Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie jestem lekarzem ale jedna rade mam - nie szczepmy "z katarem" tak chocby zdroworozsadkowo. Nawet jak lekarz mowi ze mozna- lepiej niech dziecko bedzie w 100% zdrowe. Zeby potem sobie nie pluc w brode w razie "w". Nie wiadomo czy owy katarek nie jest poczatkiem rozwijajacej sie powazniejszej infekcji. Lepiej przelozyc, serio.
Sanna, Myszkaaa83, Agness27, jusella, dżasta88 lubią tę wiadomość
-
U nas tez występuje ten trądzik na buźce i położna mowila ze rak do 3 mies może sie utrzymywać.
Dzis za mna bardzo męczący dzien i padam juz.Maly tak dzis plakal ba znowu problem z bączkami:(
Daje mu teraz delicol i doginam nóżki do brzuszka by dorabial kupkę lub puszczal baczki i wraz ten problem powraca juz brak pomysłów jak mu pomoc bo widzę jak sie meczy a ja wraz z nim
Co oczek mój tez czasem tak patrzy jakby miał zeza .
-
Agness wspolczuje
Wiem cos o tym. My radzilismy sobie noszac synka "na leniwca", ta reka na ktorej lezy mozna mu jeszcze dodatkowo trzymac nozki podkurczone lub masowac brzuszek a druga reka klepac po pupce.
U nas delicol byl zbawieniem, ale widze ze u Ciebie cudow nie zdzialal..
Mozna jeszcze dawac dziecku lyzeczke przegotowanej wody przed karmieniem, lub podac mu probiotyk w kropelkach- ale to rady znajomych, sama nie probowalam
-
Ufff dopiero wróciliśmy - wstąpiliśmy jeszcze do Silesi
. Z wózkiem a raczej z ceną wózka dziwne jazdy mięliśmy jak przyszło do płacenia to okazało się że wózek 300 zł więcej kosztuje niż na necie
- ponoć inny materiał blabla bla ale przez telefon nie było o tym mowy a poza tym ja rozumię różnicę 50 zł ale 300? w końcu krakowskim targiem stanęło na tym, że 150 zł więcej zapłaciłam - fakt - kolor wózka to nowość ale... niesmak pozostaje. Fura sama w sobie zaj*bista! Jeszcze lepsza niż na zdjęciach
. W Silesi się za nami oglądali
. Jakby tego szczęścia było mało zrobiłam sobie delikatne zakupy - dżinsy, bluzkę i wdzianko dłuższe śliczne se zakupiłam
. Powiem Wam, że w sklepach to głowa dookoła mi latała
i jak dzikus biegałam między wieszakami nie wiedząc co chcę i co brać
. Dużo fajnych ciuszków w dobrych cenach było ale niestety większość w cycach za mała - małe cycki duży kłopot, duże cycki jeszcze większy kłopot
Szymciowi bryka chyba się spodobała, bo z radości taką kupę strzelił, że aż porcięta i bodziak do wymiany były
A to nowa fura Szyma:
http://static.pokazywarka.pl/i/6825730/278828/0-02-01-a60b2929701fc2d0b05567d128976660959afc024b507ce57d5205dbf98e9a35-full.jpg
stokrotka2013, dżasta88, Angel0101, kama005, Sanna, Zonti, aisa, renieczka, majeczka87, eve90, kijanka_88, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość
-
Agness ja słyszałam jeszcze o takim czymś jak debridat.
jusella fura Szymka ladnie się prezentuje, najważniejsze, że właściciel zadowolonytylko głupio wyszło z tą jego cena
A jaka to marka? Nasza wozi się Bebetto luca i jak dla mnie super. Dobry wózek to podstawa.
Pochwal się jeszcze swoimi nowymi zdobyczami☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 03:40
jusella lubi tę wiadomość
l
-
Szymcio teraz wozi się Emmą z Roana
. To mój wymarzony wózek, żadnego innego nie chciałam mimo, że musiałam czekać aż 2 m-ce na niego nie odpuściłam i nie żałuję, Dziś wkładam nowe ciuchy, Szymcia w nową furę, biorę Tatuśka i idziemy się lansować na mieście
- jak to mawia Pierworodny - niech chamy widzą, że się powodzi
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 06:52
dżasta88, renieczka, stokrotka2013, eve90, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość
-
jusella jesteś bardzo pozytywną osoba☺
kama za dużo snu
Z mojej Jagody to wiercipięta nie z tej ziemi, nawet do odbicia mi ja ciężko wziąść, bo wtedy akurat musi się przeciągać, tortasić itp. ☺ ona jest non stop w ruchu, nawet jak śpi to się kręci, czasami to aż się zastanawiam czy to normalne☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 09:53
jusella, stokrotka2013, Agaax lubią tę wiadomość
l
-
Dzasta moja tez od urodzenia ciągle nogi w górze za chwile w dole i ciągle macha rączkami nóżkami przeciąga sie:) teraz jestesmy w podróży do dziadków i patrzę jak nie może się poruszyć bo jest uwieziona pasami w foteliku:) takie pewnie maja temperamentyKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc
3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
dżasta88 wrote:jusella jesteś bardzo pozytywną osoba☺
kama za dużo snu
Z mojej Jagody to wiercipięta nie z tej ziemi, nawet do odbicia mi ja ciężko wziąść, bo wtedy akurat musi się przeciągać, tortasić itp. ☺ ona jest non stop w ruchu, nawet jak śpi to się kręci, czasami to aż się zastanawiam czy to normalne☺
Staram się, żeby szklanka zawsze była w połowie pełna
basia7777 wrote:Wózek fajny mamy podobnybardzo wygodny ale przydały by się skrętne koła
Broń boże, żadnych skrętnych kół! Ten wózek bez tego bajeru super się prowadzi - dużo lżej, ni inne wózki. Jako zastępczy miałam eco alu i była masakra.
Czy Wasze Dzieciaczki też tak szybko rosną? Szymo w ciągu 2 dni sporo urósł (wzdłuż i w szerz) i mam wrażenie, że co się obudzi to większy
stokrotka2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper fura Jusella
Witam się weekendowo. U nas pochmurno i chlodno.
Maleńka pięknie spała dziś w nocy. Po kąpieli i karmieniu, zasnęła o 20, pobudka o 1 i 4. I o 8 wstalismyW ogóle moja córeczka świetnie śpi w nocy, za to w dzień słabo, tylko na spacerach potrafi ciurkiem 2h przespać.
Takim sposobem jesteśmy po sobotnich porzadkach domowych, zostały jeszcze zakupy i relax
Pozdrawiamy i miłego weekendu życzymyjusella lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Gratuluję wszystkim! Rzadko zaglądam bo nie mam czasu na nic. W środę Nasza córeczka skończyła 6 tygodni
Też mamy problemy brzuszkowe, z kupką, podajemy dicoflor i właśnie debridat o którym piszecie. Przez trądzik też przechodzimy.
Mam pytanie o karmienie do mam karmiących piersią, dokarmiacie dzieci mm? Jak tak to jakie mleko i jak często? -
Karolla ja nie dokarmiam, nie ma na razie takiej potrzeby.
renieczka zazdroszcze porzadkowMoja tez w dzien slabo spi a dzis to juz przegina
od 6 nan stop cycek i cycek.
jusella dlaczego mowimy nie skretnym kolom?
wozek fajnyMi tez sie wydaje ze przegapilam moment jak byla taka mini mini
teraz juz kawal baby bo kilo przybrala od wyjscia ze szpitala, z dnia na dzien juz jest co dzwigac
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Zonti wrote:jusella dlaczego mowimy nie skretnym kolom?
Zonti bo mi się "plączą"i to w kilku wózkach tak miałam. Pewno to ja sirota jestem i nie umiem obsługiwać takich bajerów. No i dziwnie by wyglądały koła skrętne o 14 calowej średnicy. Oczywiście to jest moje zdanie
Zonti, Agaax lubią tę wiadomość