X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę żeby z fb zrobić tak iż dołączymy do grupy te osoby które się tutaj udzielają , a posty i w ogóle piszmy tutaj , grupa przyda się np gdy padnie forum kiedyś bądź może za jakiś czas nie mówię o najbliższych miesiącach zorganizuje się spotkanie bądź cokolwiek , przynajmniej będziemy miały jakiś kontakt. Bo ogólnie za pisaniem na fb tego co piszemy tutaj na forum to nie jestem:) masło maślane chyba mi wyszło , mam nadzieję że rozumiecie co mam na myśli :p

jusella, Agness27, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Smile Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni przesyłam Wam dużo siły i pozytywnej energii:)będzie dobrze, najważniejsze to myśleć pozytywnie:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn jestem za i zrozumiałam co napisałaś (chyba :-P). W każdym razie ja zostaję na forum i dołączyłam do fb. Fb się przyda właśnie wtedy jak forum padnie (odpukać) albo, żeby fotki wstawić czy o bardziej osobistych rzeczach pogadać.

Zaliczyłam spacerek do Tesco i biorę się za obiadek - filet z indyka z warzywami. Nie chce mi się stać przy garach więc wszystko do piekarnika wrzucę niech się samo robi :-D

Karolajjn:), ania181111, kot_bury, renieczka, eve90, Maka, Agness27 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to zrobić żeby dołączyć do tego facebooka? :P
    może tam wstawiajmy zdjęcia dzieci z nickiem i opisem porodu, bo się za chwilę posypią dzieciaczki, a większość tak publicznie tutaj będzie się obawiała dodawać takich szczegółów ;) a ogólnie pisać dobrze jest tutaj.

jusella, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni trzymajcie się :* będzie dobrze ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Z tym FC dobry pomysł jeśli chodzi o zdjęcia dzieci, bo rzeczywiście to otwarte forum...

A oto bryczka mojej niuni, jak ją wynosiłam (bo oczywiście nie mogłam poczekać na męża) to myślałam że kręgosłup mi odpadnie :D https://naforum.zapodaj.net/thumbs/082b1deb3d89.jpg

ania181111, MirelS, kot_bury, jusella, aisa, renieczka, Naditta, nowa!, LilouK, Maka, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta22 mój wózeczek podobny ;) ja pamietam ze tam podejscie o urtworzeniu grupy juz bylo i sie apisalam a potem wypisalam bo bylo takie dublowanie informacji.. tutaj i na fb..i niewie czlowiek gdzie pisac..

Nadita hehe dopiero pranie? kobieto szalona! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 16:50

jusella, eve90, Marta22, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta22 super bryka, też się nad nim zastanawiałam, ale jednak padło na inny.

Co do FB to uważam, że to będzie dobre miejsce, żeby wstawić zdjęcie malucha w tajnej oczywiście grupie.
    Plotki, porady i rozmowy o wszystkim i o niczym powinny zostać tutaj :)

jusella, Karolajjn:), aisa, eve90, TheForfie, Marta22, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Do grupy na fb dolaczylam ale tez nie opuszczam forum :-)
    Esoni bardzo trzymam za was kciuki i za wasze zdrowie, mysi byc wszystko dobrze.

Ja juz druga noc nie spie jak tak dalej pojdzie to padne ze zmeczenia przy porodzie. Bardzo pozno usypiam a jak usne to za chwile sie budze z bolem brzucha i parciem na pecherz, twardnieje mi bardzo przy tym brzuch wiec z ledwoscia wstaje z lozka a pozniej znowu usnac nie moge i juz tak druga noc.
    Rano jak wstaje to ze zmeczenia jest mi niedobrze i nie mam na nic sily. Normalnie plakac mi sie chce. Zmusilam sie dzisiaj i pojechalam na zakupy zeby troche sie poruszac to ledwo dalam rade. Mam nadzieje ze ta niemoc jutro mi przejdzie :-)

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba pomysł z fb, ale muszą być jasno określone zasady :) Na pewno będzie łatwiej wstawiać zdjęcia i szybszy przepływ informacji :)

Esoni, ściskamy!

Naditta, lepiej późno niż wcale :D

Dziewczyny... do nas w weekend przyjeżdża teściowa. POSPRZĄTAĆ mi mieszkanie przed narodzinami Małej. Z jednej strony to bardzo miło i w ogóle doceniam, a z drugiej czuję się jak totalna sierota. Wiem, że chce pomóc ale nie uważam żeby było u mnie nie wiadomo jak źle, i przede wszystkim trochę mnie to krępuje... Mąż twierdzi, że mam ze spokojem do tego podejść, bo on zadba żeby jego mama za dużo nie szalała. A ja wiem, że jak będzie przeginać to miła nie będę :P
    Zwariowałam? :)

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Zaraz was nadrobie.

U nas oczywiście wszystko zaczęło się walić. Po prostu wszystko. Mój M raczej straci pracę. Dzisiaj zapomniał uprawnień, co prawda ja mu dowiozlam alr nir zmienia to faktu że to jego mega wykroczenie jedno z gorszych. I raczej nie ma już szans... Ehh jestem załamana i się rozryczalam na całego. Brak mi sił. Nir mam za bardzo komu się wypłakac. Wiem jak mój M się stara a taka głupota prawdopodbnie przekreslila jego umowę na stałe, nasz duży kredyt i wszystko... Nie wiem nie radzę sobie jimuz z tym. Jest po prostu mega źle! Nadrobie was jak sir pozbieram bo na razie mam doła, siedzę i płacze... A było wszystko ok to nie kurde ostatnie kilka dni przed urlopem się wszystko zawalilo

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn czy zwariowałaś? dla mnie to wyraz ostoi spokoju... mnie by chyba trafiło...

Eithlinn, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:

Nadita hehe dopiero pranie? kobieto szalona! ;)

Co masz zrobić dzisiaj, zrób jutro. Znasz? :D
    moje motto :P

majeczka87, TheForfie, LilouK, jusella, Maka, Agness27, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn a ja bym była chyba zadowolona jakby nawet taka propozycja padła...no ale nie padła i wszystko trzeba robić samej, a wiadomo, że nie jest lekko juz na końcówce. Całe szczęście koleżanka przyszła i mi umyła okna, po zimie były masakryczne a firanki już wisiały czarne. Czasami dobrze jest przyjąć czyjąś pomoc...no i jeszcze zależy co ta teściowa ma zamiar sprzątać, no bo jak tylko zetrzeć kurze to może chyba sobie darować:)ale już jak będzie chciała umyć okna czy podłogi to czemu nie?:)

Eithlinn, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, bardziej chyba mnie to krępuje niż wkurza. Tylko jak słucham jakie to ona ma plany to zastanawiam się czy myślimy na pewno o tych samych mieszkaniach :D

Kama... wiem, że łatwo teraz pisać/mówić, ale Twoje nerwy już tutaj w niczym nie pomogą :( Wspierajcie się w tym trudnym dla was okresie, wszystko się jakoś ułoży, może lepiej, może gorzej, ale zawsze jakoś. Głowa do góry :*

Ostatnio myślę nad fotelem do karmienia. Ale wczoraj oczy mi się zaświeciły nad tym:
    https://zapodaj.net/8eb0837ac35df.jpg.html

Co myślicie?

Edit 2: nie umiem wstawiać zdjęć ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 17:29

jusella, aisa, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się go wspierać ile mogę. Staram się przy nim nie płakać ani nie okazywać stresu nerwów (chociaż rano wybuchłam płaczem przy nim) chce mu pokazać że że wszystkim damy radę (choć nie mam tej pewności) jest jak jest, jest bardzo źle. Lepiej już nie będzie. Po prostu wszystko się zawalilo a było już wszystko tak dobrze... To jest po prostu dobijajace że teraz wszystko poszło nie tak. :( przepraszam że tak marudze ale nie mam się komu wygadac :/

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama słońce , głowa do góry nie denerwuj się nie jest Ci to teraz wskazane .
    Musicie się wspierać nawzajem , będzie wszystko dobrze ! Może nic złego się nie stalo i mąż nie straci pracy !
    A jeśli tak się stanie w co wątpię , znajdzie sobie na pewno lepszą pracę !
    GŁOWA DO GÓRY , ! Nie płakaj , <przytulas>
    Nie przepraszaj , żal się ile wlezie ! zawsze lżej się wygadać niż wszystko tłumić w sobie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 17:28

kijanka_88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, nie załamuj się na zapas, jeszcze tej pracy nie stracił. Pracodawca też pewnie wie jaka jest wasza sytuacja, że dziecko lada moment i stresy się zdarzają każdemu.
    Wszystko na pewno się ułoży :* Uszy do góry!

jusella, Sanna, Ana32 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie problem w tym że pracodawcę to gówno Obchodzi jaka jest nasza sytuacja
    U mnie w pracy może by takie coś przeszło u niego nie. Tam jest po prostu totalny beton
    On jest tylko że.tak powiem numerkiem. Ich mało.co interesuje. Niestety :(

Dzięki dziewczyny.

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn wrote:
    Ostatnio myślę nad fotelem do karmienia. Ale wczoraj oczy mi się zaświeciły nad tym:
    https://zapodaj.net/8eb0837ac35df.jpg.html

Co myślicie?

To hamak bardziej niż fotel, ja ze swoją wagą bym chyba nie zaryzykowała z takim :D

Mój mąż chce takie coś do karmienia kupić
    http://allegro.pl/d103-fotel-z-masazem-masujacy-relaksacyjny-10-opcj-i6252093255.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=149686

TheForfie, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ