X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te sukieneczki ktore ostatnio kupilas? za luzne bez brzuszka?

Agness27 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• OkraglinkaOlinka Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama powodzenia; ) trzymamy kciuki :)

Jusella dla męża napewno i tak będziesz najpiekniejsza; ) nawet w worku :)

jusella, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

TP 26.07
    25328c433e.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti sukieneczki są dobre ale stanika nie mam - ten, którym obecnie dysponuję wyłazi mi cały czas albo z boku przy pachach albo przy dekolcie... ale se przypomniałam, że mam spódnico- spodenki do tenisa i białą koszulkę na ramiączkach obym weszła w to :-P. Dzięki Zonti :-D

Zuzulka88, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z brzuszkiem : jak często czujecie ruchy??
    Ja dosłownie kilka razy dziennie i to mnie trochę niepokoi, bo mówiłyście coś o liczeniu ruchów na godzinę... jeszcze tydzień temu była z niej wiercipięta a teraz czuję albo czkawkę albo delikatne rozpychanie. Nie wiem czy nie podjechać na ktg sprawdzić czy wszystko jest ok

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti u mnie to zależy od pory dnia i od tego jak ja jestem aktywna. Rano i wieczorem, a nawet w nocy Marysia szaleje, a w dzień tez czuję tylko jej delikatne przeciąganie, albo czkawkę.

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że u mnie nawet w nocy jest spokojna :/

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może coś się zaczyna dziać i mała się wyciszyła i czeka na poród. Ale jak masz się denerwować to lepiej jedź na te ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:38

Zonti, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy :) my po ktg i po lekarzu :/ nic się nie rusza na ktg szyjka miękka już baaedzooo na 2 palce rozwarcie i mamy czekać do czwartku :( jak nic się nie zadzieje to wywoluja poród :( tego się najbardziej boję chociaż lekarz mówi ze powinno się samo zacząć na dniach :)
    MJusella wybaczymy to ze nie bedsiziesz się odzywać w koncu mąż przyjezdza ;) u mnie już prawie 30 st
    Kama daj znać co i jak :)

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti u mnie do wczoraj szaleństwo na Maksa zawsze rano szalał , po śniadaniu to już w ogóle miałam wrażenie że nie śpi. A dziś mimo że po słodkim śniadaniu kilka marnych wypchniec nic więcej ... może maluchy się już wyciszają ? Do tego mega dyskomfort w szanownej i ból dołu brzucha ale nie ze co ileś tam minut cały czas razem z krzyżem ... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:41

Zonti, jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, powodzonka!

Zonti, moja Młoda szaleje ostatnio bardzo. Aż bolą mnie jej wygibasy :/
    Mam tydzień do terminu i nie czuję NIC...

Zonti, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zobaczysz ruszy na dniach ! W końcu tydzień przed pełnią zaczynają się porody !!! :) Trzymam kciuki

ania181111, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba podjadę wieczorem dla świętego spokoju sprawdzić, bo teraz nie ma kto przy Sebku zostać. Najwyżej mnie opierniczą, ale wolę sprawdzić bo moja mama straciła dziecko w ostatnim tygodniu- prawdopodobnie owinął się pępowiną... lekarz nie zbadał, nie zainteresował się, tylko mówił jej żeby się nie martwiła bo to normalne że dziecko mniej się rusza... :( :( a tu tragedia :(

Aniu życzę Ci aby w końcu ruszyło....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:49

ania181111 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :) dziś właśnie położna mi poleciła ten koktajl położnych czyli olejek rycynowy :) już zakupiony :)
    jeżeli chodzi o dzieci o ruchliwość to dajcieee spokój moja to pobija rekordy ! Tak się rusza ze widzę jej stopy na brzuchu :)
    nie daje mi pospac ani posiedzieć ... nawet położna mi mówiła że jest w szoku ze tak się rusza ! :)

kot_bury, jusella, Dalile, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna gratulacje, a za Kamę mocno trzymam kciuki :)

U mnie ostatnio też trochę cisza - tzn. jak zaczynam skupiać się na ruchach to czuję, że są i nie tak mało, ale to raczej takie delikatne rozciąganie i wypychanie. W piątek na wizycie było wszystko OK, wygląda na to, że po prostu skończyło się miejsce i mały klopsik nie ma za bardzo jak poszaleć.

Muszę pochwalić męża - wczoraj sam z siebie wziął się za montowanie karnisza w pokoju Małego, a potem sam uprał i uprasował (!) firanki. Chyba w życiu nie miał żelazka w ręku i co się przy tym namamrotał, to jego, ale i tak jestem dumna :)

renieczka, jusella, Naditta, majeczka87, Kasiulina, OkraglinkaOlinka, aisa, Zuzulka88, Agness27, niezapominajka, eve90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie to oznacza, że poród blisko! Włączył się syndrom wicia gniazda :) tylko ze u męża, ale to też coś :)
    A tak na poważnie to super, że się poczuwa i uczestniczy w przygotowaniach.
    Ja na swojego też nie mogę narzekać. Stara się i dba o mnie i malutką. Co dzień wieczorem czytamy jej bajki i sobie wtedy myślę, że szczęściara ze mnie i że Marysia będzie miała fajnych rodziców i ciepły dom. Chyba podświadomie robie wszystko by mój dom wyglądał inaczej niż mój rodzinny.

Ok, ja już posprzatalam swoje 50m2. Ugotowałam kapusniak. Zrobiłam jedno pranie a na poród dalej się nie zapowiada. Chyba czas na mycie podłóg :)

ania181111, jusella, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• olala2910 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti moja mała tez sie praktycznie nie rusza od kilku dni. Czasem wypchnie nóżkę albo właśnie ma czkawkę. Na ktg niby wszystko ok i mam nadzieje, że porod blisko, a dzieci zbierają do niego siły.

Zonti, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

3i49cwa1vxvg0gz5.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to dziś podwozie siada , nie wiem czy jechać z tym na ip czy siedzieć , ból jest cały czas odkąd wstałam i nic nie puszcza ani się nie nasila ...poczekam aż mężu roci z pracy jak nie przejdzie to się chyba przekąsek albo do położnej zadzwonić.

vbrjclq.png[/url]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka u mnie tez nic a w domu ani grama kurzu ;) Ogrod tez juz obrobilam.
    kama chyba urodzila bo sie nie odzywa

renieczka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama ale ci zazdroszcze!!!
    U mnie sie wyciszylo :( brzuch mam takie napiety caly cas od wczoraj rana i czasami bole @ a skurczy juz 0 :/

Zonti mi babka kazala 2x dziennie przed i po poludniu wybierac sb jakies 2h i w ciagu ich ma byc 10 ruchow, jak rano i wieczorem nie bedzie, np. rano 8-10 byly 4 ruchy wieczorem 20-22 6 ruchow to jechac do szpitala

ug37e6ydmras9566.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie pojade bo tyle to na pewno nie ma :( mam nadzieje ze jest ok ale wole sprawdzic

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ