Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
stokrotka2013 wrote:Dwa dni dawalam mu syrop który majeczka polecala ale skończyło się tym ze spadł mu apetyt w ogóle w nocy nie chciał cyca więc odpuscilam i nic mu nie daje próbujemy z tym żyć aż wyrośnie. Jest to męczące i dla niego i dla nas ale przybiera na wadze, sika,robi kupy
Nazwę syropu napiszę później bo jestesmy na podwórku jeszcze.
myslisz ze po tym? kurcze mopj tez mniej je od piersi sie odrywa krzyczy.. myslisz ze od tego leku?
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
A Nasz Terrorysta dzis tez daje popalić..
Do 12 byl spokój a porę placz i bolący brzuszek i po walkach zrobil 3 kupy i serie bączków ale i tak placz i juz brak sil
Teraz zasnal mi na klacie po mega placzu i jak go odloze to pewnie znowu placz będzie pewnie
Ja z młodym tez nic nie moge za bardzo zrobić od 2 dni bo placz powrócił..
Strasznie zabeczany mój synek
-
Nasza mało śpi w dzień ale ma dni że sporo śpi.
Dzisiaj na przykład jak wstała po 7 tak przypisala na chwilę chyba coś po 11.
Jechaliśmy do Ikei (ok 30min) to pospała, polazikismy to nie spala, w drodze powrotnej usnela i obudziła się pod domem.
Od 17 do 20:30 nie spala (przysypiala) a potem poszła spać.
Mnie ratuje mata edukacyjna. Jak mała ma dobry dzień to leży i się patrzy albo wali w wiszące zabawki a ja mogę wypić kawę, posiedzieć w necie i odpocząć. Wieczorami zawsze w końcu usnie tak po 20 i wtedy też mogę już się relaksować.Gagaga, Agaax lubią tę wiadomość
-
my mamy lustro zamontowane na tylnych siedzeniach i ja co jakiś czas zerkam na nie. Ale ja tez panikuję szczególnie że nie jeżdżę z nią z tyłu. Na całe szczęście co jakiś czas się ruszy, westchnie albo coś Plus jest taki że zaczęła nam spać w samochodzie bo wcześniej to nie było takie oczywiste
-
Ja też przy pierwszym synku ciągle patrzyłam czy oddycha i choć pięknie spał to byłam zmęczona tym czuwaniem:-)
Teraz wręcz odwrotnie..Jak widzę że śpi to wychodzę nawet na podwórko z niania itp. Choć ulewa mu sie czasami to tylko pilnuje aby był na boku i wtedy jestem spokojna. Jednak przy drugim inaczej... Ja tak bynajmniej mam.https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Oddychanie to moja zmora mimo ze synek się w ncy nie budzi to ja się budze i sprawdzam no i z tym ulewaniem żeby się nie zadlawil. Ja kłade go w nocy na boczku żeby się nie zakrztusił ale już od teściowej slyszalam ze dlaczego go klade tylko na boczkach ze mu glowke znieksztalce
odpowiedziałam jej na to ze jak dziecko będzie aktywne w ciągu dnia to niech sobie lezy na prosto i glowka zdazy się wyregulować
zresztą o czym tu mowic Pawelek jest już tak aktywny ze sam się przekreca i glowke układa i tak na jednym bądź drugim boku
kama005, jaskoleczka lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:myslisz ze po tym? kurcze mopj tez mniej je od piersi sie odrywa krzyczy.. myslisz ze od tego leku?
Tak podejrzewam bo lęk jest bardzo gęsty ja się wystraszylam jak mi w nocy nie chciał jeść i odstawiłam ten lek nic na siłę jak dziecko prawidłowo przybiera na wadze sika robi kupki to jak się uleje to przezyjemy tylko trzebanowac wiadomo.
Mnie dziś wystraszył w nocy bo zaczol kaszlec jak by mu się coś w przełyku zatrzymo zerwalam się do niego a on odkaszlał to co mu zalegalo i dalej śpioch.
I mamy nowy sposób na zasypiamie szum grzejnika elektrycznego takiego malegohttps://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Angel0101 wrote:U nas wieczory sa ciezkie, zazwyczaj placz, drzemki po pare min i tak w kolko.
Czy tylko ja jesten taka panikara ze w foteliku jak Mloda usnie sprawdzam czy oddycha, czy ktoras z Was tez tak ma??
Też mam takie zapędy i to często - jak sobie sprawdzę to jestem spomojniejsza.https://www.maluchy.pl/li-72585.png
dżasta88 wrote:A powiedzcie mi czy Wasze maluchy też upodobaly sobie tylko jedną stronę do kladzenia główki?
Choć od urodzenia go kładę raz jeden raz drugi bok to sobie upodobał prawy jak juz teraz się więcej wierci to główką kręci na lewo i prawo i na wznak też leży i patrzy na karuzelke.
U mnie teściów też tak mówiła ze będzie miał krzywą główkę od lerzenia na bokach bo kiedyś tak było i nawet na ręce dziecka nie weźmie bez poduszki lub koca bo.mu krzywdę zrobi ze jej wypadnie z rak to jej powiedziałam ze albo go.bierze albo nosi sam koc czy poduszkę bo razem się nie zgadzam.
To nie nosi dziecka wcale czeka aż podrośnie kiedyś zawineli w bet na wznak i się lerzalo godzinami.https://www.maluchy.pl/li-72585.png
A ja mam zagwoztke z tymi szczepieniami bo za chwilę będą do mnie dzwonić z przychodni się umawiać a ja nie wiem jak szczepic syna czy standardem czy skojarzonymi. A u nas jak będzie ?
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
My wczoraj zaszczepiliśmy 6w1 podobno przy 5w1 ma byc próbkę z dostępnością.ja ogólnie wieczorem jak poczytalam o skutkach szczepień to jestem przerażona i tylko zerkam na mala czy jest ok. Gdyby miałaby byc kluta 3 razy chyba by mi serce pękło. Przy jednym zastrzyku plakalam razem z niaKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Ja szczepie na fundusz plus pneumokoki i mysle nad meningokoki.
Córkę tylko tymi bezplatnymi szczepiłam.
Fakt troche plakala ale jak wracaliśmy do domu to spala i zero gorączki itp.bardzo dobrze znosila szczepienia -ba szczescie
Teraz pokuszę sie na pneumokoki bo Cora juz chodzi do przedszkola wiec boje sie zeby Malego czymś nie zarazila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 11:02
-
nick nieaktualny