X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dzwonili 08:30 przyjecie 12:00 ciecie

Sanna, Pauli11, eve90, TheForfie, kama005, Naditta, Gagaga, Zonti, LilouK, Agaax, jusella, renieczka, Agness27, aisa, Kasiulina, Evanlyn, Karolajjn:), Dalile, majeczka87, OkraglinkaOlinka, kot_bury, MirelS lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj :)

Sanna ja też mam takie wrażenie że mało co mi wychodzi a szczególnie wtedy kiedy wiem że nie robię tak po prostu.

Ja już się przyzwyczaiłam do przeczyszczania. :D

Chwilę odpoczelam, pozmywalam kolejna część. Może wreszcid zrobię sobie herbatę z liści malin bo od kilku godzin próbuje ja zrobić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 22:47

Sanna, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, powodzenia! Ja idę spać, jestem wymeczona jeszcze po wczorajszym meczu ;) najgorsze ze brzuch twardy i ciągnie, nie mogę się ulozyc...

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Jusella, sliczny synek:) Teraz prawie codziennie ktoś się będzie rozpakowywal, super:)
    Ja po wizycie, wszystko dobrze, synek wazy 2850, termin na koniec lipca, czyli jeszcze sobie poczekam. To było ostatnie USG, niedługo mam zacząć chodzić na ktg raz lub 2 razy w tyg

Sanna, Pauli11, eve90, jusella, Agness27, aisa, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka powodzenia jutro :) i czekamy na dobre wieści :)

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka powodzenia jutro i czekamy na info :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka kciuki trzymam.

Obiecałam historię z dreszczykiem, więc:
    Wczoraj jak wiecie skurcze regularne dostałam, co 5 minut były. Około 22giej się uspokoiły i po godzinie znów zaczęły. Rodzice na zmianę z "treściami" wydzwaniali co 15 minut- każde po kolei z pytaniem jak się czuję i kiedy do szpitala. Powiem Wam szczerze, że miałam sobie szpital darować i czekać w domu aż mi wody odejdą ale tak mnie te telefony wymęczyły, że dla własnego spokoju i zdrowia psychicznego zdecydowałam siebie na szpital (byłam tam chwilę po północy). Po badaniu- rozwarcie w dalszym ciągu 2 cm, przepływy ok, szacowana waga około 3500g- i tu koniec dobrych wieści bo u mnie ciśnienie 196/102! Dostałam kroplówkę z czymś na obniżenie ciśnienia - trochę pomogło. W nocy trochę skurczy, trochę przerwy i byłam przekonana, że rano po wizycie pójdę do domu. Na obchodzie decyzja Pani Ordynator, że dziś rodzimy ze względu na ciśnienie. Podłączono mi kroplówkę z oxytocyną i po 4 minutach taki skurcz mnie złapał, że brzuch to kwadratowy się zrobił i twardy jak kamień, nie chciał puścić i w pewnym momencie jakiś lekarz i 2 położne były przy mnie, kazały głęboko oddychać przeponą (nie mogłam tego zrobić bo tak skurcz trzymał!). W końcu słyszę, że jest zatrzymanie i ktoś po Ordynatorkę pobiegł. Szybka decyzja- cc. Szykowali mnie do cięcia i na szczęście tętno Szymcia wróciło Ale Pani Ordynator stwierdziła, że taka akcja może się powtórzyć, poród SN może być za długi i tniemy. Jestem Jej wdzięczna za decyzję bo uratowała nam życie. Okazało się potem przy cięciu, że miałam stan przedrzucawkowy i mogłam tego nie przeżyć. Szymon urodził się o 9:07 :-D. Samo cięcie do najprzyjemniejszych nie należy (miałam znieczulenie od pasa w dół) a "atrakcje" po typu obkurczanie macicy, leżenie kilkanaście godzin na płasko rewelacyjne też nie są. Najważniejsze, że już jest po i wszystko dobrze się skończyło, bo nie chcę myśleć co by było, gdyby nie szybka reakcja Pani Ordynator!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 00:50

Zuzulka88, Agness27, Evanlyn, majeczka87, kama005, Ana32, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ! Noo faktycznie. .. Nie było lekko :/
    dobrze ze ordynator była ok i zadecydowała o cc tak szybko :) I Was uratowała bo strach pomyśleć! Teraz tylko zdrowiec i do domu siooo!!!
    A Jak się czujesz teraz? Jak synek ?

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, u nas bez zmian, Leoś chyba rzeczywiście ma swój własny plan na przyjście na świat i nie chce się słuchać ojca, matki ;)
    Za to teraz już nie śpię tylko jem śniadanie...

Jusella - byłaś bardzo dzielna, super ze trafiłaś na taki zespół lekarzy którzy potrafili o Was zadbać i bezpiecznie urodzić a to czy to sn czy cc zupełnie nie ma znaczenia. Najważniejsze ze jesteście cali i zdrowi :) jeszcze raz gratulacje i wracaj szybko do zdrowia :)

Miłego dnia :)

Lwica
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Kijanka, trzmamy kciuki ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella śliczny synek, ale aż się przestraszyłam jak czytałam opis porodu... Dobrze że taki lekarz był na miejscu i wszystko jest w porządku :) gratulacje :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella to super szybka reakcja i bardzo dobrze o Was zadbali :)
    Z ciśnienie tak wysokim nie ma co ryzykować.
    Najważniejsze ze z Wami wszystko dobrze i brawa dla zespołu :)
    A jak teraz ciśnienie wrócili do normy??

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, dzięki Bogu tak to się skończyło. Az mnie ciarki przeszły. Dochodz do siebie i ciesz się synkiem. Buziaki :*

Kijanka &&&& kciuki za was! Czekam na wieści po :)

A tak w ogóle dzień dobry :) Jeszcze co prawda zalegam w łóżku, ale oczka juz się otworzyły :)
    Dziś w planach zakupy i sprzątanie. A jutro tesciowie przyjeżdżają, mężu chce się pochwalić pokoikiem i w ogóle. Będzie nad nimi skakał, bo ja już nie mam tyle sił :)
    Ciasto zrobię dziś ooooo!

Miłego dnia i udanych porodów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 07:42

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella najważniejsze, że już po i ty i Szymek jesteście bezpieczni.. A teraz jak się czujesz? Dzisiaj pewnie będziesz powoli wstawać.. :) silna kobieta jesteś, niedługo zapomnisz o tym wszystkim. :)
    Kijanka czas na ciebie, trzymam kciuki ;)
    Leniwej soboty dziewczynki ;)

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest już panną donoszoną. :)

Kijanko - trzymam za ciebie kciuki, ale jak tylko dojdziesz do siebie daj znać, że wszystkow porządku!

Jusella, no to rzeczywiście z przygodami. Ważne, że oboje jesteście w dobrej formie. Kiedy tatusiek przyjeżdża?

Znów upał, brzuch boli, z tego wszystkiego jeść mi się nie chce - na śniadanie wypiłam szklankę soku.

jusella, LilouK, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki :-D
    Ja już dochodzę do siebie i ciśnienie się unormowało. Wczoraj wieczorem przystawiałam Szyma do cyca i nic Ale dziś o 5:30 przywieźli Go i 20 minut ciągnął cyca a potem spał więc musiał się najeść :-D. Dopiero przed chwilą go zabrali.
    Dziś będę wstawać, więc proszę trzymać za mnie kciuki.

Trzymam kciuki Kijanko!

Miłego dnia Wam życzę i bardzo proszę zbierać się po kolei na porodówkę bo z kim będziemy o kupkach, zupkach itp gadać?

Przypomniało mi się- w momencie jak zbierałam się do szpitala bardzo pomogła mi lista rzeczy które mam zrobić czy zabrać przed wyjściem- wszystko tam wpisałam, np. dopakować klapki, zabrać telefon i ładowarkę czy podlać kwiaty przed wyjściem.

No i dobrze jest mieć osobno spakowane rzeczy do porodu a osobno te już po. Ja te do porodu plus dokumenty wpakowałam do największej swojej torebki i to naprawdę ułatwiło sprawę.

Evanlyn, Dalile, julietta139, ania181111, Agaax, Gagaga, Agness27, majeczka87, TheForfie, September, Ana32, Kasiulina, renieczka, Sanna, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jesteś niesamowita :) dziękujemy za porady odnosnie tej torby :) bo ja np Zielona jestem :)
    Synek napewno rozkreci się z ssaniem cyca :)
    mnie od rana kurier obudził :) Ale przywiózł stół i krzesła ! W koncuuu ;) jestem zadowolona :)
    upał dziś będzie ze szok :/ już się topie :/
    Leczo dziś na obiad zrobię ;) będzie na kilka dni :) wczoraj zmywalam moje 56 M N kolanach :) I jeszcze nie urodziłam :/ ale mam jeszcze dwa okna do umycia; )

jusella, Dalile, julietta139, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella - gratulacje i dochodz do siebie :)

Kijanka-powodzenia!

jusella, nowa! lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mnie skurcze wzięły po zabawie z depilatorem, prysznicu z peelingiem i po zrobieniu paznokci- stópki i łapki :-). A do tego spacer szybszym krokiem do lekarza. Może zamiast ryż zbierać lepiej zrobić koło siebie- też trzeba się nagimnastykować a przynajmniej "bedzie pani zadowolona "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 09:09

julietta139, Gagaga, Agness27, ania181111, Agaax, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak witam tą sobotę, gdy już mąż wstał :)

d27ee0e9959fae2emed.jpg

Agness27, ania181111, majeczka87, LilouK, kama005, TheForfie, jusella, Pauli11, Agaax, Kasiulina, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ