X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie :)

Basia gratuluje :)

Lamentów matki karmiącej ciąg dalszy :/ w piątkę miałam kolejna konsultacje z doradca laktacyjnym teraz mam mała dostawić na każde rzadanie nie dawać butli w ciagu dnia wcale za to w nocy tylko mm. I mam odpuścić sobie całkowicie scisganie laktatorem.
    Niestety nie działa to u nas:/ mała moze wiesiec na cycu cały dzien. Je przez 30/40 minut a potem spi 20 minut i znowu do cyca. Przy czy w nocy po mm spi 4 godziny. Zaczynam myślec czy mój pokarm nie jest jakis za chudy czy jak. Nie mam juz pomysłu.
    Dzis wieczorne juz po całym dniu karmienia podalam dokładkę z mm i nagle dziecko spi juz 2 godziny. Chciałbym dociągnąć to karmienie chociaż do pierwszych szczepień małej. Bo w Belgii pierwsze szczepienia robi sie dopiero jak dziecko skończy 8 tygodni. Czy tylko ja mam ciagle problem z karmieniem :/ moja mała skończyła juz 4 tygodnie a u nas dalej problemy. Jestem juz maksymalnie zniechęcona do karmienia piersią :/

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie jesteś sama. U nas mala umie od poczatku super ssac nie mialam ani chwili bolących brodawek i problemów ze ssaniem. Ale mialam późno pokarm i nie mam go nie wiadomo ile. Moja tez ciagle chce jeść i śpi po 20 minut. Jedziemy tak juz 2 msce. Ja czuje ze to z powodu niewystarczającej ilości pokarmu bo pewnie cmoka po 30 ml i za chwile znów glodna. A nie może zjeść ze 100 ml naraz. Choc często zasypia przy piersi wiec mysle ze sie najadla a za chwile sie budzi. Ja chce tak wytrwać do 6 mscy. Wiec trzymam kciuki i za wasze karmienie. Najważniejsze to sie nie poddawać bo dla mnie to cos pięknego te karmienie, marze tylko o dużej ilości pokarmu.

Sanna lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Analiza jak z krwawieniem u ciebie? Bo ja już chyba jestem po. Jeszcze z tydzień i pójdę na kontrolę.
    No u mnie od tygodnia susza :) nawet dalej bo już na poprzedniej wizycie położnej (przychodzi w poniedzialki) raportowałam, że kilka dni sucho na wkładce. Kazała się nie martwić, bo po cesarce w końcu czyszczą i jeśli nic nie boli ani nie ma skrzepów to nie trzeba się martwić.

U mnie waga już-1kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, tyle że do zrzucenia jeszcze 9 zostało. Mimo to brzuch ciągle odstaje i szczerze to trochę się martwię żeby mi nie został taki flaczek:D

PS. Spicie w biustonoszach??

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się w bólu Pauli i Niuniusia. Ja w szpitalu zaczęłam dokarmiać bo Zdzich miał niski cukier i chyba przez to mam problemy z laktacja. Staram się przystawiac jak najczęściej ale nie mam sił nieraz. On najzwyczajniej zasypia przy cycu a później śpi góra 1h. Przy czym ja jak odciagne to nigdy nie miałam więcej niż 50ml. Cały czas zastanawiam się nad położna laktacyjna i chyba zaryzykuję. Najwyżej stracę.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Też mi się wydaje z tym cc każda inaczej ale na bank mnie sciagneli w tym jednym miejscu bardziej więc muszę czekać aż szwy się zaczną rozpuszczac.

Dzisiaj noc ciężka młody płakał i nie chciał cyca.. Zasypial a potem budził się z płaczem. Wydaje mi się że bolał go brzuszek od mleka że szpitala dostał tu nan więc będę musiała kupić inne w razie w

Jakie macie mleczko sprawdzonone?

Już nie wiedziałam co robić z młodym i wlaczylam na you tubie suszarkę ala ten miś i wiecie że pomogło ... Dobre to jest. Sama przy tym już zasnelam hehe

Dzisiaj planowo do domu wiec juz odliczam godziny...

Gagaga lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu :)

W szpitalu położne mówiły, że boli i ciągnie bardziej ta strona gdzie kończy się szew.

Mnie też bolało bardziej, jak miałam pełen pęcherz. Musiałam się pilnować, żeby regularnie chodzić do wc.

O I my też na YT najpierw wyprobowalismy te szumy, a potem kupiliśmy szumisia :)

Analiza ja na początku spałam w biustonoszu miękkim, bo nie mogłam jak coś o sutki ocieralo. Teraz się zahartowaly to śpię w samej koszuli, szybciej cyca daje młodej :D

Dziewczyny współczuję problemów z karmieniem piersią i życzę cierpliwości i oby problemy się rozwiazaly szybko. Jesteście super dzielne babeczki a wasze maluchy mogą być z was dumne :)
    Tez mam czasem wrażenie, że może Mania się nie najada, bo przysypia po 20 min karmienia, ale ona chyba poprostu lubi pospać przy cycusiu, a ja jej nie umiem odmówić tej bliskości.

Dobrego dnia

aisa, jusella, Agaax, Sanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:
    Witam was serdecznie :)

Basia gratuluje :)

Lamentów matki karmiącej ciąg dalszy :/ w piątkę miałam kolejna konsultacje z doradca laktacyjnym teraz mam mała dostawić na każde rzadanie nie dawać butli w ciagu dnia wcale za to w nocy tylko mm. I mam odpuścić sobie całkowicie scisganie laktatorem.
    Niestety nie działa to u nas:/ mała moze wiesiec na cycu cały dzien. Je przez 30/40 minut a potem spi 20 minut i znowu do cyca. Przy czy w nocy po mm spi 4 godziny. Zaczynam myślec czy mój pokarm nie jest jakis za chudy czy jak. Nie mam juz pomysłu.
    Dzis wieczorne juz po całym dniu karmienia podalam dokładkę z mm i nagle dziecko spi juz 2 godziny. Chciałbym dociągnąć to karmienie chociaż do pierwszych szczepień małej. Bo w Belgii pierwsze szczepienia robi sie dopiero jak dziecko skończy 8 tygodni. Czy tylko ja mam ciagle problem z karmieniem :/ moja mała skończyła juz 4 tygodnie a u nas dalej problemy. Jestem juz maksymalnie zniechęcona do karmienia piersią :/

Ja jestem w trakcie odstawiania. Mała się nie najada z piersi, męczy nas obie ta sytuacja. Docelowo pewnie za ok. 2 tyg przejdę na mm całkowicie, teraz ja jeszcze rekreacyjnie przystawiam na chwile, ciumka kilka minut a potem się niecierpliwie.
    Z mm jest wygodniej i przede wszystkim dziecko spokojniejsze.
    Co do spania-spie w staniki i wkładkami.
    A co do wagi - nie wiem ile mi zostało bo się nie ważyłam ale brzuch tez wystaje po cc w dolnej części - myślicie że to się jeszcze wchłonie?

Miłego dnia, Emilka od rana marudzi bo brzuszek a ja liczę na to ze się jeszcze ze 2 godzinki prześpie w ciągu dnia

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Ja juz na nogach od 6.30 i nawet zdarzylam wypic ciepla kawke ;)
    Starsza Cora ubrana juz i je śniadanko a maly po porannym cycu jeszcze sobie śpi i oby dzis byl spokojny bo pare spraw do załatwienia mam na miescie i mam nadzieje ze pogoda tez mi nie rozwali planów.
    Środek wakacji a u nas od kilku dni deszcze i duże wiatry no czasem sie w dzien przejasni.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpukać jako tako ogarniam karmienie piersią. Ale przegięcie w drugą stronę. Mam teraz za dużo pokarmu i też problem.

Ja żeby mieć mleko piłam bawarki i karmi- może to coś pomoże?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny Chce wam Wszystkim pogratulować Waszych skarbów do nas szczęście wróciło i oczekujemy córeczki ;-) Trzymajcie się zdrowo z waszymi maluszkami i dużo przespanych nocy ;-)

basia7777, renieczka, jusella, aisa, Milcia, kama005, kijanka_88, _analiza, Ejrene, Gagaga, Dalile, Agaax, eve90, niezapominajka, Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ale super wieści :)
    Gratuluję i spokojnej ciąży!

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię w staniku sportowym i z wkładkami, bo mnie zalewa mleko, jak się go więcej zbierze. Wczoraj stwierdziłam, że czas się trochę wyspać w nocy i na cwaniaka daliśmy małej mm, wypiła 100 ml i spała od 22.50 do 4.50 :) My poszliśmy spać chwilę później i nie powiem, 5 h snu ciągiem jest super :) Ale za to potem miałam 1,5 h przerwy, bo chyba kupa szła i w końcu nie wyszła, bo mała zasnęła. Ja po tych 6 h od poprzedniego karmienia to miałam już kamienie a nie cycki. Odciągnęłam jeszcze 100 ml, bo szkoda tego nocnego mleka :)

Co do wagi, ja mam jeszcze 2 kg na plusie, ale brzuch mi na szczęście maleje.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed6558ac0ce6.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afe643736d4c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/381280299533.jpg
    Pierwsze zdjęcie po przyjściu ze szpitala, drugie po 4 tygodniach i ostatnie z dzisiaj.

jusella, ania181111, Agaax, renieczka, Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka gratulacje!!! Spokojnej ciąży!!!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu :-)
    Jestem spakowana i czekam na męża który widział syna przez 10 sek przez szybę...Na szczęście półpasiec już zanika więc nie możemy się w razie w jeszcze przytulać ani dziecka tak aby byliśmy na pewno spokojni :-) kurcze my to się mamy... Biedny mąż czuł się jak tredowaty..

jusella, ania181111, Dalile, renieczka, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    30.07;urodzilam Marcysie... 15 h porodu sn zakonczonego cc... koszmar. Skurcze parte a przec nie moglam bo mala sie zaklinowala. Myslalam ze mnie rozerwie. Ale to nie wazne...

Ona wynagradza wszystko...

Czytam was i widze ze mam podobny problem. Rzeka mleka w cycach mala ladnie ssie i butelke i smoczek i cyca... ale mam wrazenie ze cycem sie nie najada :( polozna mowi ze to nie mozliwe. Ale jak wytlumaczyc to ze po mm jest spokojniejsza dluzej najedzona... na cycku moglaby wisiec caly dzien... i nie wiem co robic... kp dalej czy mm...

Z mniej waznych rzeczy- przytylam w ciszy 19 kg i samo zeszlo 12. Ale bylam bardzo opuchnieta. Brzus tez sie zmniejsza tylko niepokoi mnie ten flaczek na bole... ale mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej. Po cc w drugiej dobie juz opiekowalam sie sama mala a jakos po 4-5 dobie juz smigalam jak gdyby nigdy nic. Jedno wiem na pewno. Nigdy wiecej sn!

Niuniusia, Gagaga, Dalile, jusella, Agaax, renieczka, eve90, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że nie tylko ja mam takie podejście że nigdy więcej SN.

A tak swoją drogą gratulacje jeśli coś przegapiłam :)

_cherryLady, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez popieram nigdy wiecej sn :) na druga cesarkę przygotuje sie tylko lepiej żeby pokarm szybciej przystąpił :) laktator juz na pewno spakuje do torby hehe

Gagaga, _cherryLady, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Witajcie :)
    30.07;urodzilam Marcysie... 15 h porodu sn zakonczonego cc... koszmar. Skurcze parte a przec nie moglam bo mala sie zaklinowala. Myslalam ze mnie rozerwie. Ale to nie wazne...

Ona wynagradza wszystko...

Czytam was i widze ze mam podobny problem. Rzeka mleka w cycach mala ladnie ssie i butelke i smoczek i cyca... ale mam wrazenie ze cycem sie nie najada :( polozna mowi ze to nie mozliwe. Ale jak wytlumaczyc to ze po mm jest spokojniejsza dluzej najedzona... na cycku moglaby wisiec caly dzien... i nie wiem co robic... kp dalej czy mm...

Z mniej waznych rzeczy- przytylam w ciszy 19 kg i samo zeszlo 12. Ale bylam bardzo opuchnieta. Brzus tez sie zmniejsza tylko niepokoi mnie ten flaczek na bole... ale mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej. Po cc w drugiej dobie juz opiekowalam sie sama mala a jakos po 4-5 dobie juz smigalam jak gdyby nigdy nic. Jedno wiem na pewno. Nigdy wiecej sn!

Przez pierwszy msc jest tak ze dzidziuś chce byc caly czas przy mamie i cycusiu mimo ze nie jest glodna. Moze trzeba jeszcze troche odczekać... Ja tez tak miałam tylko bez rzeki mleka niestety. I 1 msc wisiała caly czas na piersi i byla dokarmiana mm i tez chciała do cyca po chwili. Potem wprowadzilam smoczek i uratował nam życie. Teraz pierś to jedzenie a jak juz nie je tylko ssie to zamieniam na smoka.

Gagaga, _cherryLady, jusella, renieczka, Sanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    O widzę że nie tylko ja mam takie podejście że nigdy więcej SN.

A tak swoją drogą gratulacje jeśli coś przegapiłam :)

Ja mialam cc jak pobyt w spa ;)

_analiza, Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wspominalabym sn tak zle gdyby nie to, ze przy partych nie moglam przec... :/

U mnie smok jest od poczatku bo raz ze nie mam nic przeciwko niemu a dwa brz niego mala by mi zezarla cyca :P

Swoja droga ze tez piersi nie maja opcji wl/wyl. Moglyby maluchy przy wyl sobie tylko ssac a tak moja nie polyka jak jej sie nie chce jesc tylko bokiem jej wylatuje to mleko jak lezy :P

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ