X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nie wiem co ona ma w głowie.. Ale czy to jest normalne żeby 8 letnie dziecko musiało wszystko wiedzieć... młody mnie wypytywal o cenę wózka, ile zapłaciłam za fryzjera dla psa.. Nosz kurwa.
    Czego ona te dzieci uczy.. A najlepszy tekst jak kuzynka składa życzenia "pieniędzy Ci nie życzę bo masz"...

Niestety, nawet w rodzinie zamiast cieszyc sie z cudzego szczescia i dazyc do tego samego lub czego sie tam chce to ludzie wola zazdroscic i robic wszystko zebys to ty dorownala do ich poziomu a nie oni do twojego ;/

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    dziewczyny albo wyolbrzymiam , albo mam skurcze co 2 minuty
    brzuch mi co 2 minuty twardnieje wrażenie jak by syn się wypychał plus do tego parcie na dół mam wrażenie , ze aż śluz mi wylatuje przy tym do tego ból w podbrzuszu ... chociaż ten występuje co 2-3 skurcz
    Do tego mega gorąc , mam wrażenie że stopy w gorącej wodzie ktoś mi macza

Panikować i zawijać się na IP? czy czekać?

Ja bym chyba dla spokoju jechala na IP .

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka niezła ta kuzynka - mogłaś jej ścierę wręczyć ze słowami "dobrze, że jesteś to mi pomożesz, bo z brzuszkiem mi źle na szafach powycierać/ podłogę umyć itp..." - wielce prawdopodobne, że więcej by nie przyszła :-D.

TheForfie, renieczka, Agness27, Agaax, goodwill, niezapominajka, Maka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama na pewno wszystko sie ulozy-moze nie bedzie tak zle -tak czy inaczej trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie sytuacji.

Maka bierz przyklad z Juseli zeby dac kuzynce sciere! ;)
    A tak ogolnie wspolczuje kuzynki.ja bym chyba nie wytrzymala z taka osoba. ..

jusella, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się , wyciszylo się .
    Z 2 minut stopniowo na 6 ,8 ,10 ii cisza :)
    Ale grunt że coś zaczyna się dziać hihihi :)
    Jeszcze musimy poczekać na swoją kolej , nie ładnie chciał się wepchac w kolejkę synek :p

Maka podziwiam , podziwiam Twoją cierpliwość bo ja bym nie wytrzymała i chyba grzecznie wyprosila

TheForfie, jusella, Agaax, Agness27, renieczka, majeczka87, aisa, Maka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się trochę uspokoiłam, mój z tego co słyszałam przez tel też. Śmiał się trochę ze mnie że teraz sprzątam bajzel jaki zrobiłam po tym jak szukałam jego dokumentu. Pozmywałam przy okazji, wstawiłam jedno pranie a jak sie skończy wstawię drugie. Musze jeszcze poprasować. Nie wiem czemu ale mam powera. Czasami takie coś mnie odstresowuje. Tak wiem brzmi to dziwnie :D

Agaax, Agness27, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn jak tam?

Mój pies dostał jakiegoś pierdolca! No kurde. Chyba się wyspał i go wzięło na zabawę :D

Karolajjn:), Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiło się , wydłużył się czas skurczy i zanikl , :)
    Ale ważne że coś się zaczyna ruszać he he he :p

TheForfie, jusella, goodwill, Marta22, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Ja dostałam bujaczek od sióstr i mam zamiar go używać, jeśli tylko Ali będzie on odpowiadał.

Rano odszedł mi czop.. lekarz trochę wczoraj mi tam pogmerał i poszło. Byłam też dzisiaj na ktg bo 38 tc zaczęłam ale nic się nie dzieje jeszcze.. i też cieszę się że byłam bo Ala od rana się nie ruszała i zaczynałam się martwić, a ona pospała trochę dłużej. :)
    Moja skala dochodziła tylko do 30 - gdzie to do skurczy porodowych, jak to prawie że w normie.
    Pozdrawiam wszystkie :)

Gagaga, kama005, Marta22, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, chwile mnie nie było i juz tyle nadrabiania :)
    Dzięki za info o lezaczku-moze dostane ale w takim razie na pewno na razie nie będę kupować bo nid chce tych klamotow gromadzić.

A jeszcze inna kestia-czy któraś z Was będzie pobierać krew pepowinowa? Bo my się zastanawiamy.

Jeśli któraś może mi przesłać link do fb to poproszę.

Karolajn, Ejrene - trzymajcie się!

Karolajjn:), kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga my chcieliśmy ale to wszystko jest za drogie... niestety.

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga my nie zamierzamy- za drogi interes.

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni wrote:
    Tez miałam taki plan IP dopiero przy porodzie, tylko ze nie wypalił. Ja leze w szpitalu. USG potwierdziło zatrzymanie wzrostu na 33tc
    Do tego białko w moczu. Codziennie mam być na czczo rano przygotowana na cesarkę.

Najważniejsze, że jesteście pod profesjonalną opieką. Trzymam za ciebie kciuki!

Karolajn.. ładnie tak straszyć? Jak przeczytałam "co 2 min" to się zastanawiałam, co ty w domu, a nie w szpitalu robisz! :D

My też myśleliśmy nad bankiem krwi, ale poczytaliśmy i uznaliśmy, że gra nie warta swojej ceny, bo może się okazać, że pobiorą jej za mało i się nie przyda.

Do nas doszła dziś szuflada pod łóżeczko (6 tyg oczekiwania...) i generalnie wszystko mężowi przygotowłam do ścielenia jak będę w szpitalu. Byłam też u diabetologa i to już ostatni raz! Teraz tylko po porodzie na kontrolę z wynikiem krzywej cukrowej. Luzik. :)

Odliczam godziny do wizyty. To już w czwartek :D

Karolajjn:), jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tego czopa nie zauważyłam, za to od kilku dni mam jakby więcej śluzu takiego gęstego. Sorry za doslownosc. Czy to możliwe, że tak niepostrzeżenie mi odchodzi?

Tez myślałam o pobraniu krwi pepowinowej, ale niestety, za drogi biznes.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka rada dla dziewczyn które nie biorą krwi pepowinowej. Pilnujcie tego zeby odcieli Wam pepowine jak przestanie tetnic, czyli po okolo 4-5 minutach jesli nie ma zagrozenia zdrowia i zycia dla maluszka i was. W sensie ze jest czas. Bo wtedy ogormna ilosc komorek macierzystych ma szanse powrotu do ciala dziecka

LilouK, Maka, jusella, Gagaga, eve90, Agness27, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie :)
    Natalka wazy 3555. Mam delikatne rozwarcie, szyjka jeszcze trzyma.
    Jednak nie bedzie tak duza jak myslelismy ;)

Agaax, Kasiulina, majeczka87, LilouK, Dalile, MirelS, Ejrene, jusella, Gagaga, eve90, aisa, Naditta, Agness27, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti super wieści :)

A ja się wzięłam za b dokładne czyszczenie podłogi w kuchni! Nawet fugi mam zamiar umyć. Musze tak w ogóle zamówić znowu środek do czyszczenia fug bo ten się już kończy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 20:29

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie z udanych wizyt;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie w sam raz, jak każde maleństwo :) Fajnie jednak, że nie przyjdzie ci klocka rodzić, bo to szkoda ciała matki. :)
    Najważniejsze, że wszystko ok, tylko czekać na poród. :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała mieć jeszcze jakieś USG przed porodem :D

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ