X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną całą ciąże piwko chodzi, czasem pocieszam sie warka 0% ale to nie to samo.

TP:02.07
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, to może dziś lepiej na balkonie spać?

Ja dziś wypiłam jedno bezalkoholowe - pół roku czekało w lodówce więc było dobrze schłodzone :-D

Angel0101 spróbuj złotego bażanta bezalkoholowego - smakuje zupełnie jak alkoholowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 23:37

Angel0101, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej w samochodzie z klima spać :D

jusella, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też bym walnęła piwko ! Zimne z sokiem i do tego przez słomkę :D

jusella, Sanna, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, a gdzie można takie piwko kupić?

Agness27 lubi tę wiadomość

TP:02.07
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella a ja dzisiaj wypilam 2 male bezalkoholowe :P no trzeba bylo czyms opic zwyciestwo

jusella, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się raz udało dostać tego bażanta w Tesco ale nie w tym małym tylko w hipermarkecie (dokładnie w Silesi) - ogólnie to raczej ciężko ale warto. Jak zrobiłam łyka to wyplułam bo myślałam, że alkoholowe - chyba ze 4x sprawdzałam etykietkę :/

nowatorka, Sanna, Kasiulina, Agness27, kot_bury, stokrotka2013, TheForfie lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Witam się w środku nocy.
    Ja dopiero wlazłam do łóżka.
    Jestem niesamowicie zła, bo przyjechali do nas znajomi na mecz, a właściwie mecze i nie pytając nas nawet okazało się, że zostają sobie na noc. No wszystko super, ale można było chociaż zapytać, tym bardziej że względu na mój stan. I oczywiście siedzą teraz w salonie, na stole alkohol, a ja próbuję zasnąć w tym haosie za ścianą.. Mąż im dotrzymuje towarzystwa, ale jest tak samo zdziwiony jak ja. Nie wiem, może jestem przewrazliwiona albo wymagam za dużo. Ale nie mam już siły i ochoty na takie wieczory.

Moja dzidzia dzisiaj mocno kibicowała znowu, będzie z niego piłkarz jak nic, bo zawsze mocno kopie podczas meczów :)
    A ogólnie cały dzień spokojny, delikatnie się wierci tylko od kilku dni. Wiąże to z jego zmiana pozycji tzn wejściem głębiej. Wasze dzieci też takie delikatniejsze się zrobiły?

Dziewczyny, spokojnie kładę rękę na płasko pod cyckami, chyba mi się jednak obniżył ten brzuch, a ja tego nawet nie zauważyłam.
    Znaczy się że już będę rodzic? :P

U mnie w menu dzisiaj z napoi wyskokowych było różowe wino bezalkoholowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 02:01

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta współczuję z całego serca. Ludzie to czasem mają tupet! Ja bym wywaliła na zbity pysk a jak by się obrazili - trudno.
    Spokojnej reszty nocy - mam nadzieję, że już śpisz a jak dalej dają Ci popalić to zapraszam do mnie -jakoś pomieścimy się na łóżku ;-) a po śniadanku pójdziemy na ogródek, zalegniemy na leżakach i będziemy się obżerać czereśniami bo już dojrzały :-D

Gagaga, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , kiepska noc za mną! Wieczorem zjadłam szaszłyka z grilla chodziły za mną juz dobre 2 tygodnie i skończyło się całonocną zgaga wrr jaka jestem zła przypuszczałam ze tak będzie a i tak zżarłam! Wczoraj mnie coś skurcze dopadały dość mocne ale wzięłam dodatkowe 2 magnezy i przeszło. Ciekawe czy dzisiaj tez będzie tak gorąco! Ja praktycznie całą noc wietrze dom na oścież wszystko otwarte i tak nie śpię to chociaż tyle zrobię! Narazie zbiłam temperaturę do 21 ! Prawie jak klima! Wczoraj udało się do wieczora utrzymać 23 na parterze i 25 na poddaszu. Tylko zamknięte okna zasunięte rolety i zasłony po nocnym wietrzeniu. Jutro wizyta ciekawa jestem ile juz maleńka waży?! I czy zacznie mi zmniejszać te leki na ciśnienie bo strasznie się denerwuje że zacznę rodzić a nie będę mogła karmić przez te leki. Z tego leku musze stopniowo schodzić. Miłej niedzieli zatem,trochę ochłody w kolejny "gorący" dzień!

3i498ribteorkobo.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni ja też teraz wietrzę - zresztą całą noc wszystko pootwierane.
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę no i za Twoje ciśnienie.

Spać już nie mogę, ale to dobrze bo będę miała więcej czasu na odpoczynek ;-). Teraz w ramach relaksu jakiś film włączę i może drzemka...
    W nocy też skurcze miałam a zaraz po przebudzeni pogoniło mnie do wc (wczoraj 4x wizytowałam) - czyżby mój sen był proroczy i coś zaczyna się dziać? (ze 2 m-ce temu śniło mi się, że urodzę 26 czerwca :-))

A tak w ogóle to dzień dobry i miłego, chłodnego dnia bez opuchniętych kończyn nam życzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 05:17

TheForfie, Marta22, Sanna, renieczka, eve90, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella fajny masz podpis na suwaczku :D

jusella, TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam współczuję tych upałów...u nas jest tylko 20 stopni, a mi ciągle gorąco i duszno.

Juselka, dziękuję za wsparcie z całego serca! <3 skończylo się właśnie jak pisałaś, mąż ich po prostu wyrzucił. A ja mam ogromne wyrzuty sumienia (i dlatego już spać nie mogę), a z drugiej strony fajnie czuć tą jego troskę...

Dziewczyny, jak Wy funkcjonujecie po takich nieprzespanych nocach? Bo ja nie potrafię, boję się z domu wychodzić, że padnę.

Jusella, może jeszcze chwilkę zaczekajcie z Szymciem,żeby w tych upałach nie rodzić. Chyba,że sobie zalatwiłaś salę z klimą? ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, nawet nie zwróciłam uwagi :-D. Tylko te hemoroidy się nie zgadzają ale reszta to święta prawda ;-).

Naditta no właśnie mam nadzieję, że Szymo poczeka, bo Ania najpierw musi urodzić - obiecałam, że ma pierwszeństwo :-D.

Znajomymi się nie przejmuj to oni zachowali się nietaktownie i to oni powinni mieć wyrzuty. Jeśli się obrażą to znaczy, że nie są warci Waszej przyjaźni. Uważam , że Twój mąż dobrze zrobił i jestem z Niego dumna :-D. A teraz dośpij sobie jeszcze a potem zabierz męża na lody :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 08:49

nowatorka, ania181111, Naditta, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :)
    Naditta - nie przejmuj się znajomymi, bo Twoje zdrowie i samopoczucie jest najważniejsze.. myślę,że napewno to zrozumieją.. co do upałów jest mi mega ciężko, ale zauważyłam,że lepiej się czuję, jak jestem aktywniejsza. :)

Ja też wczoraj zjadłam szaszlyka i pierwszy raz w życiu miałam zgagę ! No co za straszne uczucie.. tfuu !
    Jusella mnie też czyscilo i aż się przestraszyłam.. ale tłumaczyłam Ali że ja nie chce dzisiaj na porodowkę, bo jedziemy nad jezioro wygrzać sloninkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 08:28

jusella, Naditta, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Kolejny, chyba ostatni dzień upałów. ..
    Ja wczoraj po nocnych skurczach miałam przypływ energii, przyszli znajomi na mecz, zrobiliśmy grilla i zostali do północy :) ale było fajnie, to pewnie ostatni taki weekend bo za tydzień to się już nigdzie nie dotocze :) trzymajcie się dziś i miłego dnia!

renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyyy :) my przy wiatraku spaliśmy więc było ok :)

Jusella pamiętam ! Mam nadzieję ze w tym tygodniu urodze bo nie wytrzymam tych upałów :/
    Wczoraj nad jeziorem byliśmy ale tylko 3 H wytrzymalismy bo było okropnie gorąco :/

Jusella A jak się czujesz ? Masz już jakieś skurcze ? :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daliśmy sąsiadom koncert wczoraj, a zwłaszcza mój mąż. Jaka awantura była... szok!
    A wszystko przez to, że poprosiłam, żeby już nie pił (on ogólnie nie pije, ale raz na jakis czas, jak każdy sobie pozwoli). Wczoraj wypił na meczu i po 4 piwa, wiec jak go zobaczyłam z drugim drinkiem, to mówię, że może mu już wytarczy?
    Głównie przez to, że gorąco jest, alkohol mu parował przez skórę, a mnie to w ciąży odrzuca strasznie.

A ten jak się awanturować nie zacznie! Że nie jest dzieckiem, że traktuję go jak alkoholika itd.... na koniec wziął i wylał resztę whisky single malt... żeby go żona od pijaków nie wyzywała... Powiedziałam, że pierdzielę i idę spać.

W nocy obudziła mnie ulewa, dobrze, że obudziła, bo okno w garderobie otwarte a to dachowe i padało do środka.

Dziś ślubny do rany przyłóż, przymila się, nawet śniadanie zrobił sam z siebie.
    Powiedziałam mu, że i tak jest niedobry i go nie lubię. O.

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - cała noc skurcze miałam i teraz też ale nieregularne i raz są bolesne raz tylko napięcie brzucha czuję. Do tego brzuchol mi się wczoraj opuścił i mam problem z siadaniem - już wcześniej Bunio przeszkadzał ale teraz to jest masakra - mam problem, żeby usiąść na tronie. W ogóle to jakoś inaczej się czuję. Wczoraj babeczka w sklepie powiedziała, że wyglądam jakbym miała zaraz urodzić :-D, ale chcę jeszcze troszkę wytrzymać bo jutro powinny naklejki na ścianę przyjść i chciałam jeszcze je zainstalować.

A u Ciebie jakieś objawy?

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak były objawy czyli jakieś skurcze itd tak teraz niccccc :/ kurczę a tak chciałam w tym tyg urodzić :/ już nie wiem co robic :/ to nie takie proste zeby urodzić :/
    Co do brzucha to mam już na kolanach prawie :) więc poród tuż tuż ....
    jak ja już chce urodzić :D Bo już nie mam siły zwłaszcza w te upały :/

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ