X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas nie zaglądałam. Witam wszystkie nowe mamusie lipcowe :)

Czujemy się nadal tak samo: sikanie w nocy po 4-5 razy i spanie wszędzie i o każdej porze ;)

Waga, jak była 61kg, tak jest, co mnie bardzo cieszy, ale w sumie nie jem nic więcej niż dotychczas, nie mam jeszcze żadnych mdłości, i oby tak zostało :)

W piątek mam pierwsze USG także dowiem się ile maluszków mam pod serduchem, nie moge się już doczekać.

nowatorka, Agaax lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Hej dawno mnie tu nie było ;)
    Dziewczyny czy was też tak brzuch boli. Momentami czuję jakbym za chwilę @ miała dostać :/

Też tak mam i jak powiedziałam o tym lekarzowi to dostała luteine...

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw schudlam 2kg a teraz przytylam 1 kg. Jesli chodzi o bole brzucha to ja rowniez kilka razu dziennie czuje taki bol jak na miesiaczke ale przechodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    Też tak mam i jak powiedziałam o tym lekarzowi to dostała luteine...
    Wiesz co u mnie luteina nic nie da bo progesteron mam naturalnie 180 bez wspomagania.

Inska lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Wiesz co u mnie luteina nic nie da bo progesteron mam naturalnie 180 bez wspomagania.

Wow super progesteron.

Ja miałam >190 jak testowałam, ale nadal biorę Lutinus, i tak do 12 tygodnia włącznie.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle brzucha zdarzają mi sie dosyć często ale staram się tym nie martwić!

Z wagą u mnie tez spadek, nie wiem dokładnie ile bo nie ważyłam się na początku ciąży, napewno w stosunku do wagi z sierpnia mam -9 kg, co u mnie nie jest jakimś zachwycającym wynikiem bo i tak mam troche za dużo kg, ale chciałam cos zrzucić przed ciąża :)

Inska lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1kg do przodu już niestety ;) dalej lekko mnie mdli, ale mam coraz częściej lepsze dni :P

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja dziś miałam pierwszą wizytę z usg. Tydzień temu położna, krew, ciśnienie itp.

Dziecię ma się dobrze, ma 21mm. Wg usg jest u mnie 8+6.

Inska, nowatorka, Edka, Ejrene, Nanatasza lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja przytyłam 2,5kg :D ale się cieszę, bo dla mnie wskazane. Ważyłam przed ciążą 41kg, a teraz 43,5kg :)

Jesssssuuuuuuu!!! No to faktycznie wskazane. Jedz kochana, jedz :)

• ada89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,wiecie które badania nie są refundowane? Dostałam skierowanie na m.in mocz, krew, glukoze, hiv, taxo, hcv, gr krwi i nie orientuje się, za które będe musiała zapłacic?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale chudzina z ciebie :p. Zazdroszczę. Tyle to ważyłam ale chyba w podstawówce.

Dziewczyny czytacie albo oglądacie jakieś fajne blogi o ciąży? Bo ja znalazłam jeden świetny blog ale chętnie bym poczytałam jeszcze bo od tego leżenia pierdolca dostaje. Plamienie u mnie skończyło się 3 dni temu ale wole jeszcze trochę poleżeć.
    Jeśli chodzi o YouTube mogę polecić do oglądania Mammydoriska. Oglądałam ja jeszcze przed ciaza. Opowiadala tydzień po tygodniu jak się czuła w ciazy, jakie miała objawy. Teraz juz urodziła i robi opowiada o fajnych rzeczach dla maluchów jakie warto kupić itd. Oglądam tez boogiesilver ale ona urodziła chyba z tydzień temu. Również robiła różne filmiki o wyprawce, zabawkach, gadzetach, wózku itd. Może macie jakiś fajny blog do polecenia?

hchygox1kst10j9v.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny,wiecie które badania nie są refundowane? Dostałam skierowanie na m.in mocz, krew, glukoze, hiv, taxo, hcv, gr krwi i nie orientuje się, za które będe musiała zapłacic?

Jedynie za grupę krwi będziesz musiała zapłacić. Koszt około 30zl. Chociaż nie jestem pewna. Chyba kobiety w ciąży mają to badanie bezpłatne. Bo normalnie się płaci. Ale to już Ci powiedzą w laboratorium. Reszta jest bezplatna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:45

hchygox1kst10j9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Jedynie za grupę krwi będziesz musiała zapłacić. Koszt około 30zl. Chociaż nie jestem pewna. Chyba kobiety w ciąży mają to badanie bezpłatne. Bo normalnie się płaci. Ale to już Ci powiedzą w laboratorium. Reszta jest bezplatna
    Ja miałam robioną grupę krwi i jest refundowana. Grupa krwi jest obowiązkowa w ciąży więc dziwne by było płacenie za nią.
    Wszystkie badania z ww. listy sa refundowane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ja miałam robioną grupę krwi i jest refundowana. Grupa krwi jest obowiązkowa w ciąży więc dziwne by było płacenie za nią.
    Wszystkie badania z ww. listy sa refundowane.

A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne?

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Kurcze ale chudzina z ciebie :p. Zazdroszczę. Tyle to ważyłam ale chyba w podstawówce.

Dziewczyny czytacie albo oglądacie jakieś fajne blogi o ciąży? Bo ja znalazłam jeden świetny blog ale chętnie bym poczytałam jeszcze bo od tego leżenia pierdolca dostaje. Plamienie u mnie skończyło się 3 dni temu ale wole jeszcze trochę poleżeć.
    Jeśli chodzi o YouTube mogę polecić do oglądania Mammydoriska. Oglądałam ja jeszcze przed ciaza. Opowiadala tydzień po tygodniu jak się czuła w ciazy, jakie miała objawy. Teraz juz urodziła i robi opowiada o fajnych rzeczach dla maluchów jakie warto kupić itd. Oglądam tez boogiesilver ale ona urodziła chyba z tydzień temu. Również robiła różne filmiki o wyprawce, zabawkach, gadzetach, wózku itd. Może macie jakiś fajny blog do polecenia?

Ja polecam jeszcze na YT Magdę Pegowską (https://www.youtube.com/channel/UChjLWyTH8-4ooMacZO-P6Jw/videos). Opowiadała o swojej ciąży tydzień po tygodniu, a poza tym jest dużo o zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach :).

Agaax lubi tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Edka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz skierowanie to nie płacisz jesli to lekarz z nfz

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne?
    Lekarz musi mieć możliwiść wystawiać skierwania w ramach nfz.
    Zdarza się że lekarz przyjmuje prywatnie a skierowania wystawia na nfz, ale to trzeba lekarza zapytać czy ma taka możliwość.

Edka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadam z lekarzem w czwartek czy ma możliwość wystawiania na NFZ

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak to z tym w polsce ale u mnie to ja chodze do prywatnego, on mi wypisuje a potem ide z tym do rodzinnego i ten mi wypisuje juz skierowanie na nfz i nie place za badania. Place tylko za cmv

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka w Polsce pewnie tez by przeszło ale szczerze wątpię w przychylnosc lekarzy rodzinnych bo jaki to dla nich interes płacić za badania zlecone przez lekarza przyjmującego prywanie? On za wizytę zgarnia kasę a z ich puli idą koszty badań.
    Nie raz widziałam kartki na drzwiach "nie przepisujemy recept i skierowań od lekarzy z innych przychodni".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:26

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ