X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    dziewczyny a w którym tygodniu powinno się zrobić prenatalne bo moja gin powiedziała mi że umówimy się 21.12 a to będzie mój 12 tydzień.
    11 do 13 +6 tc

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niby wczoraj lekarka zmieniła termin na 18 lipca, ale na razie nie zmieniam nic, zostaje przy 14, bo to się jeszcze zmieni kilka razy :P

Ana32 lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niedługo tez mnie czekają badania prenatalne. Strasznie się ich boje. Boje się ze cos może okażac sie nie tak i co wtedy.dlugo walczylismy o to dziecko i duzo wspólnie z mężem przeszliśmy. Chciałabym w końcu poczuć się spokojna i szczesliwa. Wszystkim nam życzę zdrowych fasolek

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio :)

Ja już po śniadanku, popijam kawę zbożową i oglądam biegi narciarskie.
    Jak mi dobrze :)

Miłego poranka dla wszystkich

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój mnie tak wkurwil że lepiej nie pytać.jestem mega wnerwiona i ja mam się nie denerwować. Jeju..

Dzisiaj podbrzusze mnie kłuje trochę mdłości są ale z żołądkiem ok a to najważniejsze

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można stosować na przeziębienie?wstałam rano i jakieś podejrzane gluty mam...co robić żeby się nie rozwinęło dalej?czosnek, imbir?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Dziewczyny, czy któraś ma jeszcze podwójnie maluchy?
    U mnie jednak prawdopodobnie będzie jedno :) spanikowałam trochę i poszłam wczoraj do lekarza, bo zauważyłam minimalne plamienie - wiadomo, niby normalna rzecz, ale w pierwszej ciąży też je miałam i nie wróżyły niczego dobrego, więc wolałam skonsultować. Zarodka na razie nie było widać, mam pojedynczy pęcherzyk 13 mm i żółtko też jedno, więc zdaniem lekarza bliźniaki są mało prawdopodobne. Stwierdził za to, że termin może mi się przesunąć nawet na sierpień, ale będziemy określać dopiero, jak zobaczy malucha z serduszkiem, bo na razie to trochę wróżenie z fusów. Szkoda, że nie udało się jeszcze za wiele zobaczyć, ale z drugiej strony jestem spokojniejsza, że wszystko jest dobrze :)
    Za to z mdłościami coraz gorzej, dziś o poranku leciałam do wc... czuję się zupełnie, jak w filmie :/

• oldżi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama w naszym stanie to niewiele trzeba, żeby mieć nerwy... Spróbuj sie wyciszyć i odpocząć :)

Ja dzis rano zjadłam na śniadanie śledzie korzenne i przegryzłam racuchami, wiec teraz leżę z mdlosciami...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie wypiłam kawę zbożowa i zjadłam mandarynki ;)

Piersi mnie mniej bolą dzisiaj. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 11:49

Agaax lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja na śniadanie wypiłam kawę zbożowa i zjadłam mandarynki ;)

Piersi mnie mniej bolą dzisiaj. ;)
    Ja też kawa zbożowa i mandarynki! Od wczoraj je pochłaniam :D

201607055580.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że myślałam, że bedzie większy problem z owocami o tej porze roku a poki co tez pochłaniam mandarynki jak szalona, kiwi, jabłka, banany nie jest źle :)

Agaax lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że cieszę się, że tym razem poród i karmienie piersią będzie przypadać akurat na lipiec, bo jak rodziłam w grudniu, to wiadomo mandarynki, pomarańcza.... a przy karmieniu noworodka nie można, tak samo potem były truskawki maj/czerwiec, które uczulają dzieci i też za dużo ich nie jadłam. A teraz najem się na zapas :)

Edka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo pomyślałam o truskawkach, że jeszcze zdążę się najeść:)

nowatorka lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a czym cie tak wk...il ?

Ja juz po pobraniu. Pobrali mi cala wielka strzykawe krwi ;) znowu sie obzarlam :/ jakos nie moge diety trzymac. Ciagle mi sie chce czegos ciezkiego i pikantnego...:/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze dzis tematy kulinarne na tapecie :)

Ja odkad jestem w ciazy mam mega zachcianki, mama zrobila mi dwa sloiki sledzi i jutro jade odebrac :D. A dzisiaj jedziemy na obiadek, mam mega ochote na zupe pomidorowa i pierogi ;). Chodzi jeszcze za mna ryba po grecku, ale poczekam do swiat bo wtedy zawsze jest :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszczę zachcianek. Ja ciągle czuje głód ale ciężko mi w siebie cokolwiek wcisnąć. Strasznie mnie mdli i fatalnie się czuję. A podobno ciąża to taki piękny okres :/

mamuśka1, Ana32 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Witam wszystkie nowe Mamy :)

Ja mam z kolei problem, ze nic mi nie smakuje. Ciagle szukam co by tu zjesc, jak mi sie wydaje, ze juz mam, zjadam i znowu jestem zawiedziona. Wszystko jest jakies przecietne, bez smaku, bez rewelacji... nawet jak o pierogach pomysle to mnie to nie rusza.

Jedyne na co czekam to jak pojade do Polski to schabowego z kapusta!!!Mam ochote na kwasne nasze rodzime potrawy. Tu oczywiscie nie uswiadczysz :( ale jak tak dalej pojdzie to cos czuje, ze nawet ten schabowy nie bedzie mi smakowal...

To uczucie ciaglej zachcianki jest nie do zniesienia... :(

Ktos cos?

nowatorka lubi tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    A ja Wam zazdroszczę zachcianek. Ja ciągle czuje głód ale ciężko mi w siebie cokolwiek wcisnąć. Strasznie mnie mdli i fatalnie się czuję. A podobno ciąża to taki piękny okres :/
    jej ma to samo... i nawet jak czytam o sledziach, pierogach i innyc, to choć uwielbiam, to mnie mdli.. masakra..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei jem jak głupia :) wczoraj myślałam, że pękne :D zachcianki mam na wszystko co możliwe owoce, słodycze wszystko no dosłownie wszystko :) jedynie co to rano trochę mnie mdli i nie mogę się zdecydować co bym zjadła,ale jak już coś przekąsze to jest git :D aaa i jak nigdy mam obrzydzenie do jajecznicy i parówek, a tak nic poza tym :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:

To uczucie ciaglej zachcianki jest nie do zniesienia... :(

Ktos cos?

dokładnie.. moze to, może to wymyslam, lece do sklepu i wychodze z niczym...
    wafle suche jem i popijam herbatą... i tylko ciagle żołądek mi ściska..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ