X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama postaraj sie uspokoic wiem ze latwo sie mowi ale nie mozesz sie tak denerwowac. Ja wierze ze wszystko sie ulozy tak jak w innych sytuacjach.

TheForfie, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama spokojnie :) nie ma co się denerwować bo dziecko czuje wszystko !!!
    Renieczka fajne te rzeczy ale mi by było szkoda kasy :) Ale pewnie jak Twój chce kupić to niech kupuje :)

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny albo wyolbrzymiam , albo mam skurcze co 2 minuty
    brzuch mi co 2 minuty twardnieje wrażenie jak by syn się wypychał plus do tego parcie na dół mam wrażenie , ze aż śluz mi wylatuje przy tym do tego ból w podbrzuszu ... chociaż ten występuje co 2-3 skurcz
    Do tego mega gorąc , mam wrażenie że stopy w gorącej wodzie ktoś mi macza

Panikować i zawijać się na IP? czy czekać?

Agness27 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jak coś wysyłajcie mi w wiaodmościach prywatnych na fb lub tutaj swoje profile albo prośby o link. Postaram sie sukcesywnie każdą dodać :) Obiecuje. Przynajmniej się czymś zajmę :)

Profil na fb

https://www.facebook.com/kama.balicka

kot_bury lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, to mi też trochę szkoda, ale sobie pomyślałam, że po okresie KP trafi ten fotel do salonu i do serialu czy książki można się będzie w nim zainstalować :) kuszące.

jusella, Agness27, Sanna, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn weź prysznic połóż się i zobaczysz czy przejdzie czy nadal masz skurcze. Jak nadal to do szpitala :)

kijanka_88, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    brzuch mi co 2 minuty twardnieje wrażenie jak by syn się wypychał plus do tego parcie na dół mam wrażenie , ze aż śluz mi wylatuje przy tym do tego ból w podbrzuszu ... chociaż ten występuje co 2-3 skurcz

A te skurcze bolące?
    Bo porodowe to chyba bolesne są.

• nowa! Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karolajjn jak dlugo masz te skurcze ?
    Chociaż jesli wystepuja tak czesto to jedz na ktg i sprawdz.

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam, coraz ciezej juz mi jest, po prostu chcialabym juz urodzic! Obudzil mnie bol @ po 3, tak bolalo.. Ale bylam taka zeczona wzielam nospe, polozylam sie w pozycji siedzaco lezacej, wtedy tak nie bolalo troche przeszlo i zasnelam. Rano wstalam wszystko ok. lekko bolalo mnie biodro ale chodzilam, a teraz.. lzy w oczach mam jak musze sie obrucic na drugi bok bo juz nie wygodnie tak mnie boli prawe biodro, a co dopiero isc siku.. od poludnia leze i sie nie ruszam, a nastawilam sie na pakowanie dzisiaj... Nie moge wgl na nodze stanac i kuleje tak niemilosiernie boli :( mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj przejdzie :(
    Bylam wczoraj na wizycie tak lekarz zmierzyl ze wyszlo mu waga 3400 i obok jest ze 38tc i 4 dni chyba, sam mowil ze to przez zoladek ze moze sie najadla bo miala brzuch wiekszy niz glowe ale mowi ze to w tym tygodniu normalne, +- 500g, nie mozliwe ze tyle wazy i nie chce mi sie wiezyc, bo 2 tyg temu wazyla 2600, caly czas rosla normalnie a tu w 2 tyg prawie kilo? Nie moze byc! W niedziele bolal mnie brzuch i meczyly mnie skurcze takie niebolace (chyba);p

kama005 wspolczuje naprawde w jakiej sytuacji sie znajdujesz, ale nie zalamuj sie cos ty! Przeciez jeszcze tej pracy nie stracil, wiem ze to koncowka ciazy i masz stresa ale nie mozesz myslec tylko negatywnie! Nawet jesliby stracil ta prace to na pewno zaraz znajdzie nastepna, sama mowisz ze tak sie stara wiec nie pozwoli na to zeby bylo wam zle! :)

Co do fb, to jest juz tajne ze nikt nie zobaczy? I jak dolaczyc, bo nic mi nie wyskakuje jak wpisuje, al ez jeszcze chyba poczekam jak inne dziewczyny.
    A wizyte do mojej prowadzacej mam dopiero 7.02, bo nie miala wczesniej terminow :/

A i od tygodnia pije zaparzone liscie malin 1,2 dziennie lyzeczki i lykam od wczoraj wiesiolka :) ktoras z was tez? ;)

Eithlinn jak chcesz to kupuj, ale ja bym odradzala, bo fotel jest po to zeby sie oprzec i odciazyc pplecy a na tym moze byc ciezko, pozniej ok, ale na poczatku bedzie ci niewygodnie, bedziecie sie uczyc razem jak karmic i jest z piersi i mozesz sie denerwowac a tu jeszcze usadowic sie wygodnie trzeba.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 17:58

ug37e6ydmras9566.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn wrote:

Ostatnio myślę nad fotelem do karmienia. Ale wczoraj oczy mi się zaświeciły nad tym:
    https://zapodaj.net/8eb0837ac35df.jpg.html

Co myślicie?

Edit 2: nie umiem wstawiać zdjęć ;/

Ostatnie takie hamaki były w biedronce, być może jeszcze w niektórych zostały :)

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od pół godz , siadam , kładę się i dalej ciągną jak by jajniki ...
    i brak skóry na brzuchu w równych odstepach czasu ,
    Idę pod prysznic , jeśli nie przejdzie jadę na IP
    Bardziej kłujące niż bolące , jak przy pierwszym dniu miesiączki i darcie w pachwinie.

majeczka87, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn daj znać jak się wykapiesz! !! Może już czas :) trzymam kciuki ;)

TheForfie, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The forfie napisz do mnei na fb albo na BB to ci podam linka :)

TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ciepłej wody do 19!
    Żadnej info nic kurde!
    A wiecie co najlepsze pytaliśmy ochroniarza to o 11 wywiesili informację że od 11 do 19 nie będzie ciepłej wody... Super!!!!

W ogóle jak szukałam tych dokumentów to się nałaziłam bo byłam w sklepie, byłam w banku, przy stoisku gdzie kupował truskawki, naganiałam się jak cholera. Nawet po schodach. Znalazły się w dokumentach od auta bo się zlepiły i nie zauważyliśmy tego. Dobrze że w ogóle na to wpadłam. Wsiadłam w auto i mu dowiozłam ale to już raczej nic nie zmieni. Na twarzy wyglądałam jak jakiś totalny burak. Jedyne co to się śmialiśmy że może szybciej mała postanowi dzięki temu wyjść. tak czy siak i tak nikogo w tej firmie to nie interesuje że za chwile dosłownie dziecko, że kredyt, że on się stara. Chore trochę.

Ja po prostu chce by wreszcie zaczęło się układać, by ten koszmar się skończył.

Była dzisiaj u mnie koleżanka z dwuletnia córką. No kurde. Małe chodzące ADHD. No zirytowałam się mega. To dziecko się nawet nie słuchało! Masakra. Wiem że do swojego będę bardziej tolerancyjna :D

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak będzie sie tak działo przez ok godzinę czy półtorej to jechać i rodzić:) a póki co weź sobie prysznic, połóż się i licz skurcze:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn, daj znać co i jak :)

Kama, odezwałam się na fb, pewnie będzie w folderze "inne" :P
    TheForfie wrote:

Eithlinn jak chcesz to kupuj, ale ja bym odradzala, bo fotel jest po to zeby sie oprzec i odciazyc pplecy a na tym moze byc ciezko, pozniej ok, ale na poczatku bedzie ci niewygodnie, bedziecie sie uczyc razem jak karmic i jest z piersi i mozesz sie denerwowac a tu jeszcze usadowic sie wygodnie trzeba.. ;)

No właśnie też się dlatego poważnie zastanawiam. Czy dam radę z tego na luzie korzystać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 18:21

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) Ty dzisiaj, Ania jutro a ja pojutrze ;-).
    A poważnie to Smile dobrze mówi - z godzinkę poczekaj i jak nie przejdzie to na IP - chyba, że zacznie mocniej boleć to wcześniej a jak masz wpadać w panikę to jedź od razu.
    Ja to chcę jak najpóźniej do szpitala jechać - do póki wytrzymam mam zamiar w domu siedzieć. Tyle tylko, że to jestem ja a po drugie do szpitala mam 1,5 km.

TheForfie, Smile, ania181111, Agness27, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama wysłałam zaproszenie.
    I może będę nudna ale wszystko się ułoży, zobaczysz.

Naditta moje motto brzmi podobnie :-D

Wspominałam Wam o wscibskiej kuzynce z dziećmi? No to byli. Nie zdążylam nawet drzwi wejściowych zamknąć a już byli oglądać pokoik i wózek... Wkurzyłam się, tupet niemożliwy żeby komuś mieszkanie bez pytania zwiedzać... :-/

TheForfie, jusella, eve90, Naditta, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka trzeba bylo im bilety skasowac :)

Karolajn czekam na wiesci i kciukam!:)

Maka, jusella, niezapominajka, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co ona ma w głowie.. Ale czy to jest normalne żeby 8 letnie dziecko musiało wszystko wiedzieć... młody mnie wypytywal o cenę wózka, ile zapłaciłam za fryzjera dla psa.. Nosz kurwa.
    Czego ona te dzieci uczy.. A najlepszy tekst jak kuzynka składa życzenia "pieniędzy Ci nie życzę bo masz"...

niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ