X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dzwonili 08:30 przyjecie 12:00 ciecie

Sanna, Pauli11, eve90, TheForfie, kama005, Naditta, Gagaga, Zonti, LilouK, Agaax, jusella, renieczka, Agness27, aisa, Kasiulina, Evanlyn, Karolajjn:), Dalile, majeczka87, OkraglinkaOlinka, kot_bury, MirelS lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj :)

Sanna ja też mam takie wrażenie że mało co mi wychodzi a szczególnie wtedy kiedy wiem że nie robię tak po prostu.

Ja już się przyzwyczaiłam do przeczyszczania. :D

Chwilę odpoczelam, pozmywalam kolejna część. Może wreszcid zrobię sobie herbatę z liści malin bo od kilku godzin próbuje ja zrobić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 22:47

Sanna, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, powodzenia! Ja idę spać, jestem wymeczona jeszcze po wczorajszym meczu ;) najgorsze ze brzuch twardy i ciągnie, nie mogę się ulozyc...

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Jusella, sliczny synek:) Teraz prawie codziennie ktoś się będzie rozpakowywal, super:)
    Ja po wizycie, wszystko dobrze, synek wazy 2850, termin na koniec lipca, czyli jeszcze sobie poczekam. To było ostatnie USG, niedługo mam zacząć chodzić na ktg raz lub 2 razy w tyg

Sanna, Pauli11, eve90, jusella, Agness27, aisa, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka powodzenia jutro :) i czekamy na dobre wieści :)

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka powodzenia jutro i czekamy na info :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka kciuki trzymam.

Obiecałam historię z dreszczykiem, więc:
    Wczoraj jak wiecie skurcze regularne dostałam, co 5 minut były. Około 22giej się uspokoiły i po godzinie znów zaczęły. Rodzice na zmianę z "treściami" wydzwaniali co 15 minut- każde po kolei z pytaniem jak się czuję i kiedy do szpitala. Powiem Wam szczerze, że miałam sobie szpital darować i czekać w domu aż mi wody odejdą ale tak mnie te telefony wymęczyły, że dla własnego spokoju i zdrowia psychicznego zdecydowałam siebie na szpital (byłam tam chwilę po północy). Po badaniu- rozwarcie w dalszym ciągu 2 cm, przepływy ok, szacowana waga około 3500g- i tu koniec dobrych wieści bo u mnie ciśnienie 196/102! Dostałam kroplówkę z czymś na obniżenie ciśnienia - trochę pomogło. W nocy trochę skurczy, trochę przerwy i byłam przekonana, że rano po wizycie pójdę do domu. Na obchodzie decyzja Pani Ordynator, że dziś rodzimy ze względu na ciśnienie. Podłączono mi kroplówkę z oxytocyną i po 4 minutach taki skurcz mnie złapał, że brzuch to kwadratowy się zrobił i twardy jak kamień, nie chciał puścić i w pewnym momencie jakiś lekarz i 2 położne były przy mnie, kazały głęboko oddychać przeponą (nie mogłam tego zrobić bo tak skurcz trzymał!). W końcu słyszę, że jest zatrzymanie i ktoś po Ordynatorkę pobiegł. Szybka decyzja- cc. Szykowali mnie do cięcia i na szczęście tętno Szymcia wróciło Ale Pani Ordynator stwierdziła, że taka akcja może się powtórzyć, poród SN może być za długi i tniemy. Jestem Jej wdzięczna za decyzję bo uratowała nam życie. Okazało się potem przy cięciu, że miałam stan przedrzucawkowy i mogłam tego nie przeżyć. Szymon urodził się o 9:07 :-D. Samo cięcie do najprzyjemniejszych nie należy (miałam znieczulenie od pasa w dół) a "atrakcje" po typu obkurczanie macicy, leżenie kilkanaście godzin na płasko rewelacyjne też nie są. Najważniejsze, że już jest po i wszystko dobrze się skończyło, bo nie chcę myśleć co by było, gdyby nie szybka reakcja Pani Ordynator!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 00:50

Zuzulka88, Agness27, Evanlyn, majeczka87, kama005, Ana32, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ! Noo faktycznie. .. Nie było lekko :/
    dobrze ze ordynator była ok i zadecydowała o cc tak szybko :) I Was uratowała bo strach pomyśleć! Teraz tylko zdrowiec i do domu siooo!!!
    A Jak się czujesz teraz? Jak synek ?

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, u nas bez zmian, Leoś chyba rzeczywiście ma swój własny plan na przyjście na świat i nie chce się słuchać ojca, matki ;)
    Za to teraz już nie śpię tylko jem śniadanie...

Jusella - byłaś bardzo dzielna, super ze trafiłaś na taki zespół lekarzy którzy potrafili o Was zadbać i bezpiecznie urodzić a to czy to sn czy cc zupełnie nie ma znaczenia. Najważniejsze ze jesteście cali i zdrowi :) jeszcze raz gratulacje i wracaj szybko do zdrowia :)

Miłego dnia :)

Lwica
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Kijanka, trzmamy kciuki ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella śliczny synek, ale aż się przestraszyłam jak czytałam opis porodu... Dobrze że taki lekarz był na miejscu i wszystko jest w porządku :) gratulacje :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella to super szybka reakcja i bardzo dobrze o Was zadbali :)
    Z ciśnienie tak wysokim nie ma co ryzykować.
    Najważniejsze ze z Wami wszystko dobrze i brawa dla zespołu :)
    A jak teraz ciśnienie wrócili do normy??

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, dzięki Bogu tak to się skończyło. Az mnie ciarki przeszły. Dochodz do siebie i ciesz się synkiem. Buziaki :*

Kijanka &&&& kciuki za was! Czekam na wieści po :)

A tak w ogóle dzień dobry :) Jeszcze co prawda zalegam w łóżku, ale oczka juz się otworzyły :)
    Dziś w planach zakupy i sprzątanie. A jutro tesciowie przyjeżdżają, mężu chce się pochwalić pokoikiem i w ogóle. Będzie nad nimi skakał, bo ja już nie mam tyle sił :)
    Ciasto zrobię dziś ooooo!

Miłego dnia i udanych porodów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 07:42

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella najważniejsze, że już po i ty i Szymek jesteście bezpieczni.. A teraz jak się czujesz? Dzisiaj pewnie będziesz powoli wstawać.. :) silna kobieta jesteś, niedługo zapomnisz o tym wszystkim. :)
    Kijanka czas na ciebie, trzymam kciuki ;)
    Leniwej soboty dziewczynki ;)

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest już panną donoszoną. :)

Kijanko - trzymam za ciebie kciuki, ale jak tylko dojdziesz do siebie daj znać, że wszystkow porządku!

Jusella, no to rzeczywiście z przygodami. Ważne, że oboje jesteście w dobrej formie. Kiedy tatusiek przyjeżdża?

Znów upał, brzuch boli, z tego wszystkiego jeść mi się nie chce - na śniadanie wypiłam szklankę soku.

jusella, LilouK, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki :-D
    Ja już dochodzę do siebie i ciśnienie się unormowało. Wczoraj wieczorem przystawiałam Szyma do cyca i nic Ale dziś o 5:30 przywieźli Go i 20 minut ciągnął cyca a potem spał więc musiał się najeść :-D. Dopiero przed chwilą go zabrali.
    Dziś będę wstawać, więc proszę trzymać za mnie kciuki.

Trzymam kciuki Kijanko!

Miłego dnia Wam życzę i bardzo proszę zbierać się po kolei na porodówkę bo z kim będziemy o kupkach, zupkach itp gadać?

Przypomniało mi się- w momencie jak zbierałam się do szpitala bardzo pomogła mi lista rzeczy które mam zrobić czy zabrać przed wyjściem- wszystko tam wpisałam, np. dopakować klapki, zabrać telefon i ładowarkę czy podlać kwiaty przed wyjściem.

No i dobrze jest mieć osobno spakowane rzeczy do porodu a osobno te już po. Ja te do porodu plus dokumenty wpakowałam do największej swojej torebki i to naprawdę ułatwiło sprawę.

Evanlyn, Dalile, julietta139, ania181111, Agaax, Gagaga, Agness27, majeczka87, TheForfie, September, Ana32, Kasiulina, renieczka, Sanna, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jesteś niesamowita :) dziękujemy za porady odnosnie tej torby :) bo ja np Zielona jestem :)
    Synek napewno rozkreci się z ssaniem cyca :)
    mnie od rana kurier obudził :) Ale przywiózł stół i krzesła ! W koncuuu ;) jestem zadowolona :)
    upał dziś będzie ze szok :/ już się topie :/
    Leczo dziś na obiad zrobię ;) będzie na kilka dni :) wczoraj zmywalam moje 56 M N kolanach :) I jeszcze nie urodziłam :/ ale mam jeszcze dwa okna do umycia; )

jusella, Dalile, julietta139, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella - gratulacje i dochodz do siebie :)

Kijanka-powodzenia!

jusella, nowa! lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mnie skurcze wzięły po zabawie z depilatorem, prysznicu z peelingiem i po zrobieniu paznokci- stópki i łapki :-). A do tego spacer szybszym krokiem do lekarza. Może zamiast ryż zbierać lepiej zrobić koło siebie- też trzeba się nagimnastykować a przynajmniej "bedzie pani zadowolona "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 09:09

julietta139, Gagaga, Agness27, ania181111, Agaax, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak witam tą sobotę, gdy już mąż wstał :)

d27ee0e9959fae2emed.jpg

Agness27, ania181111, majeczka87, LilouK, kama005, TheForfie, jusella, Pauli11, Agaax, Kasiulina, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ