X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nie wiem co ona ma w głowie.. Ale czy to jest normalne żeby 8 letnie dziecko musiało wszystko wiedzieć... młody mnie wypytywal o cenę wózka, ile zapłaciłam za fryzjera dla psa.. Nosz kurwa.
    Czego ona te dzieci uczy.. A najlepszy tekst jak kuzynka składa życzenia "pieniędzy Ci nie życzę bo masz"...

Niestety, nawet w rodzinie zamiast cieszyc sie z cudzego szczescia i dazyc do tego samego lub czego sie tam chce to ludzie wola zazdroscic i robic wszystko zebys to ty dorownala do ich poziomu a nie oni do twojego ;/

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    dziewczyny albo wyolbrzymiam , albo mam skurcze co 2 minuty
    brzuch mi co 2 minuty twardnieje wrażenie jak by syn się wypychał plus do tego parcie na dół mam wrażenie , ze aż śluz mi wylatuje przy tym do tego ból w podbrzuszu ... chociaż ten występuje co 2-3 skurcz
    Do tego mega gorąc , mam wrażenie że stopy w gorącej wodzie ktoś mi macza

Panikować i zawijać się na IP? czy czekać?

Ja bym chyba dla spokoju jechala na IP .

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka niezła ta kuzynka - mogłaś jej ścierę wręczyć ze słowami "dobrze, że jesteś to mi pomożesz, bo z brzuszkiem mi źle na szafach powycierać/ podłogę umyć itp..." - wielce prawdopodobne, że więcej by nie przyszła :-D.

TheForfie, renieczka, Agness27, Agaax, goodwill, niezapominajka, Maka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama na pewno wszystko sie ulozy-moze nie bedzie tak zle -tak czy inaczej trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie sytuacji.

Maka bierz przyklad z Juseli zeby dac kuzynce sciere! ;)
    A tak ogolnie wspolczuje kuzynki.ja bym chyba nie wytrzymala z taka osoba. ..

jusella, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się , wyciszylo się .
    Z 2 minut stopniowo na 6 ,8 ,10 ii cisza :)
    Ale grunt że coś zaczyna się dziać hihihi :)
    Jeszcze musimy poczekać na swoją kolej , nie ładnie chciał się wepchac w kolejkę synek :p

Maka podziwiam , podziwiam Twoją cierpliwość bo ja bym nie wytrzymała i chyba grzecznie wyprosila

TheForfie, jusella, Agaax, Agness27, renieczka, majeczka87, aisa, Maka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się trochę uspokoiłam, mój z tego co słyszałam przez tel też. Śmiał się trochę ze mnie że teraz sprzątam bajzel jaki zrobiłam po tym jak szukałam jego dokumentu. Pozmywałam przy okazji, wstawiłam jedno pranie a jak sie skończy wstawię drugie. Musze jeszcze poprasować. Nie wiem czemu ale mam powera. Czasami takie coś mnie odstresowuje. Tak wiem brzmi to dziwnie :D

Agaax, Agness27, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn jak tam?

Mój pies dostał jakiegoś pierdolca! No kurde. Chyba się wyspał i go wzięło na zabawę :D

Karolajjn:), Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiło się , wydłużył się czas skurczy i zanikl , :)
    Ale ważne że coś się zaczyna ruszać he he he :p

TheForfie, jusella, goodwill, Marta22, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Ja dostałam bujaczek od sióstr i mam zamiar go używać, jeśli tylko Ali będzie on odpowiadał.

Rano odszedł mi czop.. lekarz trochę wczoraj mi tam pogmerał i poszło. Byłam też dzisiaj na ktg bo 38 tc zaczęłam ale nic się nie dzieje jeszcze.. i też cieszę się że byłam bo Ala od rana się nie ruszała i zaczynałam się martwić, a ona pospała trochę dłużej. :)
    Moja skala dochodziła tylko do 30 - gdzie to do skurczy porodowych, jak to prawie że w normie.
    Pozdrawiam wszystkie :)

Gagaga, kama005, Marta22, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, chwile mnie nie było i juz tyle nadrabiania :)
    Dzięki za info o lezaczku-moze dostane ale w takim razie na pewno na razie nie będę kupować bo nid chce tych klamotow gromadzić.

A jeszcze inna kestia-czy któraś z Was będzie pobierać krew pepowinowa? Bo my się zastanawiamy.

Jeśli któraś może mi przesłać link do fb to poproszę.

Karolajn, Ejrene - trzymajcie się!

Karolajjn:), kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga my chcieliśmy ale to wszystko jest za drogie... niestety.

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga my nie zamierzamy- za drogi interes.

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni wrote:
    Tez miałam taki plan IP dopiero przy porodzie, tylko ze nie wypalił. Ja leze w szpitalu. USG potwierdziło zatrzymanie wzrostu na 33tc
    Do tego białko w moczu. Codziennie mam być na czczo rano przygotowana na cesarkę.

Najważniejsze, że jesteście pod profesjonalną opieką. Trzymam za ciebie kciuki!

Karolajn.. ładnie tak straszyć? Jak przeczytałam "co 2 min" to się zastanawiałam, co ty w domu, a nie w szpitalu robisz! :D

My też myśleliśmy nad bankiem krwi, ale poczytaliśmy i uznaliśmy, że gra nie warta swojej ceny, bo może się okazać, że pobiorą jej za mało i się nie przyda.

Do nas doszła dziś szuflada pod łóżeczko (6 tyg oczekiwania...) i generalnie wszystko mężowi przygotowłam do ścielenia jak będę w szpitalu. Byłam też u diabetologa i to już ostatni raz! Teraz tylko po porodzie na kontrolę z wynikiem krzywej cukrowej. Luzik. :)

Odliczam godziny do wizyty. To już w czwartek :D

Karolajjn:), jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tego czopa nie zauważyłam, za to od kilku dni mam jakby więcej śluzu takiego gęstego. Sorry za doslownosc. Czy to możliwe, że tak niepostrzeżenie mi odchodzi?

Tez myślałam o pobraniu krwi pepowinowej, ale niestety, za drogi biznes.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka rada dla dziewczyn które nie biorą krwi pepowinowej. Pilnujcie tego zeby odcieli Wam pepowine jak przestanie tetnic, czyli po okolo 4-5 minutach jesli nie ma zagrozenia zdrowia i zycia dla maluszka i was. W sensie ze jest czas. Bo wtedy ogormna ilosc komorek macierzystych ma szanse powrotu do ciala dziecka

LilouK, Maka, jusella, Gagaga, eve90, Agness27, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie :)
    Natalka wazy 3555. Mam delikatne rozwarcie, szyjka jeszcze trzyma.
    Jednak nie bedzie tak duza jak myslelismy ;)

Agaax, Kasiulina, majeczka87, LilouK, Dalile, MirelS, Ejrene, jusella, Gagaga, eve90, aisa, Naditta, Agness27, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti super wieści :)

A ja się wzięłam za b dokładne czyszczenie podłogi w kuchni! Nawet fugi mam zamiar umyć. Musze tak w ogóle zamówić znowu środek do czyszczenia fug bo ten się już kończy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 20:29

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie z udanych wizyt;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie w sam raz, jak każde maleństwo :) Fajnie jednak, że nie przyjdzie ci klocka rodzić, bo to szkoda ciała matki. :)
    Najważniejsze, że wszystko ok, tylko czekać na poród. :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała mieć jeszcze jakieś USG przed porodem :D

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ