X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzisiaj gorszy dzień :(

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestem lekarzem ale jedna rade mam - nie szczepmy "z katarem" tak chocby zdroworozsadkowo. Nawet jak lekarz mowi ze mozna- lepiej niech dziecko bedzie w 100% zdrowe. Zeby potem sobie nie pluc w brode w razie "w". Nie wiadomo czy owy katarek nie jest poczatkiem rozwijajacej sie powazniejszej infekcji. Lepiej przelozyc, serio.

Sanna, Myszkaaa83, Agness27, jusella, dżasta88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak kąpiemy w mączce ziemniaczanej to po prostu do wanienki z wodą trochę wrzucamy i mieszamy i działa idealnie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez występuje ten trądzik na buźce i położna mowila ze rak do 3 mies może sie utrzymywać.

Dzis za mna bardzo męczący dzien i padam juz.Maly tak dzis plakal ba znowu problem z bączkami:(
    Daje mu teraz delicol i doginam nóżki do brzuszka by dorabial kupkę lub puszczal baczki i wraz ten problem powraca juz brak pomysłów jak mu pomoc bo widzę jak sie meczy a ja wraz z nim :(

Co oczek mój tez czasem tak patrzy jakby miał zeza .

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness wspolczuje :( Wiem cos o tym. My radzilismy sobie noszac synka "na leniwca", ta reka na ktorej lezy mozna mu jeszcze dodatkowo trzymac nozki podkurczone lub masowac brzuszek a druga reka klepac po pupce.
    U nas delicol byl zbawieniem, ale widze ze u Ciebie cudow nie zdzialal..
    Mozna jeszcze dawac dziecku lyzeczke przegotowanej wody przed karmieniem, lub podac mu probiotyk w kropelkach- ale to rady znajomych, sama nie probowalam

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podajemy Delicol i dicoflor. Zrobiła nam dzisiaj delikatnie zielona kupkę ale mega smierdzaca. Pewnie któreś mleko było za zimne... :/ zobaczymy jakie będą następne. Teraz mm podgrzewać jeszcze dłużej.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dopiero wróciliśmy - wstąpiliśmy jeszcze do Silesi :-D. Z wózkiem a raczej z ceną wózka dziwne jazdy mięliśmy jak przyszło do płacenia to okazało się że wózek 300 zł więcej kosztuje niż na necie :/ - ponoć inny materiał blabla bla ale przez telefon nie było o tym mowy a poza tym ja rozumię różnicę 50 zł ale 300? w końcu krakowskim targiem stanęło na tym, że 150 zł więcej zapłaciłam - fakt - kolor wózka to nowość ale... niesmak pozostaje. Fura sama w sobie zaj*bista! Jeszcze lepsza niż na zdjęciach :-D. W Silesi się za nami oglądali :-D. Jakby tego szczęścia było mało zrobiłam sobie delikatne zakupy - dżinsy, bluzkę i wdzianko dłuższe śliczne se zakupiłam :-D. Powiem Wam, że w sklepach to głowa dookoła mi latała :/ i jak dzikus biegałam między wieszakami nie wiedząc co chcę i co brać :-D. Dużo fajnych ciuszków w dobrych cenach było ale niestety większość w cycach za mała - małe cycki duży kłopot, duże cycki jeszcze większy kłopot ;-)
    Szymciowi bryka chyba się spodobała, bo z radości taką kupę strzelił, że aż porcięta i bodziak do wymiany były :-D
    A to nowa fura Szyma:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6825730/278828/0-02-01-a60b2929701fc2d0b05567d128976660959afc024b507ce57d5205dbf98e9a35-full.jpg

stokrotka2013, dżasta88, Angel0101, kama005, Sanna, Zonti, aisa, renieczka, majeczka87, eve90, kijanka_88, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness ja słyszałam jeszcze o takim czymś jak debridat.

jusella fura Szymka ladnie się prezentuje, najważniejsze, że właściciel zadowolony :P tylko głupio wyszło z tą jego cena :/ A jaka to marka? Nasza wozi się Bebetto luca i jak dla mnie super. Dobry wózek to podstawa.
    Pochwal się jeszcze swoimi nowymi zdobyczami☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 03:40

jusella lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymcio teraz wozi się Emmą z Roana :-). To mój wymarzony wózek, żadnego innego nie chciałam mimo, że musiałam czekać aż 2 m-ce na niego nie odpuściłam i nie żałuję, Dziś wkładam nowe ciuchy, Szymcia w nową furę, biorę Tatuśka i idziemy się lansować na mieście :-D - jak to mawia Pierworodny - niech chamy widzą, że się powodzi :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 06:52

dżasta88, renieczka, stokrotka2013, eve90, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella fajna fura :)

Dziecko wstało o 4 i po 7 a ja się czuję niewyspana :D Zasnela po karmieniu to może czas na kawkę :)

jusella, dżasta88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella jesteś bardzo pozytywną osoba☺

kama za dużo snu :P

Z mojej Jagody to wiercipięta nie z tej ziemi, nawet do odbicia mi ja ciężko wziąść, bo wtedy akurat musi się przeciągać, tortasić itp. ☺ ona jest non stop w ruchu, nawet jak śpi to się kręci, czasami to aż się zastanawiam czy to normalne☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 09:53

jusella, stokrotka2013, Agaax lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta moja tez od urodzenia ciągle nogi w górze za chwile w dole i ciągle macha rączkami nóżkami przeciąga sie:) teraz jestesmy w podróży do dziadków i patrzę jak nie może się poruszyć bo jest uwieziona pasami w foteliku:) takie pewnie maja temperamenty

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek fajny mamy podobny ;-) bardzo wygodny ale przydały by się skrętne koła ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    jusella jesteś bardzo pozytywną osoba☺

kama za dużo snu :P

Z mojej Jagody to wiercipięta nie z tej ziemi, nawet do odbicia mi ja ciężko wziąść, bo wtedy akurat musi się przeciągać, tortasić itp. ☺ ona jest non stop w ruchu, nawet jak śpi to się kręci, czasami to aż się zastanawiam czy to normalne☺

Staram się, żeby szklanka zawsze była w połowie pełna :-D
    basia7777 wrote:
    Wózek fajny mamy podobny ;-) bardzo wygodny ale przydały by się skrętne koła ;-)

Broń boże, żadnych skrętnych kół! Ten wózek bez tego bajeru super się prowadzi - dużo lżej, ni inne wózki. Jako zastępczy miałam eco alu i była masakra :/.

Czy Wasze Dzieciaczki też tak szybko rosną? Szymo w ciągu 2 dni sporo urósł (wzdłuż i w szerz) i mam wrażenie, że co się obudzi to większy :/

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super fura Jusella :)
    Witam się weekendowo. U nas pochmurno i chlodno.
    Maleńka pięknie spała dziś w nocy. Po kąpieli i karmieniu, zasnęła o 20, pobudka o 1 i 4. I o 8 wstalismy :) W ogóle moja córeczka świetnie śpi w nocy, za to w dzień słabo, tylko na spacerach potrafi ciurkiem 2h przespać.

Takim sposobem jesteśmy po sobotnich porzadkach domowych, zostały jeszcze zakupy i relax :)

Pozdrawiamy i miłego weekendu życzymy :)

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Gratuluję wszystkim! Rzadko zaglądam bo nie mam czasu na nic. W środę Nasza córeczka skończyła 6 tygodni :) Też mamy problemy brzuszkowe, z kupką, podajemy dicoflor i właśnie debridat o którym piszecie. Przez trądzik też przechodzimy.

Mam pytanie o karmienie do mam karmiących piersią, dokarmiacie dzieci mm? Jak tak to jakie mleko i jak często?

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od wczoraj marudna :( moze dlatego ze od 2 dni kupki nie robila i ja męczy brzuszek. Spi niespokojnie, co chwilę sie budząc.

Niuniusia milego wypoczynku u rodziców :)

Niuniusia lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla ja nie dokarmiam, nie ma na razie takiej potrzeby.
    renieczka zazdroszcze porzadkow :) Moja tez w dzien slabo spi a dzis to juz przegina ;) od 6 nan stop cycek i cycek.
    jusella dlaczego mowimy nie skretnym kolom?
    wozek fajny :) Mi tez sie wydaje ze przegapilam moment jak byla taka mini mini :) teraz juz kawal baby bo kilo przybrala od wyjscia ze szpitala, z dnia na dzien juz jest co dzwigac :)

Agness27 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Zonti Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wozkow to mi sie bardzo podoba concord neo ale niestety cena ponad 4.000 :(
    Poluje na uzywana spacerowke z tej firmy.. wiec jakby ktos-cos.. :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    jusella dlaczego mowimy nie skretnym kolom?

Zonti bo mi się "plączą" :/ i to w kilku wózkach tak miałam. Pewno to ja sirota jestem i nie umiem obsługiwać takich bajerów. No i dziwnie by wyglądały koła skrętne o 14 calowej średnicy. Oczywiście to jest moje zdanie :-P

Zonti, Agaax lubią tę wiadomość

‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ