X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nawalnica u nas, ja pierdziele :/

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti, oby tylko szkód nie narobiła....

renieczka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po nieprzespanej nocy.
    Na szczescie dzisiaj juz jest u nas chlodno wiec jest czym oddychac. Od wczoraj mialam twardnienia brzucha bardzo czesto w nocy tez mnie co chwile lapaly moja macica dosc mocno ostatnio cwiczy.
    Co do trudnosci w ciazy to nie powiem jest mi teraz ciezko, przytylam 17 kg i zaczynam puchnac ale najciezej wspominam poczatki jak kazdy dzien nie byl pewieem jak co chwile slyszelismy ze wszystko moze sie zdarzyc, ze mam lezec i jak sie zamartwialam co bedzie dalej. Teraz juz mam synka w pelni rozwinietego i tylko czekac az wkoncu zapuka ze chce wyjsc albo trzeba bedzie go wyprosic :-)

Smile, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti zazdroszcze ! Jade do Ciebie ! U mnie 33 stopnie w cieniu o.O i zero chmur

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ponownie.
    Jusella, posłuchałam Twojej rady i jeszcze sobie dospałam. Od razu lepiej, ale jakoś ciągle mi dziwnie powodu tych znajomych. Mąż mi ciągle powtarza (a to bardziej jego znajomi), że on ma to w dupie, bo teraz my, tzn ja i mój brzuszek i nasz komfort jesteśmy najważniejsi.

Dalile, co do picia alkoholu, to mój sam się zadeklarował już kilka mcy temu, że do samego porodu będzie pił nie więcej niż 3 piwa naraz, żeby ewentualnie mnie mógł zawieźć do szpitala jakby się coś działo. Nie powiem, odpowiada mi to :D. Ile mniej nerwów i złości!
    Tylko u nas trochę sytuacja do tego zmusiła, bo my nawet nie mamy tutaj nikogo w pobliżu kto ewentualnie mógłby pomóc, zawieźć do szpitala czy coś.
    Jemu i tak odpowiada sytuacja, bo teściowa od razu jak się dowiedziała o ciąży zaproponowała mu, żeby wcale nie pił alkoholu do samego końca ciąży, a najlepiej to już do końca życia :D. Niestety nie chciał skorzystać z propozycji. Moja z 3 piwami była lepsza.

Smile, nie ma się co obrażać, wszystkie jesteśmy w ciąży, jedna druga musi rozumieć :) bo kto inny nas zrozumie, jak nie my siebie nawzajem?
    Ja np mam momenty, że chce juz urodzić, co wynika z troski o maleństwo. Czasem myślę, że bezpieczniejszy byłby poza moim brzuchem. Ale to wtedy jak przychodzi do mnie gorszy dzień.

Lilouk, tylko się z chlopem nie rozwiedz przez ten cały brexit! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 11:32

Smile, jusella, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście, że natura decyduje...

Ciąża donoszona nie oznacza, że dziecko jest przygotowane do przyjścia na świat. Płuca ma w pełni wykształcone, ale wątroba, nerki a przede wszystkim mózg muszą wykonać jeszcze ogromną prace.
    Wrzucałam ostatnio link o tym.

Jasne, że chce się mieć już dziecko przy sobie i jest ciężko przez różne dolegliwości. No ale to w końcu ciąża więc trzeba się pomęczyć jeszcze trochę dla dobra dziecka. Niech siedzą ile im potrzeba i wychodzą kiedy same zdecydują.

Ejrene, Zonti, renieczka, Smile, jusella, julietta139, kot_bury, Agness27, stokrotka2013, Ana32, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 39 tygodniu ciąży:)
    Mojemu synowi puki co dobrze u mamy w brzuchu i nigdzie się nie ie wybiera.

U mnie na szczęście od rana już chłodniej.
    Na tym etapie to czy któraś jest w 34 czy w 38 tygodniu to już każdej jest ciężko a pogoda to tym bardziej nam nie sprzyja.
    Ale też mnie śmieszą na niektóre wpisy jak np któraś w 35 tygodniu ciąży lata do WC czopa szukać :p nie ma sensu się nakręcać.
    Musimy się uzbroić w cierpliwość- zwłaszcza my pierworódki.

Smile, aisa, jusella, Agness27, kot_bury, stokrotka2013, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała, żeby coś się powoli działo. Martwi mnie ta stagnacja. Mała kopie, ale siedzi wysoko, skurczów zero, nic. Do dziś nie jestem pewna co to znaczy, że macica się stawia.

Jakoś wewnętrznie boję się, że brak objawów zbliżajacego się porodu też jest zły. To chyba przez to, że tyle zmartwień miałam przy staraniach i potem na początku ciąży. Doszukuję suę problemów.
    Jednak tak jak pisałam parę dni temu - też spodziewam się bardziej przenoszenia niż wcześniejszego porodu. Mała wyjdzie jak uzna za stosowne, a nie tak jakby matka chciała :)

Z drugiej strony moja mama wykurzyła mnie dwa tygodnie przed terminem myjąc okna, więc czasem się da. Mój lekarz mówi, że po donoszeniu już można czekać na poród, bo dzidzia gotowa.

Jak dla mnie Zosia niech siedzi jak chce, ale co pozrzędzę i ponarzekam na pogodę, ociężałość i brzuch to moje :D :D

@edit
    a właśnie Ejrene - po historii Niezapominajki, to co druga tu zaczęła się nagle bać porodu :)
    Ja jestem teraz w 37 tc - czop mógłby być - powiedział by mi, że coś tam jednak się dzieje w dobrym kierunku. Tydzień temu napisałabym ci to samo. Oczywiście przy założeniu, że odszedł by 14 dni wcześniej ;)
    Ale ten mój chyba ma w nosie moje plany zwiastunów porodowych, które mają mnie uspokoić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 12:04

jusella lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! U nas deszcz i 25 st! zbawienie! Okna otwarte i się wietrzy :-)
    W nocy i nad ranem brzuch bolał malpowo...
    A ja to bym chciała żeby czas szybciej zapitalal, niekoniecznie szybszy poród ;-)

renieczka, jusella lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chyba wlasnie odszedl czop sluzowy ale nie bylo w nim nic niepokojacego wiec jeszcze pewnie troche poczekam :-)

Gagaga, Smile, LilouK, jusella, Naditta, kot_bury, Ejrene, renieczka, Agness27, stokrotka2013, Ana32, TheForfie lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Smile, nie ma się co obrażać, wszystkie jesteśmy w ciąży, jedna druga musi rozumieć :) bo kto inny nas zrozumie, jak nie my siebie nawzajem?
    Ja np mam momenty, że chce juz urodzić, co wynika z troski o maleństwo. Czasem myślę, że bezpieczniejszy byłby poza moim brzuchem. Ale to wtedy jak przychodzi do mnie gorszy dzień.

Naditta, ja się nie obrażam:)po prostu dawnooo oj dawnooo mnie tu nie było. Z racji upałów, mam więcej czasu, postanowiłam z Wami popisać bo ostatnio tylko podczytywałam a tu jak zwykle atak...nie narzucam nikomu swojego zdania, po prostu napisałam że jak ktoś w 35-36 tc nie ma oznak porodu to normalne.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba troszkę nadinterpretujesz ten atak Smile. Ja przynajmniej nie miałam nic złego na myśli, jeśli tak to odebrałaś, to przepraszam :)

Niemniej, chyba nie znajdziemy tu żadnej kobiety, która brak oznak porodu w 35/36 tygodniu uznaje za coś złego. :) Bardziej boimy się o dziewczyny, które trafiają do szpitala, bo coś tak się jednak zaczęło dziać. Wszystkie które mówią o porodzie mają skończony ten 37tc.

Co innego, że to tylko gadanie, bo dzieci i tak zrobią co będą chciały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 12:11

jusella, kot_bury, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smile na szczescie u nas nic nie uszkodzilo ale straz jechala wiec pewnie szkody ogolnie byly :(

Karolajjn zapraszam :) przyszlo i poszlo a teraz jest suuuper. 23 stopnie... powietrze! :D

Ja powoli dorzucam do torby co mi sie tam przypomni, zamiast tantum rosa spakowalam szare mydlo bo przypomnialam sobie ze tamtym razem super sie sprawdzilo.

jusella, Karolajjn:), renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się używa tego tantum rosa w szpitalu? ja w domu zawsze wrzucałam saszetkę do miski z wodą i na zasadzie podmywania się....a jak tam nie będzie miski?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 12:17

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do butelki z dzióbkiem po wodzie półlitrowej. Dziewczyny mi wytłumaczyły :)
    Robisz roztwór i się polewasz.

jusella, Zonti, renieczka, Agness27, stokrotka2013, TheForfie lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane co tam u Was ?
    Amelka ma juz 11dni ... :) Jak ten czas leci

nowa! jak mi odszedł czop w ten sam dzien urodzilam hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 12:19

jusella, Dalile, LilouK, kot_bury, renieczka, Agness27, stokrotka2013, kama005, Agaax, TheForfie lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Kamenkaa!
    Amelia ładnie je i śpi?

• nowa! Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj czop nie mial sladu krwi wiec chyba jeszcze poczekam na akcje :-)

aisa, Dalile, jusella, Smile, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam 40tc, brzuch się nie stawia, bóli @ nie mam, żadnych czopów nie widać.

Dokładnie tak samo było w pierwszej ciąży. Aż w 39+6 nocą skurcze nieregularne. Kolejnego dnia wieczorem czop z krwią i skurcze coraz bardziej regularne. Na wieczór kolejnego dnia Młody się urodził.

Nie trzeba mieć objawów zbliżającego się porodu. Jedną będą już 2 miesiące przed męczyło a inna do końca będzie śmigać bez żadnych bóli - patrz ja ;)

Na początku ciąży jak kogoś męczą mdłości to się żartuje
    Cierp ciało coś chciało ;D
    Dokładnie to odnosi się teraz do nas :P

Dalile, jusella, ania181111, Zonti, LilouK, kot_bury, Ejrene, renieczka, Agness27, stokrotka2013, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa chyba Cię myślami ściągnęłam - dziś od 5tej zastanawiam się co u Was :-D, jak Amelka no i jak Ty się czujesz? Doszłaś do siebie po porodzie? Raz jeszcze wszystkiego dobrego życzę :-).

Zuzulka z niecierpliwością czekam też na wieści o Was - jak się czujecie obie? Niezapominajko o Tobie również myślę jak dajecie sobie radę :-D

W ogóle to zapraszam Dziewczynki do mnie - chłodno się zrobiło, dla tych, które chcą przyspieszyć poród znajdę jakieś zajęcie - trzeba okno umyć, schody pozamiatać, sprzątnąć łazienkę, uprać wózek itp... a dla tych, które jeszcze chcą poczekać proponuję leżing pod czereśnią i obżering owocami :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 12:34

Dalile, ania181111, Sanna, Zonti, Maka, kot_bury, renieczka, Agness27, stokrotka2013, eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ