X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wlasnie mialam pytac co u ciebie, podawali ci oxy czy nie?

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Witam was! Co dzień nie wiem czy tak jest czy sobie wmawiam jakieś objawy porodu, a to brzuch boli a to plecy, wczoraj mała tak naciskqla wieczorem tam na dół że myślałam że wyjdzie i tak się wiercila niestety skurczy nie ma, ide poszukam może mam w domu ten olejek jak nie to chyba poprosze mojego żeby kupił jak będzie z pracy wracal bo zwariuje, dzisiaj nic się nie dzieje, a na piłce skacze calymi dniami i nocami :P

Te sposoby są bardziej dla nas:
    - Masaż na skurcze macicy: 10 ml olejku migdałowego razem z dwiema łyżeczkami olejku cynamonowego, goździkowego i imbirowego wymieszaj ze sobą i delikatnie masuj wilgotny brzuch. Bowiem cynamon, goździki i imbir są uznawane za naturalne środki wywołujące skurcze, gdyż pobudzają czynności mięśni macicy.
    - Ciepła kąpiel na skurcze macicy: możesz pomóc wywołać skurcze macicy odprężając się w ciepłej kąpieli. Dozwolone jest użycie liści cynamonu, olejku z goździków czy imbiru jako dodatku do kąpieli, aby wzmocnić jej działanie.
    - Seks na skurcze macicy: stosunek płciowy przed terminem porodu pobudza produkcję oksytocyny, powodującej skurcze mięśni macicy. Poza tym ujście szyjki macicy stanie się bardziej miękkie poprzez hormony tkankowe spermy - prostaglandyny.
    - Umiarkowany ruch na skurcze macicy: spacer, taniec brzucha czy lekka gimnastyka pomogą dziecku przyjąć właściwą pozycję do porodu. Poprzez nacisk główki na ujście szyjki macicy przy aktywności fizycznej wydzielana będzie oksytocyna, która oddziałuje na skurcze macicy.
    - Herbatka na skurcze macicy: Herbata z liści malin lub cynamonu, goździków imbiru czy werbeny powinna także pomóc na skurcze macicy w ciąży, oddziaływać na ich wywołanie. Mieszanka da także korzystnie wpływa na mięśnie macicy.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzicie a ja czytałam o tym olejku ale nigdzie nic takiego nie pisalo, jak nie do końca bezpieczne to nie biorę.. :x

ug37e6ydmras9566.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, taki sobie kupiłam:
    http://www.toysrus.co.uk/toys/lansinoh-single-electric-breast-pump/0147924
    Piszą, że tak samo dobry jak Medela, tylko cena ponad 2 razy niższa (Medela 120 funi! szaleństwo!). A Ty jaki masz? Bo tutaj wybór jest dość ograniczony porównując z Polską...

Życzę Ci, żeby gmeranie pomogło tym razem i obeszło się bez "chemicznego" wywoływania!
    A herbatkę z liści malin to pani pije? Może trzeba zwiększyć dawkę ;) choćby to miało być tylko placebo... :P

LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam ciśnienie jest ok!

Powodzenia dziewczyny!

Położna mówiła że na burze odchodzą wody i wtedy mają dużo przyjęć ;-)

Aaaaa mam donoszona ciążę!!!!

renieczka, Kasiulina, Dalile, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Dzień dobry!

Cisza na morzu.

Wiecie co, jednak ta końcówka ciąży jest najbardziej wk***ca- czekanie swoją drogą, ale ja zaś muszę dorwać se odrośnięte kłaki i być cały czas w pogotowiu :-D To mnie stresi najbardziej. Nie lubię.

Wczoraj dostałam przypływu mocy i wyszorowałam łazienki, podłogi, wyodkurzałam wszystko gdzie się da, 2h spędziłam na czworakach odkurzając "tutką" wszystkie "krawężniki", kontakty, kąty i zakamarki w domu, pod/za meblami, odsuwałam szafki i wszystko co się dało. Do tego intensywny spacer z psem, pół dnia gotowania w kuchni. I co? Dupa, nic mnie nie ruszyło, jedynie co to spałam jak zarżnięta. Mam tak średnio co 2 dni, więc to żaden zwiastun porodu ;-) Młody nie wybiera się nigdzie.

Jutro gmeranie nr 2 i ustalenie terminu na indukcję. Zajebiście O.o

Co do wrednych położnych, tutaj jest jak jest, ale takie dzikie jazdy i wredne hasła ze strony pracownika szczególnie służby zdrowia nie mają prawa bytu- skarga, dochodzenie, dyscyplinarka i wynocha do innego zawodu jak się nie podoba!

Naditta, jaki laktator kupiłaś? Pochwal się babo... ;-)

Kasiulina, po gmeraniu też plamiłam jakieś 2 dni i odszedł mi czop. Mam nadzieję, że Tobie coś pomoże, bo u mnie to było na tyle. Poza tym do sam masaż do przeżycia :-)

Udanego dnia samiczki <3
    Ja na masaż nie narzekam, wczoraj wieczorem chciałam iść na następny ale mi nie zrobili :D
    Zonti - narazie miałam tylko masaż szyjki i czekają czy coś się ruszy. W sumie minęło od niego już 24 godziny a ja nawet pół skurczu nie miałam. O wywolywaniu lekarz mówił na przyszły tydzień jeśli do tego czasu nic nie ruszy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:23

Zonti, Zuzulka88, LilouK, jusella lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina, to widzę że Ci się spodobało "gmeranie" :P

Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, nie mam żadnej dojarki jeszcze. Myślałam, że jak się rozkręcę z bufetem to kupię na amazonie, ale w sumie może to i lepsza myśl, żeby zakupić przed, na wszelki wypadek jakby dzieć miał problemy z ssaniem. Siostra B miała mi pożyczyć, ale coś widzę, że jej się zapomniało, albo odwidziało, więc w sumie to i lepiej, bo wolę mieć swoją.

Dzięki za linka, poczytam o tej dojarce :-)

Nie, nie piję herbaty z liści malin. Nie kupiłam, jakoś nie wierzę w takie cuda. A może powinnam ;-)

A ja trzymam kciuki za Ciebie, może Twój mały zdecyduje się wyjść przed moim, kto wie ;-)

Naditta, Zuzulka88, aisa, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tu jest spokój. Mało dziewczyn a najważniejszy polozniczy.

Wychodzimy dzisiaj po 15 :) super!!!! Ależ sie cieszę!!!

TheForfie, Dalile, kot_bury, LilouK, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Kasiulina, to widzę że Ci się spodobało "gmeranie" :P
    Ha ha wszystko zrobię, żeby coś się zaczęło dziać :D

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    To tu jest spokój. Mało dziewczyn a najważniejszy polozniczy.

Wychodzimy dzisiaj po 15 :) super!!!! Ależ sie cieszę!!!

to szybko wychodzicie, ale fajnie! :D

ug37e6ydmras9566.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobraa mam wieści :D
    Bole które miałam nie są porodowymi :/ Wiec nie wiem jak wyglądają porodowe :/
    jutro mam mieć wywolywany porod o 9.00 ;) trzymać kciuki !!!!

Marta22, Naditta, kot_bury, kama005, LilouK, Dalile, Zonti, Zuzulka88, Kasiulina, aisa, jusella, OkraglinkaOlinka, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zobaczę moja krolewne :D
    aaa najlepsze to jest to ze ja pojechałam do szpitala A mi czop odpadł :) czujecie ? Dopiero teraz :) ale wierze ze to wina olejku rycynowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 12:37

TheForfie, Marta22, kot_bury, kama005, Dalile, Zuzulka88, aisa, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi chyba też odpadł czop. Dużo glutów naraz. To chyba to, prawda? Tyle, że bez krwi, przeźroczysty.

Ania, no w końcu się doczekasz :)
    Kama, super, że tak szybko wychodzicie :)
    Kasiulina, jak ma pomóc to niech gmerają, a jak Ci się to jeszcze podoba to super :D

A Majeczka chyba rodzi, bo cichosza od niej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 12:46

ania181111, kot_bury, Zuzulka88, Kasiulina, aisa, jusella lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn to musi być czop :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam za Was kciuki, żeby to było już :)

Rano byłam na pierwszym KTG. Zapisały mi się ładne, niemrawe ale regularne skurcze :D mojego lekarza nie było, ale inny rzucił okiem i od razu zaprosił mnie na fotel, po czym stwierdził, że to jeszcze nie to, tylko przepowiadacze :(

Do tego pożarłam się z mężem - od piątku włącznie zaklepał sobie urlop, ale żona kolegi z działu (też w ciąży, z terminem na początek sierpnia) wylądowała w szpitalu i kolega wziął urlop, na co mój szlachetnie przeszedł się do kadr i powiedział, że on z urlopu może na razie zrezygnować, jeśli pozwolą mu pracować z domu, bo jak w dziale zabraknie dwóch pracowników, to reszcie będzie bardzo ciężko. Jest ich tam koło dwudziestu, a tylko ten się czuje taki niezastąpiony :/
    Na dokładkę wybiera się dziś na spotkanie przy piwie. Przypominam, że umawialiśmy się, że od początku lipca nie pije, jeśli chce wyjść - proszę bardzo, ale ma być pod telefonem i trzeźwy jak niemowlę. Zaczął się cośtam wykręcać, że przecież są karetki, taksówki... no trzymajcie mnie, ludzie!

Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa..... Nie zostawiaj mnie! Żartuje :) No urodź w końcu łobuzie :)

ania181111, Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Bury :) te chłopy to daj spokój :P
    Dalie ! Już się doczekam :) już jutro jezuuu jak się cieszę :) muszę Cię niestety zostawić :) Ale zdam relację jak wygląda indukcja porodu :D

kot_bury, Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie, mój ostatnio stwierdzil, że jakby mial ochote to by poszedł i kupił, nie pytając mnie o zdanie. Chyba sie boi, bo jeszcze tego nie zrobił :D
    Chłopy to chłopy, ich nie ogarniesz :P

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, a jak tam w Pro Familii, zadowolona jesteś? Duże przepełnienie?

860ij44jnlwgi45u.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ