Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już któryś dzień nie zrobiła kupy :/

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    Moja już któryś dzień nie zrobiła kupy :/

A karmisz piersią czy na przemian z mm?
    Probowalas masowac brzuszek i potem doginac nóżki do brzuszka i wtedy przy brzuszku chwilkę przytrzymać .
    Mojemu to pomaga :)
    Są tez czopki glicerynowe dla dzieci tylko wtedy przeciw sie je na pól.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no masakra! Moja nie spała od 2 w nocy do 5, po czym obudziła się o 6 i dalej nie śpi. Ja się poddaje.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy KP- a jak u was z waga? Leci w dol? Bo tyle sie mowi ze kp potrzebne jest dodatkowe 500 kcal wiec logicznym by bylo ze nie dojadajac tych kalorii powinnismy chudnac tymczasem u mnie waga stoi ;) jak to jest u was?

U mnie mam wrazenie ze organizm przeszedl na tryb oszczedzania- choc nie musi :D

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzasta polozna mi tlumaczyla ze na kp moze tak byc ze dziecko nie bedzie przez kilka dni robic kupki i jesli sie nie meczy, puszcza swobodnie baczki, nie ma twardego brzuszka to nie nalezy sie martwic. Po prosty oznacza to ze nasze mleko jest w 100% przyswajane przez malucha.

chery lady u mnie caly czas w dol idzie waga teraz mam -1, ale faktycznie ostatnio wolniej (a jem jak przerwany kon :p)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness karmie tylko piersia. Robie jej tak jak mowisz i dalej cisza. Podobno dziecko na piersi może nie robić kupki nawet tydzien, ale ja widzę ze dokucza jej przez to jednak brzuszek. Wybudza się podczas snu i marudzi. Jak puści bączki to spokoj. Sama już nie wiem, bo to dla mnie nowość, z synem nie miałam czegoś takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 10:29

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @truskawka - współczuję. A pewnie najedzona, czysta pielucha, noszenie - nie pomaga? :(

@dzasta- ja co prawda karmienie mieszane, ale podaje od 2 dni po łyżeczkę koperku do pyszczka i jakoś lepiej z gazami. Dziewczyny polecały tez windi do pupy.

• Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez przy ko waga stanela, mam 2,5 kg wiecej niz przed ciaza. Ja sobie tlumacze ze to piersi wiecej waza teraz i dlatego tak jest. A chcialabym schudnac jeszcze z 7 kg, od przyszlego tyg zaczynam cwiczenia i zobaczymy jak bedzie.

TP:02.07
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja karmię piersią, ale waga spada juz dużo wolniej niż zaraz po porodzie. Ciągle mam +4, a i coś ekstra przydałoby się zwalić :)
    Dziewczyny po CC - cwiczycie już? Bo ja tylko takie lekkie ćwiczenia na kręgosłup i brzuch i spacery. I tak się zastanawiam czy prawie 5 tyg po porodzie można zacząć intensyeniejsze ćwiczenia?

Naditta i jak tam? Jest jakaś zmiana czy Młody dalej się nie najada i walczy?

Co do kupek przy kp to tak jak pisze Zonti. Może być przy każdej zmianie pieluszki, a może być raz na 3 dni i tez jest ok jak bączki odchodzą i brzuszek nie boli.

I jeszcze jedno pytanie. Planuję zakup inhalatora. Macie coś sprawdzonego?

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Philips family i jestem zadowolona☺

renieczka lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka u mnie też waga teraz wolniej spada niż po porodzie. Z drugiej strony mam tak wielkie i ciężkie piersi, że one chyba dodają dobrych kilka kg do wagi...
    Też bym chciała zacząć ćwiczyć, ale boję się jeszcze o ranę. I tak bardzo dużo się ruszam przez tego małego krzykacza. Dziś dalej problem z kupką :( jęki i stęki od 2 w nocy.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    Agness karmie tylko piersia. Robie jej tak jak mowisz i dalej cisza. Podobno dziecko na piersi może nie robić kupki nawet tydzien, ale ja widzę ze dokucza jej przez to jednak brzuszek. Wybudza się podczas snu i marudzi. Jak puści bączki to spokoj. Sama już nie wiem, bo to dla mnie nowość, z synem nie miałam czegoś takiego.

A to możliwe wtedy.
    My z córką raz taka akcje mieliśmy z kupa ale po 5 dniach podalismy jej pól czopka bo plakala i woda ze ja brzuszek boli.
    Potem poszlo 2 duże pod rząd.

Renieczka ja swój inhalator kupywalam w gemini firmy Onron bardzo fajny maly plus 2 maski ,ustnik i koncówka do nosa.

Co do wagi mi zatrzymala sie na - 1,5 kg jak sprzed ciąży i wazylam sie po opróżnieniu cyców przez Synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 15:14

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz trochę ćwiczę ale z większym treningiem czekam di września - mam nadzieje ze lekarz się zgodzi

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy roczbice slubu a maly w ramach prezentu caly dzien ma kolki...;(

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka co do inhalatora - mam pingwina z firmy intec i daje rade juz 4 rok

majeczka wspolczuje kolek :( wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

majeczka87 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze +6 :( dwa tyg po porodzie.

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry a może bardziej dobry wieczór :-D
    Wczorajsza wycieczka była bardzo udana - pojechaliśmy do Ojcowa ale tam nic nie zwiedzaliśmy bo ludziów jak mrówków, nie było gdzie nogi wcisnąć a co dopiero zaparkować :/. Potem zwiedziliśmy Zamek w Pieskowej Skale, zjedliśmy pyszny obiadek i Tatusiek stwierdził, że zabiera nas na lody do Krakowa na rynek :-D. Do domu po 23-ciej wróciliśmy. A dziś chillout, tylko delikatny spacerek do piekarni po świeży chlebek :-D.

NA zamku w Pieskowej Skale:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6832649/332428/img-1763.jpg
    Sukiennice w Krakowie:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6832649/285711/0-02-01-8bfcc81761868091cec3b441f55a7bc680bb112bfaf2692198478368e0f7ecc5-full.jpg

Dobrze, że wzięłam bluzkę na zmianę bo oczywiście zostałam opluta przez Szymcia :-D

Sanna, renieczka, kama005, _analiza, Agness27, aisa, Naditta, Angel0101, dżasta88, stokrotka2013, majeczka87, Agusienka1985, MirelS lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozmywalam, poprałam, poprasowałam, ogarnęłam butle. Powiem tak. Nogi mi w d wlazly. Najchętniej poszłabym już spać a tu Jeszcze mała trzeba umyć i nakarmić.

Mój jest na piwie z kolegami bo znajomi jego z Krakowa przyjechali.

Dzisiaj byliśmy na paradzie wojska Polskiego. W pewnym momencie tak lunelo zesmy się zawineli. Tłum ludzi jak zwykle...

Potem poszliśmy na Burgera niedaleko naszego domu.

Wiecie na co mam ochotę? Na piwo!!! A lodówka świeci pustkami ;D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella to super ze wyjazd sie udał☺ jak Ci idzie chustowanie?

majeczka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:* i przykro mi z powodu kolek:(

kama ja też jestem padnieta, ogarnęłam dzisiaj cały dom. A przy mojej marudzie nie było łatwo:/

W ogóle to Jagoda od wczoraj wieczora ma chrype. Dostała ją po placzu.
    A mówią że z drugimi dziećmi jest łatwiej, u nas bynajmniej się to nie sprawdza:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 23:08

majeczka87 lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Co do wagi to ja chyba Was przebije, dalej mam 8-9 kg na plusie i nic nie rusza od 2 tygodni :/ Z drugiej strony przytyłam 21,2 kg.
    Właśnie sie zastanawiam co z ćwiczeniami, zapytam gina na wizycie w tym tygodniu. Nie mogę na siebie patrzeć, oszukuję leginsami :D

201607055580.png
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: