Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Czytam Was codziennie, ale mały daje popalić przez bóle brzuszka i brakuje czasu. Łatwiej mi pisać na fb nawet z dzieckiem na rękach bo jest aplikacja
Jusella piękny wózeczek!
Zaczynam powoli wracać do swojego rozmiaru choć drażni mnie ten wałek nad raną po cc. Jest taki nieestetyczny.jusella, Zonti lubią tę wiadomość
-
MirelS - ja mam to samo, waga co prawda już-2kg mniej niż przed ciąża, brzuch sam w sobie całkiem ładnie wraca tylko ten wałek...
Zonti - ja mam i polecam, jak trafisz używany to praktycznie możesz być pewna ze będzie jak nówka, ja mam używany po szwagierce i hula jakby funkiel nówka nieśmigany:) chociaż gondola najlżejsza nie jest...
Powiem Wam, że u nas espumisan działa cuda - daje małemu przed każdym cyckiem 6-7 kropelek i zapomniałam o płaczu dziecka w domu...jusella, MirelS, Zonti, Agness27 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
analiza mam na oku jeden za 300 zl
Dzis byl ten dzien kiedy pierwszy raz od urodzenia sie Natalki mialam po prostu dosc. Mam nadzieje ze juz zasnela tak na dobre bo trzeba cos jeszcze w domu porobic bo przez dzien nie bylo opcji.
Zaskoczyla mnie bo dopiero w kapieli przestala plakac- w kazdy inny dzien wtedy dopiero zaczyna sie ryk
-
nick nieaktualnyNaditta, u mnie to samo. Mania odłożona do łóżeczka po 20 minutach jęczy i stęka. Wezmę do cyca to albo poje 2 minuty albo szarpie tego cyca jak Reksio szynkę
Juz drugi dzień prawie nie śpi w ciągu dnia. A wieczorem taka zmęczona, że ciężko jej usunąć. Mam nadzieje, że chociaż w nocy pośpi.
A mi do wagi z przed ciąży zostało jeszcze 4,5 kg zrzucić. A prócz tego, coś ekstra przydałoby się schudnąć.
Zmykam spać, póki mój Dzieć się nie obudzi
Spokojnej nocy -
Witam sie i ja my dzis tez wykończeni Synek nie spał od 11 do 20 nie płakał jakoś bardzo ale caly czas marudził i a to na rece a to cycek i tak w kółko napiłam sie przed chwilka fermalikterku bo cycki wyssane do granic aż sutki bolą spokojnej nocki dziewczyny
-
Renieczka, mój to potrafi zacząć płakać po 2 minutach jak go odlożę.
Widzę, ze wszystkie dzieci w tym wieku mają jakieś dni cycka
Ja mam wrażenie, że mam za mało mleka dla niego, tym bardziej, że on sie rzuca po 10 minutach ssania, czasem.zaczyna też wrzeszczeć. Chyba nie nadąża z produkcją. Chciałabym się obejść bez mm, ale nie chce stresować młodego, bo on tak wrzeszczy, że aż się zachodzi.17.07.2016
-
Moja dzisiaj jak wstała rano po 7 to polazla spać do 10. A potem chwila snu dosłownie i dopiero 2h popołudniu spała, potem ja wymeczylam trochę i poszła spać o 21:30. Mogę usiąść i odpocząć. Kupiłam sobie jakieś plastry Apapu i nakleje na plecy bo dźwiganie małej wcale mi nie pomaga w walce z bólem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 21:58
-
Naditta wrote:Renieczka, mój to potrafi zacząć płakać po 2 minutach jak go odlożę.
Widzę, ze wszystkie dzieci w tym wieku mają jakieś dni cycka
Ja mam wrażenie, że mam za mało mleka dla niego, tym bardziej, że on sie rzuca po 10 minutach ssania, czasem.zaczyna też wrzeszczeć. Chyba nie nadąża z produkcją. Chciałabym się obejść bez mm, ale nie chce stresować młodego, bo on tak wrzeszczy, że aż się zachodzi.
Naditta podobno nie ma czegos takiego jak za Malo mleka. Ale u mnie wieczorami tez tak jest ze szarpie sie przy piersi bardzo i widzę ze sie denerwuje nie pije mleka i mam wrażenie ze po całym dniu jestem tak wyssana ze jej brakuje i podaje ściągnięte w ciagu dnia wtedy. A jak nie mam to mm bo wrzeszczy a ja pobudzam kaktacje laktatorem żeby pierś nie ominelo karnienieKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Co do spania moja lapie drzemki po 10 minut.mam to samo co wy ze przy cycu śpi i na klacie tez a odlozona do łóżeczka wstaje...chyba musimy to przeczekac aż podrosną chca po prostu byc blisko nas mam. Niedługo podrosna będziemy jeszcze tęsknić za naszymi maluszkami ta chwila juz się nie cofnie- ja tak staram sie to tłumaczyć i daje cyca kiedy chce jak tylko moge, a ze ze spaniem na klacie i 2h nieraz tak leżymy:)
Sanna, Agaax, jusella, aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
My właśnie po 2 karmieniu u nas to samo z cycowaniem, cycujemy przysypia odkładam do łóżeczka i 10 min i od nowa szuka i secie piache i z mów cyc i tak w koło aż wczoraj już na podwórko wyszliśmy bo jak między czasie posika pampka albo strzeli kupę to przy przewijaniu ulewa i wczoraj to już myślałam że nic mu w żołądku nie zostanie i jak poszliśmy na podwórko to 3 h spał mi się mleka nazbierało w tym czasie ful i tak po południu drugi raz spacer też zaliczyliśmy a jak później cyc smakuje po spacerze .
Ja mm nie dokarmiam tylko cyc a jak odciagam to zamrazam zapas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 09:48
jusella, aisa, Agaax lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
nick nieaktualnyNaditta, jak Młody przybiera prawidłowo, to mleka na pewno jest tyle ile trzeba.
Moja położna mówi, że mleko jest w głowie. I jak laktacja jest już ustabilizowana to nie czujemy ciężkich, gorących piersi. Są normalne, ale mleko w nich jest.
Ja co kilka dni, ściągam nawet po karmieniu mleko i ok 60-90ml mam z obu cyców. Przyzwyczajam tez Mańkę do butelki, żeby później cyrkow nie było jak będę musiała np gdzieś wyjść.stokrotka2013, Zonti, Naditta, Ejrene lubią tę wiadomość