X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona a to szkoda. U nas nie ma z tym najmniejszego problemu. Nawet zalatwiam to przez emaila, nie musze do niego nawet isc. Wypisuje mi nie tylko badania ale tez leki np progesteron i kwas foliowy, place 3 euro zamiast 13 np za progesteron a kwas foliowy calkowicie refundowany

Inska lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ama Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety potwierdzam, lekarz rodzinny (internista) tylko część badań przepisał mi (ze skierowania wystawionego przez prywatnego ginekologa) na NFZ, za resztę musiałam zapłacić. Następnym razem będę kombinować z państwowym ginem. W każdym bądź razie już jestem pokłuta i wysikana, na razie wiem tyle, że cukier w normie (81), reszta wyników za kilka dni.

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ama ja jutro odbieram wszystkie wyniki i znowu beda nerwy ehh i tak co miesiac a nawet czesciej :/

Ps.dzisiaj dieta rozpoczeta. Zjadlam obiadek: rybka z marcheweczka i 4 mandarynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:37

Inska lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne?

Lekarz, u którego prowadziłam 1. ciążę niestety na NFZ nie przyjmuje, więc ja za wszystko płaciłam, ale pracuje za to w szpitalu, gdzie parę razy leżałam, więc przy okazji zlecił jakieś dodatkowe badania to miałam za free.

A co do wizyt to ja jeszcze trochę poczekam. U mnie przez późną owu to dopiero 5 tc się zaczął, więc planowałam gdzieś na 2 tyg dopiero 1 wizytę. Ale chyba przyspieszę na przyszły tydzień bo od porodu ciągnie mi się infekcja.. :/
    Boję się, żeby nie zaszkodziło to fasolce..
    Mimo, że pogoda nie nastraja a mi się ciągle chce spać, to Wam życzę miłego dnia :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ama Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, to szybciutko, mnie postraszyli, że na niektóre wyniki to nawet tydzień mogę czekać :/ Nie pękaj, na pewno wszystko będzie ok, zdaj relację szczegółową jutro ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz przyjmuje głównie prywatnie, ale czasami także w poradni przy szpitaalu. Myślicie, że to jakiś problem jakby chodzić prywatnie a kiedy uda się do poradni to iśc na nfz (chociażby dla darmowych badań)? Orientujecie się czy to dla lekarza jakiś problem?
    Dzisiaj właśnie byłam do niego zapisana w poradni, ale zmienił się grafik i przyjmował bardzo niemiły wymądrzały ginekolog, do którego nie mam już zamiaru iść - w takich przypadkach zmiany grafiku (co podobne jest częste) szlabym prywatnie.
    Nie wiem tylko czy to przejdzie. Tak głośno sobie myśle :)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada to chyba powinnas chodzic prywatnie ale niech ci wypisuje badania na nfz. Musisz z nim pogadac o tym

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny- stare i nowe :)

Ja dziś nie do życia, meczę się w pracy. Prawie nie spałam w nocy, rano byłam na wynikach, chyba z 5 probówek jak nie więcej mi pobrały i zemdlałam.

Ada tak jak dziewczyny pisały, jak będziesz mieć skierowanie na wyniki NFZ to będziesz mieć wszystko za darmo, jak prywatnie to bez refundacji i za wszystko zapłacisz niestety. Najwięcej badań za tym pierwszym razem każą robić, później to raczej przeważnie kontrolnie morfologia+mocz. Jak pójdziesz do niego prywatnie to zapytaj czy ma taka możliwość wystawienia skierowania na NFZ bo my raczej nie zgadniemy :)

A co do wagi to ja najpierw miałam -1 a teraz ten kilogram powrócił :P

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jak czytam, że macie taki wysoki progesteron to aż mnie ciarki przechodzą, może jednak pójdę jutro do swojej lekarki?? :) ja miałam w zeszłym tygodniu 14 wiec raczej słabo przy Waszych 180 (!).

Ale z drugiej strony biorę dupka no i czuje się dobrzeżadnych plamien nie mam więc może nie ma się czym martwić?

W ogóle cukier musze zrobić jutro i tez się boję bo ostatnio wyszedł .i 95 ale to było po ciężkiej kolacji...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny załamka....:( lekarz podejrzewa krztusiec i jak czytam objawy to rzeczywiscie pasują :( jutro mam badania krwi które to potwierdza lub zaprzeczą. Boże mój tylko nie krztusieć....

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    dziewczyny załamka....:( lekarz podejrzewa krztusiec i jak czytam objawy to rzeczywiscie pasują :( jutro mam badania krwi które to potwierdza lub zaprzeczą. Boże mój tylko nie krztusieć....

Oj to nie dobrze :( ale nie martw się na zapas :* trzymam kciuki żeby wyniki tego nie potwierdziły.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ale z tego co czytam ksztusiec nie ma wplywu na plod takze nawet jak sie potwierdzi to nie ma tragedii ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma ale nigdzie nie moge sie doczekac jak leki dzialaja na płód....straszne mogą być powikłania od zapaleń mózgu, przepony po zapalenie płuc...

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Mamuśki jak sie czujecie ?
    U mnie powolutku do przodu plamienia ustały juz w domciu po szpitalu .
    Jak narazie ok byle tak dalej
    a Co u Was

nowatorka, aisa, Susana, Ollaala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak , jestem już po pierwszej wizycie u jednego lekarza a u drugiego mam w środe i wtedy będę musiała podjąć decyzje który poprowadzi moją ciąże .

Weszłam do gabinetu lekarz starszy , zrobił ze mną wywiad i przeprowadził badanie po którym kazał mi sie ubrać . Trochę się zdziwiłam bo powinien zrobić USG i w tym momencie kazał mi się położyć na leżance i zrobił USG przez brzuch . Powiedział ze jest pęcherzyk a zaskoczyło mnie to trochę bo przecież powinno było widać już serduszko nawet jeśli Owu się przesunęła . Pytam więc o serduszko to sie ze mnie śmieje i mówi ze na tym sprzęcie to po 10 tygodniu . Powiedział ze jak miałam już CC to następna też będzie CC oraz ze będe miała darmowe badania prenatalne . Dał skierowanie na inne badania i kazał przyjść za ok 2 tygodnie , wtedy też da skierowanie na prenatalne .

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne?
    tylko z pieczątką z nfz, od prywatnego płacisz za wszystko

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    nie ma ale nigdzie nie moge sie doczekac jak leki dzialaja na płód....straszne mogą być powikłania od zapaleń mózgu, przepony po zapalenie płuc...
    Spokojnie. Pogadaj z lekarzem. Po 1 moze wcale to nie ksztusiec. Po 2 nie czytaj w necie bo ja na 1 lepszej stronie przeczytalam ze nie ma zagrozenia dla plodu i matki. Bedzie dobrze :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka kochana, wierzę, że bedzie dobrze, może lekarz na wyrost tak mówi, nie zamartwiaj się na zapas

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martwienie sie o dziecko chyba jest juz we mnie wpisane.. takiego kaszlu nigdy nie mialam i to ze osłuchowo jest czysto i zadnych innnych objawów tez zastanawiajace... to by wszystko pasowalo... aj bedzie widac jutro...spakuje sie do szpitala najwyzej rozpakuje

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziewczyny, a jak z Waszą wagą? któraś już przytyła cokolwiek?

czytałam, że w 1 trymestrze to tak ze 3kg do przodu
    A u mnie waga waha się o 1kg przód tył i nic do przodu nie idzie..

ja narazie 1 kg do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:15

201607055580.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ