Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czytam Was codziennie, ale mały daje popalić przez bóle brzuszka i brakuje czasu. Łatwiej mi pisać na fb nawet z dzieckiem na rękach bo jest aplikacja ;)
    Jusella piękny wózeczek!
    Zaczynam powoli wracać do swojego rozmiaru choć drażni mnie ten wałek nad raną po cc. Jest taki nieestetyczny.

jusella, Zonti lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS - ja mam to samo, waga co prawda już-2kg mniej niż przed ciąża, brzuch sam w sobie całkiem ładnie wraca tylko ten wałek... :/

Zonti - ja mam i polecam, jak trafisz używany to praktycznie możesz być pewna ze będzie jak nówka, ja mam używany po szwagierce i hula jakby funkiel nówka nieśmigany:) chociaż gondola najlżejsza nie jest... ;)

Powiem Wam, że u nas espumisan działa cuda - daje małemu przed każdym cyckiem 6-7 kropelek i zapomniałam o płaczu dziecka w domu... ;)

jusella, MirelS, Zonti, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie dostane wkladki laktacyjne akuku lub lovi orientujecie sie?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka stacjonarnie ciężko je dostać, ja widziałam lovi w Auchan. A w dostawie to wiadomo jedne i drugie allegro i apteka Gemini.

Zonti, majeczka87 lubią tę wiadomość

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Moja tez w dzien slabo spi a dzis to juz przegina ;) od 6 nan stop cycek i cycek.
    U nas też dzisiaj przez cały dzien non stop cycek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 19:24

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza mam na oku jeden za 300 zl ;)

Dzis byl ten dzien kiedy pierwszy raz od urodzenia sie Natalki mialam po prostu dosc. Mam nadzieje ze juz zasnela tak na dobre bo trzeba cos jeszcze w domu porobic bo przez dzien nie bylo opcji.
    Zaskoczyla mnie bo dopiero w kapieli przestala plakac- w kazdy inny dzien wtedy dopiero zaczyna sie ryk ;)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Naditta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak dzieci wiszą u cacka to Wam jedzą non stop? Bo mój to woła cycka, cmoknie 2 razy i śpi. Próbuję go odkładać i zaraz się budzi i od nowa. Boję się, że nie najada się przez to.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, u mnie to samo. Mania odłożona do łóżeczka po 20 minutach jęczy i stęka. Wezmę do cyca to albo poje 2 minuty albo szarpie tego cyca jak Reksio szynkę :(
    Juz drugi dzień prawie nie śpi w ciągu dnia. A wieczorem taka zmęczona, że ciężko jej usunąć. Mam nadzieje, że chociaż w nocy pośpi.

A mi do wagi z przed ciąży zostało jeszcze 4,5 kg zrzucić. A prócz tego, coś ekstra przydałoby się schudnąć.

Zmykam spać, póki mój Dzieć się nie obudzi :)
    Spokojnej nocy

• Sanna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja my dzis tez wykończeni Synek nie spał od 11 do 20 nie płakał jakoś bardzo ale caly czas marudził i a to na rece a to cycek i tak w kółko napiłam sie przed chwilka fermalikterku bo cycki wyssane do granic aż sutki bolą spokojnej nocki dziewczyny

74di4z174lr410ce.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało jeszcze 1.5 kg do zrzucenia i 5 cm w pasie.

Ja wczoraj to nie wiem ile razy w dzień karmiłam, w nocy były wprost idealne karmienia trwające razem z przewiniętciem 25 minut. Dzisiaj też całkiem nienajgorzej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, mój to potrafi zacząć płakać po 2 minutach jak go odlożę.

Widzę, ze wszystkie dzieci w tym wieku mają jakieś dni cycka :)
    Ja mam wrażenie, że mam za mało mleka dla niego, tym bardziej, że on sie rzuca po 10 minutach ssania, czasem.zaczyna też wrzeszczeć. Chyba nie nadąża z produkcją. Chciałabym się obejść bez mm, ale nie chce stresować młodego, bo on tak wrzeszczy, że aż się zachodzi.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie spi od godz 16. W dzien miala tylko jedna drzemke. I miauczy i marudzi i sama nie wie co chce. Ja nie wiem czy to normalne u tak malych dzieci. W nocy ze spaniem tez nie ma szału.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuje bardzo ograniczać mm i podaję w skrajnych sytuacjach, bo u małej mm powoduje zaparcia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj jak wstała rano po 7 to polazla spać do 10. A potem chwila snu dosłownie i dopiero 2h popołudniu spała, potem ja wymeczylam trochę i poszła spać o 21:30. Mogę usiąść i odpocząć. Kupiłam sobie jakieś plastry Apapu i nakleje na plecy bo dźwiganie małej wcale mi nie pomaga w walce z bólem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 21:58

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bolą plecy i kręgosłup. I cały czas czuję ranę po cc. Idę wymienić chłopa w nynaniu małej bo my dalej walczymy...

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Renieczka, mój to potrafi zacząć płakać po 2 minutach jak go odlożę.

Widzę, ze wszystkie dzieci w tym wieku mają jakieś dni cycka :)
    Ja mam wrażenie, że mam za mało mleka dla niego, tym bardziej, że on sie rzuca po 10 minutach ssania, czasem.zaczyna też wrzeszczeć. Chyba nie nadąża z produkcją. Chciałabym się obejść bez mm, ale nie chce stresować młodego, bo on tak wrzeszczy, że aż się zachodzi.

Naditta podobno nie ma czegos takiego jak za Malo mleka. Ale u mnie wieczorami tez tak jest ze szarpie sie przy piersi bardzo i widzę ze sie denerwuje nie pije mleka i mam wrażenie ze po całym dniu jestem tak wyssana ze jej brakuje i podaje ściągnięte w ciagu dnia wtedy. A jak nie mam to mm bo wrzeszczy a ja pobudzam kaktacje laktatorem żeby pierś nie ominelo karnienie

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania moja lapie drzemki po 10 minut.mam to samo co wy ze przy cycu śpi i na klacie tez a odlozona do łóżeczka wstaje...chyba musimy to przeczekac aż podrosną chca po prostu byc blisko nas mam. Niedługo podrosna będziemy jeszcze tęsknić za naszymi maluszkami ta chwila juz się nie cofnie- ja tak staram sie to tłumaczyć i daje cyca kiedy chce jak tylko moge, a ze ze spaniem na klacie i 2h nieraz tak leżymy:)

Sanna, Agaax, jusella, aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po 2 karmieniu u nas to samo z cycowaniem, cycujemy przysypia odkładam do łóżeczka i 10 min i od nowa szuka i secie piache i z mów cyc i tak w koło aż wczoraj już na podwórko wyszliśmy bo jak między czasie posika pampka albo strzeli kupę to przy przewijaniu ulewa i wczoraj to już myślałam że nic mu w żołądku nie zostanie i jak poszliśmy na podwórko to 3 h spał mi się mleka nazbierało w tym czasie ful i tak po południu drugi raz spacer też zaliczyliśmy a jak później cyc smakuje po spacerze :).
    Ja mm nie dokarmiam tylko cyc a jak odciagam to zamrazam zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 09:48

jusella, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, jak Młody przybiera prawidłowo, to mleka na pewno jest tyle ile trzeba.
    Moja położna mówi, że mleko jest w głowie. I jak laktacja jest już ustabilizowana to nie czujemy ciężkich, gorących piersi. Są normalne, ale mleko w nich jest.

Ja co kilka dni, ściągam nawet po karmieniu mleko i ok 60-90ml mam z obu cyców. Przyzwyczajam tez Mańkę do butelki, żeby później cyrkow nie było jak będę musiała np gdzieś wyjść.

stokrotka2013, Zonti, Naditta, Ejrene lubią tę wiadomość

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama ile podajesz kropelek dicofloru?

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ