X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Podczytuje was dzisiaj ale nie mialam chwili by napisac bo pilnowałam swojej siostrzenicy od rana bo mlodszy syn mojej siostry sie dosc mocno pochorowal i jezdzila po lekarzach. My sie martwimy porodem a ona juz sie martwi zdrowiem swoich dzieci i powiem ze nie ma latwo. Po poludniu bylam na szkole rodzenia ale powieem wam ze szalu nie ma ale ok zawsze sie czegos dowiem.
    Ja przestałam myslec kiedy zaczne rodzic bo bym zwariowala nastraszyli mnie ze moge urodzic na dniach a tu tydzien mija i nic wiec staram sie normalnie funkcjonowac i nie myslec co mnie boli i czy to skurcz. Mam nawet straszna ochote na jedzenie mcdonalda ale niestety mam za daleko moze w weekend meza namowie.
    Rozumiem dziewczyny wasze uprzedzenie do szpitali bo nie raz lezalam w nim ale tez mysle ze dla kobiet ktore pierwszy raz rodzą to czasami dluzszy pobyt daje poczucie bezpieczenstwa bo chociaz ktos zajrzy tu i tam czy wszystko dobrze sie goi. Od kilku dni zbieram sie do golenia i na razie udalo mi sie ogolic nogi a teraz jeszcze zostalo najwazniejsze miejsce ale sama nie dam rady chyba jutro poprosze meza o pomoc bo w srode wizyta.

jusella, Agness27, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj bolą plecy a przede wszystkim w odcinku krzyżowym. Nie wiem jak się usadzic na kanapie. No masakra jakaś...

Rammel, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł heloł

Temat porodu na całego :-) U mnie w szpitalu do porodu mogę miec 2 osoby, biorę tylko mojego starego capa do towarzystwa. Może być tak, że moja mama mogłaby się załapać, o ile poród opóźni się o 10 dni, ale postanowiłam, że nie chcę jej przy sobie. Czułaby się niezręcznie nie znając dobrze angielskiego. Niech się lepiej opiekuje pudlem w domu ;-)
    Mam osobny pokój od momentu przyjścia na oddział, po kilku godzinach od porodu przeniosą mnie na 4osobową salę. Dziecie od początku do końca są z nami. Jest możliwość opłacenia pokoju jednoosobowego, ale niestety nie gwarantują, że w tym terminie będzie wolny. Co do odwiedzin rodzin, raczej nie życzą sobie takich "stad" na oddziale. Nawet na 4osobowej sali partner może być ze mną 24h, pod warunkiem, że nie wwali się na szpitalne łózko, bo wtedy wypad :-)
    Po porodzie do domu można iść już po 6h, jednak dla świeżo upieczonych mam zalecają przynajmniej 24-36h na oddziale. Można zostać dłużej nawet do 4-5 dni jeśli ma się problemy np. z karmieniem, albo czuje się niepewnie. Ciekawe tylko jak to wygląda w praktyce.

Co do samego porodu, widzę, że mojemu warsztaty pomogły, bo w sumie mądrze gada od wczoraj i bardzo mnie wspiera ;-) Tak że tego, pomimo chrapania i ciągłych wygłupów, jakieś wnioski wyciągnął i mam nadzieję, że w praktyce też się sprawdzi. Dam radę, bo nikt inny za mnie nie urodzi!

Mam lekkiego stracha, ale staram się podejść do tematu bezstresowo i zrelaksowana najmocniej jak się tylko da, w sposób czysto fizjologiczny i na zasadzie pierwotnych instynktów, mózg wyłączam. Stres i nerwy potrafią opóźnić a nawet wstrzymać akcję porodową, m.in. dlatego dużo kobit rodzi w nocy albo nad ranem. Tak że tego, relaks pełną dupą ;-) Plan jest taki: zamierzam rozkraczyć się jak żaba, zrelaksować się, wkorzystać grawitację (nie planuję leżeć) i robić to co podpowiada mi instynkt, a nie TV, sąsiadki czy internety, o ;-)

Szoping zaliczony, B kupił 2 pary adidasów, a ja 2 pary szortów. Mały wyjątkowo nic. Po drodze na spontana zatrzymaliśmy się obejrzeć showroom domów, na które się czaimy od pewnego czasu. No bajkaaa, czuję, że mój będzie miał dziś bezsenną noc :-D

Dalile, jusella, Naditta, Agness27, aisa, Gagaga, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    A mnie dzisiaj bolą plecy a przede wszystkim w odcinku krzyżowym. Nie wiem jak się usadzic na kanapie. No masakra jakaś...

Może to sobie czymś rozgrzej? Mojemu tacie na krzyż pomagają ciepła okłady.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)ja już oko otwarte :) LilouK zdrowe masz podejście :) też tak uważam chociaż czasami taki mnie strach bierze ze szok :/ boję się jak nie wiem coo i myślę sobie czy dobrze robię rodzac sn czy może cc było by lepszy rozwiązaniem :/ a przez to myślę że chce tylko dla siebie dobrze a nie dla dziecka i czuję się zleeee ;/
    Kuzwaaa .... nie wiemmm...

LilouK lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mialam okropny sen :/

Ciekawa jestem ile z nas powie ze mialy "przyjemny" porod a ile ze horror hihi. Jyz sie nie moge doczekac zdjec malych stopek naszych dzieciow :)

ania181111, jusella, Dalile, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowarorka ja też ;)
    ja ostatnio mam takie złe sny w wykonaniu mojego M :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja spałam dobrze tylko za gorąco mi było bo ślubny kołdrę wyciągnął znów.
    Dziś do pracy zanieść zwolnienie i wracam do oglądania porodów.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam kiepską noc. Budziłam się 8 razy, każdą godzinę na zegarze widziałam. Już dawno tak nie miałam.
    A dzisiaj zauważyłam, że chyba mi brzuch opadł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 09:12

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis odespałam :)
    Dziewczyny czy u was dzieci też tak uciskaja główka szyjke? U mnie od paru dni sie tak dzieje i przy tym okropne kłucie w szyjce ;/

TheForfie lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia o prosze;) moj sie zdaje caly czas nisko i ciekawa jestem czy wogle to uczucie opadniecia bede czula;) fakt faktem mam jeszcze meisiac wiec pewnie tez;)

angella chyba CI sie malenstwo wstawia do przyjscia na swiat;)

eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U mnie noc nawet przespana - bywalo gorzej ogolnie..
    Angella908-moja nie uciska,łaskawa jest dla mnie ;)
    Ja w planach mam pozamawiac rzeczy z apteki dzisiaj,tylko nie wiem co.. pomimo ze ten temat byl tu walkowany z milon razy.. pomozecie ?:*
    W czwartek mam wizyte,wiec jutro musowo musze zawiezc siuski na badanie. Ciekawe co tam wymodzę. ;)

Aa ! Maly sukces na moim koncie : juz prawie jestesmy z Ala spakowane do szpitala :) z ubranek wzielam jej 4 pajacyki,4 body,skarpetki,niedrapki i czapeczke. Chyba starczy ?
    I powiedzcie mi jeszcze czy dla siebie pakujecie cale opakowania tych podkladow itd czy po kilka sztuk ?
    Pozdrawiam i Milego Dnia !

jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ja dzis odespałam :)
    Dziewczyny czy u was dzieci też tak uciskaja główka szyjke? U mnie od paru dni sie tak dzieje i przy tym okropne kłucie w szyjce ;/

Mam dokładnie to samo, i do tego jeszcze rozpieranie w okolicy miednicy...:)

kama005 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lipcówki :)

Też mam wrażenie, że brzuch się zaczął opuszczać, bo z pod bluzek zaczyna czasem wystawać.

Dziś mnie czeka szalony dzień i m in mam wizytę, z mniej przyjemnych rzeczy, to czeka mnie pogrzeb koleżanki taty :(

Angella moja córcia napiera na szyjkę nóżkami i też nie jest to przyjemne :(

Kurczę, może i ja zerknę na te filmiki o porodach, widzę, że Was nieźle wkręciły :) Ja się tylko boję, że się naoglądam i wtedy to w ogóle nie będę mogła spać. A propos spania, to u mnie część złej roboty robi materac, który jest do wymiany. Muszę się zacząć rozglądać za czymś konkretnym, bo ten był kupiony ot tak, byle jaki, aby był. No i 5 lat i jest do wymiany.

Pozdrawiam cieplutko ii miłego dnia życzę.

majeczka87, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Dzien dobry :)
    U mnie noc nawet przespana - bywalo gorzej ogolnie..
    Angella908-moja nie uciska,łaskawa jest dla mnie ;)
    Ja w planach mam pozamawiac rzeczy z apteki dzisiaj,tylko nie wiem co.. pomimo ze ten temat byl tu walkowany z milon razy.. pomozecie ?:*
    W czwartek mam wizyte,wiec jutro musowo musze zawiezc siuski na badanie. Ciekawe co tam wymodzę. ;)

Aa ! Maly sukces na moim koncie : juz prawie jestesmy z Ala spakowane do szpitala :) z ubranek wzielam jej 4 pajacyki,4 body,skarpetki,niedrapki i czapeczke. Chyba starczy ?
    I powiedzcie mi jeszcze czy dla siebie pakujecie cale opakowania tych podkladow itd czy po kilka sztuk ?
    Pozdrawiam i Milego Dnia !

ja spakowałam paczke podkładów pooporodowych, z 5 podkładów na łóżko, 8 wkładek laktacyjnych i siateczkowe majtki :P, więcej nie pakuje, ułożyłam to co zostało w szafce, zaciągnełam M i wytłumaczyłam co ma mi przywieść jak by co... :)

Kasiulina, jusella lubią tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reniczka mi te filmiki nie przestraszyly tylko uswiadamiaja;) czuje sie spokojniejsza i bardziej przygotowana;)

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jedno bez poduszki ciążowej nie przespałabym ani jednej nocy, już się sama śmieje w nocy z siebie jak opanowałam jej przekładanie z boku na bok :) ale ją uwielbiaaam... Nawet do rodziców ją zabieram ;)
    Mam tylko dylemat co ze szpitalem bo nie chce wkroczyć jak wiariatka do spzitala z 1,5 m poduszką :P

U mnie dzisiaj fajny dzien mam nadzieje ;)
    Jade do zwierzątek, a później jakiś obiadek może bo wczoraj weny nie miałam, macie jakieś pomysły na dzisiejszy obiad>?

majeczka87, jusella, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ochotę na kaszankę więc dzis to bedzie :-) z grilla elektrycznego ale zawsze.

Agness27, kijanka_88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka ja mezowi do samochodu ją wpakuje i powiem zeby mi na poporodowa przywiozl.. nie wiadomo czy bede dala rady spac sobie na boku tak jak teraz.. ale no moze... niech bedzie w pogotowiu;)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się budziłam dwa razy nad ranem. Pies się kręcił po mieszkaniu a na panelach słychać jego każdy ruch :D

Do tego dopadły mnie znowu bóle okresowe ale mijały co nir zmienia faktu że są coraz silniejsze... Wizytę mam dopiero 15ego. Na razie ratuje się nospa.
    Do tego w nocy dretwieje mi wiecznie lewą ręką jak śpię na lewym boku, rano prawa dłoń mam mega spuchnieta że dzisiaj ledwo rozsmarowalam masło na kanapce. Byle do porodu!

Moja Mo też już chyba ciśnie na szyję bo czasami tak boli i kłuje że aż się martwię

Co do ubranek ja wzięła 3śpiochy, 3 pajacyki, 2 body krótki i 2 długi rękaw, skarpetki, niedrapki, czapeczki oraz 2 polspiochy. Jedynie body i polspiochy są nadprogramowe. I mam też ubranka na 62 gdyby postanowiła być większa :)

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ