X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella koło siebie też dziś mam plan zrobić więc mozeee coś się zadzieje :)

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella dzieki Bogu ze sie wszystko dobrze skonczylo. Takim lekarzom chwała! a mialas w ciazy problemy ciśnieniowe?

Mialam pic wlasnie kawke ale pomyslalam a takie upaly jeszcze cisnienienie po kawie podniose a co jak porod bedzie? wiec chyba sobie daruje... moze potem machne jakies delikatne capucino

jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki!

Kijanko, powodzenia, trzymamy kciuki. Jeszcze chwila i będziesz tulać swojego dzidziolka <3

Jusella, gratki raz jeszcze <3 Aż się przestrachałam czytając Twojego posta O.o Grunt, że wszystko dobrze, mały zdrowiuśki jak rybka, a matkę jakoś tam poskładają do kupy, zrośnie się. My to już na drugi plan schodzimy hehe ;-)
    Kurde, te plany porodu to o kant dupska potrzaskać, bo zwykle wszystko wychodzi na opak, a nam się wydaje, że będzie tak pięknie i książkowo.

Majeczka, obraz pierwsza klasa :-) Zdolnaś bestyja!

Pauli, ćwiczę codziennie, ale mój dzieć widać ma inne upodobania. Zobaczymy jak mu się zacznie chcieć ewakuować. Dziś nie będę o tym mysleć, bo się denerwuję, pomyślę jutro, o ;-)

Naditta, dzięki za cynk :-) Niestety nie mam Primaniego w pobliżu, tzn. jest, ale jakoś nigdy nam nie po drodze, bo najłatwiej nam do Bluewater. Poza tym mój nie daje mi chodzić na przegrzeby, bo kur***y dostaje na widok tych rozhisteryzowanch bab i syfu na sklepie :-D

Ja wczoraj dostałam jakiegoś przypływu energii, zajechałam psa po ponad godzinie solidnego, szybkiego spaceru, po 20min chciał już wracać. Całe popołudnie latałam ze ścierą, odkurzyłam wszystkie meble z braku kurzu (robiłam to kilka dni temu), drzwi, futryny, parapety, żaluzje, zmieniłam i wyprałam pościel w sypialniach, ćwiczyłam jogę ponad godzinę. Chciałam się zabierać za plewienie trawnika, ale za wilgotno było wczoraj. To chyba zostawię sobie na dziś razem z jazdą na odkurzaczu :-) A młody dalej nic, ani drgnie do wyjścia...

Pięknej soboty <3

aisa, Agness27, Naditta, Pauli11, jusella, majeczka87, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jest bez kofeiny :D Mój mąż uwielbia smak kawy. Więc jak ma ochotę wieczorem, to już bezkofeinową pije :)

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w dniu mojego terminu :-)
    Moj synek ani nie mysli by wyjsc na swiat a robie wszystko by go zaprosic. Kazdy juz mi mowi ze wygladam jakbym miala miec blizniaki. No coz czekam na wizyte u gina w srode i mam nadzieje ze nie bedzie kazal mi znow czekac.
    Kijanka trzymam za ciebie kciuki by wszystko poszlo spraawnie i bys mogla sie pochwalic swoja kruszynka.
    Jusella za ciebie rowniez mocno zaciskam& bys szybko wrocila do formy oczywiscie w granicach rozsadku. Powiedz mi jak tatusiek pewnie przeszczesliwy ?

Ja jeszcze dzisiaj ide na impreze ciekawe ile wytrzymam.

TheForfie, jusella, majeczka87, Angel0101, renieczka, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella super ze wszystko ok bo jak czytalam to brzmiało mało ciekawie. Dobrze ze ogarnięty zespół był!

Powodzenia dzisiaj ze wstawaniem a mały się na pewno rozkręci z jedzeniem z cyca.

Ja jestem dzisiaj nie do życia... Może jeszcze nastąpi jakis przypływ energii. Nir mam siły, mam wrażenie że wszystko mam takie ciężkie... Masakra.

Właśnie pije sobie koktajl owocowy :) zimny z lodoweczki :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jusella, historia rzeczywiście może mrozić krew w żyłach, ale najważniejsze, że z happy endem! :*

Majeczka, od kawy raczej nie dostaniesz stanu przedrzucawkowego, nie boj się. Ja wciąż pije codziennie, chyba inaczej bym zeszła z braku ciśnienia.

Lilouk, ten przepływ energii to jak nic znak,że na porodówkę pojedziesz niedługo!

Nowa, jak to miło że strony wszystkich dookoła, z tym brzuchem jak na bliźniaki... Ludzie to czasem bezmyślni są.
    Mi z kolei każdy mówi, że mam maly brzuch, taki brzuch to ja miałam w 5 mcu itd itp.
    Aż ostatnio się zaczęłam zastanawiać, czy mały prawidłowo rośnie i boję się, żeby się jakimś maleństwem 2 kg nie okazał :(

Tak intensywnie sprzatalam cały tydzień, że na dzisiaj już nie mam co robić!
    Co ja ze sobą pocznę biedna ?

jusella, majeczka87, LilouK, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja wiem ze mam duzy brzuch ale powiem ci ze przez takie teksty przestałam odbierac telefony bo juz mi sie nie chce gadac na temat tego kiedy urodze. Jak widac na razie sie nie zapowiada pomimo zgladzonej szyjki, rozwarcia i skurczow przepowoadajacych.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj w planach może jakieś małe pranie i może ogarnę chociaż trochę balkon :D No czas najwyższy... Jak na niego patrzę to aż mi się nie chce :D

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie już wstawiłam :)

jusella, kama005 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, no nie wiem, bo juz mi sie w sumie odechciało czegokolwiek :-D
    Jak nie masz co robić to przyjedź do mnie, pokopiesz se chwasty w ogródku w ramach sobotniego fitnessu ;-)

Jednak kobitka z warsztatów miała racje! Powiedziała, żeby przy oznajmianiu światu, kiedy mamy termin porodu, przesunąć sobie datę o jakies 2-3tyg. do przodu, bo szału można dostać z tym milionem pytań. Na początku pukałam się w głowę, no jak to, taka cudowna wiadomość, wszyscy czekają, dlaczego mam ściemniać i podawać fałszywy termin? Teraz już wiem, że miała babina rację!

Nie wiem jak Wy, ale ja od jakiegoś tygodnia mam wybitnie tyfusiasty humor- opierd***am babcię przez telefon, że udziela dobrych rad na temat psa, któego chcemy adoptować, tatę przez fb, bo psa karmi szynką, z mamą nie chce mi się nawet gadać, brat mnie denerwuje, w ogóle do ludzi się nie nadaję ostatnio, bo wszyscy, absolutnie wszyscy działają mi na nerwy. Bo tak, o! :-P

No kuźwa jego mać, już wiadomość na fb od taty "a jak się dziś czujesz?"...

Czymajta mje, bo nie szczimja normalnie!!!

Pauli11, jusella, Sanna, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ojciec ma w zwyczaju jak przyjdę do nich zadać mi pytanie "Kopie?" Nie kurwa śpi 24/h. No ileż można odpowiadać że tak bo musi! Jakby sie nie ruszała to chyba bym pojechała na IP czyż nie?

Moja mama też dobra bo jak usłyszała że nie będzie mogła przyjść do szpitala bo tylko jedna osoba może być to wielce zdziwiona i zawiedziona. A ja już widze że jak raz od ojca nie odbiorę telefonu to będzie mi wydzwaniał n razy tak że najwyżej każę mojemu telefony wyrzucić albo je w pizdu powyłączać. On tak ma... Będzie dzwonił dopóki nie odbiorę. Wiedza na kiedy mam termin ale coś czuję że to nie będzie takie proste!

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ja też mam ostatnio taki humor więc spokojnie. Wszyscy mnie wkurzają. Mój twierdzi że jestem nerwowa.

LilouK lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluoK szalona kobieto! ja dzis w tym upale to na nic nic;) wczoraj lezalam plackiem ale az dziwnie mi bylo nic nie robic;) ale mialam porobione wszystko. Teraz maz z tata odmalowuje zalane sciany i mam zakaz rodzenia poki farba nie wyschnie ;p

LilouK, jusella, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z chęcią bym se pogrzebała w ziemi!

Te humory to trzeba hormonami tłumaczyć. Ja jestem jakimś wyjątkiem, bo mnie nikt nie pyta jak się czuje itd. Po prostu cierpliwie czekają. Nawet nie wiedziałam, że moja rodzinka taka wyrozumiała :D

A swoją drogą przypomniała mi sie taka sytuacja... Z okazji dnia ojca wysłałam swojemu tatuskowi piękne życzenia. Jego odpowiedź: dzięki i nawzajem! Rozłożył mnie na łopatki :D

kama005, LilouK, Evanlyn, Agaax, aisa, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja to chyba na fb napiszę ze jeszcze nie urodziłam i dam znać kiedy to się stanie :) bo mecza takie codzienne pytania co i jak i czy już ... lo jezuuu jak gorąco :/ przy wiatraku siedzę :/ mój dziś do pracy poleciał i jestem sama i dobrze bo mogę spokojmie sprzątać dalej :D bez marudzenia "tego nie rób tamtego nie rób " ;)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak zobaczył co wczoraj zrobiłam to powiedział tylko tyle "Po co się tak przemęczasz?" No kurde a samo się zrobi? Niestety nie :D

ania181111, jusella, niezapominajka, Sanna, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mój jak zobaczył co wczoraj zrobiłam to powiedział tylko tyle "Po co się tak przemęczasz?" No kurde a samo się zrobi? Niestety nie :D
    mój właśnie nie każe mi nic robić sam będzie chętnie robił ale jak ja patrzę na tą robotę to" idź Pan w cholerę ":P haha wolę sama po swojemu i wiem że jest porządnie zrobione :)

jusella, Sanna, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania skąd ja to znam. Mój to zazwyczaj robi trochę na odwal się. Chyba większość facetów tak ma. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 10:52

ania181111, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ania skąd ja to znam. Mój to zazwyczaj robi trochę na odwal się. Chyba większość facetów tak ma. :D
    żebyś wiedziała ;) jak się ostatnio oferował ze będzie ciuszki prasowal haha no taaaa :P już to widzę ;)
    U mnie 32 st :/

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ