X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a myślicie ze po odejściu tego czopa to sex jest dobrym pomysłem...? Chciałabym żeby coś ruszyło ale czytałam że jak "korek" odpadnie to jest ryzyko infekcji i teraz sama nie wiem czy tylko biegać po schodach czy męża też włączać do pomocy ;) w sumie jak zaczął tą ciążę to niech teraz skończy ;P

Nocka przespana bez akcji, chociaż ok 3 w nocy delikatne bóle mnie łapały ale nic mocniejszego i regularnego wiec nawet nie budziłam męża, co go będę stresować :)

kama005, jusella, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

Lwica
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po żywieniu człowieka ze specjalizacja w dietetyce. Pracy po tym brak :D

Pracuje w transporcie :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 'korek' odpadł tydzień temu podbarwiony krwią i od tamtej pory cisza, co jakiś czas trochę więcej śluzu, na ktg wyszedł skurcz ale to raczej przepowiadający bo ja nic czułam, oprócz tego, że mała się wypycha i brzuch twardy.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM wrote:
    Hej, a myślicie ze po odejściu tego czopa to sex jest dobrym pomysłem...? Chciałabym żeby coś ruszyło ale czytałam że jak "korek" odpadnie to jest ryzyko infekcji i teraz sama nie wiem czy tylko biegać po schodach czy męża też włączać do pomocy ;) w sumie jak zaczął tą ciążę to niech teraz skończy ;P

Nocka przespana bez akcji, chociaż ok 3 w nocy delikatne bóle mnie łapały ale nic mocniejszego i regularnego wiec nawet nie budziłam męża, co go będę stresować :)

NovaM, wszędzie piszą, że po odejściu czopa zero seksu i czasem nawet lekarze dają antybiotyk zapobiegawczo, bo jest ryzyko infekcji.
    Więc bierz się raczej za sprzątanie :D

Karolla, mój mały też od kilku dni raczej się leniwie rozciąga, czasem kopnie solidnie, ale zwykle jak już leżę. Chyba ma więcej miejsca wtedy. Czytałam, że jak dzieci wstawiają się w kanał rodny to zaczynają się mniej i inaczej ruszać.

Oj dziewczyny, dietetyka - moje niespełnione marzenie! Nie dostałam się na studia i machnęłam ręką, poszłam na coś innego. Do końca życia będę żałować.
    Mąż i tak nazywa mnie "dietetyczką bez wykształcenia" ;)

jusella, Agaax, Zonti, renieczka, LilouK, aisa, eve90, Agness27, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia super wyglądasz - zazdroszczę braku rozstępów.

Kurcze, ale bym się poprzytulała z Tatuśkiem i nie koniecznie w celach wykurzenia Szyma ;-). Niestety na odległość nie da rady - już 2,5 m-ca celibatu i pewnie gdzieś dopiero pod koniec września będziemy mogli zająć się sobą - do tego czasu to znów dziewicą się stanę!

Dzisiejsze śniadanie w postaci loda mocno mi zaszkodziło - żołądek tak mnie boli, że zwijam się z bólu i ledwo herbatę mogę przełknąć. Ale najważniejsze, że Szymo dokazuje to spokojniejsza jestem.
    Pierworodny wstawił pranie i co jakiś czas przychodzi sprawdzić jak się czuję i czy czegoś mi nie trzeba :-D - mam nadzieję, że Szymcio wda się w starszego brata :-D

Agaax, MirelS, renieczka, eve90, Agness27, kot_bury, Sanna, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Cześć dziewczyny :) My spędziłyśmy dwie noce w szpitalu, fałszywy alarm, od wczoraj jestem w domu, jeszcze w dwupaku.

Dziewczyny Wasze maleństwa kopią jak szalone czy raczej się leniwie przeciągają?

U mnie zależy od dnia.. kopniaków mocnych to ja już dawno nie czułam, bardziej mocne przeciąganie :)

Karolla., renieczka, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti - dietetyka też mnie kusiła, fajny kierunek :D jeszcze jakby to połączyć z jakimś trenerem personalnym, czy coś to już w ogóle!

Smile - rozstępy ciężki temat, chyba nie ma na nie reguły, ja się smarowałam olejkiem kokosowym, Elancylem za 100 zł :O, Palmersem + peelingi kawowe i gąbka syrenka, po której skóra aż paliła z bólu i co ? I i tak mi wyszło na boczkach i udach :/ jak będę kiedyś bogata to zapiszę się do dr Mareka Wasiluka, ale narazie muszę się wstrzymać, może jesienią spróbuję mikrodermabrazje + kwasy.
    A co do lasera to niestety nie pomogę bo nie wiem nic na ten temat, nie miałam styczności z depilacją laserową :(

201607055580.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny,
    Mi odszedl czop wczoraj i wlasnie zastanawiam sie nad przutulaniem z mezem bo tez slyszalam o infekcjach.
    Wczesniej juz tez sie przytulalismy i raczej w moim przypadku to nie pomoglo.
    Dzisiaj sprawdzilam jeszcze totbe ktora spakowalam do szpitala czy mam wszystko bo dawno ja spakowalam i tak lezala.
    Dzisiaj mam tez ostatnie spotkanie w SR o karmienii naturalnym ale juz nie chce mi sie jechac ale sie zmusze.
    Wiem ze teraz powinnam duzo chodzic ale dziewczyny ja nie mam sily.
    Milcia extra wygladasz.
    Agaxx gratuluje zdania egzaminow.
    Karolla ja juz dwa razy myslalam ze mam skurcze porodowe ale w obu przypadkach nad ranem przechodzily a ja staralam sie nie panikowac i tym sposobem dalej chodze w dwupaku. Ale powiem wam ze u mnie strasznie rodzina panikuje i wirm ze jesli mnie cos boli, mam skurcze itp. To nie moge nikomu mowic bo co.chwile pytaja albo dzwonia jak sie czuje a ja wtedy dostaje szalu :-)

jusella, Agaax, renieczka, Agness27, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama serio? Ale z drugiej strony trzeba tez miec szczescie zeby prace po kierunku znalezc. Ja jestem po reso z profilaktyka spoleczna i tez mialy byc cuda na kiju, jak zaczynalismy studia to mowili nam ze z otwartymi rekami na nas beda czekac :p pracowalam chwile w zawodzie (praca zalatwiona po znajomosci oczywiscie) ale zrezygnowalam jak ogien podlozyli w nocy.

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa wiem wiem, ja też staram się nie panikować, z tym, że mnie dopadły wymioty i skurcze brzucha, bałam się, że się odwodnię i myślę, że dobrze zrobiliśmy, że pojechaliśmy, chyba coś mi zaszkodziło po prostu.

Dziewczyny a czy do znieczulenia zewnątrzoponowego potrzebne są jakieś badania z labo? Ja nic nie mam, bo u mnie w szpitalu nie podają zzo, ale chciałabym rodzić gdzie indziej ze znieczuleniem i nie wiem czy muszę mieć jakieś badania?

• nowa! Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla oczywiscie ze dobrze zrobilas. Najgorsze jest to ze myslisz ze juz sie zaczyna a tu jednak nie :-)

Karolla., kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zwykła morfologia starczy.

Ja się starałam o robotę i praktyki i nic. Jestem po SGGW w W-wie i niestety nigdzie mnie nie chcieli. To taki kierunek gdzie ciężko o pracę chyba że masz cierpliwość albo ambicje na własną działalność gospodarczą.

Także poszłam w transport i tyle.
    Mam to gdzieś. Same studia żywieniowe rzucałam z kilka razy ale skończyłam z tytułem mgr.inż. Przynajmniej wiedza została. Teraz jak chce się rozwijać to tylko transport! Zrobiłam podyplomowe z logistyki w zarządzaniu i na razie próbuje awansować na inne stanowisko w firmie. Nie udało się ale za jakiś czas może podejdę znowu. Na razie lubię to co robię :)

Ja musze swojego przekonać do przytulanek bo jak raz powiedział że on sie boi i nie chce tak na razie zdania nie zmienia. :D

Karola słuszna decyzja

Właśnie zamówiłam dla małej zawieszke do wózka grająca świecąca bo miałam kupon na allegro :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 12:46

jusella, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem po logistyce, skonczylam rok temu i pracuje w logistyce :-)

kama005, Agaax lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o czopach, wypatrywaniu objawów... A mnie nie zostało nic innego jak czekać. Po pierwsze za tydzień mam wizytę, po drugie za dwa tygodnie kładę się do szpitala na cc.

Dziewczyny nawet mi się nie chce tego pokoiku doprowadzić do gotowości... wydaje mi się że mam jeszcze tyyyle czasu że wszystko zdąży się 2 razy zakurzyc.. Nie wspominając o dopakowaniu torby..

I jestem taka nie do życia dzisiaj.. Zrobię obiad, wywiesze pranie, walne się do wyrka i nadrobie serial. Taki mam plan. Na nic innego mnie dzisiaj nie stać.

Sanna lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już obiad praktycznie zrobiony :) przyszła paka z gemini i zamówiłam wkładki laktacyjne z aventa wielokrotnego uzytku :) sa super ;) a jakie milusie :)
    Pytanie :) podobno herbatkę na karmienie trzeba wcześniej zacząć pic więc pytam się Was doświadczone koleżanki :) czy już mogę zacząć pic ?:)

Agaax, TheForfie lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam że ta herbatkę laktacyjna kupię jak będę miec problem z karmieniem :)

Ja kupiłam sobie na obiad placki ziemniaczane. Jestem leniwa i nie chce mi się gotować a szczególnie dla jednej osoby :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 13:09

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Wy tu o czopach, wypatrywaniu objawów... A mnie nie zostało nic innego jak czekać. Po pierwsze za tydzień mam wizytę, po drugie za dwa tygodnie kładę się do szpitala na cc.

Dziewczyny nawet mi się nie chce tego pokoiku doprowadzić do gotowości... wydaje mi się że mam jeszcze tyyyle czasu że wszystko zdąży się 2 razy zakurzyc.. Nie wspominając o dopakowaniu torby..

I jestem taka nie do życia dzisiaj.. Zrobię obiad, wywiesze pranie, walne się do wyrka i nadrobie serial. Taki mam plan. Na nic innego mnie dzisiaj nie stać.

Maka, głowa do góry, Ty przynajmniej wiesz kiedy to nastąpi, a my będziemy czekać jak na szpilkach ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Pochwalę sie kacikiem dla synka :)
    No i córcia już go wyposażyła w zabawki ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0cbd305bf33.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47e5c247ed83.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 13:20

Agaax, nowatorka, jusella, renieczka, Maka, Naditta, aisa, Kasiulina, Gagaga, kama005, Karolla., Evanlyn, eve90, Zonti, Dalile, kot_bury, majeczka87, TheForfie lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamooo! 13509669_10208786725699275_857534927_o.jpg całe wsunęłam :D

nowatorka, jusella, Karolla., Agness27, renieczka, Maka, Naditta, Kasiulina, kama005, Angel0101, eve90, Dunda, Dalile, kot_bury, _analiza, majeczka87, TheForfie lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuuuuuu padam na pyszczek!

Znowu ciepło się robi, a ja jeszcze pół dnia w kuchni przy garach. Ale choć mam kocioł leczo :)

Co do przytulanek to tez mam zamiar wziąć się za robotę i zachęcić malutką do ewakuacji z brzucha. Ale póki co kończy się na pomyśle. Ja chodzę jak sloniatko, a mąż raczej innymi uczuciami do mnie pala niż pożądaniem :P

Moja córka ma określone pory kiedy rusza się bardzo mocno tj. rano i wieczorem, a w ciągu dnia to raczej się przeciąga lub rusza mniej intensywnie.

Był kurier i oczywiście musiałam od razu składać pojazd bo chyba bym pękła do 15 aż mężu wróci z pracy :)
    Oto efekty mojej pracy :D
    4e524f1a809919e9med.jpg

0d2ef2d2af328fadmed.jpg

762c55dcfbee44b8med.jpg

bce7ac442c181735med.jpg
    Spacerówki juz nie dałam rady złożyć, zaczęła na tatusia :)
    No I jestem zadowolona :)

Naditta, nowatorka, Maka, jusella, ania181111, aisa, Kasiulina, Agaax, MirelS, Gagaga, kama005, Karolla., eve90, Dunda, Agness27, LilouK, kot_bury, Ejrene, Sanna, _analiza lubią tę wiadomość

‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ