X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Widzę, że dzisiaj dzień zbiorowego marudzenia i żalenia się :P. To ja się dołączę!

Mój nastrój to jedna wielka niewiadoma, mąż się że mną jak z jajkiem już obchodzi, bo nie wiadomo kiedy wpadnę w ryk. Ostatnio się rozplakałam, bo włączył nie taki film jak chciałam... O matko, ale on miał ubaw ze mnie. Ja płakałam, a on się śmiał. Wie, że to moje nastroje ciążowe.

Dzisiaj miałam jakiś okropny sen: śniło mi się że urodziłam, po kilku godzinach już wyszłam ze szpitala bo super się czułam, ale sama. I miałam kolejkę dzieci do karmienia. A moje dziecko nie wiadomo gdzie. Mama mi tylko powiedziała,że waży 6 kg...

Wcześniej cierpiałam na bezsenność, a teraz chyba odsypiam, bo wstać rano nie mogę. Spię do 9-10 a mogłabym dłużej :D chyba zbieram siły.

LilouK, jusella, MirelS, kot_bury, Pauli11, Agness27, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na pocieszenie powiem Wam, że w poprzedniej ciąży nie miałam wcześniej żadnych objawów, które by przepowiadały, iż godzina W nadchodzi. W ciągu 12 h od pierwszego skurczu jaki poczułam urodziłam Bartosza. Wcześniej nie czułam żadnych skurczy B-H i czopów nie było. Bartosz postanowił zrobić mamusi prezent na prima aprilis :-P.

Ja dziś cały czas głodna jestem chyba zrobię sobie trzecie śniadanie :-D.

ania181111, kot_bury, kama005, Naditta, Pauli11, majeczka87, Agness27, renieczka, Gagaga, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella pocieszaj mnie :) ja wróciłam z zakupów :) jakiś facet mnie zaczepił i mówi że napewno będzie syn A nie córka bo mam taki brzuch jak na chłopca :) no uśmiałam się bardzo :) poprawił mi nastrój ;)
    Też będę już drugie śniadanie jadła :)
    jutro mój ma urodziny i zamówiłam mu torcika :D będzie miał niespodziankę :) jeszcze bym mu alkohol jakis kupiła ale nie wypije jutro bo na następny dzień do pracy :) ale może jakieś piwko ;) prezent dostał wcześniej więc teraz tylko torcik ;)

jusella, kot_bury, majeczka87, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej nic się nie dzieje ...
    Cisza na morzu.
    Już sama nie wiem co mam sprzątać. Zaczyna mnie to nudzić :)

renieczka, Gagaga lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no to nie ma się co zastanawiać - jutro idziesz rodzić - mężowi prezent sprawisz :-D

ania181111, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ania no to nie ma się co zastanawiać - jutro idziesz rodzić - mężowi prezent sprawisz :-D

On biedny ma nadzieję ze może mała się urodzi w urodziny :) ojj bardzo bym chciała :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi też kilka osób powiedziało że wyglądam na chłopca. No az się zdziwiłam. :D

jusella, ania181111, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - to ja kciuki trzymam, żebyś jutro na porodówce wylądowała a ja w czwartek i to najlepiej przed umówioną wizytą u lekarza to jeszcze stówkę zaoszczędzę ;-)

A mnie wczoraj sąsiadka powiedziała, że jak żyje 65 lat to piękniejszej kobiety w ciąży niż ja nie widziała :-D. Z tego wynika, że ino dzieci rodzić powinnam :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 11:12

ania181111, MirelS, Maka, Pauli11, Agness27, Naditta, renieczka, Zonti, kot_bury, eve90, Sanna lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było jusella :)
    No widzisz ;) czyli tak : urodzisz i jeszcze jedno możecie z mężem zrobić ;) - jesteś stworzona do rodzenia dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 11:16

jusella, Agness27, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dlaczego tak jest? bo dawniej kobiety w ciąży wyglądały jak miotły niestety, otyłe i zaniedbane, ubrane w jakieś wory. Teraz to każda pięknie wygląda i niby na chłopca, bo na dziewczynkę rzekomo się brzydnie. Ot taka moja teoria ;)

No i jak nie macie objawów porodowych to nic nie znaczy. Często słyszę, że bierze którąś właśnie z zaskoczenia ;)

ania181111, jusella, Agness27, renieczka, Agaax, Zonti, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja mam na 11 lipca wizytę i też mam nadzieję, że nie doczekam i 150 zł zostanie w kieszeni :P

jusella, Agness27, renieczka, Gagaga, kot_bury, Kasiulina lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS żebyś wiedziała :) kiedyś to były inne czasy :) teraz to kobiety dbają o siebie i bardzo dobrze ;)
    No to tak trzymamy kciuki :P najpierw ja bym chciała urodzić :) jutro najlepiej :) potem jusella i mirelS :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 11:21

jusella, Maka, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Wczoraj bylam w klinice u mojego ginka, gdzie chce rodzic. Wyniki mam dobre. USg mialam dzidzia wazy 3 kg, oczywiscie spal sobie jak zawsze na usg.. Szyjki nadal ani razu nie mialam zbadanej wiec wam nie powiem;p
    Napisalam pod klinika ze jestem pod do kolezanki ktora urodzila w sobote ;) i zaprosila mnie;) suma sumarum troche u niej posiedzialam ale i pomoglam ;) Nie macie pojecia jak sie jaralam jak trzymalam taka kruszynke na rekach! <3
    Cały czas brzuch mi twardnial;) Smialam sie ze w sumie to moglam zostac i urodzic;)

jusella, kama005, Maka, LilouK, MirelS, Agness27, renieczka, kot_bury, eve90, Sanna lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mój też ma jutro urodziny :-D Prezent zamówiony, ciekawe czy dojdzie...
    Ja już wysprzatalam wszystko- jeszcze muszę na odkurzaczu pojeździć ale teraz zabieram się za obiad.
    Energii mam dzisiaj nawet sporo, kręgosłup nie boli o dziwo.. Trzeba to wykorzystać.
    I jeszcze muszę koszyk na allegro zapakować w parę pierdolek bo jalmuzna zusowska w czwartek.

jusella, ania181111, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel przepraszam, ale zdjęcia nie wstawię, bo dużo tu się ludzi przewija.
    My dziś już okulistę załatwiliśmy, wszystko jest ok :)

aisa, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Ja nadal w 2paku, wczoraj miałam ostre sprzatanie :P latałam po schodach tam i spowrotem jak nawiedzona i nic

Wiec czekam dalej, dobrze tym naszym dziecią w brzuszku że nie chcą wyjść ;)

TheForfie, jusella, MirelS, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia rozumiem :) dlatego szkoda, że nie chciałyście założyć grupy na fb, tam by zdjęca były bezpieczniejsze. Dobrze, że z małą ok :)

A może po prostu wyluzujcie, działajcie normalnie aktywnie, ale odpuśćcie sobie "wyganianie" i wtedy najprędzej urodzicie :P

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel zawsze można założyć grup na fb :)

ania181111, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Ania, rodzisz jutro? :O :D?

U mnie brzuszek już niziutko, co jakiś czas trochę śluzu wypadnie i nadal cisza a ja też już terminowo mogłabym rodzić, z tym, że aż tak nie chcę wyganiać mojej małej, bo sądząc po usg jesteśmy w dolnej granicy normy wagowej i niech sobie jeszcze chwilę podrośnie, ale też bym chciała podobnie jak większość z Was być już po.

ania181111, jusella, Pauli11, kot_bury, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Hej, hej :)

Ania, rodzisz jutro? :O :D?

U mnie brzuszek już niziutko, co jakiś czas trochę śluzu wypadnie i nadal cisza a ja też już terminowo mogłabym rodzić, z tym, że aż tak nie chcę wyganiać mojej małej, bo sądząc po usg jesteśmy w dolnej granicy normy wagowej i niech sobie jeszcze chwilę podrośnie, ale też bym chciała podobnie jak większość z Was być już po.

Bardzo bym chciała jutro bo jutro mój M ma urodziny i taki jest wstępnie plan Ale co z tego wyjdzie to nie wiem :) chyba Hania nie chce zrobić prezentu tacie :)

jusella, Karolla., kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ