X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny ratujcie co za sen mialam. Snilo mi sie ze poszlam siusiu a tu krew czerwona, duzo jej. Zaczelam ryczec we snie i tupac nogami ze to musi byc sen ze chce sie obudzic. Obudzilam sie na chwile, po czym poszlam do kibelka (znowu snilam) i znowu krew.matko musze sie wyluzowac. Az zaraz sie poplacze z tego wszystkiego. To bylo straszne. Sorry za taki negatyw :(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka spokojnie, wszystko jest dobrze to tylko zły sen

nowatorka lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka dziwne sny w ciąży zdarzają sie bardzo często , nie dziwie się, że wyprowadził Cię z równowagi, ale spróbuj sie zrelaksować :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Jezu dziewczyny ratujcie co za sen mialam. Snilo mi sie ze poszlam siusiu a tu krew czerwona, duzo jej. Zaczelam ryczec we snie i tupac nogami ze to musi byc sen ze chce sie obudzic. Obudzilam sie na chwile, po czym poszlam do kibelka (znowu snilam) i znowu krew.matko musze sie wyluzowac. Az zaraz sie poplacze z tego wszystkiego. To bylo straszne. Sorry za taki negatyw :(

Nie martw się . Ja od poczatku ciąży miałam juz 3 takie sny i to bardzo realne ze ciężko bylo mi sie pozbierać po takich snach . Na szczęście to tylko sen i na pewno nam sie to nie przytrafi . Przytulam mocno

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie po tym okropnym snie. Czasem te sny sa takie realistyczne ze az sie ich boje. No ale to tylko sen :) teraz na rozluznienie robie lazagne i bede ogladac "hotel transylwania" :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, ja w poprzedniej ciąży miałam dwa takie realne sny, że zaczęłam płakać. Raz obudziłam się sama, a raz mąż musiał mnie obudzić. Nie mogłam się uspokoić, tym bardziej, że w jednym z nich mój mąż umierał na moich oczach dźgnięty nożem. Podobno takie sny w ciąży są normalne.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to tez niezle masz te sny. Potem ciezko sie pozbierac chociaz to tylko glupi sen. Miejmy nadzieje ze juz sie nie powtorza ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to tylko sny. Interpretuje się je na odwrót, czyli wszystko będzie dobrze :D

nowatorka, namea lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie mulenie przez caly dzień, czuje głód ale nie czuje parcia na zjedzenie czegokolwiek, ale jak juz jem to mi to smakuje, nie wszystko, niektóre rzeczy kem bo jem, ale bardzo smakuje mi np. Pizza ale z pizzy hut, ziemniaki ubite z masłem i mlekiem ;)owoce. Zachciewajke miałam jedną w tym tygodniu- lody, a teraz przed chwilą zobaczyłam reklamę jogurtu fantazja i musze go jutro kupic ;)

nowatorka, namea lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój żołądek znowu wariuje....

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry!

Ja dzisiaj zaliczylam moje pierwsze rzyganko w nocy, o 4! Przez dwie godziny nie moglam spac, w miedzyczasie zrobilo mi sie niedobrze i popedzilam do lazienki! Ale potem bylo lepiej, na szczescie.

Dzisiaj znowu mam wizyte, zobacze co tam z moja tarczyca.

Zycze wszystkim milego dnia!

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,dziewczyny czy w ciąży trzeba jeść dużo nabiału? Bo ją zajadam się ostatnio tylko śledziami a po mleku mnie bierze na wymioty więc jem to na co mam ochotę.Ale czy to nie zaszkodzi maleństwu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 08:41

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, można dołączyć?
    Testowałam 2 dni temu ale ledwo widoczna kreska słabo mnie przekonała.. Ale dziś krecha jak się patrzy :)
    Wg belly termin mam na 07.08.2015, ale znajac mojego gina nie weźmie pod uwagę późniejszej owulacji i wg OM termin ustali na 31.07. Czyli w sam raz na "kwalifikacje" na to forum ;-)
    Zresztą ja już po jednym porodzie cc, teraz się raczej też nastawiam, więc dzieciaczek w lipcu jak nic :)
    Gratuluję wszystkim mamusiom i życzę nam wszystkim nudnych 9 mcy ;)

P.S. Milcia, widzę, że Twoja córa też z grudnia :) no proszę i teraz też lipiec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 10:49

nowatorka, Agaax, aisa lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba witaj ;)

Ja jem to na co mam ochotę i co na razie toleruje mój organizm

1usapiqvhk164civ.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy pojawiły się u was pierwsze mdłości/wymioty? Ja jestem w 5tyg i 4 dniu i niepokoi mnie trochę brak objawów;/ Poprzednią ciąże wcześnie poroniłam i tez objawów nie miałam wiec troche się martwie ;/

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, ja mam już 6 tydzień, a mdłości zero. Byłam ostatnio na wizycie i pytałam lekarza jak to z tymi objawami, mówił, że nie ma się czym martwić. Ja właściwie tylko lekki ból piersi, zaparcia i ciągnięcie w dole brzucha. Te 2 ostatnie najbardziej odczuwalne.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja w 5 tyg tez nie mialam mdlosci. Pojawily sie jakis tydzien temu. Ale nie wszyscy je maja. Jak nie plamisz i dr mowi ze ok to sie tylko ciesz jak mdlosci sie nie pojawia (choc pewnie sie pojawia za jakis tydzien u ciebie :P )

Witaj rybaaa

Ja dopiero wstaje. Lekkie mdlosci jak zwykle. Milej niedzieli

Ps. Jutro moja rocznica ! Mija miesiac od kiedy zobaczylam cien cienia 2 kreski :D

Pps. Lena tak w ciazy powinno sie jesc produkty mleczne, co nie znaczy ze masz mleko pic. Mizesz jesc sery, serki, jogurty, ryby (tez maja bialko) itd no i witaminy czyli warzywa i owoce. Ja jem teraz serki i mandarynki najwiecej, no i np do herbaty wrzuce cytryne, pije soki 100%. Mleka nigdy nie lubilam i nie pije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 11:59

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada mnie również jeszcze mdłości nie biorą i bardzo jestem z tego powodu zadowolona. Każda z nas ma inny organizm. Mimo, że dość często objawy się powtarzają to mamy je albo łagodne albo intensywnie ostre.
    Więc spokojnie nie martw się :)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena77 wrote:
    Hej,dziewczyny czy w ciąży trzeba jeść dużo nabiału? Bo ją zajadam się ostatnio tylko śledziami a po mleku mnie bierze na wymioty więc jem to na co mam ochotę.Ale czy to nie zaszkodzi maleństwu ?

trzeba jeść wapń, najwiecej jest go w mleku, maślance, jogurtach, kefirach. Wiec jak nie mleko to może jogurciki? ja miksuje sobie jogurt naturalny z bananem i kiwi, dużo witamin i zaparć nie ma;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo wapnia też ma żółty ser i warto o tym pamiętać ;) Ja jem 2/3 plasterki dziennie ;)

Mleko wlewamy do kawy.

Jem sporo owoców a mniej warzyw.
    Uwielbiam za to ogórki kiszone. Pycha. Kiedyś nie przepadają a teraz jem średnio dwa dziennie ;)

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ