X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naraxie mam podrukowana tabelke ale dzieki kochana :) jak mi sie nie sprawdza to bede korzystala z apki ;)

Clio, Dalile, Agness27, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie :) przyjadę do każdej z Was :)
    Wy też już tak macie dość ? Ja to już sama siebie nie chce mi się słuchać tak marudze :)

Karolajjn:), Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też byłam dziś na wizycie ale jestem zupełnie niepocieszona bo mój gin uznał że nawet nie ma co mi zaglądać w podwozie :( nie to żebym pragnęła gmerania ale przynajmniej może bym się dowiedziała co i jak z szyjką a tak nadal nic nie wiem.

Co do dalszych działań to tak jak piszą dziewczyny ponieważ termin mam na 8.07 to w piątek mam się zgłosić na IP i tam zrobią KTG, zbadają i podejmą decyzję co dalej - oczywiście zakładając że do piątku samo nic się nie zadzieje.
    Szczerze mówiąc to podejrzewam, że jeśli nic nie ruszy to w piątek pójdę na kontrol i też jeszcze wrócę do domu bo co będę przez weekend leżeć w szpitalu - nie sądzę żeby ktoś w sobotę czy niedzielę chciał się za mnie brać. Wrócę pewnie w poniedziałek i tu mam nadzieję że jak nadal nic to może już mnie zatrzymają i zaczną coś robić... no bo ile można...

Telefony od rodziny i znajomych oczywiście się urywają i najpierw mnie to wkurzało ale teraz tak na spokojnie sobie myślę że przecież oni po prostu też się o nas martwią i nie mogą się doczekać. W sumie to zrozumiałe i wrzuciłam to na luz.
    Denerwują mnie tylko pytania "czy już urodziłaś" , wole jak ktoś dzwoni i pyta jak się czuję bo jakbym urodziła to chyba oczywiste że dałabym znać :)
    A rodzinka robi już zakłady kiedy ten moment nastąpi typy są codziennie od najbliższej środy do soboty, ale mój mąż pomimo tego że nawołuje do syna żeby wychodził bo już nie może się go doczekać to ze stoickim spokojem stwierdza, że piątek to piątek... przecież ma termin ustalony i on nie widzi innego powodu żeby miało być inaczej... niestety mój mąż z tych wkurzących co przeważnie mają rację :P

Dostałam jeszcze worek ciuszków po synku kuzyna i ogarnęłam z tego 4 prania.
    Idę teraz prasować... ( nienawidzę prasować ;p )

Miłego dnia dziewczynki :)

Agness27, majeczka87, kot_bury, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Lwica
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Ania , ja przynajmniej mam już mega dość ...
    Chciałabym mieć syna już przy sobie
    Do tego jestem nerwowa , wszystko mnie drażni nawet oddech męża . Chcę mieć to wszystko za sobą z teraz każdy dzień jest dla mnie wiecznością , każda godzina męka . Jedyne co mi poprawia humor to to że synek kopie , :)
    Chyba popadlam depresję .. !Masakra

kot_bury lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jako fanka aplikacji pochwalę jeszcze Niania 3G - jest w całości po polsku i pozwala dwa telefony zmienić w elektroniczną nianię.
    U nas się przyda, bo pozwoli mi iść się wykąpać, wynieśc śmieci czy coś ugotować jak Zosia będzie spała, a mąż w tym czasie pracując odpali odbiornik i będzie mógł zareagowac na płacz (opcja jest z video!).

Spróbować można za darmo (Niania 3g wersja próbna) a ostateczną wersję się kupuje, za 17.99 na każdy z telefonów.

Jest dużo aplikacji za darmo, ale ja chciałam taką po polsku.

kama005, OkraglinkaOlinka, Agness27, kot_bury, NovaM, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ja też bym chciała jeszcze z tydzień poczekać, ale mój lekarz kazał mi się położyć w szpitalu, więc chyba go posłucham, chociaż chciałbym naprawdę lepiej być w domku :( także w środę idę do szpitala...
    Ania ja może nie to,że mam dosyć, ale to,że jestem bombą tykajacą mnie dobija, a już strach przed porodem wykańcza mnie powoli :) ta niewiedza jest przytłaczająca, ale szukam sobie zajęć,w końcu mogę zrobić coś w domu i choć nie mam siły to staram się to doceniać, pół ciąży leżałam i cieszę się,że mogę z domu wyjść :)
    Dziewczyny to i tak bliżej niż dalej, musimy być cierpliwe, bo kto jak nie my :)
    Dalile ja też właśnie się zastanawiam nad tą aplikacją, trzeba do niej kupić pewnie jakaś kamerę?

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie - to działa z kamerą w telefonie. Nic nie trzeba dokupować.
    My dziś testowaliśmy - słychać głośno i wyraźnie, kamera działa w kolorze, ale bez flasha, więc nie świeci na dziecko - reaguje na ruch i przekazuje dźwięk razem z obrazem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 19:37

OkraglinkaOlinka, Agness27, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za tą nianie :) Zaraz poszukam

Mój Poszedł spać a ja gram w grę na telefonie

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazuje wersja próbna za darmo i zwykła.platna. Czym.sie różnią? Wersja próbna ma jakieś czuwanie tylko 30min

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbna jest żeby spróbować - działa 30 min i przestaje. Ta płatna, to już jest na stałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 20:06

• kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnę ta płatna ale przynajmniej może nie będę musiała kupować niani :) jakby tak człowiek podłączyć tableta i inny tel to by nie było głupie ;)

Fajnie ze robią takie aplikacje :)

jusella lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My połączyliśmy dwie komórki - moją i męża.

kama005 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna sprawa ta aplikacja :)

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;-)
    Ja dziś byłam na wizycie, mały już bardzo nisko, dostałam skierowanie do szpitala, mam się zjawić w poniedziałek jak nic się nie będzie działo. Szyjka ponoć jeszcze trzyma.

A przed chwilą mocne bóle okresowe, przeszło trochę po nospie. Bardzo dużo pije, praktycznie non stop.. i jestem padnięta..

No i ogarnia mnie paniczny strach przed tym wszystkim.

majeczka87, Agness27, kot_bury, Sanna, kama005, eve90, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej apki niani to ona chyba powinna mieć zawsze zasięg prawda?
    W senie te zwykłe elektroniczne nianie działające głównie jak Walkie-talkie to mają zasięg np. 50 m czy ileś tam, a te apki to chyba powinny działać jak co? jak GPS czy jak Wi-Fi ? Wszędzie tam gdzie jest net? Czy są jakoś tak skonfigurowane ze działają niezależnie od zasięgu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 21:08

Lwica
  • majeczka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Maka. Wszystko bedzie dobrze ;)

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja tez czuje ze mój jest nisko bo jakos dzis tez mnie bardziej boli na dole i maly tez bardzo boleśnie sie wypycha i wbija w zebra..
    Ja mam w piąte wizyte i zobaczymy jak tam mój szyja;)

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My korzystaliśmy ze starszą córka z aplikacji Dormi, też za darmo.

U mnie dziś była położna i mała przybrała przez 5 dni 210 g, więc naprawdę sporo :) i mówi, że nie ma potrzeby dawać mm, bo ładnie waga idzie do przodu i już z najniższej wagi 3130 g jeszcze w szpitalu doszła do 3450 g :) Niestety urodzeniowej w dwa tygodnie nie osiągnęliśmy, ale 510 g to jednak dużo.
    No i położna jeszcze przyniosła mi darmówki z Lovi - butelkę i smoczek :)

Agness27, kot_bury, eve90, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka trzymamy kciuki

74di4z174lr410ce.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM wrote:
    Co do tej apki niani to ona chyba powinna mieć zawsze zasięg prawda?
    W senie te zwykłe elektroniczne nianie działające głównie jak Walkie-talkie to mają zasięg np. 50 m czy ileś tam, a te apki to chyba powinny działać jak co? jak GPS czy jak Wi-Fi ? Wszędzie tam gdzie jest net? Czy są jakoś tak skonfigurowane ze działają niezależnie od zasięgu?

Oj nie wiem. Jak nie zapomnę, to sprawdzę jutro. :)

NovaM, jusella lubią tę wiadomość

‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ