X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te sukieneczki ktore ostatnio kupilas? za luzne bez brzuszka?

Agness27 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• OkraglinkaOlinka Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama powodzenia; ) trzymamy kciuki :)

Jusella dla męża napewno i tak będziesz najpiekniejsza; ) nawet w worku :)

jusella, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

TP 26.07
    25328c433e.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti sukieneczki są dobre ale stanika nie mam - ten, którym obecnie dysponuję wyłazi mi cały czas albo z boku przy pachach albo przy dekolcie... ale se przypomniałam, że mam spódnico- spodenki do tenisa i białą koszulkę na ramiączkach obym weszła w to :-P. Dzięki Zonti :-D

Zuzulka88, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z brzuszkiem : jak często czujecie ruchy??
    Ja dosłownie kilka razy dziennie i to mnie trochę niepokoi, bo mówiłyście coś o liczeniu ruchów na godzinę... jeszcze tydzień temu była z niej wiercipięta a teraz czuję albo czkawkę albo delikatne rozpychanie. Nie wiem czy nie podjechać na ktg sprawdzić czy wszystko jest ok

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti u mnie to zależy od pory dnia i od tego jak ja jestem aktywna. Rano i wieczorem, a nawet w nocy Marysia szaleje, a w dzień tez czuję tylko jej delikatne przeciąganie, albo czkawkę.

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że u mnie nawet w nocy jest spokojna :/

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może coś się zaczyna dziać i mała się wyciszyła i czeka na poród. Ale jak masz się denerwować to lepiej jedź na te ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:38

Zonti, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy :) my po ktg i po lekarzu :/ nic się nie rusza na ktg szyjka miękka już baaedzooo na 2 palce rozwarcie i mamy czekać do czwartku :( jak nic się nie zadzieje to wywoluja poród :( tego się najbardziej boję chociaż lekarz mówi ze powinno się samo zacząć na dniach :)
    MJusella wybaczymy to ze nie bedsiziesz się odzywać w koncu mąż przyjezdza ;) u mnie już prawie 30 st
    Kama daj znać co i jak :)

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti u mnie do wczoraj szaleństwo na Maksa zawsze rano szalał , po śniadaniu to już w ogóle miałam wrażenie że nie śpi. A dziś mimo że po słodkim śniadaniu kilka marnych wypchniec nic więcej ... może maluchy się już wyciszają ? Do tego mega dyskomfort w szanownej i ból dołu brzucha ale nie ze co ileś tam minut cały czas razem z krzyżem ... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:41

Zonti, jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, powodzonka!

Zonti, moja Młoda szaleje ostatnio bardzo. Aż bolą mnie jej wygibasy :/
    Mam tydzień do terminu i nie czuję NIC...

Zonti, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zobaczysz ruszy na dniach ! W końcu tydzień przed pełnią zaczynają się porody !!! :) Trzymam kciuki

ania181111, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba podjadę wieczorem dla świętego spokoju sprawdzić, bo teraz nie ma kto przy Sebku zostać. Najwyżej mnie opierniczą, ale wolę sprawdzić bo moja mama straciła dziecko w ostatnim tygodniu- prawdopodobnie owinął się pępowiną... lekarz nie zbadał, nie zainteresował się, tylko mówił jej żeby się nie martwiła bo to normalne że dziecko mniej się rusza... :( :( a tu tragedia :(

Aniu życzę Ci aby w końcu ruszyło....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:49

ania181111 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :) dziś właśnie położna mi poleciła ten koktajl położnych czyli olejek rycynowy :) już zakupiony :)
    jeżeli chodzi o dzieci o ruchliwość to dajcieee spokój moja to pobija rekordy ! Tak się rusza ze widzę jej stopy na brzuchu :)
    nie daje mi pospac ani posiedzieć ... nawet położna mi mówiła że jest w szoku ze tak się rusza ! :)

kot_bury, jusella, Dalile, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna gratulacje, a za Kamę mocno trzymam kciuki :)

U mnie ostatnio też trochę cisza - tzn. jak zaczynam skupiać się na ruchach to czuję, że są i nie tak mało, ale to raczej takie delikatne rozciąganie i wypychanie. W piątek na wizycie było wszystko OK, wygląda na to, że po prostu skończyło się miejsce i mały klopsik nie ma za bardzo jak poszaleć.

Muszę pochwalić męża - wczoraj sam z siebie wziął się za montowanie karnisza w pokoju Małego, a potem sam uprał i uprasował (!) firanki. Chyba w życiu nie miał żelazka w ręku i co się przy tym namamrotał, to jego, ale i tak jestem dumna :)

renieczka, jusella, Naditta, majeczka87, Kasiulina, OkraglinkaOlinka, aisa, Zuzulka88, Agness27, niezapominajka, eve90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie to oznacza, że poród blisko! Włączył się syndrom wicia gniazda :) tylko ze u męża, ale to też coś :)
    A tak na poważnie to super, że się poczuwa i uczestniczy w przygotowaniach.
    Ja na swojego też nie mogę narzekać. Stara się i dba o mnie i malutką. Co dzień wieczorem czytamy jej bajki i sobie wtedy myślę, że szczęściara ze mnie i że Marysia będzie miała fajnych rodziców i ciepły dom. Chyba podświadomie robie wszystko by mój dom wyglądał inaczej niż mój rodzinny.

Ok, ja już posprzatalam swoje 50m2. Ugotowałam kapusniak. Zrobiłam jedno pranie a na poród dalej się nie zapowiada. Chyba czas na mycie podłóg :)

ania181111, jusella, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• olala2910 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti moja mała tez sie praktycznie nie rusza od kilku dni. Czasem wypchnie nóżkę albo właśnie ma czkawkę. Na ktg niby wszystko ok i mam nadzieje, że porod blisko, a dzieci zbierają do niego siły.

Zonti, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

3i49cwa1vxvg0gz5.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to dziś podwozie siada , nie wiem czy jechać z tym na ip czy siedzieć , ból jest cały czas odkąd wstałam i nic nie puszcza ani się nie nasila ...poczekam aż mężu roci z pracy jak nie przejdzie to się chyba przekąsek albo do położnej zadzwonić.

vbrjclq.png[/url]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka u mnie tez nic a w domu ani grama kurzu ;) Ogrod tez juz obrobilam.
    kama chyba urodzila bo sie nie odzywa

renieczka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama ale ci zazdroszcze!!!
    U mnie sie wyciszylo :( brzuch mam takie napiety caly cas od wczoraj rana i czasami bole @ a skurczy juz 0 :/

Zonti mi babka kazala 2x dziennie przed i po poludniu wybierac sb jakies 2h i w ciagu ich ma byc 10 ruchow, jak rano i wieczorem nie bedzie, np. rano 8-10 byly 4 ruchy wieczorem 20-22 6 ruchow to jechac do szpitala

ug37e6ydmras9566.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie pojade bo tyle to na pewno nie ma :( mam nadzieje ze jest ok ale wole sprawdzic

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ