X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak już siadam na kiblu to mam problem. Brzuch mi przeszkadza.!!!

Wczoraj wieczorem mnie Brzusio bolał raz mocniej raz lżej. A byłam po nospie ale w końcu ustąpiło.

Ja do mojego też się wczoraj za bardzo nie odzywałam a dzisiaj czekałam na słowo przepraszam. No w końcu usłyszałam.

Dzisiaj mamy się spotkać ze znajomymi, pewnie juz ostatni taki meeting przed porodem.

Też już bym chciała urodzić. Juz mam trochę dość. Upały upalami to nie takie straszne ale ogólnie. Chciałabym żeby mała była już z nami.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkim powtarzam, że rodzę za tydzień... ale moja mama sugeruje, żebym Zosi to powtarzała, bo może mieć inne plany :)

jusella, kot_bury, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    hmmm tak sobie czytam i jestem troszkę zdziwiona, połowa z Was ma termin na ok połowę lipca i juz wszystkie chcecie rodzic i przyspieszać poród? tylko po co?:)dzieciaczki jeszcze mają czas przecież:)ja mam na 14 lipca termin i póki co żadnych oznak porodu nie widzę i zbytnio ich nie wypatruję, wizyta 30.06 więc cierpliwie czekam. Natura myślę jest mądrzejsza od nas:)

Powodzenia w te upały, na szczęście dzisiaj chyba ostatni dzień:)pijcie dużo wody!:)

aisa, Ejrene, Zonti, Agness27, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim to tylko takie gadanie :D

jusella, renieczka, Gagaga, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku to ja już mam dość :P i porodowke mi zamykają :/ i do końca m-ca mam czas haha :p

jusella, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym po prostu się chciała pozbyć niektórych ciążowych dolegliwości. :D

Ależ mnie złapał ból @. Idę po nospę. Bok brzucha mnie złapał pod prysznicem.

Teraz jak siedzę to mój brzuch opiera mi się już na nogach! Moje stopki są dzisiaj jak takie wielgachne stoooooooopy. Kąpiel i kremy nic nie dały. Rano miałam lapska tak opuchniete że nie mogłam butelki z wodą odkręcić.

Ja chce piwo. Zimne takie idealne na ten skwar :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile no Ty to chyba jeszcze nawet nie masz donoszonej ciąży...trzeba sie cieszyć ,że żadna nie urodziła w 20stym którymś tygodniu bo wtedy byłby znowu płacz...

Cierpliwie trzeba czekać i już:)zazwyczaj 1 dziecko chce wyjść później niż prędzej:)

Nowatorka dasz radę:)znajoma ostatnio rodziła takie prawie 5kg dziecię...

renieczka, nowatorka, Zonti, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie stopy po nocy prawie wróciły do swoich rozmiarów za to napuchły mi dłonie :-(.
    Mogła by nam ta pogoda odpuścić trochę, tak kilka stopni w dół poproszę i będzie gitara.

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dalile no Ty to chyba jeszcze nawet nie masz donoszonej ciąży...trzeba sie cieszyć ,że żadna nie urodziła w 20stym którymś tygodniu bo wtedy byłby znowu płacz...

Generalnie to napisałam, że za tydzień :) Więc już donoszona, wystarczy doczytać.
    I niestety - jest mi ciężko, boli mnie wszystko, jest gorąco i chcę, żeby Zosia była już na zewnątrz.
    Możesz mieć podejście jakie chcesz, a mi pozwól na moje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 10:40

ania181111, Agness27 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 5 dni ale nic się nie zapowiada, wczoraj w nocy miałam kilka silnych skurczy ale usunęła i przeszło,
    Upały dają popalic, ja to przed wiatraki cały czas siedzę ;p

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja też przy wiatraku... ojjj 5 dni do porodu superrr <3 :)postanowiliśmy jechać do sklepu polazic :) bo wodę i słońce dziś dopuszczamy :) Tak w ogóle to proszę dziś uważać na siebie na dworku bo burze zapowiadają :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 10:47

• Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella już od jutra ma być trochę chłodniej, oby im się sprawdziła pogoda:)

Widzę nic tu się nie zmieniło, nie można się nawet odezwać. Zatem powodzenia przy porodach,aby dzieciaczki były zdrowe i dorodne. Pozdrawiam.

jusella lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Angela ja też przy wiatraku... ojjj 5 dni do porodu superrr <3 :)postanowiliśmy jechać do sklepu polazic :) bo wodę i słońce dziś dopuszczamy :) Tak w ogóle to proszę dziś uważać na siebie na dworku bo burze zapowiadają :/

Wczoraj mężu wyciągnął wiatrak z piwnicy - zbawienie. Ale my się nigdzie nie ruszamy dziś, lenimy się jak dwie orki w domu na kanapie :)

Trochę to mimo wszystko szokujące, że zaraz ten upragniony lipiec :D Tyle czekałyśmy :)

Ania coś ci się suwaczek zepsuł i chyba tak jak mi (i zauważyłam, że Esoni), po awarii forum avatar zniknął?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 10:59

ania181111, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) szybko zlecialo do lipca :) może poród też będzie szybki :D
    Tak coś mi się popsulo Ale już nie będę naprawiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 10:52

jusella lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile masz rację - szok jak to szybko minęło o.O. patrzę na ten mój suwaczek i nie wierzę 38+2 :/ a dopiero co badania połówkowe były...

U mnie już słońce odpuszcza :-D zobaczymy na jak długo

Agness27 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella - jadę do ciebie!
    U mnie nie widać zmiłowania, a ponoć to u nas największe burze miały być... ale rodzice mają tylko stelaż zamiast dachu póki co, więc lepiej niech nie pada.
    Dziś w nocy zawału prawie dostałam - mieszkam 17 km od nich i u mnie było takie momentalne oberwanie chmury, że normalnie rzeki na ulicach. A u nich na szczęście, odpukać, przeszło bokiem. Bo mają plandeki pozakładane, ale przy takim deszczu, czy przy wietrze, to nie da się, żeby nie przeciekało.

Dziś nowy program Szelągowskiej, właśnie się zaczyna. Strasznie lubię jej programy i aranżacje. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 11:00

• angella908 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wszystkie dni ciąży nawet zlecił, najgorsza ta końcówka mi się ciągnie strasznie bo juz tez nie mam na nic sił, jeszcze w tych upal ach :/

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Witam nową mamuśkę :-)

My wciąż w dwupaku :-)

Ale emocje wczoraj! Ostatnie 45min meczu przesiedziałam zamknięta w kiblu, żeby nic nie widzieć i słyszęć, takie nerwy miałam. Nieważne jak, grunt, że wygrali. Duma jest! Teraz mam nadzieje, że jutro Angole odpadną to dopiero będę świętować, łehehe :-D
    W ogóle od 3 dni jestem rozwiedziona z moim capem z powodu brexitu, wk***a mnie, że oddycha, mam focha 24/7 i chcę do domu, a w ogóle to niech spie***a, o! Ale o co mi chodzi to nawet nie pytajcie, bo nie wiem. Chyba tak dla zasady ;-)

Od 2 dni w nocy coś się zaczyna dziać, mam pobolewania w dole brzucha jak na okres i czasem silniejsze i bolesne skurcze, ale tylko w dole brzucha. Krzyż nie boli. Nie wiem czy jest to rzeczywiście skurcz (ciężko mi się wtedy ruszyć np. przekulać na bok), czy jakaś napinka mięśni spowodowana pozycją ciała (zwykle łapie mnie to jak leżę na plecach). Przechodzi po jakiś 30s i tak jakies 2-3 razy w nocy. No i kłucie w piśce ostatnio...

W ogóle żołądek mam już pod szyją, masakryczne zgagi ostatnio, aż mnie na wymioty zbiera czasami. Ten mój dzieć chyba musi być długi, albo ja mam mało pojemny brzuch, bo jak siedzę, to brzuch leży mi na kolanach (ciężko mi rękę wsunąć w pachwinę), a na górze mogę se 2 butelki piwa postawić (na półce powyżej linii żeber). Nie kumam bazy, to już prawie 39tydzień (jutro), a brzuch coraz wyżej... O.o

Byle do środy, to położna znowu wymaca co, gdzie i jak :-)

Czy Wasze dziecie też non stop Wam gmerają rączkami na dole? No mój to ostatnio pcha je w pachwiny, mam wrażenie, że połamię mu te patyki poprzez gwałtowniejsze ruchy albo siadanie O.o

Udanej niedzieli dziewczęta <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 11:04

Naditta, Gagaga, jusella, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w te upały :)

Czekam na te burze, niech się trochę ochlodzi bo nie ma czym oddychać.

My wczoraj byliśmy na imieninach u mojej prawie 90 letniej babci i całą rodzinką urzadzilismy tam strefę kibica :) Mężu tez popił kilka piwek i się rozochocil, musiałam go zabrać do domu bo by pewnie jeszcze kilka łyknał ze szwagrami :)
    Tak gorąco, a on mi tu chuchal alkoholowo pół nocy!
    Dziś rano juz go przegonilam po warzywa na targ i do sklepu, to wydychal resztę i jest ok :)

Dziewczyny, nie ma co się na siebie bzdyczyć. Każdej z nas jest juz ciężko i to naturalne, że wyczekujemy tej chwili kiedy się zacznie. Ale to tylko tak mozna sobie pomowic, bo natura i tak zrobi swoje :)

U mnie na obiad chłodnik ogórkowy i młode ziemniaczki. Później jakiś film i leżenie do góry brzuchem przed wiatrakiem :)

Spokojnej niedzieli :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 11:09

aisa, jusella, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś kurczaka piec... ale nie wiem czy chcę czegoś na ciepło na obiad. Może na zimno - sałatkę z makaronem, pomidorami z puszki, mozarella i bazylią?

Agness27 lubi tę wiadomość

‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ