X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się za szybko pochwaliłam :D
    Właśnie poczułam na wkładce znajome uczucie - i znów plamię na brązowo... Czuję że to po dzisiejszym spacerze - prawie godzinę szybkim tempem spacerowaliśmy i niby wiaterek wiał, ale było gorąco. Myślę że to od tego, zobaczymy jak się rozwinie sytuacja :)
    A ja już chciałam powoli zacząć ćwiczyć coś w domu... :D

Co do cc - ja takie podejście miałam od początku i z perspektywy czasu w ogóle nie żałuję decyzji. Co więcej- miałam chwilę wątpliwości kiedy polozna mnie zaczęła straszyć, że bo cc to problem z zajściem w drugą ciążę, albo że trzeba odczekać itp itp. Tylko że ja teraz wiem, że na pewno nie chce drugiego dziecka szybciej niż za 2 lata :D
    Poza tym komfort rodzenia w wyznaczonym terminie, maleństwo w 7 minut jest na świecie, szybki w moim wypadku powrót do pełni sił... Nie zamieniłabym cesarki za żadne skarby! :)

Agaax, renieczka, Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaś sn wspominam całkiem ok, ale mmo wszystko nigdyb więcej ani sn ani cc .... mój mąż się śmieje że pogadamy o tym za rok .

A tak swoją drogą dziewczyny jaka formę anty zaczynacie stosować bądz macie zamiar ? Myślała któraś z Was nad spirala?!

eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reniczka - tak mialam usg.. dzis jade na kontrol.. cala sobote i pol niedzieli nic nie lecialo potem na szczescie plamienie wrocilo.. modle sie zeby nie bylo interwencji medycznych potrzebnych...

analiza tez mam te plastry;) 2 tyg po cieciu dopiero zaczelam nosic;) tez na 4 czesci rozcinasz?

karolajn ja jestem przeciwniczka tabletek bo bralam i wiem jak na mnie zle dzialaly, a co do spiraLI TO jestem przeciwniczka ze wzgledu na wiare, no dla mnie to ewidentna aborcja i ja bym tego nie zrobila. Oczywiscie mowie we wlasnym imeiniu i nie oceniam osob ktore ją mają. Dla wachajacych sie poelcam ksiazke "porazna przez piorun"

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka- nie, przycinam tak 1/3 z długości i kleje takie szerokie - ale jak się skończą to kupię następne i może wtedy będę cięła wzdłuż, niech trochę dłużej posłużą. Ja swoje noszę 3 dni i następny- bo przy tych upałach już ten 3 dzień taki wymemłany :)

Widzisz już jakieś efekty? Ja mam gdzieś zdjęcie ze szpitala jeszcze ze szwem i wczoraj zrobiłam, ciekawa jestem czy coś będzie widać... no i do końca nie wiadomo jak by się godło bez nich :D odwieczny problem :D

Dodam tylko tyle, że odkąd je zaczęłam przyklejać to rana mi troszkę się wyciszyła-tam gdzie kończyli szew miałam brzydkie zaczerwienienie a teraz coraz ładniej wygląda. Już na drugi dzień od założenia wyglądała lepiej.

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to za plastry? Bo ja nic takiego nie kupiłam a chyba warto? Czy u mnie już za późno bo 4 tyg. dziś mija?

• _analiza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisz sobie w Google plastry silikonowe (ja mam firmy Sutricon). I jeśli wierzyć temu, co piszą na ulotce to jest na świeże i na starsze blizny, a 4 tygodnie to przecież jeszcze świeża blizna... poczytaj sobie o nich na internecie, ja kiedyś dużo dobrego o maści silikonowej czytałam...

MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie :) miło wiedzieć ze nie tylko ja mam problem z karmieniem. Czasem czuje sie jak wyrodna matka. Ze brakuje mi chyba cierpliwości do tego karmienia.

Jeśli chodzi o antykoncepcję to ja juz biorę pigułki od 21 dnia po porodzie. Ale tez zastanawiam sie nad wkładkę wewnątrzmaciczną tudzież spirala. Skonsultuje to z lekarzem na wizycie po 8 tygodniu. Swoją druga my juz po pierwszych przytulankach i musze przyznać ze zero dyskomfortu :) trochę przed byli strachu jak bedzie :) ale na szczęście wszystko ok :)

Karolajjn:), eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój stwierdził że przytulanki za pół roku. No co za młot... Ciężki przypadek :D

Co do antykoncepcji to ja chyba wrócę do tabletek chociaż jeszcze pogadam z moją Gin :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analizo spokojnke wzdluz sie da i zaktmrywa rane. Narazie nie widze poprawy ale nalo tam zagladam ;) zgrubienie mi sie zmniejszylo ale niewiem czy to od tego

Bylan na kontroli. Usg super! Wszystko wrocilo do norny ;) kontrol za 3 mies przytulanki za 2 mies i dziecko za rok

eve90, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macir sposob jakis na przechowanie mleka swojego i podanie np na zakupach tak zeby bylo cieple?

Odwzajemniony usmiech dziecka to cos wspanialego! Jakie z nas cholerne szczesciary ze mozeny to przezyc ;)

Zonti, jusella, _cherryLady, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka serio?
    co do anty to u nas kalendarzyk byl do tej pory ;) ale teraz nie wiem jeszcze jak bedzie. U nas odpadaja tabletki, zastrzyki, plastry itp, spirali nie chce, wiec pewnie zostana gumki.
    analiza ja tez czekam ns powrot do cwiczen ;) na razie robie "spokjne" zestawy :)

eve90, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka termoopakowania.

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, nie jesteś sama z tymi problemami z karmieniem.
    U mnie zaczęło to już wyglądać coraz lepiej, mały ładnie ciągnął cycka, najadał się, u mnie coraz więcej mleka, już prawie mogliśmy sie obejść bez mm, ogólnie - super. Tyle, ze ciągle ulewał. Dzisiaj po wieczornym karmieniu nie mógł sobie odbić, ulał ze 3 razy, a potem przez godzinę ciągle wrzeszczał. Widać było, że męczą go wzdęcia i boli brzuszek. Prawdopodobnie zjadł za dużo/szybko albo i jedno i drugie. Druga opcja, że zaszkodziły mu zjedzone przeze mnie placki ziemniaczane z gulaszem. I to mnie okropnie boli, że moje dziecko być może cierpiało przeze mnie :(. Tym sposobem wróciliśmy do mm. Na dzisiejszą noc. A ja właśnie ze łzami w oczach musiałam wylać do zlewu 70 ml swojego pokarmu.
    Bo przecież nie może być za długo pięknie.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam z nocnego karmienia dzis mały przespał od 22 do 2 4h ślicznie teraz liczę nacsen przynajmniej do 6 wczoraj mielismy ważenie Pawełek przybrał 310 g i juz jestem spokojniejsza wiec nie bede go w nocy wybudzać jesli bedzie ciutkę dłużej spał przeciez sen to tez zdrowie pozdrawiam

jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mala marudzi. Posła spać przed północą, wstała 3:30. I tak się bujamy do teraz bez snu. Zjadła do tej pory 210ml. Zasnela na mnie i mam nadzieję że jak ja odłoze teraz to się nie obudzi i wstanie dopiero ok 8. Nie mam już pomału siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 04:59

1usapiqvhk164civ.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powoli tracę sily. Głównie mam na myśli kp. Dzien jest ok, teraz ja karmie tez super słyszę raz za razem jak łyka mleczko ale przychodzi ten cholerny wieczór i płacze jak szalona cyca nie chce ssac szarpie go wypluwa. Podalismy 60 ml mm to jadla jak szalona i oczywiście zasnela i byl spokój. Ja wtedy biorę laktator ściągam to co zostalo a tam z 10 ml kiedy ona prawie nie ssala. Wiec czym miało sie dziecko najeść...wczoraj kapalismy ja o 12 w nocy z tego wszystkiego. Próbuje juz wszystkiego i staram sie ja caly czas przystawiać ale jak to robic kiedy dziecko nie chce ssac piersi i sie wydziera. Od tygodnia mąż wtedy karmi butla a ja i godzinę na sucho pobudzam laktatorem i co...mleka jest caly czas tyle samo bo co wieczór ta sama akcja. Wczoraj juz wybuchlam i przepłakałam caly wieczór.

Czy ktos używa laktatora elektrycznego? Chce kupic żeby łatwiej bylo mi pobudzać suty bo tym ręcznym to mozna sie zajechać. A mino kryzysów nie chce się poddawać.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia to karm na zmianę na noc mm a w dzień swoje.
    Ja tam wogole powiem szczerze nie przywiązuje do tego uwagi... Karmie piersią i w razie w stoi mleczko sztuczne i użyje jak będzie potrzeba luzik ogólnie na to kładę... Czy siak czy tak to nie unikniesz w przyszłości chorób itp. Syn do roku praktycznie jadł z piersi a mimo to i tak jest z tych wrażliwych ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia ja mam elektryczny medela mini electric czy jskos tak. Wg mnie ściąga mniej niż ręczny ale luksus w tym, że nie musisz machać reka. Jest trochę głośny i kupowałam używany. Części do niego można bardzo łatwo dostać w smyk czy toys'r'Us.

Ja w nocy nie karmie kp bo bym padła tym bardziej, że pobudka co 2h na mm bo więcej niż 90ml na raz nie wypije. Dodam ze ja ledwo ściągam 50ml swojego. Wczoraj kolo 15 po całym dniu na cycu dostał takiego szału głodu ze nie szło opanować.

Walczę dalej tylko ciekawe do kiedy...

Mój syn przy zasypianiu wydaje mega dziwne dźwięki. Jakby mu mleko stało w gardle i zatkało nos. Macie coś takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 07:10

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej przerwie☺ i w sumie tak na szybko z takim zapytaniem... męczymy się najprawdopodobniej z sapką, miała lub ma któraś z Was z tym dziadostwem do czynienia?:( to coś jest okropne.

Przepraszam ze tak tylko o sobie. W wolnej chwili napisze co u nas i postaram sie Was nadrobic. Gratuluję nowym mamusiom:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 07:59

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta a jak ona sie objawia ta sapka?

kama ale myslisz ze jak bez podgrzewania cyckowqe mleko tam wsadze w butli to przetrzyma cieplo kilka godzin? chyba ciężko co?

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ