X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrócilam do domu od arci, bole okresowe są ale nie duze. na ktg je widac. Szyjka zamknieta. Kazali wrocic do domu i wracac albo jak skurcze sie zwieksza albo jesli mnie cos zaniepokoi albo na wizyte bo mialam dzis umowiona. Wiec niech sie dzieje wola nieba;)byleby dzis;)

ale stres mnie łapna jak te krew zobaqczylam... tego sie nie da opisac wogle..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 05:40

TheForfie, jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę, to sobie myślę wejdę na BB, zobaczę co tam słychać. A tu się dzieje!

Kama, Angel, Dzasta, MirelS gratuluję maluchów :)

Karolajjn oj współczuję takich przeżyć, swoją drogą to ta położna to niezła suka. Przecież z przyjemności ani kaprysu w 9 Mc nikt nie leci na IP :( Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Majeczka &&&& kciuki kochana. Nie denerwuj się, to po prostu czas na a twojego Adasia przyszedł. Buziaki i czekam na wieści :*

majeczka87, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki kochane...

Angel Dżasta Mirel S gratuluje maluszków ;*

Mirel S to dobrze ze w pore w sumie zobaczyli i maly nie zakleszczyl sie. Grunt ze juz po, mówią ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej :* Ściskam mocno!

reniczka a co to za niespanie?;p

jak otworza apteke i sklep i bede dala rade chodzic pojde po wode gazowana i olej rycynowy, bede pila koktajl o! przypomnijcie mi ile soku ile wody gazowanej ile olejku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 05:46

renieczka, MirelS, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przebudzilam się o 4.30 na siusiu. I od tamtej pory jakoś zasnąć juz nie mogę.
    Pada u mnie i fajnie, może nie będzie tak gorąco dzisiaj.
    Ide jeszcze się do męża przytulę, bo on zaraz wstaje do pracy.
    Do później :)

jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem coraz gorzej. Czuje cały czas jakiś taki wewnętrzny niepokój. Mąż od poniedziałku musi pracować na pełnych obrotach, a mała robi nam chyba na złość, że nie wychodzi. Łaziłam trochę wczoraj, nie oszczędzałam się, podłogę na kolanach umyłam i nic. Jutro termin. W czwartek do gin. No stresuję się normalnie jak przed obroną magisterską :)

Zuzulka88, renieczka lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka jak ja Cie rozumiem, mnie stres zjadl 7 go;) potem kolejne dni znajdywalam sobie zajecie i dni lecialy. Porod to wielkie dla nas wyzwanie. ale zaliczymy to na 5! no nie?! ;)

moj maz zaraz tez do pracy jedzie i zostaje sama. o 9 ma przyjechac fryzjerka wlosy malowac hehe ciekawe czy sie uda czy mnie poprostu do kliniki zawiezie;)

Agness27, Zuzulka88, jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczymy na piątkę z plusem! Kobiety to jednak muszą wiele przejść ...

Agness27, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka dobrze wiem co poczulas widzac krew bo u mnie to samo bylo rano i mimo ze to druga ciąża to stres jeszcze większy bo od poczatku ciąży towarzyszyl ate polozne niektóre to bez serca ze jeszcze tak traktuja !

Mirek to dobrze ze Cie zbadal i wyszlo w czym problem jest.Ale klocusia to Ty urodzilas s jeszcze jaki dlugi .;)
    Gratulacje jeszcze raz i szybko zberaj sily.
    No ja w końcu pospalam bo maly troche dokazywal miedzy 2-4 rano cyc-kupai do tego czkawka i nerwy jego no i płacz ze mu przeszkadzam w jedzeniu aż się obsikal z tego wszystkiego.Pielegniarka do Nas 2 razy zajrzala no tak dokazywał płaczem i myślała ze pokarmu nie mam i od razu z mm przyszla bez proszenia o nie.Ale pokarmu mam akurat dużo tylko maly za nerwowo chcial złapać i potem nerwy ;)

majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama oni powinni cis dac mleczko chociasz troszke by się uspokoiła bo w tym placzu i nerwach ona nie chwyci brodawki ja to samo miałam 2 godz temu pierwszy kryzys karmienia a raczej chwytania piersi ;)
    Tu dziewczyna leżała ze mną i małego na cycu trzymala kilkanaście godz pod rząd a jak odstawila to krzyk.
    Dali jej mm i smoczka a rano pediatra przy badaniu zauwaxyla ze ma problemy z językiem -wedzidelko.No i zaproponowala podcięcie troszkę bo mu to bardzo pomoże i tak bylo i malec na spokojnie jadl i dal mamie odpocząć bo biedna nawet przewinąć miała sie problem to jej troche uspakajalam Malego.

No i dzis w końcu wychodzimy do domku:)

A i Majeczka masuj brzuszek ponoc tez pomaga i skacz na pileczce to wtedy macica będzie pracowała i sie rozwierala ;)

majeczka87, Dalile, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirels gratulacje :)
    majeczka powodzenia!

majeczka87 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• LilouK Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Rany, co tutaj się dzieje!

Gratulacje dla Wszystkich mam, które urodziły na dniach <3 Pełnych cyców, dużo wytrwałości i zdrowia dla Was i maluszków, o! <3
    Już nie ogarniam która, gdzie, jak i kiedy, idziecie jak burza!

No i co baby? Zostały same niedobitki ;-)

A ten 11.07 cuś pechowy- 3 miały mieć rozładunek, a póki co u żadnej ani widu ani słychu, że coś jest na rzeczy O.o Chciałam rodzić wczoraj, ale coś mi nie wyszło. Dziś muszę się wstrzymać, bo to dzień urodzin mojego byłego (tak mi się coś widzi), więc kurde troche kupowato by było haha ;-)

Obudziłam się o 3 na siku i od tej pory oczy jak 5zł, ni chu hu zasnąć. Jeszcze pies się wiercił jak szalony, ubzdurałam se, że pewnie albo se zaraz rzygnie, albo zesra w pierzyny, więc trza być czujnym. W dodatku dzieć jakiś taki spokojny ostatnio, już zaplanowałam se w głowie wycieczkę do szpitala no i tak mi zleciało pół nocy...

Mój od jutra wraca do pracy po tygodniu wolnego, więc stawiam flaszkę, że zbierze mnie na rodzenie w nocy ze środy na czwartek jak go nie będzie w domu!

Pięknego dnia i samych radosnych chwil z pociechami <3
    A reszta, no cóż- czekamy dalej ;-)

majeczka87, aisa, Zuzulka88, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz poszla kolejna porcja zageszczonej sluzem krwi... zawsze myslalam ze czop to glut z kriwa a nie krew z glutami;p skurcze sa teoszke i chyba zaczne je w koncu liczyc;)

ni mam pilki.. i niewiem czy isc spac troszke czy połazic;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 07:39

Zonti, TheForfie, Zuzulka88, jusella, aisa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn, narobiłabym fermentu tej durnej babie... Jej zakichanym obowiązkiem było Cię zbadać, a nawet jeśli, to odrobina uprzejmości nikomu jeszcze krzywdy nie zrobiła ;/
    Wszystkie odwłoki mi opadły ;/

Majeczka, trzymaj się, nadchodzi wielka chwila :)

Kama, Angel, Dzasta, MirelS, gratulacje raz jeszcze :)

Byłam wczoraj na ktg i obok leżała dziewczyna ze skurczami, męczyła się niemiłosiernie, a na dodatek położne tylko przychodziły zatroskane i mówiły, że to nie to jeszcze :( chciałabym uniknąć czegoś takiego...

majeczka87, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka! To ty w końcu zaczynasz! Już myślałam, że jak Ania czekasz na mnie :)
    Też bym się krwią przelękła, ale skoro mówią, że ok... to trzeba im chyba wierzyć, prawda?

Karolajn - no mój luby jaki i twój by ich chyba rozniósł.

Trzymam kciuki za rodzące i te, którym coś się chyba zaczyna. Ania - patrzę na ciebie rusz w końcu niewymowną, bo ile możemy na Hanię czekać?

U mnie cisza, spokój, młoda wylezie jak będzie chciała. Czekam na czwartek, żeby zobaczyć, czy szyjka coś się skróciła i czy rozwarcie większe. Jakoś śniło mi się, że lekarz mnie z jakiegoś powodu od razu do szpitala w czwartek połozył o to mnie martwi, bo cukry mam bardzo niskie, a to może świadczyć o tym, że łożysko siada. W czwartek przepływy były dobre i to mni uspokoja nieco.

Zuzulka88, ania181111, majeczka87, jusella, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowa boli i muli..myslicie ze leciuuutka kawka bedzie dla mnie zabojstwem w tej chwili?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

No i wielkie gratulacje dzieciaczków :)

Agness27 lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za godzinke jade do szpitala na kontrole, zobaczymy czy na ktg beda skurcze ;)

majeczka87, ania181111, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy moje koleżanki :)
    Mnie trochę bolał w nocy brzuch ale znosnie i nieregularnie :/
    Dalie faktycznie czekam chyba Na Ciebie :P
    tzn nie ja tylko moja Hania :P
    Już mam dość ... w nocy to się tak krecilam:(
    gratki dla mamusiek :D
    zaraz albo wstaje albo kładę się z powrotem spać bo nie wiem co mam ze sobą zrobić :(
    Wy wszystkie urodzicie A jaaaaaa jezuuuu .... szlag mnie trafi :p
    Majeczka taka slabaaaa to chyba można :)
    Jezu jak czytam o personelu który tak postępuje to nóż w kieszeni się otwiera :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 09:09

Zuzulka88, TheForfie, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ale tu sie dzieje, aż sie powoli gubię!
    Wszystkim świeżym mamuśkom gratuluję i zazdroszczę!
    Mirels, ale Ci się klocuś trafił :)
    Czekamy na zdjęcia.

A reszta to chyba czeka na pełnię? :P

U mnie cisza oczywiście, czekam cierpliwie.
    Równo tydzień do terminu.

Lilouk, życzę Ci żeby Twój dzieć się zbierał do porodu i dlatego spokojny ;) ale z tym ktg to nie jest zły pomysl, zobaczyłabys czy są jakieś skurcze.

Ja mam tylko jedną prośbę do Was wszystkich: nie zostawiajcie mnie tu samej na koniec!

Miłego dnia! Ja wstaje na kawkę a potem łapać trochę słońca ;)

Zuzulka88, majeczka87, jusella, LilouK, Kasiulina, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta nie martw się :) ja Cię nie zostawię :P hahaha ;)

Zuzulka88, Dalile, Naditta, majeczka87, Marta22, jusella lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ