesteście i zaraz ciąża donoszona, a u mnie jeszcze 2 tygodnie z kawałkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:39

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) ja właśnie wróciłam z labo, bo w czwartek wizyta.
    Kijanka wyglądasz jak w 5 miesiącu ciąży, chudzinka!
    Nie straszcie porodami, ja też nocami na siku jak kaczucha chodzę :P
    Nowatorka ja miałam z miesiąc temu trochę krwi na bieliźnie, ale później na wizycie było ok i nawet zapomniałam zapytać lekarkę o to. W każdym razie nic się nie działo złego.
    No i ja też nie ogarniam jak ten mój maluch siedzi, brzuch faluje na boki, a czkawkę raz czuję niżej, raz wyżej. Okaże się w czwartek.
    Mam pytanie do Was odnośnie komody, czy wietrzyłyście jakoś je po zakupie zanim poukładałyście rzeczy? nie wiem jak pozbyć się tego zapachu

Agness27, nowatorka lubią tę wiadomość

• Zojka Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kaczuchy nie daleko ;)
    Ja nie strasze, tylko trzeba sie nastawic powoli ze niedlugo bedziemy przesylac pozdrowienia z porodowek, nasz miesiac powoli sie zbliza tup tup tup. :)

Milcia to Ty i Twoj maluch musicie jeszcze grzecznie poczekac:)

A za mnie trzymajcie juz kciuki bo najwyzsza pora i czas na Zuzanke.
    Matka taki matematyk ze chyba sie w terminach ostatnich miesiaczek rypla i teraz ma co ma :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:57

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiralS ale chodzi ci o zapach nowej komody?

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka Ty to inna sprawa, masz dzidzię gotową, większość z nas jeszcze ma czas ;)
    tak tak, nowa komoda ;)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami boli na dole przy chodzeniu. Rano znowu dopadły mnie bóle jak na @. Mała czuje i na górze i na dole wierci się a Brzusio falujr :)

Wczoraj przygotowałam rzeczy higieniczne i kosmetyki do szpitala. Dzisiaj ogarnę ubranka dla małej. I może spakujemy torbę tak w 90%.

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka dlaczego? Tzn ze nie wiesz kiedy mialas ostatnia @? Ja tak z Sebkiem mialam ze strzelalam cos kolo tego +\- 10dni
    W kazdym badz razie kciuki zacisniete :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Zonti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie tak latwo Ci sie bedzie pozbyc tego zapachu, mozesz kilka dni miec otwarte szuflady ale watpie ze to cos da..

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki! która z was pierwsza do porodu teraz? ;)

Jutro mam wizyte z usg wiec sie wszystko okaze, dzis czuje czkawke na srodku brzucha po lewej wiec coraz blizej miejsca sprzed upadku;)

Basia jak bole krzyzowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:11

jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie pootwierane są szuflady i w sumie w częściach już długo się wietrzyła, ale i tak intensywnie czuć :/

nie spieszcie się tak z tymi porodami :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Moje nocki juz od jakiegoś czasu nie należą do najlepszych. Schemat jest ten sam. Szukam wygodnej pozycji dla siebie, ale okazuje się, że jest ona niewygodna dla córeczki. Tak średnio po 1,5 godz sapania i prób przewracania się z boku na bok juz myślę, że jest ok... I wtedy muszę do toalety :( I tak 3 do 4 powtórzeń i nastaje nowy dzień :)

Nowatorka, być może podraznilas ta krostkę i stąd ta krew. Obserwuj się.

MirelS moja komoda stała po skreceniu kilka dni z uchylonymi szufladami, później ją wymyłam dokładnie i znowu wierzyła się dzień czy dwa. Po zapachu fabrycznym ani śladu.
    Ale jak zapach jest bardzo intensywny to spróbuj umyć ją woda z odrobiną octu. A do szuflad powkladaj miseczki z sodą oczyszczoną, ona pochłania zapachy.

jusella, MirelS, aisa, Agness27, nowatorka, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek laseczki :-)

Wkraczamy w 36 tydzień zaciążenia. Oficjalnie 34 dni do premiery ;-) +10kg na liczniku. Nuuudy, wszystko po staremu, ale może to i lepiej. Chociaż ostatnio zaczęłam odczuwać kłujące lekkie bóle w psitce, maciczka częściej twardnieje, cyce bardziej obwisły, tak że tego, coś się zaczyna powoli dziać :-D

Ależ mi się dobrze spało dzisiaj, otwarte okna, chłodniutko, pies wyemigrował do pokoju starego... Przyłapałam się, że dalej śpię na płasko na plecach. Że też jeszcze się nie udusiłam własnymi cycami i brzuchem...

Kijanka, te 13kg to chyba rzeczywiście masz w uszach ;-) Pięknie wyglądasz:-)

U mnie dziś piękna pogoda, stary chce do outletu jechać pod pretekstem zakupów dla małego. Myśli, że nie wiem, że szykuje się na zakup kolejnych koszulek, które wyglądają dokładnie tak samo jak te, które ma w szafie ;-) No męska galerianka jak nic O.o Spoko, może załapię się na jakiego souvenira dla siebie, bo ciepło się robi, a ja dalej parzę dupę w jeansach.

Pięknego początku tygodnia dziewczęta <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:20

majeczka87, jusella, MirelS, Naditta, aisa, TheForfie, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reniczka smigalam po wszystkich sklepach i mam wstepnie jeden wozek z rynku wypatrzony, bexa line. Z adamexu jest piekny kolor, ale mowia ze adamexy wadliwe... ogolnie mozna oszalec z tymi wozkami.. jak wszystko pasuje w nim w budowie i wogle to nie ma kolorou materialu czy ciemnej ramy... Tyle co my przejrzelismy to szalenstwo normlanie;)

renieczka, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ