Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam mamusie
Dawno sie nie odzywałam ale śledzę was na bieżąco.
Witam nowe mamusie
Gratuluje pięknych brzuszków
Mirels ciało kobiety jest niesamowite do końca połogu nie bedzie śladu po brzuszku ciążowym
My dziś 2 dzień bez leków. Dziś jest w miarę spokojnie ale wczoraj było mnóstwo skurczy i cała noc bóle @.
Musze przyznać ze jestem tym lekko juz zmęczona. Końcówka daje mi sie we znaki. Zwłaszcza te skurcze. Wiem ze to dopiero 36 tygodni i chce zeby mała jeszcze troszkę poczekała ale ja mam dość.
Dziewczyny które juz maja ciąże donoszonaoprócz sprzątania seksu i rożnych mikstur warto tez skakać na piłce takiej dużej
i bujać sie na niej siedząc
pomaga zjeść dziecku do kanału i właściwe sie ustawić
drugie ćwiczenie to na czworaka machanie bioderkami ja boki, kręcenie i jakby przesiadanie na piętach
to triki z mojej szkoły rodzenia nie wiem czy działają ja narazie nie praktykuje
zacznę za tydzień
ania181111, kot_bury, MirelS, jusella, Agness27, renieczka, majeczka87 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Olala ładna waga tak samo jak i ja
Nie chce za dużo marudzic Wam Ale z dnia na dzień rozstepy mam coraz gorszeHania mi deformuje brzuch
Zjadłam mielone z ziemniakami i fasolka i pekne zaraz a moje dziecko szaleje[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyolala2910 wrote:A co do imienia to u nas będzie Oliwia
U mojej koleżanki na szkole rodzenia polecali właśnie koszulkę po mężu. Ja jednak do tego sceptyczna jestem bo widziałam jak to u nas wygląda, z sali przedporodowej przechodzi się na taką osobą na parte więc z gołą pupą dziwnie by mi byłoakurat jak zwiedziliśmy oddział to jedna kobita przechodziła i na pewno by nie chciała żeby która oglądał jej wdzięki
Edit : naszło mnie dzisiaj i takie coś zrobiłam mojemu, niech ma trochę słodkości w życiu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ee5daddb1d4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:13
MirelS, nowatorka, jusella, eve90, Agness27, Naditta, renieczka, Pauli11, Zonti, Agaax, Angel0101, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
http://www.tvn24.pl/brexit-rasistowskie-ataki-na-polakow-na-wyspach,656373,s.html
PRZYKRE TONaditta, LiloUK mam nadzieję, że Was omijają takie nieprzyjemności
przykre, że Polacy tak zapierniczają z dala od ojczyzny, a traktują ich jak jakieś szkodliwe robactwo
W sumie też zaraz przeglądne męża szafę jak tak radzicie, może znajdę coś odpowiedniego -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dacie radę wszystkie
Dolegliwości miną i będziecie się cieszyć maleństwami.
Mi dziś położna usunęła szwy i byliśmy na pierwszym spacerzeAgness27, Marta22, jusella, Sanna, eve90, Ejrene, MirelS, renieczka, nowatorka, Pauli11, kot_bury lubią tę wiadomość
-
U nas w szpitalu, zanim zacznie się akcja właściwa to w majtach się lata - jak wody się sączą to w podkład a nie po nogach
Pół dnia dziś przeleżałam przez ten cholerny żołądek ale już jest dobrze - zjadłam rosół i mi przeszło. Miałam już nigdzie sama nie chodzić ale postanowiłam sobie kupić nową firankę więc zaliczyłam spacer - na szczęście sklep z firanami blisko i powiem Wam, że dobrze że poszłam bo śliczną firankę kupiłam z przeceny 10 zł za mb - długość 2,8 m. Teraz właśnie siedzę i obszywam boki ręcznie bo nie chce mi się maszyny wyjmować - oczywiście jak firana zawiśnie nie wytrzymam i fotkę wrzucę.
Kurde miałam nadzieję, że przyjdą dziś naklejki a tu dupaNaditta, eve90, renieczka, Pauli11, kot_bury lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:http://www.tvn24.pl/brexit-rasistowskie-ataki-na-polakow-na-wyspach,656373,s.html
PRZYKRE TONaditta, LiloUK mam nadzieję, że Was omijają takie nieprzyjemności
przykre, że Polacy tak zapierniczają z dala od ojczyzny, a traktują ich jak jakieś szkodliwe robactwo
W sumie też zaraz przeglądne męża szafę jak tak radzicie, może znajdę coś odpowiedniego
MirelS, ja na szczęście odkąd tu jestem nie miałam do czynienia z jakąkolwiek dyskrymiancją czy złym traktowaniem tylko dlatego, że jestem z Polski. Wręcz przeciwnie, ludzie są baaardzo mili (ale to typowo angielskie, ta ich życzliwość nie zawsze jest do końca szczera), mnóstwo ludzi jest zainteresowanych jak to jest u nas, pytają, a nie osądzają. A w pracy to nawet było tak, że jak potrzebowali nowego pracownika, to pytali mnie zawsze czy mam kogoś z Polski, bo wolą nas niż Anglików.
Nie wiem, może to kwestia szczęścia, a może po prostu media przesadzają?jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ejrene wrote:Ja czuję, i drętwieje mi tam też i skóra tak się napina że aż boli nawet jak mały się nie rusza.
Przyznam ze w pierwszej ciąży tego nie miałam a tu sie pojawilo i nie wiem czy to normalne bo odczuwam od kilku dni..
No i dokucza jak klade sie spać badz siedze i to tez kilka razy na dzień odczuwam ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 20:27
-
Naditta to dobrze, może faktycznie media tak nakręcają
sama mam rodzinę w Irlandii i nie chciałabym żeby ich dotknęło takie szkalowanie.Oni bardzo sobie chwalą Irlandczyków, ale to też sympatyczniejszy naród niż angole podobno...
Ja nie mam żadnych mrowieńNaditta, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Cześć ja po wizycie beczę jak dziecko od 20- stej i nie mogę się uspokoić ! Od jutra znowu szpital. Gestozy ciąg dalszy do tego hipotrofia . Maleńka waży podobno 2020 co odpowiada 33tc a nie 36. Brzuch podobno tez mam za maly i za nisko ale ostatnio wydawało mi sie że bardzo się obniżył. Nic juz z tego nie wiem ufam mojemu lekarzowi ale ostatnio jak byłam w szpitalu to pomiary były na 34/35 Tc i waga 2400 podobno - USG robił inny lekarz na innym sprzęcie specjalnie pytałam jeszcze o pomiary i wagę. Moj lekarz jest ordynatorem myślę że wie co robi tym bardziej sie martwię. Powiedział że muszą poobserwować jak rośnie i w razie czego rozwiązywać przed terminem . Pewnie poleżę w tym szpitalu trochę...
-
Esoni trzymam kciuki, żeby to był błąd w pomiarze - wiesz omsknie się ręka o jeden milimetr i już wychodzą głupoty. Kilka razy czytałam na różnych forach, że były podejrzenia o hipotrofię a dzieciaczki ponad 3 kg się rodziły. Wierzę, że jutro napiszesz, że waga Malucha powyżej 2,5 kg jest. Ordynator czasem tez popełnia błędy, lekarza z dużym doświadczeniem może zgubić rutyna a mniej doświadczony może być bardziej skrupulatny. Musi być dobrze i tak będzie!
eve90, Agaax, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość