Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolajn truskawki dużo żelaza mają. A jeśli chodzi o wołowinę to polecam w Tesco albo w Biedronce steki z antrykotu albo rostbefu (wołowina dojrzewająca). 2x w tygodniu jem takiego steka i zero problemów z morfologią - nawet się poprawiła
Karolajjn:), eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Milcia ja tak mam czasami ze mam parcie na mocz ale nic nie leci
A dusznosci ogolnie tez mam od wczoraj, slabo mi ogolnie,brzuch mam b wysoko
Takie samo parcie, to ja mam ilekroć wstanę. Na przykład wysiadam z auta i pierwsze co, to szukam toalety w sklepie, żeby pójść, rozebrać się i wycisnąć 3 kroplenowatorka, jusella, kot_bury, eve90, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:A to wody plodowe wogole mozna wstrzymac?
Własne opowiadała że jedna z kobit wymyśliła, że jak będzie leżeć z nogami wysoko, to opóźni poród.... no i jak wyszły to zielone były...
Generalnie myślałam, ze to jakiś żart, ale nie.. rozwarcie było i jakies bakterie wlazły. A ta na męża czekać chciała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:50
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Na żelazo polecam jeszcze natkę pietruszki dodawać do wszystkiego
i dużo zielonych warzyw. No i witamina C, o niej też trzeba pamiętać, bo jeśli się ma za mało to i żelazo źle się wchłania. U mnie niestety bez suplementacji się nie obeszło.
Co do wyglądu kobiety w czasie ciąży to przecież zwykle zabobony są
Mam mnóstwo znajomych które wyglądały nieciekawie tzn plamy na twarzy, wypryski albo opuchnięta twarz, a urodziły chłopców. Znam też kilka takich, które wyglądały ładnie, a była dziewczynka.
Dzień dobry tak w ogóle, bo nawet się dzisiaj nie przywitałamjusella, Dalile, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja tylko powtarzam za położną.
Oglądam te Porody na IPLA (odc. 4)... i kobitka zgłosiła się na oddział 3 dni po tym jak zaczęły jej wody odchodzić, bo myślała, że po prostu "posikuje". Więc coś w tym co położna mówiła jestWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:21
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
Duszności Czyli taki ucisk to jak mam złą pozycje....
A tutaj niestety totalnie mi serce przeskakuje.... Dziwne uczucie.... Kiedyś miałam ale kardiolog nic nie stwierdził kazał tylko się oszczędzać bo za dużo pracuje.... A ja jestem z osób które mają bardzo niskie ciśnienie....
Może niestety to są żniwa które teraz zbieram bo byłam za bardzo.do przodu....
Jest to wkurzajaca i denerwujące bo człowiek myśli że mu serce stanie...
Ginowi powiem ale wątpię czy coś poradzi...https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Nowatorka, no właśnie wód płodowych nie da się wstrzymać
Lecą same bezwiednie. W pierwszej ciąży mi leciały już zielone i w szpitalu powiedzieli, że właśnie dziecko zrobiło już kupę w brzuchu.
nowatorka, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Basia, ja mam to samo. Tzn te zmiany rytmu serca, przeskakiwania i takie uczucie, jakby moje serce robiło fikołka. Mam to od dawna i już nie zwracam na to uwagi, ale zauważyłam, że u mnie często ma to związek ze zmianą pogody albo ze zmęczeniem. Aha i też mam niskie ciśnienie, więc może coś w tym jest
basia7777, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Basia, ja mam to samo. Tzn te zmiany rytmu serca, przeskakiwania i takie uczucie, jakby moje serce robiło fikołka. Mam to od dawna i już nie zwracam na to uwagi, ale zauważyłam, że u mnie często ma to związek ze zmianą pogody albo ze zmęczeniem. Aha i też mam niskie ciśnienie, więc może coś w tym jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 18:35