X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki URODZILAM! Wczoraj o 13:30 na swiat przyszedl Adas! Bylo cc bo mialam krwawienie dlugie i lekarz bal sie ze lozysko sie odkleja. Ciezko jest bo maluch malo spi i je piersia duzo krYczy i wszystko boli ale dobrze byc juz po ;)

Agaax, Marta22, Karolajjn:), ania181111, LilouK, Dalile, aisa, Naditta, figaa, OkraglinkaOlinka, MirelS, kot_bury, Milcia, Agness27, jusella, renieczka, Kasiulina, TheForfie, niezapominajka, kama005, Maka, kijanka_88, Sanna, eve90, Zuzulka88, Ejrene, _analiza lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam duuużo do nadrobienia, gratulacje wszystkim świeżo upieczonym mamuską i cierpliwosci dla tych co jeszcze czekają :)

Jeżeli chodzi o poród, to wszystko okey, psychicznie byłam nastawiona pozytywnie, po 9:00 mnie wiezli na sale operacyjną, a o 9:52 wyciągnęli Anie.
    Cewnikowała mnie praktykantka, więc trochę pofuczałam, znieczulenie super- bardziej boli pobieranie krwi, no i moja mama jest pielęgniarką i załatwiła tak, że była ze mną przy porodzie, dzięki temu cały strach odszedł, głaskała mnie po głowie, uspokajała <3 No i zrobiła świetne zdjęcie jak wyciągneli Małą pupą :D Od razu po znieczuleniu trochę odpłynełam, ciśnienie spadło, wymiotowałam :/ Sama operacja - nic nie czułam, żadnego szarpania, ucisku, zimna - NIC.
    Po operacji przenieśli mnie na sale i przywiezli Małą, przystawili do piersi ale nie umiała złapać cysia, troche ze mną poleżała i mi ją zabrali.
    Kiedy znieczulenie zaczęła schodzić - zaczął sie hardcor, nic mi nie pomagało, w ciązgu 24 h brałam 3 x morfinę i miałam wrażenie, że paracetamol mi bardziej pomógł, niż ta morfina. Po 24 h pionizacja - koszmar, w szpitalu dostałam nawału mleka - też koszmar, we wtorek mnie cieli, a w sobotę wyszłam z Małą do domu :)
    Powiem Wam, że ciąża to pikuś z macierzyństwem, Mała daje popalić, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej, coraz dłużej śpi, coraz lepiej pije z piersi. Początki są trudne, do tego burza hormonów, połóg, poce się jak świnia, ciągnie szew przy wysiłku, kawę już pije tylko z mikrofalówki, ale to najwspanialsze 8 dni w moim życiu i nie zamieniłabym tego za nic na świecie <3

Aaa i do szpitala zdecydowanie bardziej polecam majtki siateczkowe niż jednorazowe, maść jakąkolwiek na brodawki, LAKTATOR (nie kupowałam, a potem mąż musiał latać i szukać bo myślałam, że wybuchnę z bólu.. mam ręczny z Canpola- wystarczający), małe wody z dziubkiem.

W ciagu dnia muszę się przebierać po 3x bo tak mi leci z cycków :/ każdy stanik drażni mi brodawki, wkładki laktacyjne też, więc chodzę bez stanika w luznych bluzkach.

Przytyłam 21,2 kg. Dziś 8 dni po cc -11 kg, zostało 10kg, ale powolid o celu :)
    Przedstawiam Moją Anulkę:
    A_D.jpg
    13639903_10208905374545422_1382766894_o.jpg
    13621765_10208098293469245_1890554738_o.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 21:08

Marta22, ania181111, LilouK, Dalile, Naditta, figaa, aisa, OkraglinkaOlinka, kot_bury, Milcia, jusella, renieczka, Kasiulina, TheForfie, niezapominajka, Maka, Sanna, eve90, Agness27, Zuzulka88, Ejrene, _analiza lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratulacje :)
    Agax córcia prześliczna :)

Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agax jaka ona cudowna i śliczna :)
    Gratuluję :)
    z dnia na dzień napewno będzie coraz lepiej :)
    majeczka gratki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 21:30

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, pierwsza z trójcy 11.07 rozpakowana :-)
    Majeczka- gratulacje dla Ciebie i Adasia <3 Dużo zdrówka dla Was!

Jednak któraś z dziewczyn miała rację, że już musisz być po rozładunku, bo nie ma Cię na forum :-D

Agaax- jaka Ci ona piękna <3 Fotki zarąbiaszcze, a pozy małej jeszcze lepsiejsze :-)

Wracajcie szybko do formy dziewczyny :-)

Kurde, staram się być baaardzo cierpliwa, nie mędzić na prawo i lewo i nie truć dupy wszystkim wokoło, ale jak tak czytam takie posty i widzę takie cudowne fotki swieżaczków, to mnie skręca jeszcze bardziej, no :-D

Naditta, dzięki za ofertę podwozu :-) No szkoda, ale mam nadzieję, że jak się szczęśliwie obie rozładujemy i ogarniemy z tematem, to uda nam się spotkać w połowie drogi na kawce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 21:45

Naditta, kot_bury, jusella, niezapominajka, Agness27, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK mnie też skręca :P brak mi cierpliwości :P ale i my się doczekamy :)

LilouK, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, gratulacje!
    Zdrówka dla Was i powodzenia :)

Agaxx, śliczna ta Twoja Anulka! <3

Dziewczyny, mnie też skręca tym bardziej jak słyszę teraz płacz maleństwa za ścianą. Sąsiadka wczoraj wróciła do domu i właśnie przed chwilą pierwszy raz usłyszałam jej dzieciątko :)

I ja też chcę...
    Gadałam z moim młodym, żeby się zbierał powoli, ale to nie usłuchane i za nic ma moje prośby. Wcale mnie to nie dziwi, bo to dziecko dwóch uparciuchów, więc on sobie zrobi na pewno po swojemu :/

Z tego wszystkiego otworzyłam sobie browara (alcohol free of kors) i zagryzam orzeszkami.

Lilouk, trzymam za słowo z tą kawką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 21:58

LilouK, kot_bury, jusella, Sanna, Agness27, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, Ona gratulacje!!:) zdrowia dla maluszkow i dla was:)

Agax przesliczna córeczka, cudne minki robi:)

Pamiętam swoje początki z córeczką, było strasznie ciężko, i karmienie piersią było strasznie bolesne na początku, ale wszystko jest do przeżycia:) ale pierwszy miesiąc pamiętam jak przez mgłę:) ciekawe jak będzie tym razem

Agaax, jusella, eve90, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • OkraglinkaOlinka Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom ;)
    Agax śliczna malutka.
    U mnie nic się nie dzieje oprócz jakiejś dziwnejbwysypki - taka swedzace kaszka- na brzuchu i dłoniach.ale po czym? Skoro jem to co zwykle i żadnych nowych kosmetyków nie używam? Myślę że już się sypie :( i baaardzo chciałabym juz urodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 22:01

TP 26.07
    25328c433e.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka gratulacje :)
    agaax sliczna coreczka ;)
    naditta ja od wczoraj 4pak obalilam ;)
    Mnie cos zaczyna meczyc.. ale na razie nie mowie hop bo znajac zycie to tylko straszaki.

Naditta, renieczka, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje majeczka !!! :) Super że już jesteście razem :*

Ahhh ale się obrzartus zrobiłam upieklam szarlotkę i wciągnęła dwa tak wielkie kawałki mega słodkiej szarlotki bo mi się za dużo cukra syplo , iii zjadlabym więcej ale zlitowalam się nad swoją tłusta dupa o.O
    Aaaaa iii nie wiem jakim cudem mam 1,5 kg mniej na wadze po całym dniu żarcia , niż po porannej cotygodniowe wadze o.O

Pełnia tuż tuż !!! Czekam z niecierpliwością na kolejne forumowe dzieciaczki ;) fajnie jest zajrzeć tutaj i prxeczytac takie fajne Nowiny !

Dobrej nocy kochane !!

ania181111, jusella, niezapominajka, renieczka, kot_bury, Agness27, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratulacje :)

Agaax ja Ci polecam wkładki Johnsons Baby.

Agaax, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratuluję :) dochodz szybko do siebie i ciesz się synkiem.

Agaax mała jest przeslodka <3

Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamysiom :))
    A my kolejny dzień w dwupaku, jutro zaczynamy 40tydzien, oby w tym tyg zechciała wyjść, boję się wywoływania :(

ania181111, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam :) hanka się wystraszyla wywołania i woli sama wyjść :) skurcze co 7 min od ok 2 h więc jedziemy zaraz :) mój jest spanikowany :) ja trochę też :)

TheForfie, jusella, kijanka_88, aisa, MirelS, figaa, Dalile, niezapominajka, Milcia, Marta22, renieczka, LilouK, kot_bury, Karolajjn:), Naditta, OkraglinkaOlinka, eve90, Agness27, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeszly mi wody! Z krwią. Szykuje sie do szpitala

TheForfie, kijanka_88, aisa, MirelS, figaa, Dalile, niezapominajka, Milcia, Marta22, renieczka, LilouK, kot_bury, Karolajjn:), Naditta, OkraglinkaOlinka, Kasiulina, eve90, Agness27, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki- kciuki mocno za Was trzymam- bezbolesnych i szybkich porodów życzę- powodzonka!

Szymo znów nockę przespał i dopiero teraz karmienie. Dziś będzie warzony zobaczymy czy przybiera na wadze.

Miłego dnia życzę a potrzebującym skurczy, odejścia wód i szybkich porodów :-D

niezapominajka, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam.duzo do nadrobilam bo co chce usiąść o poczytać to mała odwala jakiś cyrk.

Majeczka gratulacje.!!!!

Agaax śliczne maleństwo.

U nas w miarę ok ale pies odwala maniane i idę dzisiaj do pani weterynarz by się zapytać jak mogę go trochę uspokoić, mój w tym czasie pojedzie pozalatwia swoje sprawy i zarejestruje mała w urzędzie.

Ja od 3 nie śpię. Wiki za mało zjadła i byka strasznie marudna więc dostała znowu butle i poszła spać :) także i ja mogę chwilę odpocząć.

I tak wstajemy dzisiaj z mężem o 7 bo od 8 nie ma wody podobno.

Boli mnie wciąż krocze po porodzie i ciągną szwy. I jeszcze po zzo bolą mnie plecy.

majeczka87 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczynki- kciuki mocno za Was trzymam- bezbolesnych i szybkich porodów życzę- powodzonka!

Szymo znów nockę przespał i dopiero teraz karmienie. Dziś będzie warzony zobaczymy czy przybiera na wadze.

Miłego dnia życzę a potrzebującym skurczy, odejścia wód i szybkich porodów :-D

Zazdraszczam :) u mnie 24 , 1:40, 5:0 na jedzenie

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratuluje :-)
    Agaxx ja mam podobnie z tym mlekiem w nocy obudzilam sie zalana a uzywam wkladek johnsons baby, przed karmieniem musze zawsze troche sciagnac pokarmu bo sika na wszystkie strony a maly sie dlawi jak je.
    Dzisiejsza nocka straszna Kuba strasznie niespokojnie spal, caly czas chcial byc na raczkach wiec co chwila a to karmienie a to przebieranie a to noszenie. Za bardzo chyba kazdy go chwalil ze on taki grzrczniutki :-)
    Jestem padnieta strasznie, mam nadzieję ze jeszcze chwile pospie.

Agaax, Agness27, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ