X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm musimy ogarnąć większą torbę :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... własnie patrzę jak do rodzącej i męża 4 osoby przyszły "w odwiedziny i dla wsparcia"...w trakcie porodu i skurczów!!... powyrzucałabym przez okno :D

nowatorka, kot_bury, izulala lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża jedna rzecz.

Odwiedziny: od 15 do 20. Co to w ogóle ma być? Ojciec powinien móc być od rana do wieczora. Żart chyba jakiś...

Wypełniłam po części plan porodu ale niektóre rzeczy skonsultuję z moją gin :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mnie przeraża jedna rzecz.

Odwiedziny: od 15 do 20. Co to w ogóle ma być? Ojciec powinien móc być od rana do wieczora. Żart chyba jakiś...

Wypełniłam po części plan porodu ale niektóre rzeczy skonsultuję z moją gin :)
    Kama, ale w salach dwusobowych to ja np. popieram. Bo niby chciałabym mieć swojego męża non stop przy sobie, ale męża współlokatorki już nieszczególnie.. Jak się chce mieć męża cały czas przy sobie to w można w szpitalach wykupić sale jednoosobowe i wtedy druga osoba może całą dobę być z Wami.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nawet więcej kobitek po porodach leży razem (zalezy w jakiej sali) i chyba Olcia ma rację. Tez kiedyś trzeba odpocząć, a i mąż musi się przespać.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się lepiej psychicznie czuła jakby mąż był przy mnie od rana :D Sala jednoosobowa jest za droga :p A najchętniej wypisałabym się ze szpitala dnia następnego :D Nienawidzę szpitali po prostu nie znoszę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 19:20

1usapiqvhk164civ.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się lepiej czuła, ale co zrobić.. Wybrałam szpital gdzie nie ma niestety sal jednoosobowych więc zdaję sobie sprawę, że nie będzie męża cały dzień.. I tak zalecane odwiedziny są od 12 do 20. DO tego dochodzą inni goście w pokoju i nawet spokojnie własnego dziecka nakarmić nie można jak np. u sąsiadki jest i mąż i babcia z dziadkiem.. Mnie np. to przeraża :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu tylko jedna osoba odwiedzająca może być na całe szczęście.

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja koleżanka leżała to pamiętam że czasem i kilka osób na raz potrafiło przyjść, to już masakra no bo nie dość że duszno to jeszcze tak jak piszecie mało prywatności dla innych współ leżących :/

Ja muszę się dowiedzieć czy w ogóle u mnie istnieje możliwość wynajęcia sali, bo nawet nie wiem..

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U na nie ma takiej możliwości, więc zostaje wspólna :) Dwu lub czteroosobowa :)
    A powiem wam, że dla mnie to nie jest jakieś ważne, w ogóle. W ogóle o tym nie myślę.

Myślę o samym porodzie. Kumpel mnie pocieszył, że jego bratowa ostatnio ni z tego ni z owego 3 tyg przed terminem się rozpakowała. To by było u mnie za 3 tyg...

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Dalile myślę o samym porodzie i czytam jak wygląda, a oglądać się boję, że całkiem się nastrasze. Sam pobyt w szpitalu to już dla mnie pestka. No i ciągle mam przeczucie, że urodze przed terminem.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, ja mam dokładnie to samo. Od dłuższego czasu ciągle mam przeczucie, że urodzę wcześniej. Prawie daty bym mogła obstawiać, bo jakoś koniec czerwca mi w głowie siedzi. A najlepsze jest to, że mąż też mi to powtarza, że na pewno urodzę wcześniej bo jemu się tak wydaje. A on prawie jak czarownica, często kieruje się przeczuciami bo mu się sprawdzają :D. Ja nie miałabym nic przeciwko, żeby mały się pojawił na świecie za jakieś 3 tygodnie. Ciąża już będzie donoszona, a ja nie potrafię przestać się martwić i wiem, że nie przestanę dopóki nie wezmę mojego synka w ramiona :)
    Ból, szpital - wiadomo, przeraża ale tylko troszkę. Bo wiąże się przecież z porodem, a na to czekam jak na nic innego w życiu :)

Aha, co do historii to też dzisiaj słyszałam: znajoma znajomej miała termin na końcówkę czerwca a urodziła już na samym początku miesiąca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:11

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś czuję że urodze wcześniej. Zobaczymy. Bylebym miała spakowana torbę i wszystko gotowe i mogę się rozpakować :p

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byla taka sytuacja ze rodzilam bardzo dlugo- mialam skurcze zanikajace czy cos takiego- meza wyslalam do domu bo nie chcialam zeby na mnie patrzyl jak sie mecze. Odwiedziny od 11 -17 jesli dobrze pamietam. W naszym szpitalu nie ma osobnych sal dla tych co rodza i tych co urodzily. Lezalam z dwoma dziewczynami ktore przyjechaly do szpitala i od razu chluuup.. a ja chodze, stekam, dziwne pozycje, potem mi "cieknac" zaczelo, krwawic a tu odwiedziny na calego 7 osob bylo w sali oprocz tych dziewczyn i patrzylo jak rodze!! Wieczorem poszlam na porodowke i mowie ze akcji nie ma ale w sali jest tyle osob ze czuje sie delikatnie mowiac niezrecznie. W koncu nad ranem o 4.50 przyszedl na swiat nasz synek. k...wa do dzis mam cisnienie!! A jak moj maz przyszedl o 10 zeby mi wode przyniesc (bo w pysku mi zaschlo) to oddzialowa tak sie darla jakby niewiadomo co zrobil. Nie mialam sily po tym wszystkim jej powiedziec co mysle o warunkach i zasadach w tym szpitalu... Tym razen ile sie da bede zwlekac

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę próbować wygonić Zosię jak tylko donoszona będzie. Jesteśmy gotowi, a dzięki temu ślubny będzie miał 2 tygodnie tylko dla nas :)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża donoszona to 37 tydzień? Czy 38?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukonczony 37

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo chyba coś w tym jest....masakra. Oby jutro było lepiej...

A ja jakoś nie mam przeczucia czy urodze wcześniej... Z synem dzień po terminie zaczęłam mieć właśnie bóle krzyżowe mocniejsze jak na miesiączkę co 25 minut zadzwoniłam.do położnej a że było to wieczorem kazała iść spać aby nabrać sił :-) o 4 obudziłam się na siku wstałam i wtedy wody mi poszły.... Dobrze ze Mąż akurat wrócił godzinę wcześniej bo ja przekonana że bym dojechala sama... Haha nie dojechałabym.... Od razu dostałam mocnych skorczy że miałam dość..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:00

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury to pokoik Twojego dziecka na zdjęciu ? :)
    Bardzo fajnie wygląda tylko jezeli chodzi o łóżeczko to nie zaleca się ustawiać przy grzejniku bo organizm sie przegrzewa..

Mnie tez mecza duszności i nieraz serducho mocniej bije jak za szybko wstane lub chce szybko gdzies pójść.

Co do wyglądu na chłopca i dziewczynke to bywa różnie .
    Ja z córką duzo przytylam +18kg i bylam jak duza bomba.
    Teraz +7,5 kg i brxuch tylko man i powiększone piersi.
    Z koleżankami tez różnie bywa jedne na chłopca bardzo tyja inne na dziewczynke ;-)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    dawno mnie nie było, bo miałam pracowity okres w pracy, wesele znajomych...ale uff. od dziś mam urlop od pracy. i powiem Wam, że dzień był cudowny, byłam na spacerze, zrobiłam zaległe pranie, ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam obiad i jeszcze książkę poczytałam :) Jutro rano jadę kupić chustę dla dzieciaka :)
    A jeszcze teraz przed chwilą namówiłam męża, żebyśmy na weekend pojechali nad morze, bo to pewnie ostatnia okazja, potem już się nie ruszam dalej.
    Dobrze by było, jakbyśmy wszystkie doczekały jeszcze odrobinę, ale to już totalnie mało czasu zostało. Oby spokojnie :)
    Spokojnej nocy!

Naditta, Dalile, jusella, majeczka87, Agness27, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ