X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • olala2910 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze u mnie skurcze coraz gorsze a rozwarcie na opuszek :(

Kasiulina, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ci balonik założą? Co mówi położna?

kama005 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Nie odzywam sie ostatnio bo ogarniamy sie w domu.
    W poniedzilek wyszlismy ze szpitala. Pierwsza noc w domku nie byla najgorsza sprawdzamy co dla synka jest najlepsze i stwierdzilismy ze najlepiej spi po ciemku.
    Wczoraj zalatwialam papiery w pracy i urzedach a dzisiaj bylismy na wizycie patronarzowej.jakub ma 4100 g i ladnie rosnie.
    Tej nocy pieknie spal i budzil sie tylko na cyca i pieluche.
    Ja na razie nie wiem co jesc karmiac. Ale dzisiaj szaleje i kupilam sobie kukurydze i jedna zjem bo wyczytalam ze mozna.ale az sie boje.
    Kochane wspolczuje wam tego oczekiwania i obserwowania sie czy juz zycze wam by tak jak mi odeszly wam wody.
    Wszystkim nowym mamusia gratuluje i zycze zdrowych i grzecznych dzieci.

Zuzulka88, ania181111, renieczka, Kasiulina, Dalile, figaa, kot_bury, aisa, TheForfie, jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    My juz od wczoraj w domku :).Wczoraj Wojtuś miał pierwsze spotkanie z Dziadkami -jak sie cieszyli i sie popłakali ze wzruszenia :)
    A w nocy nam jeszcze jeden chomik uciekl na mieszkanie bo córka zapomniała zamkac klatki..ale dobrze ze karmiłam malego i zajrzałam do salonu bo by i drugi uciekl.Ale widac jak tamtego szuka bo biegał po całej klatce i obwachiwał-oby sie znalazł żywy.

A dziś była u Nas położna na wizycie i Mały przebił wage urodzeniową i waży 3253 i mówi ze bardzo ładnie bo wczoraj przy wypisie miał 3040.

a mój mąz jeszcze na pogrzeb pojechał kuzynki Taty bo zmarł w niedziele..I tak pomysleliśmy ze to dziwny zbieg okoliczności bo w sobotę ponownie trafił do szpitala bo bardzo chorował na serce i sie juz męczył a w niedziele zmarł a nasz Synek miał wizyte w Gdańsku w sprawie swojego serduszka i sie okazało że jego serduszko jest całkiem zdrowe i bloku nie ma tak jakby kuzynki Ojciec zabrał chorobę Małego .
    Aż sie popłakałam jak to skojarzyłam :(

A oto i Nasz Wojtuś <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e1c029adf45.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 14:59

ania181111, Kasiulina, Dalile, figaa, renieczka, LilouK, Marta22, kot_bury, aisa, Zuzulka88, jusella, eve90, _analiza, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję,że mój synek Mateusz urodził się przez cc 11 lipca o 9:20 z wagą 3400 i miał 55cm.

Dalile, ania181111, LilouK, renieczka, kot_bury, Naditta, Marta22, figaa, aisa, stokrotka2013, Zuzulka88, TheForfie, Evanlyn, jusella, OkraglinkaOlinka, Kasiulina, niezapominajka, eve90, Agness27, _analiza, majeczka87 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona gratuluje :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness - najważniejsze, że wszystko ok z małym.

Ona, to wielkie gratulacje!

Agness27 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ona :)
    Ja mam nadzieję ze jutro o tej godzinie już będę tulic moja niunie :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona Gratulacje :)

Dalie najważniejsze ze wszystko dobrze-wręcz kamień z serca bo na tą wiadomość długo czekaliśmy :)

Dalile, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness u mnie np było tak ze zmarla moja babcia A ja zaraz w ciążę zaszlam i moja mama powiedziała ze babcia zrobiła miejsce dziecku :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratuluje.
    Agness super ze okazalo sie ze wszystko jest dobrze z serduszkiem synusia i sliczny jest :-)

Ja juz dzisiaj zapisalam Kubunia ma badanie bioderek i niestety ma jakas niewielka nieprawidlowosc w nereczlach wiec jeszcze musimy powtorzyc za miesiac.
    Teraz chwile sie przespalam i synus tez spal :-) a teraz budzimy sie na karmienie.

Dalile, ania181111, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje :) i buziaki dla Mateuszka :*

• MirelS Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    MirelS, a jak tam w Pro Familii, zadowolona jesteś? Duże przepełnienie?
    Jestem bardzo zadowolona :) Świetne położne, zarówno przy porodzie jak i na noworodkach. Jak sobie nie radzisz z dzieckiem można im dać na noc. Ja jednak wolę mieć go przy sobie choć rana boli i ciężko wstać. Jest dużo dzidziusiów, oj dużo, ale wszystko jest tak zorganizowane że nie widać tego przepełnienia. No i wiadomo- nowoczesne sale, super warunki, Polecam ;)

LilouK, Zuzulka88, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój...

Dziewczyny czekające chyba obniżenie nastroju przyszło, że takie milczące wszystkie?

LilouK, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z pytaniem - czy to słynne oczyszczanie się organizmu, to musi być biegunka? Bo mnie dziś ciągle ciśnie na kibelek, ale nie mam biegunki, po normalnemu robię, tylko już 4 razy dziś. A nie jem niewiadomo ile, żeby tak mieć czym :)

Jak to zinterpretować?

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie :) jak latasz często to tp jest właśnie oczyszczanie :) bo ja podczas ciazy to cały czas miałam problem z wyróżnieniem mogłam nie odwiedzać kibelka 3 dni :/ i też od wczoraj mnie czyści tzn zalatwiam się normalnie ale np 3 razy dziennie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to nie musi być biegunka ale niestety jeszcze się na tym nie znam ;)

• LilouK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona- brawo Wy <3 Najszczersze gratulacje!

Naditta, najprawdziwsza prawda, coś w tym jest. Mam lekkiego doła i stracha, bo mój zaraz jedzie na nockę, a ja zostaję sama w domu. Oczywiście zaczyna mnie boleć podwozie, twardy brzuch, dwójka ciśnie, nie wiem czy dlatego, że coś jest na rzeczy czy z nerwów O.o Obstawiam to drugie.

Dalile, ja tak mam często. Czasem idę 3-4 razy i widzisz, dalej nic ;-) Jak mi dzieć nisko gmera rączkami, albo wstawia się główką i ciśnie w dół, ogarnia mnie takie lekkie podenerwowanie i napięcie. A że mam bezpośrednie nerwowe połącznie głowy z dupą, muszę natychmiast do kibelka :-D Tak że tego, sama nie wiem jak to interpretować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 17:47

kot_bury, Marta22, Zuzulka88, aisa, jusella, niezapominajka, Agness27, _analiza lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam ne traktowałam tego jako oznakę porodu tuż tuż, tylko zaczęłam się martwć, bo ile można - wiecie ile ja na wodę do spłuczki wydam? To plus sik kilkanaście razy dziennie... :D

jusella, kot_bury, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazdroszczę, chętnie bym pochodziła do kibelka więcej niż raz na tydzień :D

Lilouk, szkoda że daleko mieszkasz, jakby było bliżej to ja bym Cie w razie wu zawiozla do szpitala! :)

Ja po nieprzespanej nocce ostatnio miałam tak, że mi się wydawało że zara urodze, bo młody jakby mi ręce wystawiał dołem tak się tam kręcił. A bardzo wtedy nie chciałam, jak nie śpię nie mam zupełnie mocy i padłabym w drodze do szpitala. Na szczęście na strachu się skończyło :D
    Puenta miała być taka, że zawsze w nieodpowiednim momencie coś się dzieje co nas niepokoi, ale będzie dobrze ;)

LilouK, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ