X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smile ja na liście prezentów mam: pieluchy, pieluchy, pieluchy, pieluchy itp itd :P

Karolajjn:) wysłałam ci zapr. do grona przyjaciółek

jusella, Karolajjn:), Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• esoni Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Ja jeszcze ani razu nie miałam ktg i nie widzieli mnie też na ip...
    Tez miałam taki plan IP dopiero przy porodzie, tylko ze nie wypalił. Ja leze w szpitalu. USG potwierdziło zatrzymanie wzrostu na 33tc
    Do tego białko w moczu. Codziennie mam być na czczo rano przygotowana na cesarkę.

3i498ribteorkobo.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Przed chwilą odebrałam przesyłkę z Bebiklubu - termofor z pestek wiśni:
    a mi właśnie przed chwilą koleżanka podrzuciła ten termofor! :D urodziłą w grudniu, a teraz jej przysłali :D

jusella, Agness27, Gagaga lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni i co lekarze mówią, coś da się z tym fantem zrobić, czy tylko obserwacja i cc w razie czego?

Robili Ci dziś usg, jak pomiary wyszły?

• jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni mocno trzymam kciuki za Was - trzymajcie się!

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni nie martw sie. Wszystko będzie dobrze trzymam za Was kciuki. Ja Również się cc spodziewam..

2 lipca 2016r. Marcel
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni życzę Ci żeby wszystko szczęśliwie się rozwiązało :*

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• LilouK Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobry...

Esoni, trzymamy kciuki i tulimy mocno <3

Co tu się dzieje, jedzieta równo!

Popieram grupę na fb, ale tak jak pisze Aisa, trza to uczynić mądrze i z głową, bo potem będą różne zonki i przypały. Pamiętam, że dawno temu też padła taka propozycja tutaj (jak jeszcze Was czytałam anonimowo), narobiło się szamba, fikcyjne konta i inne jazdy, w końcu idea grupy na fb poszła się bzykac szybciej niż się pojawiła w głowie.
    Chętnie dołączę jak już wszystko sie ustabilizuje, bo póki co nie ogarniam co, jak i gdzie O.o

My jeszcze w komplecie. Coraz ciężej się robi. Kulałam się z psem z 40min i myślałam, że młody mi tyłkiem wyjdzie. Normalnie niczym grejfrut w dupsku! Mam nadzieję, że to nie żaden przesąd czy znak, że mały będzie miał ciągoty do bycia szambonurkiem, bo inaczej stary załamki dostanie ;-)

Coś bym chętnie uczyniła, ale mi się nie chce...

Pięknego wtorku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 14:36

renieczka, aisa, jusella, Naditta, kijanka_88, Agness27, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, trzymamy za Was kciuki!

Agaax, to się pospieszyli z tym termoforem... :D do mnie chyba pod koniec marca przyszedł album w pudełku, rejestrowałam się w grudniu. Czyli w sumie nie tak najgorzej :)

Kama, wysłałam Ci wiadomość :)

Czuję się dzisiaj jak kompletny placek. Byłam w sklepie po bułki, zwykle z piętnastominutowym gapieniem się na półki zajmuje mi to 30 minut, dziś godzinę. Kręgosłup daje czadu jak nie wiem. Idę chyba pod prysznic i się zdrzemnąć...

Agaax, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, ja również trzymam za Was kciuki!

Kama - zaprosiłam Cię do przyjaciółek

Agness27 lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury album też z bebiklubu?? :)

Dziewczyny macie czasem coś takiego że brzuch faluje jakby mój mały oddychał równomiernie albo po prostu się bujał?? Mi się to zdarza co kilka dni i dziwnie mi z tym, takie śmieszne i bardzo dziwne uczucie :)

U mnie dalej żadnych kłuć, małpich bóli, nawet nie wiem co to jest twardnienie brzucha bo mi się ani razu nie zdarzyło :/ trochę mnie to niepokoi bo wymarzyłam sobie że urodzę z tydzień albo kilka dni przed terminem a tu się nie zapowiada :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot bury <masowam plecki>

Evanlyn szkdda ze dzieciaki nie chca mam sluchac;) ale widocznie tak ma byc, nasze dzieci wiedza lepiej keidy dac sygnał do wyjscia;)

kot_bury, Evanlyn, jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, też od nich :) tylko teraz chyba zamiast albumów dają termofory. W sumie album szałowy nie jest, ale pudełko ma fajne, okleję sobie w moje kolory, jak w końcu znajdę chwilę i czasu, i ochoty :)

Evanlyn, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie link nie dotarl... hmm a tutaj nikt nie zostaje? mi w sumie pasuje rozmawianie tutaj. polapanie sie po nazwiskach kto byl jakim nickiem zajmie duzo czasu a my tego czasu bedziemy mialy coraz mniej;)

jusella, eve90, aisa, Agness27, Sanna, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać jak już będzie pewność, że grupa tajna, osoby zweryfikowane i nikt mnie tam nie wyczai z facebookowych znajomych, to chętnie dołączę.
    Aha, tylko jeszcze muszę wiedzieć jak to zrobić ;)

Wzięłam się za pranie dziecięcych rzeczy. Jak to mówią: lepiej późno niż wcale!
    W ilu stopniach to pierzecie? (tak, wiem to pytanie było juz 50 razy zadawane, ale nie pamiętam). Pierwsze pranie wrzuciłam na 30 st cykl delikatny. Piorę kocyki, rożek i bambusowe pieluszki, więc bałam się, żeby coś nie zmaścić.

Moje młode od wczoraj okropnie się wierci, bez przerwy. I ciągle mam dziwne uczucie, że wystawia mi rękę(?) między nogami O.o Znacie to?

Dzisiaj wieczorem wybieram się na zajęcia z karmienia piersią, ciekawe co ciekawego się dowiem. Mój już od wczoraj przeżywa, że będzie musiał tam wysiedzieć 3h!

TheForfie, ania181111, kijanka_88, aisa, jusella, Agness27, kot_bury, majeczka87, eve90, Maka, niezapominajka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałąm wszystko w 60 stopniach - hardcore wiem :D ale używane bo dostałam od znajomych i długo leżały :) tylko ja wrzucałam chusteczki przeciw farbowaniu ubrań i one zawsze wychodziły kolorowe a ubranka, ręczniki, pieluchy itp nienaruszone :)

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaje tutaj, tam to tylko zdjęcia i jakaś "poważniejsza prywata" wg mnie powinna być.
    Sprawy dzieciowe, porodowe, zakupowe itp to tutaj.

I póki co poczekam aż się moderator (jeden czy kilku ich mamy) wypowie się jak grupa działa, zamknięta czy tajna, czy osoby są zweryfikowane itp.

jusella, kot_bury, renieczka, eve90, Agness27, Sanna lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta mam to samo :) ja pralam wszystko praktycznie w 30-40 st to zależy co było na metce napisane

Pieluchy chyba w 60 pralam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 15:15

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze białe pranie wstawiłam tak jak jest program w pralce "dziecięce" i poszło w 95 stopniach. Ale jest ok, tylko pieluchy tetrowe jakby węższe :D
    Ale później już ubranka i wszystko w 40 stopniach.

jusella, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello,

czytam Was regularnie, ale 3 dni do porodu u mnie tylko bol podwozia, ból na miesiączke, mniejszy większy i tak w kółko co jest denerwujące ale zadnego postepu.. i skurcze nieregularne... staram sie nie pisać zeby nie marudzić... jutro ktg

Wczoraj miłam termin cc ale młoda 3300 wiec czekamy az sie sama sprawa rozwiąże, generalnie mam dość tego oczekiwania.. no ale przyjecie do szpitala w sobote jak nic nie ruszy ciecie... wiec juz nie długo jakas perspektywa jest..

co do fb ja poczekam aż sie sprawa wyklaruje dajcie znac co i jak ;) Aisa popieram twoje zdanie ;)

Liluk mam to samo wrazenie ze młoda juz pomiedzy nogami a skurczy dalej brak, czop odszedł w weekend, brzuch na kolanach i tak kwitne ... wrrrr

Ubranka prałam pierwsze w 60 st ale sie zniszczyly wiec reszte prałam w 40..

A tak to normalnie staram sie jak najwięcej chodzić, dzisiaj wsiadłam sobie po 4 miesiacach na moja kobyłkę ( nie krzyczeć w stałym treingu, zmeczona po treingu, dla zdrowia umysłu na 3 minuty stępa- to troche mi się lepiej na duszy zrobiło), posprzątane wszytsko, przygotowane poprasowane itp. NIECH SIE RODZI :)

Esoni trzymaj się !!!

Evanlyn, jusella, aisa, Agness27, kot_bury, majeczka87, Agaax, eve90, LilouK lubią tę wiadomość

Kijanka
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ