Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta zdecydowanie tak, mam takiego dola ze szok :(
    Dalile nie wiem jak to z tymi sprawami jest, ja dzis tez co chwile latam na nr 2

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• olala2910 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile polozna mowi ze to normalne, ze to moze tyle trwać. Na ktg skurcze na 100% co 5 minut nadal. Zobaczymy co powie lekarz po przeglądzie podwozia.

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala to ja dalej myślami z wam!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mocz prawidłowy żadnego białka oraz ciśnienie też w normie więc raczej to nie zatrucie ciążowe. Najlepsze jest to że jak się wczoraj ważyłam to 80 kilo dzisiaj popołudniu 79 a teraz znowu 80 hmmm dziwne.

Dzisiaj wizyta w sumie o 19:00 wiec jestem ciekawe czy coś tam może się ruszyło ;-)

LilouK, Zuzulka88, jusella, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa do góry kobietki! :)
    Prędzej czy pozniej każda z nas urodzi, albo siłą wyciągną z nas nasze uparte dzieci :P
    Ja tylko nie chciałabym być ostatnia...

Zuzulka88, nick nieaktualny, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje :)

MirelS, oj kusi mnie ten szpital, kusi :) Szkoda tylko że 60km mam do niego :P

Dalile, ja już od ponad tygodnia biegam po kilka razy dziennie do kibelka z grubszą sprawą :P Więc to raczej nie oczyszczanie, bo oprócz tego nic się u mnie nie dzieje :P

MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weź tu dojdź ze sobą do ładu jak nigdy nie rodziłam.... do dupy to wymyślili - tyle lat ewolucji, a my dalej nie mamy jasnego sygnału, że to już.

jusella, nick nieaktualny, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    A u mnie mocz prawidłowy żadnego białka oraz ciśnienie też w normie więc raczej to nie zatrucie ciążowe. Najlepsze jest to że jak się wczoraj ważyłam to 80 kilo dzisiaj popołudniu 79 a teraz znowu 80 hmmm dziwne.

Dzisiaj wizyta w sumie o 19:00 wiec jestem ciekawe czy coś tam może się ruszyło ;-)

Jeśli chodzi o takie wahania wago to normalne- koleżanka mi tłumaczyła że należy się ważyć zawsze o tej samej porze i najlepiej z samego rano. Ważenie o różnych porach dnia może właśnie zakłócać pomiary- przecież jemy, trawi się itd. Tak mi koleżanka mówiła i w sumie u mnie się sprawdzało :)

basia7777, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita nie urodzisz ostatnia ! Mamy termin na ten sam dzień więc pewnie na pewno to ja ostatnia się wykluje hihi

Naditta, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam później :D

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin terminem dzieci i tak wychodzą kiedy im wygodnie :P

Karolajjn:), Dalile, aisa, nick nieaktualny, Kasiulina, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze później ;D

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam że aby mój syn zechciał chociaż na sierpień wyjść to będzie dobrze :p

Dalile, jusella, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie 10 dni do terminu :) Jutro albo w piątek wizyta, zobaczymy na czym stoimy :)

Karolajjn:), nick nieaktualny, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina dzidzia ok waga 3,5 kg...
    Powiedziałam o opuchliznie i powiedział że rzeczywiście jestem opuchnieta nawet na twarzy..... Ale mocz i ciśnienie w normie więc niby nie zatrucie ciążowe...kazał obserwować i mierzyć ciśnienie. Gdyby obrzęki się nasilily to do szpitala....kurcze z czego to....we wtorek mi zapisał ktg mam podjechać. Jestem chyba zestresowana..... I nie wiem czy nie będę się nakrecac teraz...
    W ciągu miesiąca przytyłam 7 kilo....wiec za dużo trochę... Ahhh stresuje się...

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a dużo soli jadasz ? Dużo chodzisz? Może też przez upały? Na pewno jest wszystko dobrze skoro lekarz tak mówi a jednak to on zna się na tym najbardziej ! Nie stresuj się i nie nakrecaj :) ja nie tylam w ogóle do 5miesiąca a w 5 przyszło mi 6 kg na raz a później znów się uspokoiło i stopniowo tylam , tak więc nie denerwuj się! :)

Zonti, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz skojarzylam że jem bardzo dużo słonecznika luskanego bardzo solonego... Może od tego właśnie...

Dzwoniłam do położnej sama mówi że aż niemożliwe że tyle w miesiąc przytyłam...

Kazała zrobić dietę na ściągniecie wody z organizmu. Jeść cały dzień ziemniaki lub ryż i powtórzyć za 3 dni. Ogólnie raz w tygodniu tak się robi ale mi nie zaszkodzi.. Ahhh siedem światów...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byłby dzisiaj termin porodu, a tu mała ma już prawie 3,5 tygodnia :)

nick nieaktualny, jusella, nick nieaktualny, Kasiulina, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :-D
    Ona gratki- rozmiarowo Twój Synuś taki sam jak mój.
    Ania kciuki trzymam- mam nadzieję, że szybko i sprawnie wszystko pójdzie - trzymam kciuki.

Wczoraj wszystkie urzędy zaliczyliśmy, i jutro muszę wnioski o becikowe i macierzyński wypełnić i będzie wszystko załatwione.

Szymcio w nocy przesłał 6 godzin- aż się wystraszyłam ale rozmawiałam z położną i uspokoiła mnie, że może tak być ale tylko raz na dobę.
    Wczoraj w nocy straszna burza była i musiało nieźle dupnąć w jakiś nadajnik bo neta nie ma- ino z komórki.

ania181111, nick nieaktualny, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z moim tylko po szpitalach jeździmy ;) tzn ja siedzę w domu . Ząb go rozbolal :/ pewnie kanały będą robić ... A wiecie jak to facet z kanałami :) pojechał na pogotowie :) bozeee
    Co do puchniecia to ja mam to samo :/ i odstawiłam sól :( i tak puchne Ale to od zatrzymania wody w organizmie przed porodem :( jedyne co pomagało to moczenie w zimnej wodzie nóg

Jusella nie dziękuję ;) jestem szczęśliwa że to już jutro nasz dzień :) Ale Ci się dziecko trafiło ;) oby był taki grzeczny cały czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 21:00

nick nieaktualny, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ