X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede uzywala alantanu krem przeciw odpatzenion a jak odparzy sie to alantan masc lub linomag lub sudokren

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytowalam. Rano odebrałam wyniki i ku mojemu zaskoczeniu mocz ok. Dziwne.. Na posiew jeszcze czekam. Mały waży 2700 g i dr stwierdził że jak na taki malutki brzuszek to dzidziuś duży.

Zaświadczenie od ortopedy też pokazałam. Kazał tylko przypiąć do karty ciąży i już jest czarno na białym że cc i koniec.

Kama ja mam linomag, sudocremu nie kupowałam. Dopiero jak będzie potrzeba.

Poza tym też mam dzisiaj mega wkurwa na siostrę,na męża, na obiad, na pranie... Zrobię ten obiad i dzisiaj niczego nie takam - leżę i pachne, taki mam plan.

kot_bury, jusella, Agness27, MirelS, Karolajjn:), aisa, eve90, LilouK, Kasiulina, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Laski a ja mam inne pytanie. Ile majtek siateczkowych bierzecie? I w ogóle jak się montuje ta zapiekanke w tych majtkach. Wiem może głupio brzmi ale... Podlaska ma jakoś plaster a to nic z tego co widzę...

mam 2 sztuki (wielorazowe). Tak mi się wydaje, że ten podkład po prostu się do nich wkłada i majtki go trzymają :) w niektórych szpitalach z tego co wiem nawet w ogóle nie pozwalają ubrać majtek i przytrzymuje się to udami... :/

Kijanka, ale zgrabniutka jesteś! Aż zazdroszczę :)
    nowatorka wrote:
    Mam na dole mala krostke od wczoraj, moze to z niej.. Nie wiem...
    A takie głupie pytanie... nie goliłaś się może? Ja ostatnio właśnie tak sobie porobiłam, mało nie padłam z nerwów na widok krwi, a to właśnie od maszynki ;)
    Jeśli to tylko jedna kropka i nie powtórzy się więcej, to po prostu spytałabym o to podczas następnej wizyty.
    MirelS wrote:
    Mam pytanie do Was odnośnie komody, czy wietrzyłyście jakoś je po zakupie zanim poukładałyście rzeczy? nie wiem jak pozbyć się tego zapachu
    Moją po złożeniu wytarłam i zostawiłam uchylone szuflady (chyba gdzieś na 4-5 dni), potem przełożyłam nieprane ubranka i tak sobie z parę tygodni leżało. Często do nich zaglądałam, ale już trzymałam zamknięte. Niecały tydzień temu uprałam i teraz czuć trochę dziecięcym proszkiem, płytą wiórową już nie. Chociaż szczerze mówiąc, to ja nawet lubię ten zapach nowych mebli :)
    Na wywabienie zapachu znam jeszcze kawę mieloną, ale ona trochę zostawia swój aromat, a ten raczej nie komponuje się za dobrze z dziecięcymi ubrankami :)

Też dziś odsypiałam, tyle że wizytę teściowej :) nie, żeby była straszna, bo - odpukać! - teściową mam jak z marzeń, ale byłyśmy na zakupach, a ostatnio już średnio nadaję się do biegania po galeriach. Ale za to mam fajna koszulę do karmienia, a Mały na dzień dziecka dostał od babci dwie pary śpioszków :) męża też muszę pochwalić, bo dokupił i zamontował karnisze na zasłony (do tej pory mieliśmy tylko same firanki). I teraz tylko mam dylemat, jakie kupić do dziecięcego pokoju... w sklepach same "dorosłe", a marzy mi się coś dziecięcego. Najchętniej w baloniki, no ale cudów nie ma :) może jakieś drzewka czy las ze zwierzątkami, coś generalnie z zielonym, bo pokój ma 2 ściany w kolorze groszkowej zieleni i dwie kremowe.
    W sumie znalazłam idealną tkaninę, ale to pościelowa bawełna i choć guzik wiem o doborze materiałów do produktu, to nie wydaje mi się, żeby to był dobry wybór. Chyba musiałaby dostać "podszewkę" z czegoś bardziej zaciemniającego, nie?

jusella, Agness27, MirelS, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my po ktg :) wszystko ok ;) w czwartek mam iść na następne :) dziś dzień do kituuu :/ nic mi się nie chce :(

Agness27, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Laski jak często stosujemy krem przeciw odparzeniom. I co w końcu kiedy?

Nam na szkole rodzenia babeczka mówiła że linomag zapobiega a sudocrem kłaść jak już jest odparzenie.

Jeszcze mam krem bepanthen i babydream przeciwodparzeniom. Co mam wziąć do szpitala bo mam jakiś mega dylemat. Przygotowałam tego babydream i linomag.

U mnie do szpitala każą wziąć linomag.

atdc15nmjt4tk663.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam alantan,linomag,bepanthen i sudocrem w najmniejszych opakowaniach i będę testować ;) do torby szpitalnej włożę chyba linomag,bo mam go na liście.

Maka - pięknie waży Twój maluszek ;) ja w czwartek jadę to będę mieć dokładnie ten sam dzień co Ty, ale mój na pewno lżejszy..

Kot bury a w necie nie chcesz zamówić? jest chyba pełno takich dziecięcych na allegro. No i zależy czy chcesz faktycznie zasłaniać okna tym czy to tylko po bokach dla ozdoby. DO zasłonięcia mogą być za cienkie, ale jak masz rolety w oknach to nie problem ;)

Ja mam jakiś kiepski, smętny dzień, zaraz włączę sobie film na zrelaksowanie...

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/vod-5986913 prosz jakby ktora chciala ze mna poogladac i poplakac;)

jusella, Kasiulina, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) wizytuje dopiero 13.06 to dam ginkowi te zaświadczenie :)

Kurcze odebrałam właśnie wyniki morfologi , poleciała mi po całości ... anemia :/ przez całą ciążę nie miałam :( trza sob z buraków walnąć :D i czerwonego mięsiwa się najeść :)
    Majeczka też płakałam na tym , obejrzałam wszystkie odcinki , tylko szkoda ,że ich tak mało :(

majeczka87 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot nie golilalm sie ostatnio.
    U mnie narazie nic. Nie ma juz krwi, mala sie wierci takze sie obserwuje i siedze w domu dzisiaj chociaz mam szkole rodzenia ale nie poszlam bo musialabym jechac sama samochodem 15 min, wole odlezec.

Pamietacie jak wam pisalam o tej mojej dysplazji bioder? Dzwonilam do ortopedy ale on mowi zeby najpierw sie spytac gina czy i co trzeba zrobic(usg itd) wiec nie wiem czy dzwonic do gina czy poczekac do 23ego do wizyty juz i tam spytac. Termin mam na 12 lipca to chyba jeszcze bede miala czas jakby co na konsultacje z ortopeda?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Kot bury a w necie nie chcesz zamówić? jest chyba pełno takich dziecięcych na allegro. No i zależy czy chcesz faktycznie zasłaniać okna tym czy to tylko po bokach dla ozdoby. DO zasłonięcia mogą być za cienkie, ale jak masz rolety w oknach to nie problem ;)

Właśnie patrzyłam, ale wszystko rozbija się o okno - w całym domu mamy nietypowe, bo... balkonowe. Głupio trochę (a nawet bardzo), wolałabym zwykłe z parapetem, no ale mam co mam i przez to potrzebuję przynajmniej 2,5 metra wysokości :( rolet nie mamy właśnie, tak się do nich przymierzaliśmy, aż w końcu stwierdziliśmy, że robimy zasłony :D
    No i jeszcze jak się do tego dopisze hrabiowski gust... właśnie przed chwilą znalazłam lampy i pościel idealną - lampy 200-300 zł, pościel (poduszka + kołdra + ochraniacz) 440 :D dobrze, że nie z zielonym, bo bym chyba padła z przemęczenia trzaskając nadgodziny :)
    170ab4e38dbb679d.png

nowatorka, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn i dolacz marchewki natke pirtruszki i jablka. Zycze aby szybko sie unormowala ;)

Karolajjn:), kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/vod-5986913 prosz jakby ktora chciala ze mna poogladac i poplakac;)

Zaczęłam oglądać :)

U mnie dziś była położna, kazała wzywać karetkę jak się skurcze zrobią co 5 min, nie ciągać rodziny.
    Posłuchałyśmy młodej i wszystko wygląda ok.
    Omówiłyśmy to jak wygląda poród, chyba przekonała ślubnego, żeby był przy porodzie, a tylko wyszedł na samo wyjście dzidzi :) Wróci przeciąć pępowinę. Następna wizyta za tydzień, to trochę jak szkoła rodzenia w formie pogadanek :)

Mama nas zaprosiła na imprezę do siebie 24.06 - to wspólne jej i taty urodziny... i powiem wam, że ja chyba z torbami w bagażniku pojadę na wszelki wypadek :)

Najgorsze, że położna, jako jedna z WIELU osób wróży mi chłopca. Bo tak ładnie niby wyglądam w ciąży. Strach pomyśleć, co ja bym z tym różem w szufladach zrobiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 14:51

majeczka87, kot_bury, jusella, Agness27, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe właśnie.

U mnie zależy czy się pomaluje :-)
    Jak idę na plac zabaw to wszyscy obstawiaja dziewczynkę a jak jadę do pracy wyszykowana to mówią że będzie chłopak bo promieniuje.... Chyba od pudru i różu na policzkach hihi

Jejku ale mnie męczy to serce dzisiaj... Czytałam że w 3 trymestrze tak może być...

kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas we wloszech to mowia odwrotnie ze na dziewczynke sie ladnie wyglada a na chlopaka brzydko...takze ja tam w te przesady nie wierze.

Basia a co masz z sercem? ja to mam takie momenty, czesto polaczone z twardnieniem brzucha ze czuje jakby mi ktos serce scisnal i ciezko mi sie oddycha. trwa to kilka sek i potem mija.

ja jednak zdecydowalam ze zadzwonie do gina i spytam o te 2 sprawy ale ma wylaczony tel, moze operuje.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuje tych kołatań, ja tak mialam wczesniej przed porodem, teraz na szczescie nie mam tego.. ale wiem jak to czlowiek sie boi bo nie da rady go uspokoic.. a co ginekolodzy na to?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    wspolczuje tych kołatań, ja tak mialam wczesniej przed porodem, teraz na szczescie nie mam tego.. ale wiem jak to czlowiek sie boi bo nie da rady go uspokoic.. a co ginekolodzy na to?
    ja to nawet o to nie pytalam bo mysle ze to jest "normalne"

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, ze to normalne, ale powiem szczerze mi się zdarza niezwykle rzadko. U was częściej?

Mnie bardziej męczą duszności, zwłaszcza jak siedzę za nisko oparta, czy przewracam się na drugi bok.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz teraz wychodze z załozenia ze wole powiedziec wszystko a co lekarz z tym zrobi to juz jego brocha;) po to on jest zeby nam powiedziec: spokojnie, to norma. lub lepiej to sprawdze;)

Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Też mi się wydaje, ze to normalne, ale powiem szczerze mi się zdarza niezwykle rzadko. U was częściej?

Mnie bardziej męczą duszności, zwłaszcza jak siedzę za nisko oparta, czy przewracam się na drugi bok.
    To tez mam. Nie moge tez lezec na plecach bo mi brakuje tchu. A te "napady" twardnienie brzucha plus dusznosc no to mam nawet codziennie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już minęły duszności itd :) bo brzuch mi opadł :) Ale było ciężko bo aż mi słabo było takie miałam duszności :/

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ