Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmmm nie pomogę niestety. Ja mam płytek 192 ale normę też mam o wiele niższa.
Podobno płytek nie może być poniżej 100 chyba tak nam mówili na SR
Zmierzylam temperatury w mieszkaniu i się przerazilam.
Kuchnia 30st
Sypialnia 29
Salon i łazienka 26st
No masakra jakaś! -
Hej wszystkim:) u nas też upały okropne i woda wrze w cieniu... a ja na 15 mam roczek bratanicy -swoją drogą kiedy to zleciało to nie wiem, przecież ona urodziła się wczoraj
Spędziłam wczoraj z mężem cuuudowny wieczór. Była pizza,lody, kino i długi spacer nad Wisłą.. dawno nie było mi tak dobrze, bo o nic się nie martwiłam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60ec4a129c4a.jpg
Co do ruchów Maleństwo też leniwe.. ale tłumaczę sobie,że ma Lenia w tą pogodę. Rano się powypinala i tyle.
Mają przyjść burze-ciekawe.
Powodzenia w ten gorąc dla wszystkich !
LilouK, Naditta, jusella, Agness27, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Hmm wg. belly w poniedziałek mam donoszoną ciążę to może faktycznie wtedy przestanę brać tabletki.
Dalile ja też niestety nie pomogę w tym temacie
U nas się zachmurzyło i grzmi trochę. Mam nadzieję, że coś poleje, bo nie ma czym oddychać.
Tak mnie rwie w szyjce, że zwariuje chyba dziś -
Dalile wrote:Dziś to zrobiłam i generalnie wszystko jest w normie.
Boję się, że z powodu małej ilości płytek (ja mam 132, a norma od 150) będę miała problemy przy porodzie - położna mówiła, że wtedy ani ewentualne zzo ani nawet cesarka "bo coś się dzieje" nie wchodzi w grę.
Lekarza mam dopiero w czwartek... może któraś pomóc?
Przepraszam, ale muszę skomentować... To straszny bełkot jest, co Ci powiedzieli... Tylko stresują biedną ciężarną, masakra...
Ale od początku. 132 to jest PIĘKNY poziom płytek. PIĘKNY. W niektórych labach w granicy normy!!!
Jeśli krzepniesz prawidłowo (PT, APTT, INR - w normie), to tym bardziej super luz.
Cesarka przed erą USG oraz "porodów na życzenie" to właściwie w większości przypadków była operacja ze wskazań nagłych/pilnych. Tu nie ma to-tamto, tu się ratuje ciężarna i dziecko.
W przypadku zaburzeń krzepnięcia podaje się płytki krwi lub/i osocze. I się robi. Kompletnie nie rozumiem, dlaczego cesarka miałaby nie wchodzić w grę??
Nie słuchaj takich tekstów, nie masz się czym przejmować!
P.S. Moje ostatnie płytki 130 (startowałam z 280), krzepnę prawidłowo, a jak się kłuje nakłuwaczem ostatnio, to mam wrażenie, że mi cała krew wypłynie...jusella, kijanka_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się
U nas też gorąco, byliśmy dziś zamówić wózek i na ten co chciałam miało się czekać 2 tygodnie... No ale teraz sezon urlopów to połowa sierpnia najwcześniej!gdyby mi ktoś w sklepie powiedział wcześniej (a byłam tam z 5 razy) to bym zamówiła wtedy... No a ja wózka pożyczyć nie mam, większość firm te same terminy jak nie dłuższe...
Kupiliśmy z innego sklepu taki co mieli na stanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 13:58
-
Marta22 wrote:Witam się
U nas też gorąco, byliśmy dziś zamówić wózek i na ten co chciałam miało się czekać 2 tygodnie... No ale teraz sezon urlopów to połowa sierpnia najwcześniej!gdyby mi ktoś w sklepie powiedział wcześniej (a byłam tam z 5 razy) to bym zamówiła wtedy... No a ja wózka pożyczyć nie mam, większość firm te same terminy jak nie dłuższe...
Kupiliśmy z innego sklepu taki co mieli na stanie...
-
nick nieaktualnyJa początkowo chciałam roan bass, strasznie mi się podobał, chciałam gondole latte w owieczki. I cały czas mówili 2 tygodnie i wózek jest, więc się nie śpieszyłam z tym. Nie powiedzieli jednak ze w okresie wakacyjnym okres się wydłuży...
Kupiliśmy adamex barletta, mam nadzieję że będzie ok choć teraz widzę i czytam różne opiniejusella lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ledwie duszę strasznie dziś piecze ponoć w poniedziałek ma być już chłodniej bo przez PL mają przejść burze jutro.
Rano jeszcze miałam siły i chęci i zrobiłam fote w dwupaku - to my
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 14:27
jusella, Marta22, Dalile, Zonti, LilouK, eve90, Pauli11, Kasiulina, Sanna, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Marta22 to taka sama sytuacja z wózkiem jak u mnie, tyle tylko, że ja mam zastępczy. Pochwal się cudeńkiem
. I też Roan tylko inny, i też w marcu czy kwietniu mówili 2 tyg. a teraz 8
. No ale mnie się żaden inny nie podoba więc będę czekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 14:33
Marta22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kolega, którego znam tylko przez neta, za to już 2 lata dziś powiedział, że nam kupić dla Zosi Szumisia, który uruchamia się gdy dziecko płacze. Strasznie mi się miło zrobiło, ale to dość drogi prezent... mam mętlik w głowie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 17:12
jusella lubi tę wiadomość