X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Widzę, że dzisiaj dzień zbiorowego marudzenia i żalenia się :P. To ja się dołączę!

Mój nastrój to jedna wielka niewiadoma, mąż się że mną jak z jajkiem już obchodzi, bo nie wiadomo kiedy wpadnę w ryk. Ostatnio się rozplakałam, bo włączył nie taki film jak chciałam... O matko, ale on miał ubaw ze mnie. Ja płakałam, a on się śmiał. Wie, że to moje nastroje ciążowe.

Dzisiaj miałam jakiś okropny sen: śniło mi się że urodziłam, po kilku godzinach już wyszłam ze szpitala bo super się czułam, ale sama. I miałam kolejkę dzieci do karmienia. A moje dziecko nie wiadomo gdzie. Mama mi tylko powiedziała,że waży 6 kg...

Wcześniej cierpiałam na bezsenność, a teraz chyba odsypiam, bo wstać rano nie mogę. Spię do 9-10 a mogłabym dłużej :D chyba zbieram siły.

LilouK, jusella, MirelS, kot_bury, Pauli11, Agness27, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na pocieszenie powiem Wam, że w poprzedniej ciąży nie miałam wcześniej żadnych objawów, które by przepowiadały, iż godzina W nadchodzi. W ciągu 12 h od pierwszego skurczu jaki poczułam urodziłam Bartosza. Wcześniej nie czułam żadnych skurczy B-H i czopów nie było. Bartosz postanowił zrobić mamusi prezent na prima aprilis :-P.

Ja dziś cały czas głodna jestem chyba zrobię sobie trzecie śniadanie :-D.

ania181111, kot_bury, kama005, Naditta, Pauli11, majeczka87, Agness27, renieczka, Gagaga, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella pocieszaj mnie :) ja wróciłam z zakupów :) jakiś facet mnie zaczepił i mówi że napewno będzie syn A nie córka bo mam taki brzuch jak na chłopca :) no uśmiałam się bardzo :) poprawił mi nastrój ;)
    Też będę już drugie śniadanie jadła :)
    jutro mój ma urodziny i zamówiłam mu torcika :D będzie miał niespodziankę :) jeszcze bym mu alkohol jakis kupiła ale nie wypije jutro bo na następny dzień do pracy :) ale może jakieś piwko ;) prezent dostał wcześniej więc teraz tylko torcik ;)

jusella, kot_bury, majeczka87, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej nic się nie dzieje ...
    Cisza na morzu.
    Już sama nie wiem co mam sprzątać. Zaczyna mnie to nudzić :)

renieczka, Gagaga lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no to nie ma się co zastanawiać - jutro idziesz rodzić - mężowi prezent sprawisz :-D

ania181111, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ania no to nie ma się co zastanawiać - jutro idziesz rodzić - mężowi prezent sprawisz :-D

On biedny ma nadzieję ze może mała się urodzi w urodziny :) ojj bardzo bym chciała :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi też kilka osób powiedziało że wyglądam na chłopca. No az się zdziwiłam. :D

jusella, ania181111, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - to ja kciuki trzymam, żebyś jutro na porodówce wylądowała a ja w czwartek i to najlepiej przed umówioną wizytą u lekarza to jeszcze stówkę zaoszczędzę ;-)

A mnie wczoraj sąsiadka powiedziała, że jak żyje 65 lat to piękniejszej kobiety w ciąży niż ja nie widziała :-D. Z tego wynika, że ino dzieci rodzić powinnam :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 11:12

ania181111, MirelS, Maka, Pauli11, Agness27, Naditta, renieczka, Zonti, kot_bury, eve90, Sanna lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było jusella :)
    No widzisz ;) czyli tak : urodzisz i jeszcze jedno możecie z mężem zrobić ;) - jesteś stworzona do rodzenia dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 11:16

jusella, Agness27, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dlaczego tak jest? bo dawniej kobiety w ciąży wyglądały jak miotły niestety, otyłe i zaniedbane, ubrane w jakieś wory. Teraz to każda pięknie wygląda i niby na chłopca, bo na dziewczynkę rzekomo się brzydnie. Ot taka moja teoria ;)

No i jak nie macie objawów porodowych to nic nie znaczy. Często słyszę, że bierze którąś właśnie z zaskoczenia ;)

ania181111, jusella, Agness27, renieczka, Agaax, Zonti, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja mam na 11 lipca wizytę i też mam nadzieję, że nie doczekam i 150 zł zostanie w kieszeni :P

jusella, Agness27, renieczka, Gagaga, kot_bury, Kasiulina lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS żebyś wiedziała :) kiedyś to były inne czasy :) teraz to kobiety dbają o siebie i bardzo dobrze ;)
    No to tak trzymamy kciuki :P najpierw ja bym chciała urodzić :) jutro najlepiej :) potem jusella i mirelS :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 11:21

jusella, Maka, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Wczoraj bylam w klinice u mojego ginka, gdzie chce rodzic. Wyniki mam dobre. USg mialam dzidzia wazy 3 kg, oczywiscie spal sobie jak zawsze na usg.. Szyjki nadal ani razu nie mialam zbadanej wiec wam nie powiem;p
    Napisalam pod klinika ze jestem pod do kolezanki ktora urodzila w sobote ;) i zaprosila mnie;) suma sumarum troche u niej posiedzialam ale i pomoglam ;) Nie macie pojecia jak sie jaralam jak trzymalam taka kruszynke na rekach! <3
    Cały czas brzuch mi twardnial;) Smialam sie ze w sumie to moglam zostac i urodzic;)

jusella, kama005, Maka, LilouK, MirelS, Agness27, renieczka, kot_bury, eve90, Sanna lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mój też ma jutro urodziny :-D Prezent zamówiony, ciekawe czy dojdzie...
    Ja już wysprzatalam wszystko- jeszcze muszę na odkurzaczu pojeździć ale teraz zabieram się za obiad.
    Energii mam dzisiaj nawet sporo, kręgosłup nie boli o dziwo.. Trzeba to wykorzystać.
    I jeszcze muszę koszyk na allegro zapakować w parę pierdolek bo jalmuzna zusowska w czwartek.

jusella, ania181111, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel przepraszam, ale zdjęcia nie wstawię, bo dużo tu się ludzi przewija.
    My dziś już okulistę załatwiliśmy, wszystko jest ok :)

aisa, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Ja nadal w 2paku, wczoraj miałam ostre sprzatanie :P latałam po schodach tam i spowrotem jak nawiedzona i nic

Wiec czekam dalej, dobrze tym naszym dziecią w brzuszku że nie chcą wyjść ;)

TheForfie, jusella, MirelS, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia rozumiem :) dlatego szkoda, że nie chciałyście założyć grupy na fb, tam by zdjęca były bezpieczniejsze. Dobrze, że z małą ok :)

A może po prostu wyluzujcie, działajcie normalnie aktywnie, ale odpuśćcie sobie "wyganianie" i wtedy najprędzej urodzicie :P

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel zawsze można założyć grup na fb :)

ania181111, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Ania, rodzisz jutro? :O :D?

U mnie brzuszek już niziutko, co jakiś czas trochę śluzu wypadnie i nadal cisza a ja też już terminowo mogłabym rodzić, z tym, że aż tak nie chcę wyganiać mojej małej, bo sądząc po usg jesteśmy w dolnej granicy normy wagowej i niech sobie jeszcze chwilę podrośnie, ale też bym chciała podobnie jak większość z Was być już po.

ania181111, jusella, Pauli11, kot_bury, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Hej, hej :)

Ania, rodzisz jutro? :O :D?

U mnie brzuszek już niziutko, co jakiś czas trochę śluzu wypadnie i nadal cisza a ja też już terminowo mogłabym rodzić, z tym, że aż tak nie chcę wyganiać mojej małej, bo sądząc po usg jesteśmy w dolnej granicy normy wagowej i niech sobie jeszcze chwilę podrośnie, ale też bym chciała podobnie jak większość z Was być już po.

Bardzo bym chciała jutro bo jutro mój M ma urodziny i taki jest wstępnie plan Ale co z tego wyjdzie to nie wiem :) chyba Hania nie chce zrobić prezentu tacie :)

jusella, Karolla., kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ