Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Która walczy z potowkami lub ew.trądzikiem?
Myślę że to to tak mówiła pediatra i położna. Ma wyspane poliki,czołko,szyję i lekko dekolt gdzie bodziaki ocieraja. Nigdzie indziej nie ma tych kropek no i one np jak się zgrzeje przy karmieniu się nasilają. Wiec to raczej skaza mię jest.
Pomóżcie bo bardzo go to szpeci.Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Właśnie jak to z tym krochmalem. Ja wczoraj przemylam twarz i niby odrobinę lepiej. Tylko później się zastanawiałam czy tego nie trzeba zmyć po jakimś czasie.
Wiem ze z tym nie da się za bardzo co zdziałać ale może ktoś ma jakieś sposoby.majeczka87 lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
-
Ja kapalam w wodzie w garścia mąki ziemniaczanej i pomogło na potówki. Mała ma trądzik tylko na nosku i nic z tym nie robie.
Dzień dobry!
Doszłam z moją królewna trochę do ładu i mam nadzieję wrócić na forumjusella, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość
-
kapiel w krochmalu przygotowuje sie tak:
Lyzke maki ziemniaczanej rozpuscic w ok 1/4 miseczki zimnej wody, calosc zalewac wrzatkiem caly czas mieszajac do uzyskania konsystencji galarety (przezroczystej) nie powinna byc za gesta bo potem grodki zostaja (trzeba sie wprawic, za kazdym razem wychodzi lepiej )
Calosc wlac do wanienki i rozpuscic. Kapiel powinna trwac ok 5 minut- nie nawilza sie juz niczym skory.
jusella, Dunda, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dunda to na pewno trądzik. Pierwszy synek miał straszny, była krosta na kroście i nic nie dało się z tym zrobić. Tak jak sam przyszedł sam zniknął, ale niestety trwało to do 2-3 miesiąca. I tak jak piszesz nasilał się podczas karmienia piersią, gdy dziecko dotykało policzkiem piersi, a na dworze na powietrzu robił się jaśniejszy. Teraz drugi synek też ma, nic z tym nie robię, poza tym, że przemywam mu delikatnie rano i wieczorem buźkę przegotowaną wodą.
Sanna, jusella lubią tę wiadomość
-
Jusella czekamy na fotkę. Ja zaległam na kanapie. Tak mnie plecy bolą że ledwo wróciłam że spaceru z psem. A dopadło mnie po tym jak wkładalam stelaż wózka do auta. Mam nadzieję że mała trochę pośpi to może ból trochę odpuści... Mąż w pracy więc muszę sobie jakoś poradzić.
Takie bóle miałam po zzo.
Ja wczoraj gadałam w koleżanka a propos szczepień a ona jest lekarzem i chyba zaszczepimy ta 6w1. Do tego rotawirusy i pneumokoki. Zaraz dzwonie do przychodni się umówić.
Byłam dzisiaj u endokrynolog. Wszystko ok, kontrola za 3msc i mam brać Wit D. Dorzucę do zamówienia z Gemini.
Macie jakiś sposób na odparzenie pipki? Moja ma i linomag i sudocrem nie dają rady...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:19
-
Kama polecam bepanthen. Ja stosuje go kilka razy dziennie plus od czasu do czasu puder nivea baby łagodzący, nigdy żadnych odparzeń nie było.
Ja też zamierzam szczepić 6w1, rotawirusy i pneumokoki. Czy u was też nie ma teraz szczepionki 5w1? Bo ostatnio jak była w przychodni to mówię do lekarki, że chcę szczepić 5w1, a ona mnie poinformowała, że w najbliższym czasie tych szczepionek nie będzie. Więc na dzień dzisiejszy wybraliśmy 6w1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:27
Angel0101 lubi tę wiadomość
-
Sluchajcie a przeszla wam do końca juz żółtaczka. My mieliśmy fizjologiczna i lekarz nawet 2 tygodnie temu na wizycie mowil ze juz tylko śladowa. Ale ta śladowa caly czas się nam utrzymuje na buzi. Malutka jest ciągle leciutko żółta. Pytalam o to dwa dni temu położna środowiskowa to mowila ze do 3 mscy moze schodzic...dla mnie to jakos dlugo. Ktos ma podobnie? Czy wszystkie dzieci sa juz różowe?Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Dzasta no to trafiły nam się identyczne dzieci
Rozumiem,ze tego krochmalu później nie spłukiwac czysta woda? Teraz się zorientowałam, że ja wczoraj potraktowałam twarz Marcela skrobia a nie maczka to jest to samo?bo ciemna w tym jestem.
Marcel jak miał odparzona pupę to dosłownie po każdej kupce mylam go pod kranem,osuszalam i gruba warstwa sudokcremu. 2dni i nie ma śladu.Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
-
Tak u nas też zoltaczka więc czekamy aż zejdzie sama....
Mój też ma ta buzię w kostkach i to są zaburzenia hormonalne od mamusi więc kazała tylko przygotowana woda z płynem do wrażliwej skóry ale zapomniałam nazwy..
Nic z tym nie da się zrobić więc trzeba czekać aż samo zejdzie.
Olaf przytyl po mm więc i w sumie chce mieszane karmienie.... Dla mnie wygodniej aby połączyć pracę i karmienie..https://www.maluchy.pl/li-72635.png