Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Jakiś czas nie zaglądałam. Witam wszystkie nowe mamusie lipcowe
Czujemy się nadal tak samo: sikanie w nocy po 4-5 razy i spanie wszędzie i o każdej porze
Waga, jak była 61kg, tak jest, co mnie bardzo cieszy, ale w sumie nie jem nic więcej niż dotychczas, nie mam jeszcze żadnych mdłości, i oby tak zostało
W piątek mam pierwsze USG także dowiem się ile maluszków mam pod serduchem, nie moge się już doczekać.nowatorka, Agaax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bóle brzucha zdarzają mi sie dosyć często ale staram się tym nie martwić!
Z wagą u mnie tez spadek, nie wiem dokładnie ile bo nie ważyłam się na początku ciąży, napewno w stosunku do wagi z sierpnia mam -9 kg, co u mnie nie jest jakimś zachwycającym wynikiem bo i tak mam troche za dużo kg, ale chciałam cos zrzucić przed ciążaInska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze ale chudzina z ciebie :p. Zazdroszczę. Tyle to ważyłam ale chyba w podstawówce.
Dziewczyny czytacie albo oglądacie jakieś fajne blogi o ciąży? Bo ja znalazłam jeden świetny blog ale chętnie bym poczytałam jeszcze bo od tego leżenia pierdolca dostaje. Plamienie u mnie skończyło się 3 dni temu ale wole jeszcze trochę poleżeć.
Jeśli chodzi o YouTube mogę polecić do oglądania Mammydoriska. Oglądałam ja jeszcze przed ciaza. Opowiadala tydzień po tygodniu jak się czuła w ciazy, jakie miała objawy. Teraz juz urodziła i robi opowiada o fajnych rzeczach dla maluchów jakie warto kupić itd. Oglądam tez boogiesilver ale ona urodziła chyba z tydzień temu. Również robiła różne filmiki o wyprawce, zabawkach, gadzetach, wózku itd. Może macie jakiś fajny blog do polecenia? -
ada89 wrote:Dziewczyny,wiecie które badania nie są refundowane? Dostałam skierowanie na m.in mocz, krew, glukoze, hiv, taxo, hcv, gr krwi i nie orientuje się, za które będe musiała zapłacic?
Jedynie za grupę krwi będziesz musiała zapłacić. Koszt około 30zl. Chociaż nie jestem pewna. Chyba kobiety w ciąży mają to badanie bezpłatne. Bo normalnie się płaci. Ale to już Ci powiedzą w laboratorium. Reszta jest bezplatnaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:45
-
nick nieaktualnyKarolina_karolina wrote:Jedynie za grupę krwi będziesz musiała zapłacić. Koszt około 30zl. Chociaż nie jestem pewna. Chyba kobiety w ciąży mają to badanie bezpłatne. Bo normalnie się płaci. Ale to już Ci powiedzą w laboratorium. Reszta jest bezplatna
Wszystkie badania z ww. listy sa refundowane. -
nick nieaktualnyMona_M wrote:Ja miałam robioną grupę krwi i jest refundowana. Grupa krwi jest obowiązkowa w ciąży więc dziwne by było płacenie za nią.
Wszystkie badania z ww. listy sa refundowane.
A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne? -
Karolina_karolina wrote:Kurcze ale chudzina z ciebie :p. Zazdroszczę. Tyle to ważyłam ale chyba w podstawówce.
Dziewczyny czytacie albo oglądacie jakieś fajne blogi o ciąży? Bo ja znalazłam jeden świetny blog ale chętnie bym poczytałam jeszcze bo od tego leżenia pierdolca dostaje. Plamienie u mnie skończyło się 3 dni temu ale wole jeszcze trochę poleżeć.
Jeśli chodzi o YouTube mogę polecić do oglądania Mammydoriska. Oglądałam ja jeszcze przed ciaza. Opowiadala tydzień po tygodniu jak się czuła w ciazy, jakie miała objawy. Teraz juz urodziła i robi opowiada o fajnych rzeczach dla maluchów jakie warto kupić itd. Oglądam tez boogiesilver ale ona urodziła chyba z tydzień temu. Również robiła różne filmiki o wyprawce, zabawkach, gadzetach, wózku itd. Może macie jakiś fajny blog do polecenia?
Ja polecam jeszcze na YT Magdę Pegowską (https://www.youtube.com/channel/UChjLWyTH8-4ooMacZO-P6Jw/videos). Opowiadała o swojej ciąży tydzień po tygodniu, a poza tym jest dużo o zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach .Agaax lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJastra wrote:A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne?
Zdarza się że lekarz przyjmuje prywatnie a skierowania wystawia na nfz, ale to trzeba lekarza zapytać czy ma taka możliwość.Edka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNowatorka w Polsce pewnie tez by przeszło ale szczerze wątpię w przychylnosc lekarzy rodzinnych bo jaki to dla nich interes płacić za badania zlecone przez lekarza przyjmującego prywanie? On za wizytę zgarnia kasę a z ich puli idą koszty badań.
Nie raz widziałam kartki na drzwiach "nie przepisujemy recept i skierowań od lekarzy z innych przychodni".Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:26