Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę że nie ma zasady co do objawów porodu. Ja mam na pt termin z OM, córcia jest duza i martwię się ze nic się nie dzieje. Choc macica często mi sie stawia. W szpitalu tez kazali mi przyjść w terminie bo wczesniej nie będą wywoływać porodu jesli wszystko jest ok. A waga dziecka podobno nie jest wyznacznikiem bo moze ważyć duzo mniej.
Ja juz wariuję tak czekam na ten poród. Kilka razy juz widziałam baardzo duzo śluzu tak jakby taki kawal duży wypłynął ale bez krwi itp. Dzis rano tez to miałam kurczę tak bym chciała żeby juz się zaczelo bo tez mam myśli ze dzidzi bedzie juz lepiej poza brzuchem.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
To ja wam opowiem historie mojej kolezanki. Zero objawow zblizajacego sie porodu, byla ogolnie bardzo aktywna przez cala ciaze. Trzy dni przed terminem byla u lekarza zero rozwarcia, szyjka dluga i zamknieta. Dzien pozniej byla na ktg zero skurczy. Tego samego dniaa o 24 odszedl jej czop i zaczela rodzic, dodam ze wczesniej byla na basenie i czula sie swietnie. Wczesniej nie miala obajow, skurczy itp. Wiec mysle ze i u nas moze byc podobnie i wielu rzeczy nie przewidzimy i nie zaplanujemy
jusella, aisa, Naditta, Smile, kot_bury, Ejrene, renieczka, Agness27, stokrotka2013, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Jusella to jedziemy di Ciebie
my żeśmy ze sklepu wrócili Ale nie polecam nikomu wychodzenia z domu w taki upał
czekam na burzę dziś
Aisa masz racjęmoje koleżanki jak zlapalo to tego samego dnia urodziły bez żadnych wcześniejszych objawów więc nie ma reguły
Wlasnieeee jak tam nasze mamusie które urodziły?
Dawać zdjęcia dzieciatek! !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 12:41
jusella, Dalile, aisa, renieczka, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dalile wrote:A ile waży twoja mała wg. usg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 12:47
jusella, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Hej u nas dzis kurczak pieczony z ziemniaczkami i mizeria ciekawe czy do nas przyjdą jakieś burze narazie upalnie pieski maja puszczony zraszacz i my z czasu razem z nimi sie przy nim ochłodzimy w domu obowiązkowo działa wiatrak
jusella, kot_bury, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:To ja bardzo poproszę taki szybki poród! Żeby nie mieć czasu na zastanawianie się, byle mi tylko zdążyli podać antybiotyk na ten GBS.
To wchodząc na porodówkę krzycz - GBS dodatni!!jusella, Naditta, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
My od wczoraj w domu. Ale te wypisy w szpitalu to porażka. Miały być 11-12 a wyszliśmy o 17.40.
Mała to jest aniołekW nocy się obudziła 2 razy tylko dosłownie może na 15 minut na zmianę pieluchy i karmienie. Siostra zareagowała super. Głaszcze ją i zabawki przynosi. Mnie jak zobaczyła, to się uśmiechnęła i przyszła się przytulić.
No a ja mam 7.5 kg mniej i zostały niecałe 5 do wrzucenia.Dalile, Sanna, julietta139, ania181111, jusella, Smile, nowatorka, aisa, Naditta, LilouK, Ejrene, renieczka, kot_bury, Agness27, stokrotka2013, figaa, Ana32, Agaax, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, melduję się w dwupaku
widzę, że dyskusja powstała o wcześniejszych porodach. Mnie też jest ciężko, mam skurcze, upał 33 stopniowy daje znać,mam mdłości,często płaczę mężowi że nie daje rady, ale przez moje przejścia jakoś nie chcę niczego przyspieszać, bo w szpitalu tłumaczyli mi,że kiedyś było tak, że pierworódką dodawało się 7 dni do terminu, brało się pod uwagę nieregularne miesiączki, choroby itp. A dzisiaj termin porodu i oksytocyna, nikt nie myśli że np. trzeba poczekać dwa dni, bo lekarz mógł źle wyliczyć termin. Jak leżałam w szpitalu była dziewczyna która w 33 tc miała powiedziane, że dziecko waży 3400, więc od 37 tc myła okna i poród się zaczął, dziecko szybko się urodziło z wagą 3130:) trzech lekarzy ja badało
bierzcie poprawki na to wszystko i wytrzymajmy, dla naszych dzieci. Te, które już mogą niech rodzą szczęśliwie, ale teraz tak jak pisze Aisa rozwija się mózg i przede wszystkim skóra, która musi sobie potem poradzić z alergenami
nie życzę nikomu przenoszenia, bo psychicznie można oszaleć, ale tydzień już wytrzymamy, tudzież dwa :)wspierajmy się i nie kłóćmy, bo jak tu żyć bez forum po porodzie?
A co do tantum Rosa to mi na SR położna doradziła żeby kupić spryskiwacz mały do kwiatków i w tym rozrobic i wtedy nawet na łóżku można psikać krocze
U mnie w centrum Polski trochę się ochlodziło, taka ulga, bo wczoraj też blagalam o poród
Ściskam mocno i czekamy teraz na nowe maluchyania181111, Dalile, jusella, Smile, nowatorka, aisa, Naditta, Ejrene, kot_bury, Agness27, stokrotka2013, figaa lubią tę wiadomość
-
Jeju... wyobraziłam sobie mnie z moim spryskiwaczem, którego używam do odstraszania kotów
Jest całkiem spory, więc nie byłby dyskretny
julietta139, Zonti, jusella, niezapominajka, renieczka, kot_bury, Agness27, stokrotka2013, Agaax lubią tę wiadomość
-
Naditta też.mam gbs dodatni i mam nadzieję ze wszystko będzie ok
Milcia jakie grzeczne dziecięgratuluję
Dalie też mam taki duży spryskiwaczhaha
Bozeee siedzę przy wiatraku i zamierzam trochę w domu ogarnąćI nie wiem jak się zabrać do tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 13:08
jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]