X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn truskawki dużo żelaza mają. A jeśli chodzi o wołowinę to polecam w Tesco albo w Biedronce steki z antrykotu albo rostbefu (wołowina dojrzewająca). 2x w tygodniu jem takiego steka i zero problemów z morfologią - nawet się poprawiła :-D

Karolajjn:), eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram, nie ma jak to stek z antrykotu z grilla :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od pół godziny mam jakieś dziwne wrażenie, że za chwilę mi wody polecą :/ Byłam siku i od tej pory mam uczucie, że muszę wstrzymywać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdech i wydech Milcia.
    Mi dziś położna kazała włożyć wkładkę i obserwować kolor wysięku - broń Boże nie wstrzymywać.

Na tym etapie mówiła, że jeśli cokolwiek będzie świadczyć o tym, że to nie mocz, to na IP.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja tak mam czasami ze mam parcie na mocz ale nic nie leci ;)

A dusznosci ogolnie tez mam od wczoraj, slabo mi ogolnie,brzuch mam b wysoko

kama005, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Milcia ja tak mam czasami ze mam parcie na mocz ale nic nie leci ;)

A dusznosci ogolnie tez mam od wczoraj, slabo mi ogolnie,brzuch mam b wysoko

Takie samo parcie, to ja mam ilekroć wstanę. Na przykład wysiadam z auta i pierwsze co, to szukam toalety w sklepie, żeby pójść, rozebrać się i wycisnąć 3 krople :)

nowatorka, jusella, nick nieaktualny, eve90, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wody plodowe wogole mozna wstrzymac? ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia może Ci Bunio się obniżył i uciska pęcherz i stąd takie uczucie.
    U mnie 2-3 dni temu brzuchol się opuścił i zaczęło się siku po siku :/ - nie mogę z kibelka wyjść - umyję ręce i znów mi się chce i tak ze 3x.

eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A to wody plodowe wogole mozna wstrzymac? ;)

Własne opowiadała że jedna z kobit wymyśliła, że jak będzie leżeć z nogami wysoko, to opóźni poród.... no i jak wyszły to zielone były...

Generalnie myślałam, ze to jakiś żart, ale nie.. rozwarcie było i jakies bakterie wlazły. A ta na męża czekać chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:50

nowatorka lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dziś akurat miałam pogadankę o tym jak rozpoznać poród i kiedy do szpitala uderzać :)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żelazo polecam jeszcze natkę pietruszki dodawać do wszystkiego :P i dużo zielonych warzyw. No i witamina C, o niej też trzeba pamiętać, bo jeśli się ma za mało to i żelazo źle się wchłania. U mnie niestety bez suplementacji się nie obeszło.

Co do wyglądu kobiety w czasie ciąży to przecież zwykle zabobony są :)
    Mam mnóstwo znajomych które wyglądały nieciekawie tzn plamy na twarzy, wypryski albo opuchnięta twarz, a urodziły chłopców. Znam też kilka takich, które wyglądały ładnie, a była dziewczynka.

Dzień dobry tak w ogóle, bo nawet się dzisiaj nie przywitałam :)

jusella, Dalile, nick nieaktualny, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Co do wyglądu kobiety w czasie ciąży to przecież zwykle zabobony są :)

Ja w zabobony nie wierzę, ale słonika na maturę brałam :) Poważnie, gdzieś ten irracjonalny lęk jest :D

nick nieaktualny, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mowili ze jak wody zabarwione to znaczy ze dziecko kupke zrobilo...

Agness27 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko powtarzam za położną.

Oglądam te Porody na IPLA (odc. 4)... i kobitka zgłosiła się na oddział 3 dni po tym jak zaczęły jej wody odchodzić, bo myślała, że po prostu "posikuje". Więc coś w tym co położna mówiła jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:21

majeczka87 lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszności Czyli taki ucisk to jak mam złą pozycje....
    A tutaj niestety totalnie mi serce przeskakuje.... Dziwne uczucie.... Kiedyś miałam ale kardiolog nic nie stwierdził kazał tylko się oszczędzać bo za dużo pracuje.... A ja jestem z osób które mają bardzo niskie ciśnienie....
    Może niestety to są żniwa które teraz zbieram bo byłam za bardzo.do przodu....

Jest to wkurzajaca i denerwujące bo człowiek myśli że mu serce stanie...
    Ginowi powiem ale wątpię czy coś poradzi...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, no to w mordeczkę jeżyka weź się kobito połóż i w koncu odpocznij porządnie!

nick nieaktualny, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duszności i czasami taki dziwny stresior jak sie położę wieczorem odczuwam.

Zaczynam pakowanie torby!

Jednak spakuje linomag :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, no właśnie wód płodowych nie da się wstrzymać :) Lecą same bezwiednie. W pierwszej ciąży mi leciały już zielone i w szpitalu powiedzieli, że właśnie dziecko zrobiło już kupę w brzuchu.

nowatorka, jusella, nick nieaktualny, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja mam to samo. Tzn te zmiany rytmu serca, przeskakiwania i takie uczucie, jakby moje serce robiło fikołka. Mam to od dawna i już nie zwracam na to uwagi, ale zauważyłam, że u mnie często ma to związek ze zmianą pogody albo ze zmęczeniem. Aha i też mam niskie ciśnienie, więc może coś w tym jest ;)

basia7777, nick nieaktualny, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Basia, ja mam to samo. Tzn te zmiany rytmu serca, przeskakiwania i takie uczucie, jakby moje serce robiło fikołka. Mam to od dawna i już nie zwracam na to uwagi, ale zauważyłam, że u mnie często ma to związek ze zmianą pogody albo ze zmęczeniem. Aha i też mam niskie ciśnienie, więc może coś w tym jest ;)
    tez to mam czasami ale juz przed ciaza mialam. zwlaszcza jak np z nerwow nierowno oddycham to mnie lapie albo kiedys mnie dosc czesto lapalo jak palilam papierochy i pilam duzo kawy, teraz juz wiem ze kawa na mnie nie bardzo dobrze dziala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 18:35

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ