X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ukss.
    Oj ja dzisiaj mam ciężki dzień. Od rana mdłości mnie mecza juz lecialam do łazienki bo chciało mi sie wymiotować ale nie poszlo. A teraz strasznie mnie meczy

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test jakoś poszedł zobaczymy co będzie dalej czy przejdę do 3czego etapu czy nie.

Ja wiem ze nie wolno orzeszków ziemnych w ciąży i tyle.

Nanatasza lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wczorajszej wizycie:) Maleństwo ma 5,5mm (6t3d). Serduszko też bilo:)Troszeczkę się uspokoiłam. Ale teraz czekam do USG genetycznego.

nowatorka, Agaax, Nanatasza, Inska, Wiola90 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    znalazłam ten artykuł, przeczytaj sobie :)

http://zdrowie.dziennik.pl/dziecko/artykuly/446604,czy-mozna-jesc-orzechy-w-ciazy-czy-grozi-to-alergia-u-dziecka-najnowsze-badania.html

Ok. Dzieki. Poczytam :) Tym bardziej, ze ja uwielbiam orzechy, wiec znacznie by mi to ulatwilo zycie :)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Elfka- to super, 21mm to już kawał ciałka! <3

Ja od wczoraj mam nowe objawy -nie powiedziałabym ze to są mdłości ale rano czuje się dziwnie, do tej pory mogłam nie jeść do 8 a teraz przed 7 juz się robie tak głodna ze prawie oblewają mnie poty:) Na szczęście cukierek werthels original pomaga i ssanie w żołądku się łagodzi;)

Po tym jak pogadałam z mamą okazało się ze ona w obu ciążach nie miała mdłości się trochę uspokoiłam, teraz coraz częściej zdarza mi się nie myśleć o ciąży, im częściej tym lepiej bo do grudniowej wizyty jeszxze parę dni. Mam wizyte na 7.12 ale najchętniej poszła bym już 3.12 :)
    Analiza ty sie tak nie ciesz ze nie masz mdlosci bo mi sie zaczely po 6 tygodniu wiec wszystko przed toba :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    No widzisz.... A ja mam ta informacje od lekarza. Masakra nie wiadomo juz w co wierzyc i czego sluchac... I badz tu madry...

ja też czytałam, żeby nie jeść ziemnych orzechów, bo moga uczulić dziecko. Pozostałe można jeść

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    ja też czytałam, żeby nie jeść ziemnych orzechów, bo moga uczulić dziecko. Pozostałe można jeść
    Ja jem wloskie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff już mi apetyt wraca a dziś będę miała pierogi.... już mi ślinka cieknie :-)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    ufff już mi apetyt wraca a dziś będę miała pierogi.... już mi ślinka cieknie :-)
    Oooo pierooogiii mniam

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ama Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzięki za miłe przyjęcie oraz zapisanie na listę, dodatkowo pozdrawiam wszystkie "rówieśniczki" z terminem na 10.07. Dopiero dziś udało mi się dopchać do internisty i przynajmniej kilka badań będę mogła zrobić za darmo (mocz, morfologia, glukoza, TSH, FT4, Hbs antygen i WR). Reszta odpłatna. Więc w poniedziałek sikam w kubek i lecę się kłuć. A następna wizyta u gina 21.12.
    Co do ciśnienia to wczoraj miałam 112/71, ale ja zwykle mam raczej niskie. Natomiast piksel z usg ma tętno 160.

nowatorka, Ejrene, Agaax lubią tę wiadomość

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ama ja bede sie kluc i sikac w sobote... Ehh trzeba bedzie sie przyzwyczaic bo co miesiac nas to bedzie czekalo. A ja jestem z tych co b nie lubia odbierac wynikow jakichkolwiek badan i b sie tym stresuja :/ . ja mam wszystkie bad refundowane z wyjatkiem cmv

Ama lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ama to mamy tego samego dnia kolejną wizytę i do 21.12 czeka mnie zalegiwanie w łóżku:-)

Ama lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanko jak utworzyłyście takie piękne suwaczki pod wiadomościami bo mi się wkleja link...

• Edka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Byłam dzis na wizycie nfztowskiej zalozona mam kartę ciąży, badania: Mocz, morfologię,wr, hiv,hcv, toxo, różyczkę i jeszcze tam coś. Widziałam malucha, 8 mm i serduszko. W poniedziałek idę prywatnie na wizytę do lekarza z invimedu swojego, żeby mąż też mógł sonie serducho pooglądać. Dla mnie po tej bezzarodkowej ciąży ujrzeć serducho bezcenne uczucie nie do opisania

Ejrene, aisa, Nanatasza lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa musisz utworzyc suwaczek ma jakiejs stronie np suwaczki.pl, tam jest napisane co robic i na koncu ci wyjda linki do twojego suwaczka.kopiujesz ten link i wklejasz na stronie belly w ustawieniach w twoim opisie (tam gdzie teraz masz napisane "nowa!"

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczki a mi sie udało zapisać na prenatalne na 28.12 :)
    a sikam i kluje sie we wtorek
    maluchy dzis grzeczne, bo nieduzo mdłości miałam :)

Agaax lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja jem wloskie
    ja włoskie, laskowe i migdały :) pyycha

starania od 2007
  • Ama Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prenatalne też mam na 28.12 :) , udało się jakoś wcisnąć na listę - trochę kiepski okres na badania (święta), a jednocześnie wąski przedział czasowy, kiedy powinno się je wykonać.

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Dziś tez zapisałam się na prenatalne. Chciałam na 18 grudnia ale podobno lekarz ma wtedy tydzień urlopu i został mi 11.12 albo 21.12. Wiec wolałam 21.11 bo mój ma wtedy urodziny i będzie miał super prezent w postaci zobaczenia bąbelka :). Czuje ze te 3 tyg będą mi się ciągnęły w nieskończoność.

hchygox1kst10j9v.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem umówiona na prenatalne na 16.12 i bedzie to mój 11 tc i 4 dni i przez chwile się zastanawiałam czy to trochę nie za wcześnie, ale ostatecznie pójdę w razie czego lekarz każe mi przyjsc w innym terminie :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ