X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    dziewczyny a w którym tygodniu powinno się zrobić prenatalne bo moja gin powiedziała mi że umówimy się 21.12 a to będzie mój 12 tydzień.
    11 do 13 +6 tc

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niby wczoraj lekarka zmieniła termin na 18 lipca, ale na razie nie zmieniam nic, zostaje przy 14, bo to się jeszcze zmieni kilka razy :P

Ana32 lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niedługo tez mnie czekają badania prenatalne. Strasznie się ich boje. Boje się ze cos może okażac sie nie tak i co wtedy.dlugo walczylismy o to dziecko i duzo wspólnie z mężem przeszliśmy. Chciałabym w końcu poczuć się spokojna i szczesliwa. Wszystkim nam życzę zdrowych fasolek

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio :)

Ja już po śniadanku, popijam kawę zbożową i oglądam biegi narciarskie.
    Jak mi dobrze :)

Miłego poranka dla wszystkich

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój mnie tak wkurwil że lepiej nie pytać.jestem mega wnerwiona i ja mam się nie denerwować. Jeju..

Dzisiaj podbrzusze mnie kłuje trochę mdłości są ale z żołądkiem ok a to najważniejsze

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można stosować na przeziębienie?wstałam rano i jakieś podejrzane gluty mam...co robić żeby się nie rozwinęło dalej?czosnek, imbir?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Dziewczyny, czy któraś ma jeszcze podwójnie maluchy?
    U mnie jednak prawdopodobnie będzie jedno :) spanikowałam trochę i poszłam wczoraj do lekarza, bo zauważyłam minimalne plamienie - wiadomo, niby normalna rzecz, ale w pierwszej ciąży też je miałam i nie wróżyły niczego dobrego, więc wolałam skonsultować. Zarodka na razie nie było widać, mam pojedynczy pęcherzyk 13 mm i żółtko też jedno, więc zdaniem lekarza bliźniaki są mało prawdopodobne. Stwierdził za to, że termin może mi się przesunąć nawet na sierpień, ale będziemy określać dopiero, jak zobaczy malucha z serduszkiem, bo na razie to trochę wróżenie z fusów. Szkoda, że nie udało się jeszcze za wiele zobaczyć, ale z drugiej strony jestem spokojniejsza, że wszystko jest dobrze :)
    Za to z mdłościami coraz gorzej, dziś o poranku leciałam do wc... czuję się zupełnie, jak w filmie :/

• oldżi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama w naszym stanie to niewiele trzeba, żeby mieć nerwy... Spróbuj sie wyciszyć i odpocząć :)

Ja dzis rano zjadłam na śniadanie śledzie korzenne i przegryzłam racuchami, wiec teraz leżę z mdlosciami...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie wypiłam kawę zbożowa i zjadłam mandarynki ;)

Piersi mnie mniej bolą dzisiaj. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 11:49

Agaax lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja na śniadanie wypiłam kawę zbożowa i zjadłam mandarynki ;)

Piersi mnie mniej bolą dzisiaj. ;)
    Ja też kawa zbożowa i mandarynki! Od wczoraj je pochłaniam :D

201607055580.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że myślałam, że bedzie większy problem z owocami o tej porze roku a poki co tez pochłaniam mandarynki jak szalona, kiwi, jabłka, banany nie jest źle :)

Agaax lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że cieszę się, że tym razem poród i karmienie piersią będzie przypadać akurat na lipiec, bo jak rodziłam w grudniu, to wiadomo mandarynki, pomarańcza.... a przy karmieniu noworodka nie można, tak samo potem były truskawki maj/czerwiec, które uczulają dzieci i też za dużo ich nie jadłam. A teraz najem się na zapas :)

Edka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo pomyślałam o truskawkach, że jeszcze zdążę się najeść:)

nowatorka lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a czym cie tak wk...il ?

Ja juz po pobraniu. Pobrali mi cala wielka strzykawe krwi ;) znowu sie obzarlam :/ jakos nie moge diety trzymac. Ciagle mi sie chce czegos ciezkiego i pikantnego...:/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze dzis tematy kulinarne na tapecie :)

Ja odkad jestem w ciazy mam mega zachcianki, mama zrobila mi dwa sloiki sledzi i jutro jade odebrac :D. A dzisiaj jedziemy na obiadek, mam mega ochote na zupe pomidorowa i pierogi ;). Chodzi jeszcze za mna ryba po grecku, ale poczekam do swiat bo wtedy zawsze jest :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszczę zachcianek. Ja ciągle czuje głód ale ciężko mi w siebie cokolwiek wcisnąć. Strasznie mnie mdli i fatalnie się czuję. A podobno ciąża to taki piękny okres :/

mamuśka1, Ana32 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Witam wszystkie nowe Mamy :)

Ja mam z kolei problem, ze nic mi nie smakuje. Ciagle szukam co by tu zjesc, jak mi sie wydaje, ze juz mam, zjadam i znowu jestem zawiedziona. Wszystko jest jakies przecietne, bez smaku, bez rewelacji... nawet jak o pierogach pomysle to mnie to nie rusza.

Jedyne na co czekam to jak pojade do Polski to schabowego z kapusta!!!Mam ochote na kwasne nasze rodzime potrawy. Tu oczywiscie nie uswiadczysz :( ale jak tak dalej pojdzie to cos czuje, ze nawet ten schabowy nie bedzie mi smakowal...

To uczucie ciaglej zachcianki jest nie do zniesienia... :(

Ktos cos?

nowatorka lubi tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    A ja Wam zazdroszczę zachcianek. Ja ciągle czuje głód ale ciężko mi w siebie cokolwiek wcisnąć. Strasznie mnie mdli i fatalnie się czuję. A podobno ciąża to taki piękny okres :/
    jej ma to samo... i nawet jak czytam o sledziach, pierogach i innyc, to choć uwielbiam, to mnie mdli.. masakra..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei jem jak głupia :) wczoraj myślałam, że pękne :D zachcianki mam na wszystko co możliwe owoce, słodycze wszystko no dosłownie wszystko :) jedynie co to rano trochę mnie mdli i nie mogę się zdecydować co bym zjadła,ale jak już coś przekąsze to jest git :D aaa i jak nigdy mam obrzydzenie do jajecznicy i parówek, a tak nic poza tym :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:

To uczucie ciaglej zachcianki jest nie do zniesienia... :(

Ktos cos?

dokładnie.. moze to, może to wymyslam, lece do sklepu i wychodze z niczym...
    wafle suche jem i popijam herbatą... i tylko ciagle żołądek mi ściska..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ