Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mona a to szkoda. U nas nie ma z tym najmniejszego problemu. Nawet zalatwiam to przez emaila, nie musze do niego nawet isc. Wypisuje mi nie tylko badania ale tez leki np progesteron i kwas foliowy, place 3 euro zamiast 13 np za progesteron a kwas foliowy calkowicie refundowany
Inska lubi tę wiadomość
-
Niestety potwierdzam, lekarz rodzinny (internista) tylko część badań przepisał mi (ze skierowania wystawionego przez prywatnego ginekologa) na NFZ, za resztę musiałam zapłacić. Następnym razem będę kombinować z państwowym ginem. W każdym bądź razie już jestem pokłuta i wysikana, na razie wiem tyle, że cukier w normie (81), reszta wyników za kilka dni.
-
Ama ja jutro odbieram wszystkie wyniki i znowu beda nerwy ehh i tak co miesiac a nawet czesciej
Ps.dzisiaj dieta rozpoczeta. Zjadlam obiadek: rybka z marcheweczka i 4 mandarynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:37
Inska lubi tę wiadomość
-
Jastra wrote:A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne?
Lekarz, u którego prowadziłam 1. ciążę niestety na NFZ nie przyjmuje, więc ja za wszystko płaciłam, ale pracuje za to w szpitalu, gdzie parę razy leżałam, więc przy okazji zlecił jakieś dodatkowe badania to miałam za free.
A co do wizyt to ja jeszcze trochę poczekam. U mnie przez późną owu to dopiero 5 tc się zaczął, więc planowałam gdzieś na 2 tyg dopiero 1 wizytę. Ale chyba przyspieszę na przyszły tydzień bo od porodu ciągnie mi się infekcja..
Boję się, żeby nie zaszkodziło to fasolce..
Mimo, że pogoda nie nastraja a mi się ciągle chce spać, to Wam życzę miłego dnia -
Mój lekarz przyjmuje głównie prywatnie, ale czasami także w poradni przy szpitaalu. Myślicie, że to jakiś problem jakby chodzić prywatnie a kiedy uda się do poradni to iśc na nfz (chociażby dla darmowych badań)? Orientujecie się czy to dla lekarza jakiś problem?
Dzisiaj właśnie byłam do niego zapisana w poradni, ale zmienił się grafik i przyjmował bardzo niemiły wymądrzały ginekolog, do którego nie mam już zamiaru iść - w takich przypadkach zmiany grafiku (co podobne jest częste) szlabym prywatnie.
Nie wiem tylko czy to przejdzie. Tak głośno sobie myśle06.2015 - poronienie
-
Cześć dziewczyny- stare i nowe
Ja dziś nie do życia, meczę się w pracy. Prawie nie spałam w nocy, rano byłam na wynikach, chyba z 5 probówek jak nie więcej mi pobrały i zemdlałam.
Ada tak jak dziewczyny pisały, jak będziesz mieć skierowanie na wyniki NFZ to będziesz mieć wszystko za darmo, jak prywatnie to bez refundacji i za wszystko zapłacisz niestety. Najwięcej badań za tym pierwszym razem każą robić, później to raczej przeważnie kontrolnie morfologia+mocz. Jak pójdziesz do niego prywatnie to zapytaj czy ma taka możliwość wystawienia skierowania na NFZ bo my raczej nie zgadniemy
A co do wagi to ja najpierw miałam -1 a teraz ten kilogram powrócił -
Kurcze dziewczyny jak czytam, że macie taki wysoki progesteron to aż mnie ciarki przechodzą, może jednak pójdę jutro do swojej lekarki?? ja miałam w zeszłym tygodniu 14 wiec raczej słabo przy Waszych 180 (!).
Ale z drugiej strony biorę dupka no i czuje się dobrzeżadnych plamien nie mam więc może nie ma się czym martwić?
W ogóle cukier musze zrobić jutro i tez się boję bo ostatnio wyszedł .i 95 ale to było po ciężkiej kolacji...19.07.2016 r. Aleksander
-
dziewczyny załamka.... lekarz podejrzewa krztusiec i jak czytam objawy to rzeczywiscie pasują jutro mam badania krwi które to potwierdza lub zaprzeczą. Boże mój tylko nie krztusieć....
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:dziewczyny załamka.... lekarz podejrzewa krztusiec i jak czytam objawy to rzeczywiscie pasują jutro mam badania krwi które to potwierdza lub zaprzeczą. Boże mój tylko nie krztusieć....
Oj to nie dobrze ale nie martw się na zapas :* trzymam kciuki żeby wyniki tego nie potwierdziły. -
nick nieaktualnyWięc tak , jestem już po pierwszej wizycie u jednego lekarza a u drugiego mam w środe i wtedy będę musiała podjąć decyzje który poprowadzi moją ciąże .
Weszłam do gabinetu lekarz starszy , zrobił ze mną wywiad i przeprowadził badanie po którym kazał mi sie ubrać . Trochę się zdziwiłam bo powinien zrobić USG i w tym momencie kazał mi się położyć na leżance i zrobił USG przez brzuch . Powiedział ze jest pęcherzyk a zaskoczyło mnie to trochę bo przecież powinno było widać już serduszko nawet jeśli Owu się przesunęła . Pytam więc o serduszko to sie ze mnie śmieje i mówi ze na tym sprzęcie to po 10 tygodniu . Powiedział ze jak miałam już CC to następna też będzie CC oraz ze będe miała darmowe badania prenatalne . Dał skierowanie na inne badania i kazał przyjść za ok 2 tygodnie , wtedy też da skierowanie na prenatalne . -
Jastra wrote:A skierowanie jest potrzebne od lekarza z NFZ czy prywatny tez może i badania będą bezpłatne?starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
majeczka87 wrote:nie ma ale nigdzie nie moge sie doczekac jak leki dzialaja na płód....straszne mogą być powikłania od zapaleń mózgu, przepony po zapalenie płuc...
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
martwienie sie o dziecko chyba jest juz we mnie wpisane.. takiego kaszlu nigdy nie mialam i to ze osłuchowo jest czysto i zadnych innnych objawów tez zastanawiajace... to by wszystko pasowalo... aj bedzie widac jutro...spakuje sie do szpitala najwyzej rozpakuje
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Nanatasza wrote:dziewczyny, a jak z Waszą wagą? któraś już przytyła cokolwiek?
czytałam, że w 1 trymestrze to tak ze 3kg do przodu
A u mnie waga waha się o 1kg przód tył i nic do przodu nie idzie..
ja narazie 1 kg do przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:15