X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane Lipcowki mnie tez zaczely sie mdlosci w sobote pierwsze male rzyganko

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I caly czas mnie mdli ale brak wymiotow tylko takie targanie jutro do pracy

74di4z174lr410ce.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to cały weekend walczę z przeziębieniem...niestety w grę wchodza tylko domowe sposoby a z tym to wiadomo jak jest...herbata z miodem i cytryną, mleko z czosnkiem, sam czosnek i inhalacje.Jutro chyba tez zostanę w domu pod kocem:(

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Tana bardzo mi przykro. ja też w tygodniu dowiedzialam sie,że mam krawiaka, ale nie krawawie. Mam nadzieje, ze sam sie wchlodnie, ale zobaczymy. Jutro ide do lekarza zobaczyć czy jest jakiś postęp. W którym tygodniu jestes?
    Jestem w 7 tygodniu daj znać jak było u lekarza i czy krwiak się wchłonął no i czy z dzieckiem wszystko wporzadku trzymam kciuki

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Uff, dobrze, że już prawie po niedzieli :) kompletnie nie miałam dziś siły na nic, cały dzień przesiedziałam w piżamie.
    Mam trochę problem i muszę się wygadać... moja siostra była w piątek u ginekologa i okazało się, że ma torbiel na jajniku - ale lekarz podejrzewa nie tą najczęstszą, tylko endometrialną i w związku z tym zlecił jej badanie CA-125. Moja babcia miała raka jajnika i wykonywane to samo badanie i teraz moja mama jest przekonana, że moja siostra też ma raka i cały czas mi ryczy do słuchawki. Wymusiła nawet na mnie, że przyjadę do nich w środę (wtedy będą wyniki) i dla świętego spokoju zgodziłam się, ale trochę żałuję... doczytałam, że przy tych torbielach wynik bywa podwyższony, a wtedy to już nie wiem, co moja mama zrobi. Nie wiem, co robić - chyba pogadam z tatą, niech to on z nimi pojedzie... czuję się strasznie samolubnie, ale z drugiej strony nie powinnam się zbyt stresować, a mama mnie strasznie tym rakiem nakręca i zwyczajnie boję się tych wyników...

Na spokojnie, wywiad onkologiczny u pacjentki w rodzinie a w szczególności przy raku jajnika jest zawsze powodem do zwiększonej czujności i tu ukłanu w kierunku do lekarza... ale profilaktyka profilaktyką, a torbiel torbielą ja mam 3 cm , zauważona przy USG jak się dowiedziałam że jestem w ciąży i jest, też wywiad moooocno onkologiczny... pani doktor uspokoiła będziemy leczyć po rozwiążaniu, a ty się absolutnie nie stresuj wręcz ciesz że siostra na dobrego gina trafiłą...
    co do dzwoniących mam....do nie moja mama wydzwania co 1 h twierdząc że nie jestem jej córką jestem wredna itp bo się aktualnie rozwodzi z ojcem a ja nie chce stawać po żadnej ze stron... wiec głowa do góry...

Kijanka
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie nakręcanie się w takiej sytuacji to najgorsza z możliwych opcji .... Moja koleżanka z pracy niedawno miała podobny problem, torbiel była większa niż macica miała chyba 8 cm średnicy, dla niej był to koszmar a jednak wszystko skończyło sie dobrze i życzę Wam zeby ta historia tez miała happy end :) dobrze, że o sobie myślisz! Jesteśmy teraz podwójnie odpowiedzialne :)

Ja tez miałam dzis przygody z mdlosciami ale niestety przy tym wszystkim apetyt dopisuje mi aż za bardzo ....

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury nie panikujcie. To badanie sie zawsze prawie robi przy takich torbielach i to jest normalne.moim 2 kolezankom tez robili a nie maja w rodzinie rakow. Takze spokojnie i twoja mama tez niech nie panikuje a ty sie nie przejmuj bo na pewno wyjdzie dobry wynik i wszyscy sie uspokoja. :)

Ja wrocilam z pizzy. Od jutra dietaaaa !!! Ale przynajmniej mdlosci mnie na chwile opuscily

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Na spokojnie, wywiad onkologiczny u pacjentki w rodzinie a w szczególności przy raku jajnika jest zawsze powodem do zwiększonej czujności i tu ukłanu w kierunku do lekarza... ale profilaktyka profilaktyką, a torbiel torbielą ja mam 3 cm , zauważona przy USG jak się dowiedziałam że jestem w ciąży i jest, też wywiad moooocno onkologiczny... pani doktor uspokoiła będziemy leczyć po rozwiążaniu, a ty się absolutnie nie stresuj wręcz ciesz że siostra na dobrego gina trafiłą...
    co do dzwoniących mam....do nie moja mama wydzwania co 1 h twierdząc że nie jestem jej córką jestem wredna itp bo się aktualnie rozwodzi z ojcem a ja nie chce stawać po żadnej ze stron... wiec głowa do góry...

Mi też właśnie wykrył lekarz cystę przy pierwszym usg w ciąży, ale mówiła, żeby w ogóle się tym nie przejmować, bo często się robią takie cysty przy zajściu w ciążę. Moja jest dość duża, chyba 4 cm. Nie zleciła mi żadnych badań prawdopodobnie dlatego, że miałam usg robione 2 mce temu, jeszcze przed ciążą i nic nie było. Kijanka, a boli Cię ten jajnik? bo mnie chwilami mocno kłuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 22:47

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Widzę że kiepski weekend. Słuchajcie będzie dobrze i Trzeba myśleć pozytywnie ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jak cudownie ze mnie nanoc opuscily mdlosci. Az odzylam ;)

Ps ja tez mam jakas cyste na jajniku spowodowana ciaza ale lekarz ja kompletnie olal wiec sie wogole tym nie przejmuje (chyba ze to byl pekniety pecherzyk graffa, nie wiem, wspomnial cos o cyscie jak robil usg ale potem jyz nic o niej nie mowil tylko pytal czy mnie jajnik nie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 01:12

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie bury zdecydowanie pogadaj z tatą, niech on tam bedzie. Mama powinna pójść po rozum do głowy ze ma 2 córki a nie jedna i dbać o Ciebie teraz szczególnie. Stres Twój wróg.
    Zrobią siostrze wyniki i podejmą odpowiednie kroki, trzeba wierzyć ze będzie dobrze. Mama.ne powinna obciążać Cie jeszcze swoim płaczem. Na pewno martwisz sie o siostrę, ale dodatkowy ciężar nie jest Ci potrzebny.
    Glowa do góry, bedzie dobrze, a Twój egoizm jest teraz jak najbardziej wskazany, chronisz nowe życie.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje wam tych krwiaczków, ale ciężaróweczki które znam wyleczyły to własnie lutką i leżeniem więc i u Was będzie wszystko miód malina;)

ten marker ca ma stwierdzic czy co tam sie dzieje z ta cystą i czy masz endomende. Ja mialam tez robiony i mimo że ją mam to wynik byl w normie. U ciebie tez bedzie. Wszystko bedzie dobrze. lekarz dba o Ciebie bo sprawdza czy wszystko jest ok ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Edka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej miłego dnia

mamuśka1 lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dzis pierwsza wizyta miedzy 14-15 , nie umiem sie doczekać . Ktos jeszcze dzis wizytuje ?

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

U mnie codziennie lekkie mdłości i odbijanie, od paru dni kłucie w brzuchu zniknęło. Ufff

W czwartek pierwsza wizyta u gina :)

Miłego dnia, powodzenia i kciuki dla wszystkich potrzebujących!

• oldżi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wlasnie tak sie zastanawiałam przed kim w tym tygodniu wizyty :) mamusie czekamy na dobre wiadomości!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Witam się i ja :)

U mnie codziennie lekkie mdłości i odbijanie, od paru dni kłucie w brzuchu zniknęło. Ufff

W czwartek pierwsza wizyta u gina :)

Miłego dnia, powodzenia i kciuki dla wszystkich potrzebujących!

U mnie też pierwsza wizyta w czwartek! Już nie mogę się doczekać ;)
    Dziewczyny pamiętajcie pozytywne nastawienie to podstawa! ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

201607287452.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie w piątek USG o 9:45. :) Chyba że mi wypadnie rekrutacja to niestety będzie trzeba przełożyć.
    Jeszcze musze się umówić do mojej gin. I zrobić badania.

Jejciu jak ten czas wolno leci...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o depilacji nóg woskiem w tych pierwszych tyg? Strasznie mnie korci, bo już nie mogę patrzeć na swoje nogi...

201607287452.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U mnie mdłości się tak nasiliły w ciągu ostatnich kilku dni ze masakra. Praktycznie nic nie mogę zjeść bo mi nie dobrze. Wczoraj byłam z mężem na kolacji i miałam kawałki szynki prowansalskiej w daniu. Jak je poczułam to myślałam że do łazienki nie zdarze. Na szczęście się opanowałam ale było ciężko. Spalilabym się chyba ze wstydu jakbym w restauracji im taką niespodziankę zrobiła. Na samą myśl o mięsie a w szczególności wędline mi nie dobrze ze mam odruchy wymiotne. A ja się cieszyłam ze objawy będą powoli mijac, niestety w moim przypadku nasilają się jeszcze bardziej. Teraz też jeszcze nic nie zjadłam. Nie chce się nawet do lodówki zbliżać. Jedyne co byłabym w stanie teraz zjeść to coś na słodko. Ale boję się że jak będę jadła samo slodkie to moja waga tego nie wytrzyma :D

hchygox1kst10j9v.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ