X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona a to szkoda. U nas nie ma z tym najmniejszego problemu. Nawet zalatwiam to przez emaila, nie musze do niego nawet isc. Wypisuje mi nie tylko badania ale tez leki np progesteron i kwas foliowy, place 3 euro zamiast 13 np za progesteron a kwas foliowy calkowicie refundowany

Inska lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ama Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety potwierdzam, lekarz rodzinny (internista) tylko część badań przepisał mi (ze skierowania wystawionego przez prywatnego ginekologa) na NFZ, za resztę musiałam zapłacić. Następnym razem będę kombinować z państwowym ginem. W każdym bądź razie już jestem pokłuta i wysikana, na razie wiem tyle, że cukier w normie (81), reszta wyników za kilka dni.

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ama ja jutro odbieram wszystkie wyniki i znowu beda nerwy ehh i tak co miesiac a nawet czesciej :/

Ps.dzisiaj dieta rozpoczeta. Zjadlam obiadek: rybka z marcheweczka i 4 mandarynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:37

Inska lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne?

Lekarz, u którego prowadziłam 1. ciążę niestety na NFZ nie przyjmuje, więc ja za wszystko płaciłam, ale pracuje za to w szpitalu, gdzie parę razy leżałam, więc przy okazji zlecił jakieś dodatkowe badania to miałam za free.

A co do wizyt to ja jeszcze trochę poczekam. U mnie przez późną owu to dopiero 5 tc się zaczął, więc planowałam gdzieś na 2 tyg dopiero 1 wizytę. Ale chyba przyspieszę na przyszły tydzień bo od porodu ciągnie mi się infekcja.. :/
    Boję się, żeby nie zaszkodziło to fasolce..
    Mimo, że pogoda nie nastraja a mi się ciągle chce spać, to Wam życzę miłego dnia :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ama Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, to szybciutko, mnie postraszyli, że na niektóre wyniki to nawet tydzień mogę czekać :/ Nie pękaj, na pewno wszystko będzie ok, zdaj relację szczegółową jutro ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz przyjmuje głównie prywatnie, ale czasami także w poradni przy szpitaalu. Myślicie, że to jakiś problem jakby chodzić prywatnie a kiedy uda się do poradni to iśc na nfz (chociażby dla darmowych badań)? Orientujecie się czy to dla lekarza jakiś problem?
    Dzisiaj właśnie byłam do niego zapisana w poradni, ale zmienił się grafik i przyjmował bardzo niemiły wymądrzały ginekolog, do którego nie mam już zamiaru iść - w takich przypadkach zmiany grafiku (co podobne jest częste) szlabym prywatnie.
    Nie wiem tylko czy to przejdzie. Tak głośno sobie myśle :)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada to chyba powinnas chodzic prywatnie ale niech ci wypisuje badania na nfz. Musisz z nim pogadac o tym

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny- stare i nowe :)

Ja dziś nie do życia, meczę się w pracy. Prawie nie spałam w nocy, rano byłam na wynikach, chyba z 5 probówek jak nie więcej mi pobrały i zemdlałam.

Ada tak jak dziewczyny pisały, jak będziesz mieć skierowanie na wyniki NFZ to będziesz mieć wszystko za darmo, jak prywatnie to bez refundacji i za wszystko zapłacisz niestety. Najwięcej badań za tym pierwszym razem każą robić, później to raczej przeważnie kontrolnie morfologia+mocz. Jak pójdziesz do niego prywatnie to zapytaj czy ma taka możliwość wystawienia skierowania na NFZ bo my raczej nie zgadniemy :)

A co do wagi to ja najpierw miałam -1 a teraz ten kilogram powrócił :P

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jak czytam, że macie taki wysoki progesteron to aż mnie ciarki przechodzą, może jednak pójdę jutro do swojej lekarki?? :) ja miałam w zeszłym tygodniu 14 wiec raczej słabo przy Waszych 180 (!).

Ale z drugiej strony biorę dupka no i czuje się dobrzeżadnych plamien nie mam więc może nie ma się czym martwić?

W ogóle cukier musze zrobić jutro i tez się boję bo ostatnio wyszedł .i 95 ale to było po ciężkiej kolacji...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny załamka....:( lekarz podejrzewa krztusiec i jak czytam objawy to rzeczywiscie pasują :( jutro mam badania krwi które to potwierdza lub zaprzeczą. Boże mój tylko nie krztusieć....

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    dziewczyny załamka....:( lekarz podejrzewa krztusiec i jak czytam objawy to rzeczywiscie pasują :( jutro mam badania krwi które to potwierdza lub zaprzeczą. Boże mój tylko nie krztusieć....

Oj to nie dobrze :( ale nie martw się na zapas :* trzymam kciuki żeby wyniki tego nie potwierdziły.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ale z tego co czytam ksztusiec nie ma wplywu na plod takze nawet jak sie potwierdzi to nie ma tragedii ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma ale nigdzie nie moge sie doczekac jak leki dzialaja na płód....straszne mogą być powikłania od zapaleń mózgu, przepony po zapalenie płuc...

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Mamuśki jak sie czujecie ?
    U mnie powolutku do przodu plamienia ustały juz w domciu po szpitalu .
    Jak narazie ok byle tak dalej
    a Co u Was

nowatorka, aisa, Susana, Ollaala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak , jestem już po pierwszej wizycie u jednego lekarza a u drugiego mam w środe i wtedy będę musiała podjąć decyzje który poprowadzi moją ciąże .

Weszłam do gabinetu lekarz starszy , zrobił ze mną wywiad i przeprowadził badanie po którym kazał mi sie ubrać . Trochę się zdziwiłam bo powinien zrobić USG i w tym momencie kazał mi się położyć na leżance i zrobił USG przez brzuch . Powiedział ze jest pęcherzyk a zaskoczyło mnie to trochę bo przecież powinno było widać już serduszko nawet jeśli Owu się przesunęła . Pytam więc o serduszko to sie ze mnie śmieje i mówi ze na tym sprzęcie to po 10 tygodniu . Powiedział ze jak miałam już CC to następna też będzie CC oraz ze będe miała darmowe badania prenatalne . Dał skierowanie na inne badania i kazał przyjść za ok 2 tygodnie , wtedy też da skierowanie na prenatalne .

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne?
    tylko z pieczątką z nfz, od prywatnego płacisz za wszystko

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    nie ma ale nigdzie nie moge sie doczekac jak leki dzialaja na płód....straszne mogą być powikłania od zapaleń mózgu, przepony po zapalenie płuc...
    Spokojnie. Pogadaj z lekarzem. Po 1 moze wcale to nie ksztusiec. Po 2 nie czytaj w necie bo ja na 1 lepszej stronie przeczytalam ze nie ma zagrozenia dla plodu i matki. Bedzie dobrze :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka kochana, wierzę, że bedzie dobrze, może lekarz na wyrost tak mówi, nie zamartwiaj się na zapas

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martwienie sie o dziecko chyba jest juz we mnie wpisane.. takiego kaszlu nigdy nie mialam i to ze osłuchowo jest czysto i zadnych innnych objawów tez zastanawiajace... to by wszystko pasowalo... aj bedzie widac jutro...spakuje sie do szpitala najwyzej rozpakuje

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziewczyny, a jak z Waszą wagą? któraś już przytyła cokolwiek?

czytałam, że w 1 trymestrze to tak ze 3kg do przodu
    A u mnie waga waha się o 1kg przód tył i nic do przodu nie idzie..

ja narazie 1 kg do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:15

201607055580.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ