X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jaka ranka na przelyku pierwsze słyszę.

Kolejna próba idlozenia Malego z brzucha skończył sie krzykiem :(
    Juz nie mam sily -normalnie maly caly dxien mi ryczy i spal zebrac wszystko 3 godz :(
    Po 2 godz dopiero udalo mi sie szybko pranie rozwiesić i sterta ciuchów czeka do prasowania:(
    Dzis mi sie nic chyba nie uda zrobić a tu corka chce kolacje jeszcze...

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Majeczka jaka ranka na przelyku pierwsze słyszę.

Kolejna próba idlozenia Malego z brzucha skończył sie krzykiem :(
    Juz nie mam sily -normalnie maly caly dxien mi ryczy i spal zebrac wszystko 3 godz :(
    Po 2 godz dopiero udalo mi sie szybko pranie rozwiesić i sterta ciuchów czeka do prasowania:(
    Dzis mi sie nic chyba nie uda zrobić a tu corka chce kolacje jeszcze...

Ale Ci wspolczuje ooo matkoo :/ miałam wczoraj to samo :/ jeszcze drugie Twoje dziecie czeka :/
    my kobiety to naprawwde jesteśmy niesamowite :)
    trzymaj się kochana dasz radę !!! Ja też miewam kryzysy straszne jak moja tak płacze i codzień sobie tłumacze ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej :*

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nową milosc a zwie sie - suszarka!:-p

Agnes takie ppdraznione miejsce od kwasu zoladkowego

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Agax jaki sprzęt :)daj spokój;)to jest na receptę ? Czy bez można kupić ?
    Bez recepty, w aptece dostaniesz. To była moja ostatnia deska ratunku i się sprawdziła

jusella, ania181111 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę że zos nie tylko ja mam ciężki dzień , boli mnie łeb jak cholera ...
    Ma!y płakał 3 godziny , wypływał butle zanosil się aż strach, puszczał baczki więc myślałam że wszystko ok . Ale dalej nic i nic masowalam brzusio , kladlam na nim . W końcu pomógł cxopek i zrobił kupkę teraz śpi i chrapie o.O a ja leżę na podłodze obok niego i odpoczywam. Czeka nas zmiana mleka z NAN na ENFAMIL może będzie lepiej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 21:00

vbrjclq.png[/url]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka a ta ranka nie robi sie przy ulewaniu ??
    Bo mój na szczęście nie ulewa .
    No w końcu odpukać zasnal.
    Dzis totalnie mam kryzys.
    Dobrze ze corka wyrozumiala i poczekala na kolacje.
    A ja w spokoju moge poprasować .
    Oby tylko jutro maly byl grzeczny bo jedziemy pociągiem do ortopedy.trasa krotka bo 30min w dwie strony ale wiadomo to podróż.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie przeglądając aplikacje na androida dorwalam taka "karmienie piersią". Tak wypróbowalam i stwierdziłam że fajna sprawa. Mi to pomaga nawet bo jest tam opcja karmienie butelka i dzięki temu widzę jak długo je, o której i ile. Nie muszę sobie jeszcze głowy zawracać tym o której zjadła i jaka ilość. Macie tam też opcje odciaganie pokarmu, karmienie piersią, zmiana pieluszki oraz sen. Opcja nocnik na razie nie potrzebna. Można też zapisywać wagę i wielkość maluszka. Mi to ułatwia sprawę może wam też się przyda.

Aplikacja ta wygląda tak

http://static.pokazywarka.pl/i/6803116/464833/screenshot-20160803-211027.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 21:11

jusella, Niuniusia lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ale ty karmisz butelka tylko ?
    Bo tak mysle czy nie za dużo tych kropelek jak na takiego maluszka..

No i wywalczyliśmy z pzu swiadczenie za urodzenie dziecka !!
    Mąż dzis dostał smsa i po poludniu wpłynęły pieniadze.
    Przydalo sie zrobienie "awantury" w pzu w piąte i złożenie pisma z zazaleniem!
    A gdybyśmy sie nie odezwali to 1100zl by przepadło!
    A podejrzewam ze takich przypadkow jest dużo tylko ludzie nie reklamują decyzji a my im nie podarowaliśmy!

jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie za dużo. Tak masz nawet na ulotce i potwierdzałam to u pediatry.

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj zgłaszam paskudny dzień...
    Maly spał max 3h cały dzień. I 3 dzień z rzędu całe popołudnie wrzeszczał. Ma któraś z Was doświadczenie z kolkami? Myślałam, że ma zaparcia, ale zrobienie kupy mu nie pomogło. Miał napady płaczu, które wyudzały go ze snu nawet. Nie dało się go uspokoić. Po chwili sam przestawał. Pasuje mi to do objawów kolki niestety... Podalismy espumisan i chyba pomogło. Odstawiam nabiał i modlę się, żeby pomogło, bo depresji dostanę jeśli tak by miało być przez kolejne 3 mce :(

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta u nas tez kolki sie pojawiały :/ u nas mała wyła dosonke od piątku do poniedziałku :/ masakra. Podaje teraz Infacol przed karmieniem, ograniczyłam mm ( zmieniałam na NAN sensitive dla dzieci kołkowych) i odstawiłam nabiał i surowe warzywa , owoce tez bardzo uważnie.
    I do poniedziałki mała wróciła do normy :) juz nie krzyczy w niebogłosy. Chociaż teraz mamy problem bo mała drugi dzien nie robiła kupki :/ nie bardzo wiem co z tym mogę zrobic ...

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki współczuję gorszego dnia - przytulam...
    U mnie dziś nawet spokojnie, pierwszy raz od porodu zjadłam 3 posiłki o ludzkich porach :-D i wyspałam się - rano od 8mej do prawie 10tej oboje z Szymonkiem spaliśmy na Tatuśkowej klacie - ja po prawej, Synu po lewej stronie :-) -oj, dawno tak dobrze mi się nie spało :-D. Dałam radę pyszny obiadek zrobić (bitki wołowe, ziemniaki i fasolka) a potem poszliśmy do knajpki w parku na spotkanie z moją przyjaciółką, która od 20 lat mieszka we Włoszech i tylko raz w roku się widzimy. Powiem Wam, że wypiłam karmi i czułam się pijana :/. Szymcio w miarę spokojny dziś jest tylko nie wiem czemu kilka razy mu się ulało :-/.
    Reasumując - dzisiejszy dzień uważam za udany :-D, tym bardziej, że sprawdzałam konto i wpłynęły mi pieniążki - macierzyński za lipiec i sierpień i 500+ też za 2 m-ce :-D.

Agaax, majeczka87, renieczka lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro decyzja ... Była położna która miała u mnie być przy porodzie. Mówiła że na moim miejscu wybrała by cc ponieważ strasznie jestem wystraszona i ogólnie dla dziecka lepiej jak tamten ni stanął usg robili i 3800 kg. Dość dużo wód plodowych. Ja jestem przerażona i cc i naturalnym...nie wiem co mam zrobić aby było dobrze... Wogole się nie cieszę że będę mieć dziecko bo tak się boję tego porodu . . Aż z nerwów miałam dziś arytmie... Bardzo mi źle... :-(

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia nie denerwuj się. Zobacz ile dziewczyn miało cc. To nic strasznego. Spokojnie :) dasz radę. A dziecko wynagrodzi Ci ten cały strach i ból :)

basia7777 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu tylko spokojnie :-*, dasz radę - nie taki straszny diabeł jak go malują... Ja rodziłam naturalnie i przez cc i stwierdzam, że jedno i drugie ma swoje wady i zalety i oba porody dało się przeżyć :-). Jak ja dałam radę to Ty tym bardziej! I proszę, nie dołuj się <przytulas>. Trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na fotki Dzidziorka :-D.

basia7777 lubi tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Słuchajcie przeglądając aplikacje na androida dorwalam taka "karmienie piersią". Tak wypróbowalam i stwierdziłam że fajna sprawa. Mi to pomaga nawet bo jest tam opcja karmienie butelka i dzięki temu widzę jak długo je, o której i ile. Nie muszę sobie jeszcze głowy zawracać tym o której zjadła i jaka ilość. Macie tam też opcje odciaganie pokarmu, karmienie piersią, zmiana pieluszki oraz sen. Opcja nocnik na razie nie potrzebna. Można też zapisywać wagę i wielkość maluszka. Mi to ułatwia sprawę może wam też się przyda.

Aplikacja ta wygląda tak

http://static.pokazywarka.pl/i/6803116/464833/screenshot-20160803-211027.jpg
    Szkoda ze mam windowsa. Jakby ktos wiedzie o takowej na
    Windows to dawajcie znac.

U nas wieczorne szaroanie cyca co wiecej przy butli to samo bylo pije chwile po chwili wypluwa i płacz i znów szuka. To chyba przez wzdęcia bo puszcza baki przy tym. Choc uważam dzis za najspokojniejszy dzien od początku tygodnia.

Orientujecie sie jak jest ze zlobkami państwowymi? Czy moge złożyć wniosek do innego miasta niż mieszkam ? W moim tylko prywatne sa kluby malucha. I czy wtedy jest szansa sie dostać, dodam ze chodzi o warszawę

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, pocieszyłaś mnie. Tez ograniczam dietę od jutra. Nie zaszkodzi, a mam ogromną nadzieję, że pomoże. Do tej pory jadłam wszystko. Choć czytałam dzisiaj artykuł, że tylko ok 5% dzieci jest rzeczywiście wrażliwych na to, co zje matka. Spróbuję, bo nie ma gorszego uczucia niż patrzeć na buźkę maleństwa wykrzywionego w płaczu i nie móc go uspokoić ani pomoc :(
    A co do kupki to może zgłoś się do lekarza? Bo na mm chyba byłoby to normalne, ale na kp ja mam napisane w papierach, że minimum 2 dziennie. Może to powód jej boli brzuszka?
    Oj, ale te maluszki mają rewolucję z tymi brzucholkami. A my matki szukamy i musimy się często domyślać co im jest. Ciężki kawałek chleba.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia www.zlobki.waw.pl tu masz info. W razie pytań tam masz kontakt i myślę ze udziela Ci odp. :) tu też znajdziesz formularz rejestracyjny.

My po karmieniu :) ale chyba jest jeszcze glodna i trzeba dorobić. Zarlok mały!

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że wam się chce forum odpalać przy karmieniu :) ja się staram przysypiać :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes ta ranka robi sioe przy refluksie choc sie okazuje ze nie zawsz ereflus objawia sie ulewaniem., sa dzieci co maja refluks ale nie ulewaja.

jusella to Ty bogata kobieta! co mi kupisz?;)

Basia wszystko bedzie dobrze, nie denerwuj sie.. ja zaluje ze dalam taka porcje strsu dla maluszka przed cc bo biedny nie mogl sie potem uspokoic.. mysl o nim, bedzie wszystko dobrze. Maluch bedzie wyciagniety nie bedzie zmeczony i powoli dojdziesz do siebire ;*

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ