Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy u Was waga stanęła w miejscu? Bo wg wszystkich książek, specjalistów przed porodem już się zatrzymuje, a nawet spada. A ja dzisiaj weszłam na wagę po 2 dniach i ogarnęło mnie przerażenie, bo ponad 2 kg na plusie. Po 2 dniach. Nie wiem o co chodzi, bo nie puchnę, inaczej mogłabym podejrzewać, że zatrzymuję wodę, a tak to nie rozumiem...17.07.2016
-
Nadita pociesze cię , u mnie też nie spada z ani się nie zatrzymała .mam 1,5 kg na plusie przez tydzień . A i woda w organizmie też mi się nie zatrzymuje bo nawet mi nogi ani palce nie puchną , w dalszym ciągu noszę obrączkę która mi z paluchów spada :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 13:31
[/url]
-
Naditta, broń Boże nie chcę straszyć, ale nagły przyrost wagi pod koniec ciąży nie jest dobrym objawem.
Mam nadzieję, że tylko zatrzymujesz wodę, ale moim zdaniem powinnaś sprawdzić ciśnienie (nie wiem jak jest z tym w UK, w Polsce można w niektóych aptelach, w przychodni, wreszcie na IP), bo jeśli jest wysokie tzn. wyższe niż 140/90 i puchniesz tyjąc to to może być zatrucie ciążowe. -
Hej! Z radością informuję, że Wojtuś przyszedł na świat dzisiaj o godzinie 7.20. Waży 3050g i ma 56 cm długości, taki jest pająk długi i chudy. Ale najważniejsze, ze zdrowy. Ogólnie było ciężko, ale i tak chyba lżej niż się spodziewałam. Piszę z kom., więc nie bardzo się mogę poprodukowac. Musimy odespać swoje, ale ogólnie jestem przeszczęśliwa, że już go mam ze sobą. Życzę Wam też już niedługo takiej radości!
Dalile, niezapominajka, kama005, aisa, majeczka87, renieczka, ania181111, Naditta, Angel0101, Maka, Ana32, martynka870, LilouK, Milcia, Sanna, julietta139, Marta22, figaa, Kasiulina, OkraglinkaOlinka, ada89, Agaax, eve90, Gagaga, Zuzulka88, Dunda, Agness27, TheForfie, Evanlyn, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Agel przepieknie
jestem pelna podziwu
Zuzulka ja tak samo niewiem co to bole porodowe
Sloneczko gratuluje! Tes chcialabym takie wymiary urodzic i snale Ci fajnie ze jus po jestess
eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualny
-
Dalile wrote:Naditta, broń Boże nie chcę straszyć, ale nagły przyrost wagi pod koniec ciąży nie jest dobrym objawem.
Mam nadzieję, że tylko zatrzymujesz wodę, ale moim zdaniem powinnaś sprawdzić ciśnienie (nie wiem jak jest z tym w UK, w Polsce można w niektóych aptelach, w przychodni, wreszcie na IP), bo jeśli jest wysokie tzn. wyższe niż 140/90 i puchniesz tyjąc to to może być zatrucie ciążowe.
Wiem, zdaję sobie z tego sprawę. Zważę się jeszcze jutro i będę działać ewentualnie. U mnie takie skoki wagi są przez całą ciąże, nie wiem czy coś nie tak z moją wagą czy ze mną, ale potrafiłam mieć już takie różnice w ciągu całej ciąży, potem spadek i tak w kółko.17.07.2016
-
Dziewczyny ktore rodzily naturalnie, mam pytanko. Czy zoabserwowalyscie przed porodem jakąś różnicę w ruchach dzieci? Czytałam, że podobno są spokojniejsze. A u mnie dziś dziwny spokój i zastanawiam się, czy w końcu się zecydowała na wyjście, czy to tylko chwilowe:)TP:02.07
-
Słoneczko moje gratulacje! Kolejna mamusia
odpoczywajcie
U mnie waga stoi w miejscu- 60,5 kg i tak już od 2 tygodni. Ewentualnie jakieś małe zawachania +/- 0,3 kg.
Bolesnych skurczy jeszcze też nie miałam. Tylko twardy brzuch i bóle @.. Ale trzymam się tego "jeżeli zastanawiasz się czy to już te skurcze to to nie są te skurcze"..
-
Uprzejmie donoszę ze Ola na świecie
3480 g 57 cm jest na noworodkach ja dochodzę do siebie po cieniuDalile, ania181111, majeczka87, aisa, LilouK, Ana32, Maka, renieczka, Pauli11, Smile, Angel0101, Sanna, julietta139, Naditta, figaa, Marta22, Kasiulina, OkraglinkaOlinka, ada89, Agaax, eve90, Gagaga, Dunda, Agness27, TheForfie, Evanlyn, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka