Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny. U nas wysypka okazala sie skaza bialkowa.karmie Jakuba kp i czasami mm dzis mi strasznie ulewa i przez to jestem jakas niespokojna. Niespodziewalam sie ze tak ciezko jest utrzymac diete bezmleczna. Nie mam za bardzo co jesc a co za tym idzie mam mniej pokarmu. Czasami mysle ze najprosciej byloby karmic tylko sztucznym.dodatkow od wczoraj w nocy nie bylo kupy i tak sie dzisiaj jakos zamarwiam o swojego synka a on w najlepsze spokojnie sobie spi. U mnie 18 kg pozostalo 3 kg a chcialabym jeszcze wiecej. Rowniez mamy problemy z zatkanym noskiem za sprawa kóz w nosie w niedziele mamy chrzciny aby wysypka zniknela do niedzieli. A u pediatry srednio jestem raz w tygodniu jak nie z zoltaczka na poczatku to teraz z wysypka i zawsze go ważą. Wczoraj 5250g
Angel0101, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykama005 wrote:Nasza mało śpi w dzień ale ma dni że sporo śpi.
Dzisiaj na przykład jak wstała po 7 tak przypisala na chwilę chyba coś po 11.
Jechaliśmy do Ikei (ok 30min) to pospała, polazikismy to nie spala, w drodze powrotnej usnela i obudziła się pod domem.
Od 17 do 20:30 nie spala (przysypiala) a potem poszła spać.
Mnie ratuje mata edukacyjna. Jak mała ma dobry dzień to leży i się patrzy albo wali w wiszące zabawki a ja mogę wypić kawę, posiedzieć w necie i odpocząć. Wieczorami zawsze w końcu usnie tak po 20 i wtedy też mogę już się relaksować.
Kama masz jakąś fajną te mate? Bo ja się przymierzam ale nie umiem wybrac -
Dziewczyny ja też chciałam szczepić 5w1 ale w przychodni poinformowali mnie że te szczepionki są teraz niedostępne w hurtowniach???
Ja byłam z synkiem u pediatry jak miał 3 tygodnie. Zważyli go, zmierzyli obwód główki i klatki piersiowej. Potem lekarka dokładnie zbadała. Przy okazji wzięłam skierowanie na kontrolę bioderek oraz usg główki i brzuszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 15:40
-
Witam serdecznie.Jestem tu nowa, nie wiem za bardzo jak tu sie odnaleśc na tej stronie
Od przeszło 2 tygodni ,zaczeły boleć mnie plecy w odcinku lędźwiowym, promieniowało do pośladka aż do podbrzusza, mam plamienia biały śluz. Wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy, wyszedł negatywny! A dziś dostałam palenienia brązowe. Boję się czemu tak się dzieję? czy to coś poważnego ? Nie wiem co się dzieje ,czy to możliwe żeby test wykazał wynik negatywny , a jestem w ciązy? Umówiłam się na wizytę do ginekologa , bo się niepokoję ;-( najszybszy termin jutro na 15. Pozdrawiam AgnieszkaAgnieszka -
U mnie dzisiaj pojawiło się plamienie... i zastanawiam się, czy to okres czy co? Ze starszą córką dostałam pierwszy okres 7,5 miesiąca po porodzie, a teraz jestem w szoku, że może to być właśnie to tak szybko skoro karmię piersią. No zobaczymy, czy coś się rozwinie czy nie. Ale od 3 dni jakoś dziwnie mnie brzuch okresowo pobolewał.
-
nick nieaktualnyona2012 wrote:Dziewczyny ja też chciałam szczepić 5w1 ale w przychodni poinformowali mnie że te szczepionki są teraz niedostępne w hurtowniach???
Ja byłam z synkiem u pediatry jak miał 3 tygodnie. Zważyli go, zmierzyli obwód główki i klatki piersiowej. Potem lekarka dokładnie zbadała. Przy okazji wzięłam skierowanie na kontrolę bioderek oraz usg główki i brzuszka.
Tych 5w1 są dwa rodzaje. Jedne chyba wycofują, coś mi ostatnio pielęgniarka mówiła. A drugie są dostępne bez problemu. Jutro zerkne na receptę i napisze nazwę tej dostępnej.
My u pediatry byłyśmy 2 razy. W piątek poradnia Preluksacyjna, a 31.08 szczepienia.
Ja bym chciała ochrzcic jesienią Malutką, ale jeszcze nawet chrzestnych nie wybraliśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:01
-
Ja mam jutro kontrolę bioderek po 2 tygodniach i zobaczymy, czy mała będzie musiała nadal nosić szeroką pieluchę flanelową między nóżkami.
Renieczka, widzę, że dostałaś receptę na szczepionkę. U nas w przychodni ostatnio mi powiedziano, że Sanepid wprowadził teraz przepisy, że nie można podawać dzieciom szczepionek zakupionych poza punktem szczepień, bo oni się chronią przed niepożądanymi efektami np złego przechowywania szczepionek zakupionych osobiście przez rodziców. Mieliśmy też problem ze szczepionką na WZW i poprosiłam o receptę, to pediatra nie dał właśnie. My następne szczepienie mamy 14 września.
A chrzciny robimy za tydzień w niedzielę.Pauli11 lubi tę wiadomość
-
My chcieliśmy chrzcić we wrześniu ale nie Pasuje jednym z dziadków i robimy w październiku i tego samego dnia mąż kończy 30 urodziny
CO Przychodnia to inaczej mówią widzęKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
nick nieaktualnySzczepionka się nazywa PENTAXIM i to jest właśnie 5w1
Z receptą nie było problemu. Dostałam tylko informację, że mam odebrać z apteki i prosto do nich zawieźć. Jak to będzie dzień szczepienia to od razu podadzą, a jak nie to opisz i przechowają sami.
-
Milcia a mocno krwawisz teraz ?
U mnie od 3 dni najczęściej przy podcieraniu na papierze pojawia się jasno -czerwona badz rozowa krew i troche sie zdziwiłam bo wczesniej od kilku dni nic nie bylo albo na brązowo lekko krwawilam a teraz znowu inczaj..
U mnie pierwsza miesiaczka byla ok 10tygodnua.
-
renieczka wrote:Szczepionka się nazywa PENTAXIM i to jest właśnie 5w1
Z receptą nie było problemu. Dostałam tylko informację, że mam odebrać z apteki i prosto do nich zawieźć. Jak to będzie dzień szczepienia to od razu podadzą, a jak nie to opisz i przechowają sami.
Ja właśnie tą szczepionką szczepiłam pierwszego synka, a teraz mi powiedzieli, że jej nie ma w hurtowniach. -
nick nieaktualny
-
Panna Truskawka może tez organizm Ci sie na okres przygotowuje..
Co do chrzcin to się pochwale bo mamy Chrzestnych
I planujemy wrzesien-październik.
Jak pogoda pozwoli to w weekend pójdziemy dopytać o sale jakie terminy maja wolne zeby dopasowac
Wczoraj bylam pierwszy raz u sąsiadki z pietra na herbacie bo wczesniej jakos tak nie bylo okazji sie poznać.a ze ja mam chłopca a ona dwóch to widział na fb ze szukam ciuchów .No i dala mi duza pake po synku no i nic nie chciała to dalam chociarz 20xl na zabawkę dla Malego bo tak głupio za darmo szczególnie ze te ciuchy kupywala nowe i do tego bylo ubranko do chrztu plus nowe buciki
Dla Wojtka będzie w sąm razjusella lubi tę wiadomość