X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie:)
    Ja dzis robiłam morfologię i mocz i o dziwo w przychodni nie bylo kolejek - szoku doznalam ;)
    GBS odebrałam dziś i wynik Ujemny :) :)
    Dzis się troche nachodzilam aż stopy i nogi bola jak chodzę no i zauwazylam ze troche spuchly :/

Dziewczyny nie martwcie sie ze nie dacie z dziecmi rady -nikt na poczatku nie jest idealny i cale życie sie uczy ;).
    Jak czegos nie wiecie to pytajcie zawsze któraś podesle dobra rade :)

A dzis w przedszkolu sie dowiedziałam ze córcia w środę ma kolejny występ i maja śpiewać swoje 2 piosenki z festiwalu harcerskiego :)

jusella, kot_bury, aisa, eve90, figaa, Pauli11, renieczka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z moim poklocilam. Mam go dość. Jaśnie kurde jelop co nie umie się nie wnerwiac w pracy i zamiast polepszyć swoją sytuację to on ja pogarsza. Teraz to już na prawdę jego umowa stoi pod znakiem zapytania a ja mam kolejne dni stresu przez jego nerwy, czekając czy coś przyjdzie czy nie.
    Nie zamierzam z nim gadać lepiej niech przemysli swoje zachowanie bo czas najwyższy. A ode mnie nie oczekuje zrozumienia. O nie!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.
    U mnie 13 lat razem a 8 po ślubie... Kiedy to zlecialo....

Ja jakoś dalej sobie nie wyobrażam zw będę miała dziecko hehe
    Bardziej dalej się obawiam tylko bólu... I coraz częściej się zastanawiam co urodze...Cy jednak chłopak czy dziewczyna :-)

Ja niestety poleglam co do sprzątania...nie dam rady dwa piętra zrobić... Nogi mam ciężkie... Okrutnie i trochę spuchlam.
    Wzięłam sprzataczke bo bez sensu się tyle męczyc...

W poniedziałek nowy gin... Teraz tak myślę że chciałam chodzić na zmianę z tym moim starym.... Ale kurcze jak ona wbije do karty ciąży siebie to od razu zobaczy....hmmm jak to rozwiązać..

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni jak skacze ciśnienie to dobrze ze zostawili Cie bo naprawde nie ma żartów i lepiej miec fachowa opiekę a tak w domu to inaczej.
    A co do wyproznien pij dużo wody,pomagają tez pestki słonecznika,herbata liściasta czerwona ale o taka w szpitalu ciężko..no i czopek glicerynowy.

Rammel ja mam po córce wozek i to co do dali odpiąć i wyprą to wstawialam na 15 min- 40stopni i wirowanie 800 :)
    Torbe tez wypralam.
    Mój przez Internet zamowil profesjonalne srodki do czyszczenia i będzie w weekend walczył bo w gondolce porobily sie zolte plamy -w sumie 4 lata byl w kartonie to nie ma co się dziwić.Torbe do wózka i z pod wozka tez na taki program wstawialam i nic się nie działo:)

Gratulacje udanych wizyt :)
    Duże dzieci będą się rodzic :)
    Az sie boje ile we wtorek mój zawazyl jak 2 tyg temu miał 2800g ;)

jusella, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, proszę Cię nie denerwuj się... i może trochę odpuść mężowi - chłop pewno w stresie też jest i tylko tak kozaczy... nie znam sytuacji ale trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło...

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odpuszczę mu. Kierownik powiedział mu jasno że nie może być skargi a on się sam o nią prosi. Ehh...

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ,Zonti śliczne brzuchy ;)

Maka na szczęście to tylko byl zly sen :).Teraz częściej myślimy i czytamy o porodzie wiec dlatego porę są przezycia w nocy..

Ania najważniejsze jest uczucie a kto ile czasu sie zna to juz schodzi na drugi plan ;)

No mój ostatnio mnie ochrzanil ze mylam okna i jutro jak przyjedzie to sam dokończy resztę no i zaczepi roletę i karnisz dla Malego do pokoju :)

Powiem wam ze ja np żadnych boli w ciszy nie odczuwalam (pierwszej) a teraz jakies klucia na dole plus takie ciagniecia aż w nogi idą no i dodatkowo maly bardzo w brzuchu mi szaleje ale z Cora w tej kwesti miałam tak samo a nawet bardziej boleśnie mnie kopala ;)

Tak samo co do witamin.jedne biorą i maja Male dzieci a inne wcale i tez maja Male dzieci -nie ma regoly moim zdaniem.Ja musze brac bo i anemie mam i do tego skurcze w lydkach i problemy z moczem.przynsjmniej po lekach normalnie funkcjonuje ;)

ania181111, jusella, nowatorka, majeczka87, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i remis :)
    Powiem Wam ze u nas były emocje :) byli znajomi i mi hanie wystraszyli ze az biedna zaczęła kopać jak zaczęli krzyczeć :/ wyszłam i ja uspokoilam :)

Powiem Wam : mam skurcze :/ dość mocne Ale nie regularne :/ bo liczę :) ciekawe kiedy będą regularne :)

Sanna, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, bój się boga, jaki remis? Toć my wygrali 0:0 :-D

ania181111, kama005, eve90, Maka, aisa, nowatorka, stokrotka2013, Zonti, majeczka87, LilouK, Naditta, Kasiulina, renieczka, Sanna, Agness27, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ;) taaaa :) Polskaaa

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej ruchy się zmieniły. Nie są gwałtowne, nie szaleje. Rusza się mniej i spokojniej.

Ja przez to że się poklocilam że swoim to nie obejrzałam drugiej połowy meczu wolałam zamknąć się w sypialni.

Przyszedł i mnie przeprosił za swoje zachowanie ale co mi po Jego przepraszam. Niech się teraz modli by skargi nie bylo

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama trzymam kciuki zeby maz sie opanowal w czas i zeby nie bylo skargi.

Ja nie biore witamin a mam b duze dziecko. Takze to raczej od genow zalezy..

No a my wracamy od znajomych z meczu. Bylo piwko bezalkoholowe, byla pizza, bylo nawet ptasie mleczko polskie. :) teraz tylko miec nadzieje ze mnie nie bedzie od tego wszystkiego brzuch bolal :P ale nie moglam sie powstrzymac ;)

jusella, Pauli11, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Myslalam ze juz nadrukowalyscie dzis ze 3 strony a tu chyba pierwsza bede :)

Kama mam nadzieje ze skargi nie bedzie a Twoj maz wyciagnie wnioski... oby wszystko sie skonczylo dobrze :)

aniu jak tam po nocy? skurcze sie uspokoily?

Agnes ja dzis okna bede myc ;) meza nie ma bo pewnie tez by sapal :p

basia i dobrze jak nie dasz rady a chcesz miec czysto :) chalpa z tego co mowisz duza to po co sie meczyc

U mnie cisza :) przed burza?

Mialam koszmar :/ pojechalam rodzic razem z moja przyjaciolka (ona ma na styczen termin) i czekalysmy na sale. Na korytarzu zaczal sie robic poploch. Okazalo sie ze dzieci po urodzeniu umieraja z nieokreslonych przyczyn. Jakis wirus-oczy robia sie cale czarne (tzn bialka) i do 10 sekund zgon :/ Rozmyslilam sie i ucieklam ze szpitala. Mokra jak swinia bylam rano :0

ania181111, majeczka87, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Tak skurcze się uspokoily :) jest ok ;)
    Ale bardzo niespokojnie spałam :/ Wiec jeszcze troche polezakuje :)
    zonti chyba za dużo przed pójściem spać horrorów oglądasz :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 07:19

majeczka87, jusella, Pauli11, Agaax lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam Was z nad talerza ze śniadankiem i kawusi;) zaraz jade na badania;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 07:31

jusella, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj skurcze przeszły po tabletkach. Pod prysznicem dałam radę z goleniem i nawet mąż mi powiedział, że wyszło super :)

Jusella ja mam dzisiaj 36+2, ale nawet nie zwróciłam uwagi, że mi pokazuje ile dni do końca. Na pewno mi tyle dni nie zostało, tylko więcej, bo termin mam na 13 lipca.

ania181111, jusella, kama005, Pauli11, Agaax, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im więcej jem tym lepsze cukry mam :)

Dzień dobry! Deszcz pada od rana, ale jakimś cudem wstałam i może nawet coś zrobię. Powodzenia na badaniach, na każdej wizycie, któa się dzi odbywa
    i proszę - żadnych stresów, skurczów, plamień i porodów dziś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 08:29

jusella, Pauli11, Zonti, Naditta, Agaax, renieczka, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U mnie noc w końcu przespana do 8 ja Noe wiem co mam że o 5 rano się budzę.

Moje dziecię zawsze fajnie się że mną rano budzi :-) tzn ja go budzę bo śpi Grzecznie zawsze hehe

Torbę spakowalam.... Mam jedną i kurcze nie wzięłam ciuchów do wyjścia ani dla dziecka bo się nie zmieściło..chyba naszykuje mężowi i przywiezie jak będziemy wychodzić...

Na serducho moje mam tran i mam robić drzemki popołudniu. Echo serca wyszło ok i nawet dzidzi sprawdziła bo musiała ja podgladnac ;-)

jusella, Pauli11, renieczka, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dobrze, że wczoraj tylko fałszywe alarmy były! Ja się wieczorem też trochę przestraszyłam, bo mi się brzuch mega napinał, ale na szczęście przeszło. Budziłam się w nocy co godzinę na siku, zwariować można :/
    Mój mały też się mniej rusza niż kiedyś.Czuję jego wypinanie,przekręcanie, wkładanie stópek pod żebrami i czkawkę, ale te ruchy są znacznie bardziej leniwe niż kiedyś.
    Miłego dnia wszystkim ;)

jusella, Pauli11, Agaax, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Od dziś mogę rodzić - ciąża donoszona- jednak mam nadzieję, że Szymcio jeszcze z tydzień posiedzi u mamusi :-D.
    Upalny dzień dziś się zapowiada i pewno znów nic nie zrobię :/.
    Powodzenia życzę wizytującym i miłego dnia dla wszystkich Mamusiek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 09:11

LilouK, Pauli11, Zonti, Agaax, Dalile, renieczka, Sanna, MirelS, Karolajjn:), eve90, Evanlyn, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ