Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
TheForfie wrote:Witam was! Co dzień nie wiem czy tak jest czy sobie wmawiam jakieś objawy porodu, a to brzuch boli a to plecy, wczoraj mała tak naciskqla wieczorem tam na dół że myślałam że wyjdzie i tak się wiercila niestety skurczy nie ma, ide poszukam może mam w domu ten olejek jak nie to chyba poprosze mojego żeby kupił jak będzie z pracy wracal bo zwariuje, dzisiaj nic się nie dzieje, a na piłce skacze calymi dniami i nocami
Te sposoby są bardziej dla nas:
- Masaż na skurcze macicy: 10 ml olejku migdałowego razem z dwiema łyżeczkami olejku cynamonowego, goździkowego i imbirowego wymieszaj ze sobą i delikatnie masuj wilgotny brzuch. Bowiem cynamon, goździki i imbir są uznawane za naturalne środki wywołujące skurcze, gdyż pobudzają czynności mięśni macicy.
- Ciepła kąpiel na skurcze macicy: możesz pomóc wywołać skurcze macicy odprężając się w ciepłej kąpieli. Dozwolone jest użycie liści cynamonu, olejku z goździków czy imbiru jako dodatku do kąpieli, aby wzmocnić jej działanie.
- Seks na skurcze macicy: stosunek płciowy przed terminem porodu pobudza produkcję oksytocyny, powodującej skurcze mięśni macicy. Poza tym ujście szyjki macicy stanie się bardziej miękkie poprzez hormony tkankowe spermy - prostaglandyny.
- Umiarkowany ruch na skurcze macicy: spacer, taniec brzucha czy lekka gimnastyka pomogą dziecku przyjąć właściwą pozycję do porodu. Poprzez nacisk główki na ujście szyjki macicy przy aktywności fizycznej wydzielana będzie oksytocyna, która oddziałuje na skurcze macicy.
- Herbatka na skurcze macicy: Herbata z liści malin lub cynamonu, goździków imbiru czy werbeny powinna także pomóc na skurcze macicy w ciąży, oddziaływać na ich wywołanie. Mieszanka da także korzystnie wpływa na mięśnie macicy. -
LilouK, taki sobie kupiłam:
http://www.toysrus.co.uk/toys/lansinoh-single-electric-breast-pump/0147924
Piszą, że tak samo dobry jak Medela, tylko cena ponad 2 razy niższa (Medela 120 funi! szaleństwo!). A Ty jaki masz? Bo tutaj wybór jest dość ograniczony porównując z Polską...
Życzę Ci, żeby gmeranie pomogło tym razem i obeszło się bez "chemicznego" wywoływania!
A herbatkę z liści malin to pani pije? Może trzeba zwiększyć dawkę choćby to miało być tylko placebo...LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Zmierzylam ciśnienie jest ok!
Powodzenia dziewczyny!
Położna mówiła że na burze odchodzą wody i wtedy mają dużo przyjęć
Aaaaa mam donoszona ciążę!!!!renieczka, Kasiulina, Dalile, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
LilouK wrote:Dzień dobry!
Cisza na morzu.
Wiecie co, jednak ta końcówka ciąży jest najbardziej wk***ca- czekanie swoją drogą, ale ja zaś muszę dorwać se odrośnięte kłaki i być cały czas w pogotowiu To mnie stresi najbardziej. Nie lubię.
Wczoraj dostałam przypływu mocy i wyszorowałam łazienki, podłogi, wyodkurzałam wszystko gdzie się da, 2h spędziłam na czworakach odkurzając "tutką" wszystkie "krawężniki", kontakty, kąty i zakamarki w domu, pod/za meblami, odsuwałam szafki i wszystko co się dało. Do tego intensywny spacer z psem, pół dnia gotowania w kuchni. I co? Dupa, nic mnie nie ruszyło, jedynie co to spałam jak zarżnięta. Mam tak średnio co 2 dni, więc to żaden zwiastun porodu Młody nie wybiera się nigdzie.
Jutro gmeranie nr 2 i ustalenie terminu na indukcję. Zajebiście
Co do wrednych położnych, tutaj jest jak jest, ale takie dzikie jazdy i wredne hasła ze strony pracownika szczególnie służby zdrowia nie mają prawa bytu- skarga, dochodzenie, dyscyplinarka i wynocha do innego zawodu jak się nie podoba!
Naditta, jaki laktator kupiłaś? Pochwal się babo...
Kasiulina, po gmeraniu też plamiłam jakieś 2 dni i odszedł mi czop. Mam nadzieję, że Tobie coś pomoże, bo u mnie to było na tyle. Poza tym do sam masaż do przeżycia
Udanego dnia samiczki
Zonti - narazie miałam tylko masaż szyjki i czekają czy coś się ruszy. W sumie minęło od niego już 24 godziny a ja nawet pół skurczu nie miałam. O wywolywaniu lekarz mówił na przyszły tydzień jeśli do tego czasu nic nie ruszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:23
Zonti, Zuzulka88, LilouK, jusella lubią tę wiadomość
-
Naditta, nie mam żadnej dojarki jeszcze. Myślałam, że jak się rozkręcę z bufetem to kupię na amazonie, ale w sumie może to i lepsza myśl, żeby zakupić przed, na wszelki wypadek jakby dzieć miał problemy z ssaniem. Siostra B miała mi pożyczyć, ale coś widzę, że jej się zapomniało, albo odwidziało, więc w sumie to i lepiej, bo wolę mieć swoją.
Dzięki za linka, poczytam o tej dojarce
Nie, nie piję herbaty z liści malin. Nie kupiłam, jakoś nie wierzę w takie cuda. A może powinnam
A ja trzymam kciuki za Ciebie, może Twój mały zdecyduje się wyjść przed moim, kto wie
Naditta, Zuzulka88, aisa, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dobraa mam wieści
Bole które miałam nie są porodowymi Wiec nie wiem jak wyglądają porodowe
jutro mam mieć wywolywany porod o 9.00 trzymać kciuki !!!!Marta22, Naditta, kot_bury, kama005, LilouK, Dalile, Zonti, Zuzulka88, Kasiulina, aisa, jusella, OkraglinkaOlinka, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
W końcu zobaczę moja krolewne
aaa najlepsze to jest to ze ja pojechałam do szpitala A mi czop odpadł czujecie ? Dopiero teraz ale wierze ze to wina olejku rycynowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 12:37
TheForfie, Marta22, kot_bury, kama005, Dalile, Zuzulka88, aisa, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Właśnie mi chyba też odpadł czop. Dużo glutów naraz. To chyba to, prawda? Tyle, że bez krwi, przeźroczysty.
Ania, no w końcu się doczekasz
Kama, super, że tak szybko wychodzicie
Kasiulina, jak ma pomóc to niech gmerają, a jak Ci się to jeszcze podoba to super
A Majeczka chyba rodzi, bo cichosza od niej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 12:46
ania181111, kot_bury, Zuzulka88, Kasiulina, aisa, jusella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to trzymam za Was kciuki, żeby to było już
Rano byłam na pierwszym KTG. Zapisały mi się ładne, niemrawe ale regularne skurcze mojego lekarza nie było, ale inny rzucił okiem i od razu zaprosił mnie na fotel, po czym stwierdził, że to jeszcze nie to, tylko przepowiadacze
Do tego pożarłam się z mężem - od piątku włącznie zaklepał sobie urlop, ale żona kolegi z działu (też w ciąży, z terminem na początek sierpnia) wylądowała w szpitalu i kolega wziął urlop, na co mój szlachetnie przeszedł się do kadr i powiedział, że on z urlopu może na razie zrezygnować, jeśli pozwolą mu pracować z domu, bo jak w dziale zabraknie dwóch pracowników, to reszcie będzie bardzo ciężko. Jest ich tam koło dwudziestu, a tylko ten się czuje taki niezastąpiony
Na dokładkę wybiera się dziś na spotkanie przy piwie. Przypominam, że umawialiśmy się, że od początku lipca nie pije, jeśli chce wyjść - proszę bardzo, ale ma być pod telefonem i trzeźwy jak niemowlę. Zaczął się cośtam wykręcać, że przecież są karetki, taksówki... no trzymajcie mnie, ludzie!Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kot Bury te chłopy to daj spokój
Dalie ! Już się doczekam już jutro jezuuu jak się cieszę muszę Cię niestety zostawić Ale zdam relację jak wygląda indukcja porodukot_bury, Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]