X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni wszystkie tu bedziemy myslami z Toba, mozesz liczyc na nasze wsparcie i dawaj znac na bierzaco co slychac u ciebie i malenstwa.
    Trzymam kciuki za Was :*

olala2910 witaj :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• esoni Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym chciała żeby tak było!

3i498ribteorkobo.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni nie martw się! Wierzę, że to tylko błąd pomiaru.
    Dziewczyny dzisiaj chyba nasza LilouK się nie odzywala.. Czyżby się rozpakowywala??

Mnie męczą co chwila bóle @, aż wzięłam nospe, torbę dopakowalam ale chciałabym wytrwać chociaż do wizyty...

ckaik0s3070dl07t.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka masz rację !
    Może już urodziła ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni :* Kochana, uspokoj się bo nerwy ani Tobie, ani dziecku nie pomagają.
    Właśnie trzeba brać poprawkę na jakość sprzętu, a nawet ułożenie malucha.
    W szpitalu napewno mają lepsze usg i zmierzą dokładnie maleństwo.
    Najważniejsze, że będziecie pod pieką i obserwacją. Trzeba obserwować przyrost wagi i przepływy. Lekarz wie co robi!

Sama miałam robione usg w różnych gabinetach, różnej jakości i powiem Ci ze różnica w pomiarach była spora!
    Myślę, że w szpitalu zrobią Wam dokładne badania i jak wszystko będzie dobrze to jeszcze wyjdziesz do domu w dwupaku :)

A w ogóle jak byłam w szpitalu, to jedna dziewczyna urodziła w terminie dziecko które ważyło niecałe 2000g I tu ewidentnie było zaniedbanie lekarza prowadzącego, bo były złe przepływy w lożysku i dziecko nie rosło prawidłowo.

Agaax, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, dawno mnie tu nie było ale czytałam was regularnie,
    upały dały się we znaki i mi, próbowałam funkcjonować jakoś ale było ciężko,
    w tamtym tygodniu byliśmy u lekarza i szyjka miała już 1,5cm ale nie wiem czy twarda czy miękka, dzidziuś podrósł, główką jest już ustawiony w kanale, pytałam też z tym gbsem i już przy porodzie nic mi nie będą podawać, ponoć antybiotyk starczył w moim przypadku, kolejna wizyta 12 lipca (15 termin) mam zrobić wyniki, lekarz powiedział ze jeśli nie dotrwam do wizyty to widzimy się na sali, u mnie prócz bóli okresowych i skurczów, które nawet położna badając wyczuła, nie ma nic, zaden czopek nie odpadł, pytałam lekarza również i o to, mówi ze nie każdej kobiecie musi odpaść a czasem jak odpadnie to i tak moze nowy sie zrobic, nie ma reguły :O
    Moje życie ostatnio przebiega na oglądaniu meczu.. Nie pytajcie których bo oglądam wszystkie, pomiędzy nimi dopinam już na spokojnie ostatnie sprawy, pije mrożone kawki, jem lody i wyczekuje na mojego synka :)

Maka, Naditta, Agaax, Pauli11, jusella, aisa, Gagaga, Sanna, Dalile, kot_bury, figaa, Agness27, renieczka, majeczka87 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni trzymaj się! USG niestety często podaje mylne pomiary, ale ważne że sprawdzą na miejscu czy mała przybiera. Będzie dobrze :*

• eve90 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni będzie dobrze! Jeszcze masz troszke czasu, dzidziuś podrośnie, zaufaj lekarzom oni wiedzą co robić i co dla Was jest teraz dobre :* Pisz do Nas jak to będzie możliwe co u Was!

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, trzymamy za Was kciuki! A Ty się nie martw na zapas, teraz już będziesz pod okiem lekarzy i wszystko będzie dobrze!

Maka, masz racje. Ja też jakoś dzisiaj kilka razy myślałam, co z tą LilouK...
    Może rzeczywiście postanowiła się rozpakować bez ostrzeżenia :)
    Albo ostro "kibicuje" Anglikom i nie ma czasu na forum :D

Maka, eve90, jusella, LilouK, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się nadal w dwupaku po wizycie :)
    Klucha waży już 3200 i wszystko jest w porządku- cieszę się :)
    A ja mam już 1,5 CM rozwarcia i czekam aż się coś zacznie :)

Maka, Agaax, Naditta, Pauli11, jusella, LilouK, aisa, mamuśka1, Sanna, kot_bury, figaa, Agness27, renieczka, majeczka87 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, co to za plotki ;-)

My wciąż w dwupaku. Mamy się dobrze i póki co młody nie ma jakiegoś szczególnego parcia na kanał :-D
    Ja wciąż przeżywam brejkszita, nerwuję się non stop z byle powodu, do tego fochuję się z moim, w ogóle mam lekko analny humor ostatnio. Do tego mój stary mnie do szału doprowadza, bo takie śmierdziuchy puszcza, że muszę emgirowac na piętro, bo normalnie "nie szczimuja" na dole przed tv!

Się przyczaiłam i obserwuję Was w ukryciu ;-)

Witam nową koleżankę Olę :-)

Esoni, trzymaj się, głowa do góry :-) Wszystko się ułoży, zobaczysz. Tulimy mocno xxx

A w ogóle to zaczął nam się 39 tydzień dziś. Obalam właśnie butelkę bezalkoholowego piwka z tej okazji, a co. Zdrówko za wszystkie mamuśki!
    +/- 11kg na liczniku, generalnie nuuudy, czekamy dalej :-)

Ha, ale przynajmniej Angole przegrywaja w gałę :-D

Maka, eve90, Naditta, kama005, Kasiulina, jusella, Pauli11, Agaax, aisa, kot_bury, figaa, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, Mała waży 3300 g, grzyb zniknął, pochwa jałowa :D
    GBS ujemny.
    Mam 1 cm rozwarcia, wypisał mi skierowanie na CC, chciał, żebym już do szpitala pojechała w czwartek, ale wynegocjowałam poniedziałek :D
    Jeszcze mam trochę do zrobienia. Oczywiście jak coś się zacznie dziać to IP.
    Dziwnie tak mieć świadomość, że za tydzień będę mamą :O

Pauli11, jusella, LilouK, Maka, aisa, Kasiulina, Gagaga, eve90, mamuśka1, nowatorka, Naditta, Sanna, Ejrene, Dalile, kot_bury, figaa, renieczka, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt - ja mam znów w czwartek iść i tak po cichutku liczę, że zamiast w przychodni to na porodówce wyląduję.

Pokój po woli zaczyna wyglądać tak jak chciałam. Jutro muszę kwiatki poprzesadzać i gdzieś je zainstalować bo brakuje mi zieleni.
    Ogólnie bardzo zadowolona z siebie jestem :-D

Spokojnej nocki nam życzę i oby jutrzejszy dzień był taki jak dziś u mnie (chodzi o pogodę)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 23:14

Kasiulina, eve90, Pauli11, LilouK, Agaax, kot_bury, ania181111, figaa, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa wiem co czujesz, mi zostało 10 dni ;)

Pauli11, Agaax, kot_bury, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porannym przypływie sił czuje się źle, jest mi duszno, słabo, niedobrze i wszystko źle.
    Ale mecz dobrze się oglądało. Teraz spać, jutro wizyta u prowadzącego a potem zdejmowanie aparatu z zębów :)

Pauli11, eve90, jusella, Naditta, Agaax, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Teraz spać, jutro wizyta u prowadzącego a potem zdejmowanie aparatu z zębów :)
    Miałam zdejmowany w tamtym roku, powodzenia ! Będziesz miała piękne ząbki na porodówce :D

jusella, kot_bury, Pauli11, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Od jakiegoś czasu budzę się o 4:30 i mam przerwę w spaniu - oglądam jakiś film. Czyżby to miała być pora karmienia?
    Cudownego dnia nam życzę bez stresów i samych przyjemnych chwil :-D
    Esoni Tobie szczególnie - tylko dobrych informacji i jeśli już mają się dziś pojawić łzy to tylko z radości!
    A sobie życzę, żeby naklejki przyszły ;-)

nowa!, kot_bury, Agaax, Pauli11, renieczka, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja też zauważyłam że rano mam stałą porę, gdzieś koło 5 i nie mogę wtedy chwilę zasnąć, też właśnie się zastanawiałam czy to później będzie miało jakiś związek :D

jusella, kot_bury, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy ze urodzicie o tych godzinach ;)

jusella, kot_bury, Gagaga, Agaax, Pauli11, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko mówisz czy to są takie przesądy? :D bo 5 rano na poród to cała noc z głowy :D

jusella lubi tę wiadomość

‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ