Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was serdecznie
Basia gratuluje
Lamentów matki karmiącej ciąg dalszy w piątkę miałam kolejna konsultacje z doradca laktacyjnym teraz mam mała dostawić na każde rzadanie nie dawać butli w ciagu dnia wcale za to w nocy tylko mm. I mam odpuścić sobie całkowicie scisganie laktatorem.
Niestety nie działa to u nas:/ mała moze wiesiec na cycu cały dzien. Je przez 30/40 minut a potem spi 20 minut i znowu do cyca. Przy czy w nocy po mm spi 4 godziny. Zaczynam myślec czy mój pokarm nie jest jakis za chudy czy jak. Nie mam juz pomysłu.
Dzis wieczorne juz po całym dniu karmienia podalam dokładkę z mm i nagle dziecko spi juz 2 godziny. Chciałbym dociągnąć to karmienie chociaż do pierwszych szczepień małej. Bo w Belgii pierwsze szczepienia robi sie dopiero jak dziecko skończy 8 tygodni. Czy tylko ja mam ciagle problem z karmieniem moja mała skończyła juz 4 tygodnie a u nas dalej problemy. Jestem juz maksymalnie zniechęcona do karmienia piersią
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Oj nie jesteś sama. U nas mala umie od poczatku super ssac nie mialam ani chwili bolących brodawek i problemów ze ssaniem. Ale mialam późno pokarm i nie mam go nie wiadomo ile. Moja tez ciagle chce jeść i śpi po 20 minut. Jedziemy tak juz 2 msce. Ja czuje ze to z powodu niewystarczającej ilości pokarmu bo pewnie cmoka po 30 ml i za chwile znów glodna. A nie może zjeść ze 100 ml naraz. Choc często zasypia przy piersi wiec mysle ze sie najadla a za chwile sie budzi. Ja chce tak wytrwać do 6 mscy. Wiec trzymam kciuki i za wasze karmienie. Najważniejsze to sie nie poddawać bo dla mnie to cos pięknego te karmienie, marze tylko o dużej ilości pokarmu.
Sanna lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
renieczka wrote:Analiza jak z krwawieniem u ciebie? Bo ja już chyba jestem po. Jeszcze z tydzień i pójdę na kontrolę.
U mnie waga już-1kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, tyle że do zrzucenia jeszcze 9 zostało. Mimo to brzuch ciągle odstaje i szczerze to trochę się martwię żeby mi nie został taki flaczek:D
PS. Spicie w biustonoszach??19.07.2016 r. Aleksander
-
Łącze się w bólu Pauli i Niuniusia. Ja w szpitalu zaczęłam dokarmiać bo Zdzich miał niski cukier i chyba przez to mam problemy z laktacja. Staram się przystawiac jak najczęściej ale nie mam sił nieraz. On najzwyczajniej zasypia przy cycu a później śpi góra 1h. Przy czym ja jak odciagne to nigdy nie miałam więcej niż 50ml. Cały czas zastanawiam się nad położna laktacyjna i chyba zaryzykuję. Najwyżej stracę.Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Hej. Też mi się wydaje z tym cc każda inaczej ale na bank mnie sciagneli w tym jednym miejscu bardziej więc muszę czekać aż szwy się zaczną rozpuszczac.
Dzisiaj noc ciężka młody płakał i nie chciał cyca.. Zasypial a potem budził się z płaczem. Wydaje mi się że bolał go brzuszek od mleka że szpitala dostał tu nan więc będę musiała kupić inne w razie w
Jakie macie mleczko sprawdzonone?
Już nie wiedziałam co robić z młodym i wlaczylam na you tubie suszarkę ala ten miś i wiecie że pomogło ... Dobre to jest. Sama przy tym już zasnelam hehe
Dzisiaj planowo do domu wiec juz odliczam godziny...Gagaga lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualnyDzień dobry w nowym tygodniu
W szpitalu położne mówiły, że boli i ciągnie bardziej ta strona gdzie kończy się szew.
Mnie też bolało bardziej, jak miałam pełen pęcherz. Musiałam się pilnować, żeby regularnie chodzić do wc.
O I my też na YT najpierw wyprobowalismy te szumy, a potem kupiliśmy szumisia
Analiza ja na początku spałam w biustonoszu miękkim, bo nie mogłam jak coś o sutki ocieralo. Teraz się zahartowaly to śpię w samej koszuli, szybciej cyca daje młodej
Dziewczyny współczuję problemów z karmieniem piersią i życzę cierpliwości i oby problemy się rozwiazaly szybko. Jesteście super dzielne babeczki a wasze maluchy mogą być z was dumne
Tez mam czasem wrażenie, że może Mania się nie najada, bo przysypia po 20 min karmienia, ale ona chyba poprostu lubi pospać przy cycusiu, a ja jej nie umiem odmówić tej bliskości.
Dobrego dniaaisa, jusella, Agaax, Sanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPauli11 wrote:Witam was serdecznie
Basia gratuluje
Lamentów matki karmiącej ciąg dalszy w piątkę miałam kolejna konsultacje z doradca laktacyjnym teraz mam mała dostawić na każde rzadanie nie dawać butli w ciagu dnia wcale za to w nocy tylko mm. I mam odpuścić sobie całkowicie scisganie laktatorem.
Niestety nie działa to u nas:/ mała moze wiesiec na cycu cały dzien. Je przez 30/40 minut a potem spi 20 minut i znowu do cyca. Przy czy w nocy po mm spi 4 godziny. Zaczynam myślec czy mój pokarm nie jest jakis za chudy czy jak. Nie mam juz pomysłu.
Dzis wieczorne juz po całym dniu karmienia podalam dokładkę z mm i nagle dziecko spi juz 2 godziny. Chciałbym dociągnąć to karmienie chociaż do pierwszych szczepień małej. Bo w Belgii pierwsze szczepienia robi sie dopiero jak dziecko skończy 8 tygodni. Czy tylko ja mam ciagle problem z karmieniem moja mała skończyła juz 4 tygodnie a u nas dalej problemy. Jestem juz maksymalnie zniechęcona do karmienia piersią
Ja jestem w trakcie odstawiania. Mała się nie najada z piersi, męczy nas obie ta sytuacja. Docelowo pewnie za ok. 2 tyg przejdę na mm całkowicie, teraz ja jeszcze rekreacyjnie przystawiam na chwile, ciumka kilka minut a potem się niecierpliwie.
Z mm jest wygodniej i przede wszystkim dziecko spokojniejsze.
Co do spania-spie w staniki i wkładkami.
A co do wagi - nie wiem ile mi zostało bo się nie ważyłam ale brzuch tez wystaje po cc w dolnej części - myślicie że to się jeszcze wchłonie?
Miłego dnia, Emilka od rana marudzi bo brzuszek a ja liczę na to ze się jeszcze ze 2 godzinki prześpie w ciągu dnia -
Witam się.
Ja juz na nogach od 6.30 i nawet zdarzylam wypic ciepla kawke
Starsza Cora ubrana juz i je śniadanko a maly po porannym cycu jeszcze sobie śpi i oby dzis byl spokojny bo pare spraw do załatwienia mam na miescie i mam nadzieje ze pogoda tez mi nie rozwali planów.
Środek wakacji a u nas od kilku dni deszcze i duże wiatry no czasem sie w dzien przejasni.
-
Witam dziewczyny Chce wam Wszystkim pogratulować Waszych skarbów do nas szczęście wróciło i oczekujemy córeczki Trzymajcie się zdrowo z waszymi maluszkami i dużo przespanych nocy
basia7777, renieczka, jusella, aisa, Milcia, kama005, kijanka_88, _analiza, Ejrene, Gagaga, Dalile, Agaax, eve90, niezapominajka, Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja śpię w staniku sportowym i z wkładkami, bo mnie zalewa mleko, jak się go więcej zbierze. Wczoraj stwierdziłam, że czas się trochę wyspać w nocy i na cwaniaka daliśmy małej mm, wypiła 100 ml i spała od 22.50 do 4.50 My poszliśmy spać chwilę później i nie powiem, 5 h snu ciągiem jest super Ale za to potem miałam 1,5 h przerwy, bo chyba kupa szła i w końcu nie wyszła, bo mała zasnęła. Ja po tych 6 h od poprzedniego karmienia to miałam już kamienie a nie cycki. Odciągnęłam jeszcze 100 ml, bo szkoda tego nocnego mleka
Co do wagi, ja mam jeszcze 2 kg na plusie, ale brzuch mi na szczęście maleje.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed6558ac0ce6.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afe643736d4c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/381280299533.jpg
Pierwsze zdjęcie po przyjściu ze szpitala, drugie po 4 tygodniach i ostatnie z dzisiaj.jusella, ania181111, Agaax, renieczka, Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Idziemy do domu
Jestem spakowana i czekam na męża który widział syna przez 10 sek przez szybę...Na szczęście półpasiec już zanika więc nie możemy się w razie w jeszcze przytulać ani dziecka tak aby byliśmy na pewno spokojni kurcze my to się mamy... Biedny mąż czuł się jak tredowaty..jusella, ania181111, Dalile, renieczka, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Witajcie
30.07;urodzilam Marcysie... 15 h porodu sn zakonczonego cc... koszmar. Skurcze parte a przec nie moglam bo mala sie zaklinowala. Myslalam ze mnie rozerwie. Ale to nie wazne...
Ona wynagradza wszystko...
Czytam was i widze ze mam podobny problem. Rzeka mleka w cycach mala ladnie ssie i butelke i smoczek i cyca... ale mam wrazenie ze cycem sie nie najada polozna mowi ze to nie mozliwe. Ale jak wytlumaczyc to ze po mm jest spokojniejsza dluzej najedzona... na cycku moglaby wisiec caly dzien... i nie wiem co robic... kp dalej czy mm...
Z mniej waznych rzeczy- przytylam w ciszy 19 kg i samo zeszlo 12. Ale bylam bardzo opuchnieta. Brzus tez sie zmniejsza tylko niepokoi mnie ten flaczek na bole... ale mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej. Po cc w drugiej dobie juz opiekowalam sie sama mala a jakos po 4-5 dobie juz smigalam jak gdyby nigdy nic. Jedno wiem na pewno. Nigdy wiecej sn!Niuniusia, Gagaga, Dalile, jusella, Agaax, renieczka, eve90, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
O ja tez popieram nigdy wiecej sn na druga cesarkę przygotuje sie tylko lepiej żeby pokarm szybciej przystąpił laktator juz na pewno spakuje do torby hehe
Gagaga, _cherryLady, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
[/url]
_cherryLady wrote:Witajcie
30.07;urodzilam Marcysie... 15 h porodu sn zakonczonego cc... koszmar. Skurcze parte a przec nie moglam bo mala sie zaklinowala. Myslalam ze mnie rozerwie. Ale to nie wazne...
Ona wynagradza wszystko...
Czytam was i widze ze mam podobny problem. Rzeka mleka w cycach mala ladnie ssie i butelke i smoczek i cyca... ale mam wrazenie ze cycem sie nie najada polozna mowi ze to nie mozliwe. Ale jak wytlumaczyc to ze po mm jest spokojniejsza dluzej najedzona... na cycku moglaby wisiec caly dzien... i nie wiem co robic... kp dalej czy mm...
Z mniej waznych rzeczy- przytylam w ciszy 19 kg i samo zeszlo 12. Ale bylam bardzo opuchnieta. Brzus tez sie zmniejsza tylko niepokoi mnie ten flaczek na bole... ale mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej. Po cc w drugiej dobie juz opiekowalam sie sama mala a jakos po 4-5 dobie juz smigalam jak gdyby nigdy nic. Jedno wiem na pewno. Nigdy wiecej sn!
Przez pierwszy msc jest tak ze dzidziuś chce byc caly czas przy mamie i cycusiu mimo ze nie jest glodna. Moze trzeba jeszcze troche odczekać... Ja tez tak miałam tylko bez rzeki mleka niestety. I 1 msc wisiała caly czas na piersi i byla dokarmiana mm i tez chciała do cyca po chwili. Potem wprowadzilam smoczek i uratował nam życie. Teraz pierś to jedzenie a jak juz nie je tylko ssie to zamieniam na smoka.Gagaga, _cherryLady, jusella, renieczka, Sanna lubią tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualny
-
Ja nie wspominalabym sn tak zle gdyby nie to, ze przy partych nie moglam przec...
U mnie smok jest od poczatku bo raz ze nie mam nic przeciwko niemu a dwa brz niego mala by mi zezarla cyca
Swoja droga ze tez piersi nie maja opcji wl/wyl. Moglyby maluchy przy wyl sobie tylko ssac a tak moja nie polyka jak jej sie nie chce jesc tylko bokiem jej wylatuje to mleko jak lezyNasza Marcysia jest już z nami