Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
renieczka wrote:Jejuuuu, Ania trzymaj się blisko wc
Czekam na relacje!
Haha narazie to sobie sprzątam ... wypilam jedna łyżeczkę narazie : bez smaku, bez zapachu Ale tłuste jak bym olej piła bleee. ..
renieczka, kot_bury, Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Naditta wrote:Ania, a z tego się nie robi jakiejś magicznej mikstury? Zmieszane z wodą i jakimś sokiem? Ty taki sam czysty pijesz?
Można z sokiem pomarańczowym i woda Ale można lykac też sam więc wybrałam ta druga opcjejusella, Agness27 lubią tę wiadomość
U mnie już się zaczęło - na hasło, że nie chcemy gości przez chociaż pierwszy tydzień, to się teściowa obraziła, zadzwoniła do mojej mamy i ta kazała ją udobruchać!
Musiałam zwrócić mamie uwagę, że próbuje mi życie organizować, to się wycofała. Jak teściowa chce, to niech przyjeżdża (i tak będzie u moich rodziców) jak będę chciała być tylko z dzieckiem i mężem to i tak będziemy sami - a oni niech siedzą w kuchni jak im zależyZuzulka88, Eithlinn, jusella, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
Witam was mamusie
Dziękuje za wszystkie gratulacje i sama gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusia.
Trzymam tez kciuki zeby te nie rozpakowane szybko i bezbolesnie urodziły i zeby dzieciaczki nie kazały na siebie za długo czekać.
U nas wporzadku. Jeszcze jesteśmy w szpitalu ale dzis wieczorem pewnie do domu. Mamy problem z karmieniem. Musimy dokarmiać maluszka bo nie ma siły za długo ciagnąć cyca. A i u mnie z lektacja nie ma szaleństwa laktatorem raptem 10 ml jestem w stanie sciągnąć w 20 minut. Ale staramy sie jak możemy rozbudzić laktację. Najważniejsze ze maleństwo nie spada za bardzo na wadze. Dzis juz nawet odnotowaliśmy przyrost wagi 50 g no ale bez dokarmiania butelka z mm nie dałoby rady. Staram sie tym nie frustrować ale musze przyznać pierwsze łzy juz za nami. To takie frustrujace jak nie można pomoc swojemu dziecku mimo ze bardzo sie tego chce.
Nasz tata jest cudowny spędza z nami w szpitalu tyle czasu ile sie da i najchętniej miałby mała cały czas na rękach
Co do odwiedzin u nas sprawa jest dosc prosta bo mieszkamy na tyle daleko od rodziny ze nikt nas nie odwiedzi w najbliższym
Czasie. Tzn nasi rodzice wpadną w sierpniu wiec mamy spokojnie czas dla siebie. Co do znajomych to mowię ze chcemy spędzić trochę czasu razem.
ania181111, Zuzulka88, Eithlinn, kot_bury, jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Ja jestem nerwowa i musi być tak jak ja chcę, więc u mnie będzie krótka piłka. Ja nie dam sobie na głowę wejść jak będę uczyła się karmić i mi ktoś będzie przeszkadzał to wyproszę, albo się w sypialni zamknę.
Nie dam się wrobić w herbatki, kawki, ciasteczka jak będę parę dni po porodzie.
Powiedziałam - w pierwszym tygodniu wpuszczam tylko jak ktoś mi obiad przyniesiekot_bury, ania181111, Zuzulka88, Eithlinn, jusella, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hello
Graktulacje dla nowych mamusiek;)
Co do odzwiedzin u mnie niestety nie da sie uniknac bo tesciowa byla zaraz po powrocie do domu ale zabronilismy sie zbliza. Do malej na 3 m zero huhania dmuchania calowania itp nikt oprocz mnie i meza nie mial jej na rekach od czasu porodu i przed najblize 2 tyg nie mam zamiaru nikomu jej dac... Chodzimy duzo na spacery dzisiaj zalatwialismy paszport... I powiem mega mega mega pozytywnie zaskoczylam sie slaskim urzedem wojewodzkim, mala mi sie rozryczala od wejscia byla glodna do tego lal deszcz... Pani ktora nas obslugiwala pokazala pokoj w ktorym moglam nakarmic baaardzo ladnie wyposazony powiedziala ze jak bedzie potrzebiwac mojego podoisu to sama podejdzie pomogla zalatwic inne sprawy a i poszla na reke z innymi... Brawo dla urzedu brawo dla tej pani pierwszy raz sie z takim. Zyms spotkalam...
Teraz czekmy na polozna a popoludniu znowu na spacer... Piekne slonce wyszlo to nie bede jej kisic w domu
Dziewczyny ktore maja problem z laktacja, jak bylam w szpitalu i za chiny nie koglam karmic polozna ktora mi mega pokogla, dawla malej z butelki okolo 10 ml a pozniej od razu podstawialysny cyca zeby zalapala ze to tez "sie je" moze sprobujcieta metoda...
Kama powiek szczerze nie rozumiem tego terroru laktacyjnego anty smoczkowego itp. Dziecko do poki nie ma zebow smoczek szkody nie robi, dziecko glodne tez jest nie do zycia... Walcz tam o swoje...
Jusella suuper z tatusiek sie spelniaZuzulka88, ania181111, kot_bury, renieczka, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Dalile - harda dziołcha jesteś a zagrywkę z obiadem pozwolę sobie podkraść
Dziewczyny, czy jeżeli zaczęłam chodzić jak kaczka i jestem obolała tam na dole, to znaczy, że Młodzież mi się wstawia w kanał?Zuzulka88, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Nie pomogę bo niczego takiego nie czułam
Właśnie dostaliśmy zgodę na dokarmianie. Mała zje coś od 4 rano. Jej!!
Boli mnie wszystko na dole, bola mnie plecy po znieczuleniu. Masakra. Ale w końcu przejdzie.
Po samym znieczuleniu długo mnie trzymało w prawej nodze więc na salę poporodowa musieli mnie na wózku zawieźć i tak jeszcze trzymało jakiś czas. -
Kijanka widzisz nie zawsze w tych urzędach jest tak źle
Ja marzę o tym żeby właśnie urodzić i sobie z dzieckiem pospacerować
Eithlinn wydaje mi się ze tak jest właśnie ze dziecko się wstawia w kanał
Chciałam Wam powiedzieć że ten olejek to o kant dupki można potrzec nic nie działa na mnie jak narazie
BoZee już jestem niecierpliwa mam dość już ...
Chce moja Hanieee
Kama Ale Wam zazdroszczę nie stresuj się karmieniem wszystko się ułoży
Bol też minie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 14:52
Eithlinn wrote:Ania, a kiedy masz się zgłosić do szpitala?
Męża po prostu trzeba zbałamucić
W czwartek mam się zgłosić .
On się nie nadaje :p
nawet nie ma mowy i seksie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 15:35
No to nak mnie dzisiaj pozytywnie zaskoczyli w urzedzzie tak polozna juz mi humor zepsula
- ani malej nie.l zwazyla
- mnie oczywiscie skrytykowala ze karmie przez oslonki ... Mowie ze mnie bardzo bolaly brodawki i inaczej nie bylam w stanie karmic to mi odpowiedziala... No na razie pani karmii ... Co za baba wiadoko ze paktacja jedt w duEj bierze w glowie kobiety a ta tak musi gnoic
- ze pije wode gazowana - przeszukalam pol internetu nie zaleca picia wody gazowanej nie dlatego ze szkodzi dziecku tylko dlatego ze gaz oddzialywuje na sluzowke zoladka i mama mniej pije bo szyciej czuje sie pelna
- ze nie mam probelmow .... Na to usluszalam ze dopiero w takim razie bede miala i narazie mala jest w domu pare dni a pozniej zobacze... No do cholery czy one zawsze musza znalesc jakis problem , zawsze sie czegos czepic nie koze byc dobrze a jak ktoras sobie radzi w miare to trzeba do... Tak dla zasady
Mala zobaczyla przez 30 s , po czym pisala pol godziny i tylko mni le denerwowalaKijanka