Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj wizytowalam. Rano odebrałam wyniki i ku mojemu zaskoczeniu mocz ok. Dziwne.. Na posiew jeszcze czekam. Mały waży 2700 g i dr stwierdził że jak na taki malutki brzuszek to dzidziuś duży.
Zaświadczenie od ortopedy też pokazałam. Kazał tylko przypiąć do karty ciąży i już jest czarno na białym że cc i koniec.
Kama ja mam linomag, sudocremu nie kupowałam. Dopiero jak będzie potrzeba.
Poza tym też mam dzisiaj mega wkurwa na siostrę,na męża, na obiad, na pranie... Zrobię ten obiad i dzisiaj niczego nie takam - leżę i pachne, taki mam plan.kot_bury, jusella, Agness27, MirelS, Karolajjn:), aisa, eve90, LilouK, Kasiulina, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykama005 wrote:Laski a ja mam inne pytanie. Ile majtek siateczkowych bierzecie? I w ogóle jak się montuje ta zapiekanke w tych majtkach. Wiem może głupio brzmi ale... Podlaska ma jakoś plaster a to nic z tego co widzę...
mam 2 sztuki (wielorazowe). Tak mi się wydaje, że ten podkład po prostu się do nich wkłada i majtki go trzymająw niektórych szpitalach z tego co wiem nawet w ogóle nie pozwalają ubrać majtek i przytrzymuje się to udami...
Kijanka, ale zgrabniutka jesteś! Aż zazdroszczę
nowatorka wrote:Mam na dole mala krostke od wczoraj, moze to z niej.. Nie wiem...
Jeśli to tylko jedna kropka i nie powtórzy się więcej, to po prostu spytałabym o to podczas następnej wizyty.
MirelS wrote:Mam pytanie do Was odnośnie komody, czy wietrzyłyście jakoś je po zakupie zanim poukładałyście rzeczy? nie wiem jak pozbyć się tego zapachu
Na wywabienie zapachu znam jeszcze kawę mieloną, ale ona trochę zostawia swój aromat, a ten raczej nie komponuje się za dobrze z dziecięcymi ubrankami
Też dziś odsypiałam, tyle że wizytę teściowejnie, żeby była straszna, bo - odpukać! - teściową mam jak z marzeń, ale byłyśmy na zakupach, a ostatnio już średnio nadaję się do biegania po galeriach. Ale za to mam fajna koszulę do karmienia, a Mały na dzień dziecka dostał od babci dwie pary śpioszków
męża też muszę pochwalić, bo dokupił i zamontował karnisze na zasłony (do tej pory mieliśmy tylko same firanki). I teraz tylko mam dylemat, jakie kupić do dziecięcego pokoju... w sklepach same "dorosłe", a marzy mi się coś dziecięcego. Najchętniej w baloniki, no ale cudów nie ma
może jakieś drzewka czy las ze zwierzątkami, coś generalnie z zielonym, bo pokój ma 2 ściany w kolorze groszkowej zieleni i dwie kremowe.
W sumie znalazłam idealną tkaninę, ale to pościelowa bawełna i choć guzik wiem o doborze materiałów do produktu, to nie wydaje mi się, żeby to był dobry wybór. Chyba musiałaby dostać "podszewkę" z czegoś bardziej zaciemniającego, nie?jusella, Agness27, MirelS, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Laski jak często stosujemy krem przeciw odparzeniom. I co w końcu kiedy?
Nam na szkole rodzenia babeczka mówiła że linomag zapobiega a sudocrem kłaść jak już jest odparzenie.
Jeszcze mam krem bepanthen i babydream przeciwodparzeniom. Co mam wziąć do szpitala bo mam jakiś mega dylemat. Przygotowałam tego babydream i linomag.
U mnie do szpitala każą wziąć linomag. -
Ja kupiłam alantan,linomag,bepanthen i sudocrem w najmniejszych opakowaniach i będę testować
do torby szpitalnej włożę chyba linomag,bo mam go na liście.
Maka - pięknie waży Twój maluszekja w czwartek jadę to będę mieć dokładnie ten sam dzień co Ty, ale mój na pewno lżejszy..
Kot bury a w necie nie chcesz zamówić? jest chyba pełno takich dziecięcych na allegro. No i zależy czy chcesz faktycznie zasłaniać okna tym czy to tylko po bokach dla ozdoby. DO zasłonięcia mogą być za cienkie, ale jak masz rolety w oknach to nie problem
Ja mam jakiś kiepski, smętny dzień, zaraz włączę sobie film na zrelaksowanie...jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam , dzięki dziewczyny za odpowiedzi
wizytuje dopiero 13.06 to dam ginkowi te zaświadczenie
Kurcze odebrałam właśnie wyniki morfologi , poleciała mi po całości ... anemiaprzez całą ciążę nie miałam
trza sob z buraków walnąć
i czerwonego mięsiwa się najeść
Majeczka też płakałam na tym , obejrzałam wszystkie odcinki , tylko szkoda ,że ich tak małomajeczka87 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Kot nie golilalm sie ostatnio.
U mnie narazie nic. Nie ma juz krwi, mala sie wierci takze sie obserwuje i siedze w domu dzisiaj chociaz mam szkole rodzenia ale nie poszlam bo musialabym jechac sama samochodem 15 min, wole odlezec.
Pamietacie jak wam pisalam o tej mojej dysplazji bioder? Dzwonilam do ortopedy ale on mowi zeby najpierw sie spytac gina czy i co trzeba zrobic(usg itd) wiec nie wiem czy dzwonic do gina czy poczekac do 23ego do wizyty juz i tam spytac. Termin mam na 12 lipca to chyba jeszcze bede miala czas jakby co na konsultacje z ortopeda? -
nick nieaktualnyMirelS wrote:Kot bury a w necie nie chcesz zamówić? jest chyba pełno takich dziecięcych na allegro. No i zależy czy chcesz faktycznie zasłaniać okna tym czy to tylko po bokach dla ozdoby. DO zasłonięcia mogą być za cienkie, ale jak masz rolety w oknach to nie problem
Właśnie patrzyłam, ale wszystko rozbija się o okno - w całym domu mamy nietypowe, bo... balkonowe. Głupio trochę (a nawet bardzo), wolałabym zwykłe z parapetem, no ale mam co mam i przez to potrzebuję przynajmniej 2,5 metra wysokościrolet nie mamy właśnie, tak się do nich przymierzaliśmy, aż w końcu stwierdziliśmy, że robimy zasłony
No i jeszcze jak się do tego dopisze hrabiowski gust... właśnie przed chwilą znalazłam lampy i pościel idealną - lampy 200-300 zł, pościel (poduszka + kołdra + ochraniacz) 440dobrze, że nie z zielonym, bo bym chyba padła z przemęczenia trzaskając nadgodziny
nowatorka, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/vod-5986913 prosz jakby ktora chciala ze mna poogladac i poplakac;)
Zaczęłam oglądać
U mnie dziś była położna, kazała wzywać karetkę jak się skurcze zrobią co 5 min, nie ciągać rodziny.
Posłuchałyśmy młodej i wszystko wygląda ok.
Omówiłyśmy to jak wygląda poród, chyba przekonała ślubnego, żeby był przy porodzie, a tylko wyszedł na samo wyjście dzidziWróci przeciąć pępowinę. Następna wizyta za tydzień, to trochę jak szkoła rodzenia w formie pogadanek
Mama nas zaprosiła na imprezę do siebie 24.06 - to wspólne jej i taty urodziny... i powiem wam, że ja chyba z torbami w bagażniku pojadę na wszelki wypadek
Najgorsze, że położna, jako jedna z WIELU osób wróży mi chłopca. Bo tak ładnie niby wyglądam w ciąży. Strach pomyśleć, co ja bym z tym różem w szufladach zrobiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 14:51
majeczka87, kot_bury, jusella, Agness27, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Hehe właśnie.
U mnie zależy czy się pomaluje
Jak idę na plac zabaw to wszyscy obstawiaja dziewczynkę a jak jadę do pracy wyszykowana to mówią że będzie chłopak bo promieniuje.... Chyba od pudru i różu na policzkach hihi
Jejku ale mnie męczy to serce dzisiaj... Czytałam że w 3 trymestrze tak może być...kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
a u nas we wloszech to mowia odwrotnie ze na dziewczynke sie ladnie wyglada a na chlopaka brzydko...takze ja tam w te przesady nie wierze.
Basia a co masz z sercem? ja to mam takie momenty, czesto polaczone z twardnieniem brzucha ze czuje jakby mi ktos serce scisnal i ciezko mi sie oddycha. trwa to kilka sek i potem mija.
ja jednak zdecydowalam ze zadzwonie do gina i spytam o te 2 sprawy ale ma wylaczony tel, moze operuje. -
wspolczuje tych kołatań, ja tak mialam wczesniej przed porodem, teraz na szczescie nie mam tego.. ale wiem jak to czlowiek sie boi bo nie da rady go uspokoic.. a co ginekolodzy na to?
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:wspolczuje tych kołatań, ja tak mialam wczesniej przed porodem, teraz na szczescie nie mam tego.. ale wiem jak to czlowiek sie boi bo nie da rady go uspokoic.. a co ginekolodzy na to?
-
Ja juz teraz wychodze z załozenia ze wole powiedziec wszystko a co lekarz z tym zrobi to juz jego brocha;) po to on jest zeby nam powiedziec: spokojnie, to norma. lub lepiej to sprawdze;)
Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dalile wrote:Też mi się wydaje, ze to normalne, ale powiem szczerze mi się zdarza niezwykle rzadko. U was częściej?
Mnie bardziej męczą duszności, zwłaszcza jak siedzę za nisko oparta, czy przewracam się na drugi bok.