Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie jestem lekarzem ale jedna rade mam - nie szczepmy "z katarem" tak chocby zdroworozsadkowo. Nawet jak lekarz mowi ze mozna- lepiej niech dziecko bedzie w 100% zdrowe. Zeby potem sobie nie pluc w brode w razie "w". Nie wiadomo czy owy katarek nie jest poczatkiem rozwijajacej sie powazniejszej infekcji. Lepiej przelozyc, serio.
Sanna, Myszkaaa83, Agness27, jusella, dżasta88 lubią tę wiadomość
-
U nas tez występuje ten trądzik na buźce i położna mowila ze rak do 3 mies może sie utrzymywać.
Dzis za mna bardzo męczący dzien i padam juz.Maly tak dzis plakal ba znowu problem z bączkami:(
Daje mu teraz delicol i doginam nóżki do brzuszka by dorabial kupkę lub puszczal baczki i wraz ten problem powraca juz brak pomysłów jak mu pomoc bo widzę jak sie meczy a ja wraz z nim
Co oczek mój tez czasem tak patrzy jakby miał zeza .
-
Agness wspolczuje Wiem cos o tym. My radzilismy sobie noszac synka "na leniwca", ta reka na ktorej lezy mozna mu jeszcze dodatkowo trzymac nozki podkurczone lub masowac brzuszek a druga reka klepac po pupce.
U nas delicol byl zbawieniem, ale widze ze u Ciebie cudow nie zdzialal..
Mozna jeszcze dawac dziecku lyzeczke przegotowanej wody przed karmieniem, lub podac mu probiotyk w kropelkach- ale to rady znajomych, sama nie probowalam
-
Ufff dopiero wróciliśmy - wstąpiliśmy jeszcze do Silesi . Z wózkiem a raczej z ceną wózka dziwne jazdy mięliśmy jak przyszło do płacenia to okazało się że wózek 300 zł więcej kosztuje niż na necie - ponoć inny materiał blabla bla ale przez telefon nie było o tym mowy a poza tym ja rozumię różnicę 50 zł ale 300? w końcu krakowskim targiem stanęło na tym, że 150 zł więcej zapłaciłam - fakt - kolor wózka to nowość ale... niesmak pozostaje. Fura sama w sobie zaj*bista! Jeszcze lepsza niż na zdjęciach . W Silesi się za nami oglądali . Jakby tego szczęścia było mało zrobiłam sobie delikatne zakupy - dżinsy, bluzkę i wdzianko dłuższe śliczne se zakupiłam . Powiem Wam, że w sklepach to głowa dookoła mi latała i jak dzikus biegałam między wieszakami nie wiedząc co chcę i co brać . Dużo fajnych ciuszków w dobrych cenach było ale niestety większość w cycach za mała - małe cycki duży kłopot, duże cycki jeszcze większy kłopot
Szymciowi bryka chyba się spodobała, bo z radości taką kupę strzelił, że aż porcięta i bodziak do wymiany były
A to nowa fura Szyma:
http://static.pokazywarka.pl/i/6825730/278828/0-02-01-a60b2929701fc2d0b05567d128976660959afc024b507ce57d5205dbf98e9a35-full.jpg
stokrotka2013, dżasta88, Angel0101, kama005, Sanna, Zonti, aisa, renieczka, majeczka87, eve90, kijanka_88, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość
-
Agness ja słyszałam jeszcze o takim czymś jak debridat.
jusella fura Szymka ladnie się prezentuje, najważniejsze, że właściciel zadowolony tylko głupio wyszło z tą jego cena A jaka to marka? Nasza wozi się Bebetto luca i jak dla mnie super. Dobry wózek to podstawa.
Pochwal się jeszcze swoimi nowymi zdobyczami☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 03:40
jusella lubi tę wiadomość
l -
Szymcio teraz wozi się Emmą z Roana . To mój wymarzony wózek, żadnego innego nie chciałam mimo, że musiałam czekać aż 2 m-ce na niego nie odpuściłam i nie żałuję, Dziś wkładam nowe ciuchy, Szymcia w nową furę, biorę Tatuśka i idziemy się lansować na mieście - jak to mawia Pierworodny - niech chamy widzą, że się powodzi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 06:52
dżasta88, renieczka, stokrotka2013, eve90, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość
-
jusella jesteś bardzo pozytywną osoba☺
kama za dużo snu
Z mojej Jagody to wiercipięta nie z tej ziemi, nawet do odbicia mi ja ciężko wziąść, bo wtedy akurat musi się przeciągać, tortasić itp. ☺ ona jest non stop w ruchu, nawet jak śpi to się kręci, czasami to aż się zastanawiam czy to normalne☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 09:53
jusella, stokrotka2013, Agaax lubią tę wiadomość
l -
Dzasta moja tez od urodzenia ciągle nogi w górze za chwile w dole i ciągle macha rączkami nóżkami przeciąga sie:) teraz jestesmy w podróży do dziadków i patrzę jak nie może się poruszyć bo jest uwieziona pasami w foteliku:) takie pewnie maja temperamentyKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
dżasta88 wrote:jusella jesteś bardzo pozytywną osoba☺
kama za dużo snu
Z mojej Jagody to wiercipięta nie z tej ziemi, nawet do odbicia mi ja ciężko wziąść, bo wtedy akurat musi się przeciągać, tortasić itp. ☺ ona jest non stop w ruchu, nawet jak śpi to się kręci, czasami to aż się zastanawiam czy to normalne☺
Staram się, żeby szklanka zawsze była w połowie pełna
basia7777 wrote:Wózek fajny mamy podobny bardzo wygodny ale przydały by się skrętne koła
Broń boże, żadnych skrętnych kół! Ten wózek bez tego bajeru super się prowadzi - dużo lżej, ni inne wózki. Jako zastępczy miałam eco alu i była masakra .
Czy Wasze Dzieciaczki też tak szybko rosną? Szymo w ciągu 2 dni sporo urósł (wzdłuż i w szerz) i mam wrażenie, że co się obudzi to większy
stokrotka2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper fura Jusella
Witam się weekendowo. U nas pochmurno i chlodno.
Maleńka pięknie spała dziś w nocy. Po kąpieli i karmieniu, zasnęła o 20, pobudka o 1 i 4. I o 8 wstalismy W ogóle moja córeczka świetnie śpi w nocy, za to w dzień słabo, tylko na spacerach potrafi ciurkiem 2h przespać.
Takim sposobem jesteśmy po sobotnich porzadkach domowych, zostały jeszcze zakupy i relax
Pozdrawiamy i miłego weekendu życzymyjusella lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Gratuluję wszystkim! Rzadko zaglądam bo nie mam czasu na nic. W środę Nasza córeczka skończyła 6 tygodni Też mamy problemy brzuszkowe, z kupką, podajemy dicoflor i właśnie debridat o którym piszecie. Przez trądzik też przechodzimy.
Mam pytanie o karmienie do mam karmiących piersią, dokarmiacie dzieci mm? Jak tak to jakie mleko i jak często? -
Karolla ja nie dokarmiam, nie ma na razie takiej potrzeby.
renieczka zazdroszcze porzadkow Moja tez w dzien slabo spi a dzis to juz przegina od 6 nan stop cycek i cycek.
jusella dlaczego mowimy nie skretnym kolom?
wozek fajny Mi tez sie wydaje ze przegapilam moment jak byla taka mini mini teraz juz kawal baby bo kilo przybrala od wyjscia ze szpitala, z dnia na dzien juz jest co dzwigacAgness27 lubi tę wiadomość
-
Zonti wrote:jusella dlaczego mowimy nie skretnym kolom?
Zonti bo mi się "plączą" i to w kilku wózkach tak miałam. Pewno to ja sirota jestem i nie umiem obsługiwać takich bajerów. No i dziwnie by wyglądały koła skrętne o 14 calowej średnicy. Oczywiście to jest moje zdanie
Zonti, Agaax lubią tę wiadomość