X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzisiaj gorszy dzień :(

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestem lekarzem ale jedna rade mam - nie szczepmy "z katarem" tak chocby zdroworozsadkowo. Nawet jak lekarz mowi ze mozna- lepiej niech dziecko bedzie w 100% zdrowe. Zeby potem sobie nie pluc w brode w razie "w". Nie wiadomo czy owy katarek nie jest poczatkiem rozwijajacej sie powazniejszej infekcji. Lepiej przelozyc, serio.

Sanna, Myszkaaa83, Agness27, jusella, dżasta88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak kąpiemy w mączce ziemniaczanej to po prostu do wanienki z wodą trochę wrzucamy i mieszamy i działa idealnie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez występuje ten trądzik na buźce i położna mowila ze rak do 3 mies może sie utrzymywać.

Dzis za mna bardzo męczący dzien i padam juz.Maly tak dzis plakal ba znowu problem z bączkami:(
    Daje mu teraz delicol i doginam nóżki do brzuszka by dorabial kupkę lub puszczal baczki i wraz ten problem powraca juz brak pomysłów jak mu pomoc bo widzę jak sie meczy a ja wraz z nim :(

Co oczek mój tez czasem tak patrzy jakby miał zeza .

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness wspolczuje :( Wiem cos o tym. My radzilismy sobie noszac synka "na leniwca", ta reka na ktorej lezy mozna mu jeszcze dodatkowo trzymac nozki podkurczone lub masowac brzuszek a druga reka klepac po pupce.
    U nas delicol byl zbawieniem, ale widze ze u Ciebie cudow nie zdzialal..
    Mozna jeszcze dawac dziecku lyzeczke przegotowanej wody przed karmieniem, lub podac mu probiotyk w kropelkach- ale to rady znajomych, sama nie probowalam

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podajemy Delicol i dicoflor. Zrobiła nam dzisiaj delikatnie zielona kupkę ale mega smierdzaca. Pewnie któreś mleko było za zimne... :/ zobaczymy jakie będą następne. Teraz mm podgrzewać jeszcze dłużej.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dopiero wróciliśmy - wstąpiliśmy jeszcze do Silesi :-D. Z wózkiem a raczej z ceną wózka dziwne jazdy mięliśmy jak przyszło do płacenia to okazało się że wózek 300 zł więcej kosztuje niż na necie :/ - ponoć inny materiał blabla bla ale przez telefon nie było o tym mowy a poza tym ja rozumię różnicę 50 zł ale 300? w końcu krakowskim targiem stanęło na tym, że 150 zł więcej zapłaciłam - fakt - kolor wózka to nowość ale... niesmak pozostaje. Fura sama w sobie zaj*bista! Jeszcze lepsza niż na zdjęciach :-D. W Silesi się za nami oglądali :-D. Jakby tego szczęścia było mało zrobiłam sobie delikatne zakupy - dżinsy, bluzkę i wdzianko dłuższe śliczne se zakupiłam :-D. Powiem Wam, że w sklepach to głowa dookoła mi latała :/ i jak dzikus biegałam między wieszakami nie wiedząc co chcę i co brać :-D. Dużo fajnych ciuszków w dobrych cenach było ale niestety większość w cycach za mała - małe cycki duży kłopot, duże cycki jeszcze większy kłopot ;-)
    Szymciowi bryka chyba się spodobała, bo z radości taką kupę strzelił, że aż porcięta i bodziak do wymiany były :-D
    A to nowa fura Szyma:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6825730/278828/0-02-01-a60b2929701fc2d0b05567d128976660959afc024b507ce57d5205dbf98e9a35-full.jpg

stokrotka2013, dżasta88, Angel0101, kama005, Sanna, Zonti, aisa, renieczka, majeczka87, eve90, kijanka_88, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness ja słyszałam jeszcze o takim czymś jak debridat.

jusella fura Szymka ladnie się prezentuje, najważniejsze, że właściciel zadowolony :P tylko głupio wyszło z tą jego cena :/ A jaka to marka? Nasza wozi się Bebetto luca i jak dla mnie super. Dobry wózek to podstawa.
    Pochwal się jeszcze swoimi nowymi zdobyczami☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 03:40

jusella lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymcio teraz wozi się Emmą z Roana :-). To mój wymarzony wózek, żadnego innego nie chciałam mimo, że musiałam czekać aż 2 m-ce na niego nie odpuściłam i nie żałuję, Dziś wkładam nowe ciuchy, Szymcia w nową furę, biorę Tatuśka i idziemy się lansować na mieście :-D - jak to mawia Pierworodny - niech chamy widzą, że się powodzi :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 06:52

dżasta88, renieczka, stokrotka2013, eve90, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella fajna fura :)

Dziecko wstało o 4 i po 7 a ja się czuję niewyspana :D Zasnela po karmieniu to może czas na kawkę :)

jusella, dżasta88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella jesteś bardzo pozytywną osoba☺

kama za dużo snu :P

Z mojej Jagody to wiercipięta nie z tej ziemi, nawet do odbicia mi ja ciężko wziąść, bo wtedy akurat musi się przeciągać, tortasić itp. ☺ ona jest non stop w ruchu, nawet jak śpi to się kręci, czasami to aż się zastanawiam czy to normalne☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 09:53

jusella, stokrotka2013, Agaax lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta moja tez od urodzenia ciągle nogi w górze za chwile w dole i ciągle macha rączkami nóżkami przeciąga sie:) teraz jestesmy w podróży do dziadków i patrzę jak nie może się poruszyć bo jest uwieziona pasami w foteliku:) takie pewnie maja temperamenty

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek fajny mamy podobny ;-) bardzo wygodny ale przydały by się skrętne koła ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    jusella jesteś bardzo pozytywną osoba☺

kama za dużo snu :P

Z mojej Jagody to wiercipięta nie z tej ziemi, nawet do odbicia mi ja ciężko wziąść, bo wtedy akurat musi się przeciągać, tortasić itp. ☺ ona jest non stop w ruchu, nawet jak śpi to się kręci, czasami to aż się zastanawiam czy to normalne☺

Staram się, żeby szklanka zawsze była w połowie pełna :-D
    basia7777 wrote:
    Wózek fajny mamy podobny ;-) bardzo wygodny ale przydały by się skrętne koła ;-)

Broń boże, żadnych skrętnych kół! Ten wózek bez tego bajeru super się prowadzi - dużo lżej, ni inne wózki. Jako zastępczy miałam eco alu i była masakra :/.

Czy Wasze Dzieciaczki też tak szybko rosną? Szymo w ciągu 2 dni sporo urósł (wzdłuż i w szerz) i mam wrażenie, że co się obudzi to większy :/

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super fura Jusella :)
    Witam się weekendowo. U nas pochmurno i chlodno.
    Maleńka pięknie spała dziś w nocy. Po kąpieli i karmieniu, zasnęła o 20, pobudka o 1 i 4. I o 8 wstalismy :) W ogóle moja córeczka świetnie śpi w nocy, za to w dzień słabo, tylko na spacerach potrafi ciurkiem 2h przespać.

Takim sposobem jesteśmy po sobotnich porzadkach domowych, zostały jeszcze zakupy i relax :)

Pozdrawiamy i miłego weekendu życzymy :)

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Gratuluję wszystkim! Rzadko zaglądam bo nie mam czasu na nic. W środę Nasza córeczka skończyła 6 tygodni :) Też mamy problemy brzuszkowe, z kupką, podajemy dicoflor i właśnie debridat o którym piszecie. Przez trądzik też przechodzimy.

Mam pytanie o karmienie do mam karmiących piersią, dokarmiacie dzieci mm? Jak tak to jakie mleko i jak często?

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od wczoraj marudna :( moze dlatego ze od 2 dni kupki nie robila i ja męczy brzuszek. Spi niespokojnie, co chwilę sie budząc.

Niuniusia milego wypoczynku u rodziców :)

Niuniusia lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla ja nie dokarmiam, nie ma na razie takiej potrzeby.
    renieczka zazdroszcze porzadkow :) Moja tez w dzien slabo spi a dzis to juz przegina ;) od 6 nan stop cycek i cycek.
    jusella dlaczego mowimy nie skretnym kolom?
    wozek fajny :) Mi tez sie wydaje ze przegapilam moment jak byla taka mini mini :) teraz juz kawal baby bo kilo przybrala od wyjscia ze szpitala, z dnia na dzien juz jest co dzwigac :)

Agness27 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Zonti Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wozkow to mi sie bardzo podoba concord neo ale niestety cena ponad 4.000 :(
    Poluje na uzywana spacerowke z tej firmy.. wiec jakby ktos-cos.. :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    jusella dlaczego mowimy nie skretnym kolom?

Zonti bo mi się "plączą" :/ i to w kilku wózkach tak miałam. Pewno to ja sirota jestem i nie umiem obsługiwać takich bajerów. No i dziwnie by wyglądały koła skrętne o 14 calowej średnicy. Oczywiście to jest moje zdanie :-P

Zonti, Agaax lubią tę wiadomość

‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ