X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Jejuuuu, Ania trzymaj się blisko wc :D

Czekam na relacje!

Haha narazie to sobie sprzątam ... wypilam jedna łyżeczkę narazie : bez smaku, bez zapachu Ale tłuste jak bym olej piła bleee. ..

renieczka, kot_bury, Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, a z tego się nie robi jakiejś magicznej mikstury? Zmieszane z wodą i jakimś sokiem? Ty taki sam czysty pijesz?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ania, a z tego się nie robi jakiejś magicznej mikstury? Zmieszane z wodą i jakimś sokiem? Ty taki sam czysty pijesz?

Można z sokiem pomarańczowym i woda Ale można lykac też sam :) więc wybrałam ta druga opcje ;)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która się dzisiaj rozpakowuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 12:49

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:

Ja bardzo chętnie ;)
    jak tam się czujesz ?

jusella lubi tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że w końcu ją ... :)

ania181111, jusella lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już się zaczęło - na hasło, że nie chcemy gości przez chociaż pierwszy tydzień, to się teściowa obraziła, zadzwoniła do mojej mamy i ta kazała ją udobruchać!

Musiałam zwrócić mamie uwagę, że próbuje mi życie organizować, to się wycofała. Jak teściowa chce, to niech przyjeżdża (i tak będzie u moich rodziców) jak będę chciała być tylko z dzieckiem i mężem to i tak będziemy sami - a oni niech siedzą w kuchni jak im zależy :)

Zuzulka88, Eithlinn, jusella, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ta rodzina ;) ale dobrze ze chcą przyjechać i się interesują :) chociaż czasami co za dużo to nie zdrowo :)

jusella lubi tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamusie :)

Dziękuje za wszystkie gratulacje :) i sama gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusia.
    Trzymam tez kciuki zeby te nie rozpakowane szybko i bezbolesnie urodziły i zeby dzieciaczki nie kazały na siebie za długo czekać.

U nas wporzadku. Jeszcze jesteśmy w szpitalu ale dzis wieczorem pewnie do domu. Mamy problem z karmieniem. Musimy dokarmiać maluszka bo nie ma siły za długo ciagnąć cyca. A i u mnie z lektacja nie ma szaleństwa :/ laktatorem raptem 10 ml jestem w stanie sciągnąć w 20 minut. Ale staramy sie jak możemy rozbudzić laktację. Najważniejsze ze maleństwo nie spada za bardzo na wadze. Dzis juz nawet odnotowaliśmy przyrost wagi 50 g :) no ale bez dokarmiania butelka z mm nie dałoby rady. Staram sie tym nie frustrować ale musze przyznać pierwsze łzy juz za nami. To takie frustrujace jak nie można pomoc swojemu dziecku mimo ze bardzo sie tego chce.
    Nasz tata jest cudowny spędza z nami w szpitalu tyle czasu ile sie da i najchętniej miałby mała cały czas na rękach :)

Co do odwiedzin u nas sprawa jest dosc prosta bo mieszkamy na tyle daleko od rodziny ze nikt nas nie odwiedzi w najbliższym
    Czasie. Tzn nasi rodzice wpadną w sierpniu wiec mamy spokojnie czas dla siebie. Co do znajomych to mowię ze chcemy spędzić trochę czasu razem.

ania181111, Zuzulka88, Eithlinn, kot_bury, jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nerwowa i musi być tak jak ja chcę, więc u mnie będzie krótka piłka. Ja nie dam sobie na głowę wejść jak będę uczyła się karmić i mi ktoś będzie przeszkadzał to wyproszę, albo się w sypialni zamknę.
    Nie dam się wrobić w herbatki, kawki, ciasteczka jak będę parę dni po porodzie.

Powiedziałam - w pierwszym tygodniu wpuszczam tylko jak ktoś mi obiad przyniesie :D

kot_bury, ania181111, Zuzulka88, Eithlinn, jusella, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

Graktulacje dla nowych mamusiek;);)

Co do odzwiedzin u mnie niestety nie da sie uniknac bo tesciowa byla zaraz po powrocie do domu ale zabronilismy sie zbliza. Do malej na 3 m zero huhania dmuchania calowania itp nikt oprocz mnie i meza nie mial jej na rekach od czasu porodu i przed najblize 2 tyg nie mam zamiaru nikomu jej dac... Chodzimy duzo na spacery dzisiaj zalatwialismy paszport... I powiem mega mega mega pozytywnie zaskoczylam sie slaskim urzedem wojewodzkim, mala mi sie rozryczala od wejscia byla glodna do tego lal deszcz... Pani ktora nas obslugiwala pokazala pokoj w ktorym moglam nakarmic baaardzo ladnie wyposazony powiedziala ze jak bedzie potrzebiwac mojego podoisu to sama podejdzie pomogla zalatwic inne sprawy a i poszla na reke z innymi... Brawo dla urzedu brawo dla tej pani pierwszy raz sie z takim. Zyms spotkalam...

Teraz czekmy na polozna a popoludniu znowu na spacer... Piekne slonce wyszlo to nie bede jej kisic w domu :):)

Dziewczyny ktore maja problem z laktacja, jak bylam w szpitalu i za chiny nie koglam karmic polozna ktora mi mega pokogla, dawla malej z butelki okolo 10 ml a pozniej od razu podstawialysny cyca zeby zalapala ze to tez "sie je" :) moze sprobujcieta metoda...

Kama powiek szczerze nie rozumiem tego terroru laktacyjnego anty smoczkowego itp. Dziecko do poki nie ma zebow smoczek szkody nie robi, dziecko glodne tez jest nie do zycia... Walcz tam o swoje...

Jusella suuper z tatusiek sie spelnia

Zuzulka88, ania181111, kot_bury, renieczka, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile - harda dziołcha jesteś :) a zagrywkę z obiadem pozwolę sobie podkraść :D

Dziewczyny, czy jeżeli zaczęłam chodzić jak kaczka i jestem obolała tam na dole, to znaczy, że Młodzież mi się wstawia w kanał?

Zuzulka88, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę bo niczego takiego nie czułam :D

Właśnie dostaliśmy zgodę na dokarmianie. Mała zje coś od 4 rano. Jej!!

Boli mnie wszystko na dole, bola mnie plecy po znieczuleniu. Masakra. Ale w końcu przejdzie.

Po samym znieczuleniu długo mnie trzymało w prawej nodze więc na salę poporodowa musieli mnie na wózku zawieźć i tak jeszcze trzymało jakiś czas.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka :) widzisz nie zawsze w tych urzędach jest tak źle :)
    Ja marzę o tym żeby właśnie urodzić i sobie z dzieckiem pospacerować :)
    Eithlinn wydaje mi się ze tak jest właśnie ze dziecko się wstawia w kanał ;)
    Chciałam Wam powiedzieć że ten olejek to o kant dupki można potrzec :/ nic nie działa na mnie jak narazie :/
    BoZee już jestem niecierpliwa mam dość już ...
    Chce moja Hanieee

Kama Ale Wam zazdroszczę :) nie stresuj się karmieniem wszystko się ułoży ;)
    Bol też minie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 14:52

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, a kiedy masz się zgłosić do szpitala?
    Męża po prostu trzeba zbałamucić :D

ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn wrote:
    Ania, a kiedy masz się zgłosić do szpitala?
    Męża po prostu trzeba zbałamucić :D

W czwartek mam się zgłosić .
    On się nie nadaje :p
    nawet nie ma mowy i seksie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 15:35

• Edka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    ja bym chciała !!!

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie mam nic przeciwko odwiedzinom :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zapisuje na kolejke na jutro :)

jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nak mnie dzisiaj pozytywnie zaskoczyli w urzedzzie tak polozna juz mi humor zepsula
    - ani malej nie.l zwazyla
    - mnie oczywiscie skrytykowala ze karmie przez oslonki ... Mowie ze mnie bardzo bolaly brodawki i inaczej nie bylam w stanie karmic to mi odpowiedziala... No na razie pani karmii ... Co za baba wiadoko ze paktacja jedt w duEj bierze w glowie kobiety a ta tak musi gnoic
    - ze pije wode gazowana - przeszukalam pol internetu nie zaleca picia wody gazowanej nie dlatego ze szkodzi dziecku tylko dlatego ze gaz oddzialywuje na sluzowke zoladka i mama mniej pije bo szyciej czuje sie pelna
    - ze nie mam probelmow .... Na to usluszalam ze dopiero w takim razie bede miala i narazie mala jest w domu pare dni a pozniej zobacze... No do cholery czy one zawsze musza znalesc jakis problem , zawsze sie czegos czepic nie koze byc dobrze a jak ktoras sobie radzi w miare to trzeba do... Tak dla zasady

Mala zobaczyla przez 30 s , po czym pisala pol godziny i tylko mni le denerwowala

Kijanka
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ