Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Dziewczyny dajecie witaminę K? Bo mi kazali tylko D ale ponoć tylko mój szpital tak zleca. Reszta dalej z K.
Zakupiłam właśnie D+K, na wypisie mam tylko D, ale położna zasugerowała D+K z racji niższej masy urodzeniowej Małej.
Milcia, czy ty składałaś wnioski w Poznaniu? O ile dobrze pamiętam to mieszkasz chyba w okolicy
Jusella, dzięki za info i pocieszenie :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 16:06
jusella lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chciałam Wam coś polecić, otóż moja męczy się z kolkami/gazami/kupką - nie pomagał Infacol, potem dawałam Delicol myśląc, że to przez brak enzymu laktazy, też nie pomogło, daje jej Biogaie i też w sumie nic.
Dopiero ten cały "Kateter rektalny WINDI" rozwiązał problem, także polecam, przełamałąm się i jakoś to dziecku robię, ulge widac po buzce od razu, gazy i kupka odchodzą jak u starego chłopa Mąż się śmieje jak się za to zabieram: jednorazowe rękawiczki i nakładam na klate podkład 90x90 jakbym miała być postrzelona z kupyjusella, renieczka lubią tę wiadomość
-
Eithlinn wrote:Moje dziecko jest małym trollem. W dzień śpi idealnie, dosłownie schemat pielucha-jeść-spać i 3 godziny dziecka nie ma. Przychodzi wieczór to nie można jej uśpić ;/ i pół nocy zarwane. zacznę spać w dzień
Ja słyszałam, że do żłobków są tak duże kolejki, że warto zapisać wcześniej...
Eh, biorę się dziś za dokumenty do tych wszystkich becikowych. MOże któraś z was ma to za sobą i pocieszy mnie, że nie jest tak strasznie?
Lubię nie jako lubię ale lacxe się w boku , bo mam tak samo ...[/url] -
panna truskawka wrote:Oj tak tak, smok wypadnie i tragedia. A ja jeszcze mam problem żeby najpierw ten smok do buźki wsadzić, bo wypluwa. Muszę chyba kupić jakieś inne bo ten coś jej nie pasuje.
Powiem szczerze: początki macierzyństwa dla mnie są trudne. Próbuję jakoś się ogarnąć ale jak ona płacze to mi się chce wyć razem z nią. I są chwile, że tak płaczemy sobie razem...Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Eithlinn wrote:Zakupiłam właśnie D+K, na wypisie mam tylko D, ale położna zasugerowała D+K z racji niższej masy urodzeniowej Małej.
Milcia, czy ty składałaś wnioski w Poznaniu? O ile dobrze pamiętam to mieszkasz chyba w okolicy
Jusella, dzięki za info i pocieszenie :*
Składałam pod Poznaniem, bo w samym Poznaniu nie mieszkam -
Dzis Wojtek znowu niespokojny caly dzien i płaczliwy:(
Właśnie zrobil druga drzemkę na moim brzuchu zobaczymy jak dlugo pośpi.
A mnie juz ręce bola . Cyca tez dzis nerwowo pije i co chwila weźmie possie i wypluwa z płaczem..
Podawalam Mu kropelki popuszczal baczki i w sumie z 3 kupy zrobil ale i tak jest niespokojny.
Przerastają mnie te jego bole brzuszka
-
Delicol jest na bóle brzuszka.U nas po tym leku mała pyrka ładnie non stop ale czasami tak że aż wstyd
U nas się trochę czeka na żłobek. Oczywiście źle wypełniliśmy wniosek bo przecież było tak niejasno sformułowane że źle zrozumieliśmy. No ale napisaliśmy podanie i czekamy na decyzję.
U nas jest to samo że jak smoczek wypadnie to już czasami nie ma spania. Teraz wreszcie ją ululałam do snu.
Musze się wreszcie zapisać na te szczepienia. Czym się różni 5w1 od 6w1. Koleżanka mi mówiła że nie opłaca się szczepić 6w1 bo zawiera chyba tą co szczepili w szpitalu i lepiej wziąć 5w1. My na rotawirusy będziemy szczepić i na pneumokoki też a dalej pomyślimy
Dzieciom na MM podaje się tylko wit D. My dajemy do butli.
Zwalczyliśmy wreszcie pleśniawki ale dostaje jeszcze leki zapobiegawczo by to cholerstwo nie wróciło.
Dziewczyny mała mi daje ostatnio w kość w ciągu dnia i się pogubiłam kto ostatnio urodził a nie jest na liście fb. Pomożecie to uzupełnić???
Wczoraj zamówiłam małej kilka body i śpiochy na 56 bo mi braknie! Uwaliła tez kilka ubranek i nie wiem czy dopiorę.
Dzisiaj dzwonił mój kierownik i zgłupiałam. tego urlopu macierzyńskiego 100% można wziąć 26 tygodni prawda? Ktoś jest tu mega w temacie bo jutro jadę na zakład debatować z moim kierownikiem. -
Naditta tez o tym myslam zeby ja dostawiać do piersi tyle ile chce ale to naprawdę chyba siedziałbym 24 godziny na dobę. Bo ona tak jak mowię je 45 minut potem odkładam do wózka albo łóżeczka i znowu jest krzyk. daje cyca i znowu moze ssać 45 minut. Wiec często ta butla to juz dla mnie wybawienie bo jak doje butla to potem juz ładnie spi i to spi te 3-4 godziny. A ja mogę sie zając czymś innym. W Belgii jesteśmy sami tylko z moim partnerem. Wiec ugotować cos czy posprzątać tez musze. Nie mogę cały dzien siedzieć z cycem.Aurelia 9.07.2016 15.27
-
Kama a ul dajesz tych kropelek delicol??
I czy oprócz nich dajesz jeszcze jakies kropelki na brzuszek?
Może i ja małemu kupie bo jak tak będzie codziennie to się wykoncze od jego placzu
Wczoraj raki byl grzeczny i dużo spal a dzis w sumie raz godzinę i teraz śpi 30min.
Ja podaje wit K+D twist i daje rano.
Jak sie karmi mm to tylko D sie podaje.
-
Agnes 8 kropelek do każdego posiłku Upewniałam się u pediatry czy dobrze dajemy i powiedziała że tak.
Jedyne co dostaje jeszcze to Dicoflor bo bierze Nystatynę ale moja koleżanka tez daje Dicoflor przy stosowaniu Delicolu. -
Mozna wziac 100 proc macierxynskiego i 60 rodzicelskiego lub 80 procent calosc ( macierzynksi i rodzicielski). Ja wybralam te druga opcje
Agnes u mnie to samo... Ale to nie koniecznie kolki... Polozna mowilaa ze to ranka sie robi w przelyku od cofania pokarnu i yo boli przy przekykanou.. Ale jak jest naprawde to sama sie zastanawian
Basiu wspolczuje.. Obyscie tego nie zlapali.. Musi twoj mezczyzna trzynac sie od was z daleka..basia7777 lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Agaax wrote:Dziewczyny chciałam Wam coś polecić, otóż moja męczy się z kolkami/gazami/kupką - nie pomagał Infacol, potem dawałam Delicol myśląc, że to przez brak enzymu laktazy, też nie pomogło, daje jej Biogaie i też w sumie nic.
Dopiero ten cały "Kateter rektalny WINDI" rozwiązał problem, także polecam, przełamałąm się i jakoś to dziecku robię, ulge widac po buzce od razu, gazy i kupka odchodzą jak u starego chłopa Mąż się śmieje jak się za to zabieram: jednorazowe rękawiczki i nakładam na klate podkład 90x90 jakbym miała być postrzelona z kupy
Jezus Maria A co to jest ?! Ja pierwsze słyszę
Agaax lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]