X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie obawy! Z jednej strony chce urodzić a z drugiej boję sie porodu, boję się tego czy dam radę, czy wszystko będzie ok. Ale tak już bym chciała by mała była z nami. To czekanie jest najgorsze!

Mój też się śmieje z moich stópek i mówi że mam stópki jak "ludzik Michelin" :D

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ślicznie łóżeczko i podziwiam za energię przepraszam Was za błędy w moich wpisach ale pisze na telefonie a on ostatnio płata mi figle zwłaszcza jak używam interpunkcji wiec bez kropek na koncu zdania ale raz Jeszce dobrej nocy dla Was

Kasiulina, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Lwica
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella poszperaj w necie, sa rozne "zabezpieczacze" ;) kontaktow wlasnie z obawy ze dziecie tam bedzie grzebac. My mamy zamiar kupic do wszystkich dostepnych kintaktow

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja, gratulacje! Piękna jest!

U mnie nie dzieje się dosłownie nic. Ba! Ja nawet coś ostatnio "lżej" się czuję! Aż podejrzane to jest i dziwne. Cisza przed burzą chyba.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już właśnie też nie mam wizyty u gina. Dała mi zwolnienie do dnia dnia porodu, kazała mi jeszcze tylko zrobić morfologię, żeby zobaczyć co z tą hemoglobiną i mam do niej tylko wtedy zadzwonić i powiedzieć. I ... dziwnie się z tym czuje :D no bo nic mi nie jest, nic mi teraz zbytnio nie dolega, wizyt żadnych, łykam tylko to żelazo i toczę się jak mała kulka.

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Ale mnie Szymek wystraszył - nie obudził mnie dziś kopniakami -nie wiem, chyba tak mocno spałam, że nie czułam pobudki. Obudziłam się a tu cisza, Szymo nie daje żadnych znaków więc zaczęłam poważnie się martwić. Dopiero jak loda zjadłam zaczęło się szaleństwo - ufff.

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :)
    Dzisiaj wizyta-dowiem się ile waży Maleństwo i czy coś się zaczyna dziać.
    Miłego dnia dla wszystkich ! :)

nowatorka, jusella, Zonti, LilouK, kot_bury, renieczka, Dalile, aisa, Karolla., Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dzień dobry :-D

Ale mnie Szymek wystraszył - nie obudził mnie dziś kopniakami -nie wiem, chyba tak mocno spałam, że nie czułam pobudki. Obudziłam się a tu cisza, Szymo nie daje żadnych znaków więc zaczęłam poważnie się martwić. Dopiero jak loda zjadłam zaczęło się szaleństwo - ufff.
    A to male bestie, juz umieja wymuszac slodkie na mamie :)
    Kasiulina powodzenia. Daj znac po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:45

Kasiulina, jusella, Marta22, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy ;) udanych wizyt życzę ;)
    w końcu się chłodniej spało dziś :) dziś mam zamiar małosolne ogórki włożyć Ale co z tego wyjdzie to się okaże :) muszę posprzątać w domu bo tak się u nas kursy ze porażka :/ mogłabym codziennie z odkurzaczem latać .
    Jak się budzę to tylko myślę "czy dziś urodze" :P
    Aaaa znalazłam u mnie w mieście miejsce gdzie będę mogła laserowo usunąć rozstepy :D niestety koszt tego mnie załamał :/ muszę odkładać do skarbonki :( muszą być 3-5 zabiegów i koszt od 500-1000 zł więc drożyzna. .. zobaczmy czy nas będzie stać :(

Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania ja tez sie zastanawiam nad tym laserem, najwyzej bede zbierac trzy lata na to ale chcialabym sie pozbyc tych paskudek :/

jutro wizyta :)

ania181111, kot_bury, nowatorka, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti ja wczoraj dzwoniłam z zapytaniem a propos tego zabiegu to powiedzieli że najlepiej 3 m-ce po porodzie iść na zabieg póki rozstepy są w miarę "świeże " i mama w miarę już zdrowa i z brzuszkiem po np cc ładnie zagojonym :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

Ja mieszkam na pierwszym piętrze i też mogę codziennie spierać kurze i latać z odkurzaczem. Co najlepsze jak się przeprowadzimy to będziemy mieszkać na parterze. Ależ będzie sprzątania szczególnie źr kolejny etap inwestycji będzie w budowie :D

U nas też na razie cisza. Mała b mało aktywna od rana. Coś tam się czasami ruszy ale z 10 ruchow na godzinę wyjdzie.

Dzisiaj może przepiore już ostatnie rzeczy patrz zabawki itp jakie mamy i maskotki jakieś, wyparze gryzaki i będzie wszystko gotowe.

Muszę iść dzisiaj na pocztę a mi się nie chce jak cholera stać w tych kolejkach!

Ja mam wizytę w piątek bo muszę przyjść z wynikiem badania moczu. Mam nadzieję że usłyszę coś o skróceniu szyjki czy rozwarciu :D
    Jeszcze chętnie bym miała jakieś USG ale to pewnie będzie już ostatnia jakąkolwiek wizyta do terminu porodu.

Powodzenia dzisiaj na wizytach

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama my właśnie na parterze mieszkamy i szczerze mówiąc ze sprzątaniem jest ciężko :P
    Jak ja mam iść na pocztę to jestem chora :P i często się wpycham mówiąc "przepraszam przepuszcza mnie panstwo ?" I ten wzrok tych ludzi :P haha ale przynajmniej działa i zazwyczaj prepuszczaja :) nie będę w 9 m-cu stać w kolejkach dajcie spokój :P
    ja ostatnie usg miałam chyba w 32 tyg i dalej Pani dr nie zalecala usg więc Hanie zobaczymy jak się urodzi :D

kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my chcemy kupić irobota do nowego mieszkania bo ja cholery dostanę jak będzie się non stop brudzić. Kurze mogę spierać to jeszcze pół biedy. Pociesza mnie fakt że będzie ogródek i będzie gdzie wyjść usiąść odpocząć :)

Oj to dawno miałas Usg.

ania181111, Sanna lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też się witam, wg belly ciaza donoszona. A że nie śpię od 4 to byłam już na morfologii, zakupach, robi się pranie. Zaraz chyba zabiorę się za okna ;)
    Dobrze ze juz chłodniej dziś.
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:38

jusella, ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba sie nauczyła juz wysypiac z tym moim brzuszkiem :) gdyby nie pobudka do ubikacji to przesypiam całą noc :P

Zaczynam czytać o wywoływaniu porodu bo coś czuje ze to tak sie skonczy :/

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    No my chcemy kupić irobota do nowego mieszkania bo ja cholery dostanę jak będzie się non stop brudzić. Kurze mogę spierać to jeszcze pół biedy. Pociesza mnie fakt że będzie ogródek i będzie gdzie wyjść usiąść odpocząć :)

Oj to dawno miałas Usg.

Też bym chciała taki sprzęt :) ojjj ogródek super sprawa :D my tylko balkon i to za kratami haha :)
    Noooo dawno nie miałam iść i się zastanawiam czy może prywatnie nie iść ale nie wiem czy mała nie jest za duza ...

Gaga ile masz energii od rana :)
    Angela podziel się jak coś znajdziesz ciekawego o wywolywaniu; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:48

Gagaga, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, chyba mnie naszło na gniazdowanie bo juz od wczoraj zastanawiałam się, gdzie zacząć sprzątać ;)

ania181111, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Jusella bardzo ładne łóżeczko i znowu podziwiam, że sama złożyłaś! Do kontaktu dałabym jakąś lampkę na razie.
    wg belly ciąża donoszona. Od dziś już się ze sobą nie pieszczę ;)
    Ja jestem zapisana na USG 11 lipca, ale lekarka się śmiała, że wątpi czy dojdzie do tej wizyty - no zobaczymy.
    Angella a seksu po próbowałaś? Podobno działa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:58

jusella, renieczka, LilouK, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się tydzień po porodzie :) Nocka super, mała spała od 22 do 5 rano i razem z siostrą się zsynchronizowała :) Potem dopiero pobudka o 7.40 :)
    Tydzień po porodzie ważę 57,5 kg i wyglądam tak (dla porównania ostatnie zdjęcie przed porodem)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f80869c8b18a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f469974c7283.jpg

Trochę jeszcze zostało, ale myślę, że uda się zrzucić szybko.

Kasiulina, Dalile, Naditta, renieczka, ania181111, Ana32, Agaax, eve90, ada89, aisa, LilouK, kot_bury, MirelS, jusella, Karolla., Angel0101, nowatorka, Maka, Marta22, Gagaga, Dunda, Agness27, _analiza, TheForfie lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ