X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta też Cię nie zostawię, ja trochę czekania jeszcze mam :D jak tak czytam o nowych mamusiach to do mnie dociera chyba dopiero że mnie to też czeka i będę miała dziecko :D

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :)

ania181111, Naditta, jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, idę zanieść siki do badania, ostanie już mam nadzieję. w czwartek wizyta, a liczyłam ze syn się postara i 150 zł przyoszczędzimy ;)

jusella, Marta22, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Pospalam jeszcze troszkę a teraz leżę i myślę co by tu dzisiaj robić? Okien myć nie będę, bo pada co jakiś czas, bez sensu.

Może szafki w kuchni przetrząsne?

Majeczka wypij małą kawkę. Jak piłaś w ciąży to to żadne zabójstwo nie jest. Ja nawet po porodzie zamierzam pić. A do porodu tez musisz mieć trochę energii.

Panna Truskawka, ja też odczuwam niepokój. Jak Malutka dużo się rusza to się boję, jak mało, to jeszcze bardziej. W ogóle ta moja ciąża, to całe 9 mcy niepokoju i strachu. Oczywiście bez paranoi, ale po stracie pierwszej ciąży coś w głowie zostało. I wiem, że jak już będę miała Marysię przy sobie to trochę odetchnę :)

Co do męża, to mój ciągle pracuje, ale czeka na znak sygnał i bierze miesiąc urlopu :) Super się cieszę, bo wiem, ze razem te początki jakoś ogarniemy :)
    A pomocy od kogoś innego za bardzo nie mam i chyba nawet nie chcę. Wolę męża.

Dziewczyny na dzisiaj mam termin cc, ale że nie chcemy rodzic 100 km od domu to czekamy dalej. Mam tylko nadzieję, że córka nie będzie sprawdzać naszej cierpliwości za długo :)

Miłego i owocnego w szybkie porody dnia :)

jusella, Marta22, aisa, ania181111, kot_bury, majeczka87, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka ja też zero pomocy od nikogo :/ masakra ... tylko mój będzie pomagał ale wiadomo jak to facet :)
    ja zresztą też nie chce się prosić bo jak znam moja rodzine to dajcie spokój zaczną tam cmokac ze muszą specjalnie przyjechać i może ze mną siedzieć ehhh...

Będziemy się wspierać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 10:05

renieczka, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tira ananasów podeślę skoro ryż nie działa ;-)

Tatusiek jest niesamowity! Praktycznie nie odstępuje Szyma na krok :-D. Tak jak ja potrafi godzinami wpatrywać się w Synka. Szymo pierwszy raz spał w łóżeczku - 2x po 4 godziny. Tatusiek czuwał - budził się na każdy ruch Szkraba, dopiero o 5tej przekonałam Go, żeby się normalnie przespał. Gdyby miał mleko w cycach byłabym niepotrzebna.
    Dziś musimy ogarnąć urzędy - nie cierpię tej całej papierologi :/
    No i dziś Szymciowi odpadła pępowinka :-)

kot_bury, renieczka, Naditta, LilouK, majeczka87, Kasiulina, ania181111, aisa, Marta22, figaa, Zuzulka88, Maka, OkraglinkaOlinka, niezapominajka, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to może i by teściowa mogła przyjechać, ale jak przyjechałby teść to bym już psychicznie tego nie wytrzymała. Poza tym mam taki charakter, że to ja bym dalej nad wszystkimi nadskakiwała i się zarżnęła psychicznie i fizycznie. A trzecia rzecz, że to takie krępujące by było dla mnie. Przecież połóg, krwawienie, problemy z karmieniem itd itd. A do tego jeszcze stres, że ktoś będzie na mnie patrzył, oceniał czy sobie radzę czy nie, albo nie daj Boże komentował. Dziękuję. Dam radę sama, z mężem oczywiście :)

Ja niestety mam inne podejście do tego i jestem tego świadoma. Ja nie mam mamy, wiec zawsze musiałam sobie radzić sama i tak mi zostało.

Dobra podnoszę zwłoki, bo mi wątroba wypadnie od tego gnicia w łóżku :)

ania181111, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też już wstanę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 10:17

jusella, renieczka, ania181111 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio? ja od 6tej na nogach. Ale wam dobrze :)

W koncu nie pojechalam wczoraj na to ktg, dzis cos tam sie rusza wiec jestem spokojniejsza.

majeczka co tam?

jusella super :)

aniu teraz twoja kolej wiec trzymam kciuki!

Ja bym chciala miec taki tydzien w domu z dzieckiem na spokojnie bez gosci ale nie zapowiada sie... siedza juz od 2 tygodni w boksach startowych. Mam nadzieje ze urodzi sie w piatek albo w sobote wyjdziemy w poniedzialek a w tygodniu jest mniejsza szansa na audiencje ;)

ania181111, majeczka87, Marta22, Zuzulka88, jusella, Maka, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• LilouK Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, dzięki, żeby to było takie łatwe :-) Ja Cię nie zostawię, zobaczysz, Ty rozpakujesz się pierwsza, a mojego będą na kij i marchewkę wyciagać po 20-tym, albo pochodniami wyganiać, taka cholera uparta (po starym) :-D

Aisa, wiem, że tam jesteś, widzę po lajkach ;-) Jak tam sytuacja u Ciebie?

No kurza twarz, właśnie zauważyłam, że mój suwaczek pierdaczy jakieś herezje. Fak ju! O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 10:55

ania181111, kot_bury, majeczka87, aisa, Naditta, Zuzulka88, Milcia, jusella, Maka, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ;)
    Super ! Tatuś zapatrzony w synka :) niech pomaga :) tego ananasa próbowałam :(
    Renieczka jakoś damy sobie radę ze wszystkim zobaczysz ;)
    Tak myślę przynajmniej ;) nikt nam w garach mieszać nie będzie :P
    Dziewczyny ja już wiem że pora najwyższa na mnie :) idę zaraz lykac łyżkę olejku i czekam na cud :D

renieczka, Zuzulka88, jusella, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK widze.. w takim razie ogromne gratulacje! Co sie nie chwalisz ;)

LilouK, Zuzulka88, jusella, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wziely i ustaly skurcze.. ale chodze sobie pomodlilam sie i juz mi spokojniej na sercu ;) wiem ze bedzie dobrze;)

renieczka, Marta22, Zonti, Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę. Czy któraś z was mogłaby mi spisać porody od niedzieli i wysłać mi na priv? Uzupełnię później listę na fb.

Mleko dostalysny w nocy od łaski. Niedawno poszłam do położnej po mleko to mi kazała rozkręcić laktacje i dziecko przystawiać. Kurde b chętnie ale ona nie chce cyca...!!! Ja nie wiem czy ja mówię jak fo ściany.

Ogólnie jest spoko, jest zakaz smoczków ale ja w końcu dałam bo płacz był straaaaszny.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i gratuluję nowym mamusiom :)

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti u mnie zapowiada się podobnie... Moja mama bierze urlop specjalnie (to akurat dla mnie ok), ale tuż obok jest babcia męża i ma ciotka jego przyjechać z zagranicy więc będzie wesoło. Do tego na pewno pół rodziny przyjedzie przywitać dziecko - oby tylko nie do szpitala i oby poczekali chociaż dwa tygodnie..

Zonti lubi tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka u mnie w miejscowości w Ostrołęce taki mądry szpital.
    Pluje sobie w brodę , że nie położyłam się na oddział wtedy by i tak musiało mnie wrzeciono zbadać.
    Słyszałam różne opinie o naszej służbie zdrowia ale jakoś nigdy nie miałam z nimi aż tak doczynienia zawsze chodziłam wszędzie prywatnie , gdzie się tylko dało , już teraz wiem chyba dlaczego tak robiłam .
    Dziś jadę o 15 jeszcze raz bo bóle na dole brzucha są cały czas , nie przechodzą , mimo że mały się rusza trochę chyba sieję paniką ... ale od wczoraj cały czas ten sam tępy ból na samym środku dołu brzucha , jak by nad spojeniem .

Co do szanownej położnej , nie pozostawię tak tej sprawy , po prostu musiałam szanowną obudzić i jej się badać nie chciało .

Majeczka trzymam kciukasy ! :*

jusella lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Aisa, wiem, że tam jesteś, widzę po lajkach ;-) Jak tam sytuacja u Ciebie?
    Jestem jestem Szerloku :D tylko siedzę cicho w krzakach ;D

U nas w 41+0 czyli wczoraj Młoda zdecydowała się opuścić maminy brzuch ;) Wyskoczyła o 00:22 z wagą 3520, 52cm. Poród bez znieczulenia za to z gazem rozweselającym ;D :P jest po nim niezły odlot ;)

Drugi poród dużo szybszy od pierwszego. Tu nie nacinają, trochę pękłam, mam 3 szwy. Wewnętrzne i zewnętrzne są rozpuszczalne.
    Jedzenie w szpitalu jest super, obżeram się na zapas bo jutro wychodzimy po śniadaniu.

No i gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamom i trzymam kciuki za kolejne rozpakowania :)

kot_bury, Marta22, Naditta, LilouK, Zonti, renieczka, Zuzulka88, Evanlyn, Edka, TheForfie, jusella, Maka, niezapominajka, eve90, OkraglinkaOlinka, Agness27, Ejrene lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Jestem jestem Szerloku :D tylko siedzę cicho w krzakach ;D

U nas w 41+0 czyli wczoraj Młoda zdecydowała się opuścić maminy brzuch ;) Wyskoczyła o 00:22 z wagą 3520, 52cm. Poród bez znieczulenia za to z gazem rozweselającym ;D :P jest po nim niezły odlot ;)

Drugi poród dużo szybszy od pierwszego. Tu nie nacinają, trochę pękłam, mam 3 szwy. Wewnętrzne i zewnętrzne są rozpuszczalne.
    Jedzenie w szpitalu jest super, obżeram się na zapas bo jutro wychodzimy po śniadaniu.

No i gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamom i trzymam kciuki za kolejne rozpakowania :)

Gratulacje :)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mam! Ale owocny dzień. Kto dzisiaj poza Majeczką? :)

Na dzień dobry odkryłam dziś, że rozstępy mam już nie tylko na brzuchu, ale też... piętro niżej. Na brzuchu rozumiem, ale tam?!

Naditta, Zuzulka88, jusella, Maka, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czułyście ten moment kiedy pękacie albo was nacinają?

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ